اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

وقتی گاوها به نرخ تولیدکنندگان شیر می‌دهند



 ,افزایش قیمت شیر,اخبار,اخبار اقتصادی

 

وقتی گاوها به نرخ تولیدکنندگان شیر می‌دهند

خبرگزاری فارس: اهرم‌های به کار گرفته شده از سوی نهادهای نظارتی برای برخورد با گرانفروشی‌ها و گرانی‌های اخیر به برخی بازدیدهای سرزده و تهدید مجموعه‌های متخلف محدود شده است و متأسفانه متخلفان هم هیچ ابایی از این بازدیدها و تهدیدها ندارند و هر روز قیمت‌ها را افزایش می‌دهند.

 

به گزارش خبرنگار قضایی فارس، در آخرین روزهای فروردین بود که یک تیم بازرسی متشکل از مرتضی تمدن، استاندار تهران،‌ مژدهی‌پور، رئیس سازمان تعزیرات حکومتی کشور، حاجی‌پاشا مدیرکل تعزیرات استان تهران و برخی از نمایندگان سازمان صنعت و معدن و تجارت تهران برای بررسی علت افزایش قیمت محصولات لبنی به یکی از شرکت‌های تولیدکننده محصولات لبنی در غرب تهران رفتند.

 

در این جلسه که به گفته تمدن، منتهی به یافتن عامل افزایش قیمت شیرخام تا 800 تومان شد، بعد از حدود یک ساعت پرسش و پاسخ بین مسئولان نظارتی و مدیرعامل این شرکت، قرار شد این شرکت، قیمت محصولات خود را به حالت قبل بازگرداند تا بعد از بررسی هزینه‌های تولیدی، کارشناسان درباره درست یا نادرست بودن این افزایش قیمت نظر دهند.

همچنین به گفته رئیس سازمان تعزیرات حکومتی مقرر شد به خاطر اینکه این شرکت بدون هماهنگی سازمان حمایت، اقدام به افزایش قیمت محصولات خود کرده بود، پرونده‌ای تشکیل و در تعزیرات حکومتی رسیدگی شود.

 

اما بعد از گذشت 2 هفته از این بازرسی، هیچ نتیجه قابل توجهی علیرغم وعده‌ها و دستورات داده شده در آن جلسات به دست نیامده است.

از یک سو نه استانداری تهران و نه سازمان تعزیرات حکومتی درباره این موضوع اعلام نظر کرده‌اند و نه این شرکت قیمت محصولات خود را به حالت قبل برگرداند و در حال حاضر هر بطری شیر این کارخانه که قبل از عید نهایتاً یک هزار و 150 تومان به فروش می‌رسید علیرغم دستور استانداری و سازمان تعزیرات مبنی بر بازگرداندن قیمت‌ها به حالت قبل، با قیمت یک‌هزار و 500 تومان به فروش می‌رسد.

 

افزایش قیمت شیر در سال 91 غیرقانونی است

نعمت الله ترکی، معاون برنامه‌ریزی استاندار تهران نیز پیش از این درباره قیمت شیر خام گفته بود: نشستی با اتحادیه کارخانه‌داران داشتیم و دامداران متقاعد شدند افزایش قیمت شیر خام در سال 91 بدون مجوز و غیر قانونی است و نهایتاً قرار شد قیمت‌ شیر خام به 630 تومان برگردد و در سال جاری افزایش قیمت شیر نداشته باشیم.

 

وی ادامه داد: افزایش قیمت شیر به 720 تومان بر اساس گفته‌های دامداران بوده است که عملی نشد.

 

دامداران علوفه مورد نیاز را قبلاً خریده‌اند

ترکی خاطرنشان کرد: دامداران ذرت و علوفه را در مهر و آذر سال 90 خریداری کرده‌اند و نیازی به افزایش قیمت شیر نیست و در سال جاری از اردیبهشت علوفه در استان تهران و کشور با قیمت سال گذشته برداشت می‌شود.

معاون برنامه‌ریزی استانداری تهران بیان داشت: الان در فصلی هستیم که بخش اعظمی از نیازهای دامداران مانند علوفه و ذرت در کشور تولید می‌شود. قیمت این علوفه‌ها نسبت به سال گذشته کاهش نیز داشته است.

 

احتمال کاهش قیمت‌ها

وی گفت: افزایش قیمت‌ شیر خام بی‌دلیل و بدون کارشناسی بوده است.در سال جاری قیمت شیر خام 630 تومان است و احتمالا کاهش نیز می‌یابد.

 

افزایش 15 درصدی قسمت ماست در یک هفته

گزارش بانک مرکزی از متوسط قیمت خرده فروشی برخی از مواد خوراکی در تهران در هفته منتهی به ٨ اردیبهشت حاکی است: در هفته مورد گزارش، در گروه لبنیات قیمت کره پاستوریزه ثابت بود . بهای سایر اقلام این گروه به ویژه ماست پاستوریزه نسبت به هفته قبل افزایش یافت.

 

بنابراین گزارش، قیمت ماست پاستوریزه در هفته گذشته با 14.8 درصد افزایش به کیلویی 1832 تومان رسید. قیمت شیر هم در این هفته با 8.9 درصد رشد مواجه شد.

در هر حال به نظر می‌رسد اهرم‌های به کار گرفته شده از سوی نهادهای نظارتی برای برخورد با گران‌فروشی‌ها و گرانی‌های اخیر به برخی بازدیدهای سرزده و تهدید مجموعه‌های متخلف محدود شده است و متأسفانه متخلفان هم هیچ ابایی از این بازدیدها و تهدیدها ندارند و هر روز قیمت‌ها را افزایش می‌دهند.

 

ضروری است مسئولان با جدیت بیشتر و استفاده از ابزارهای جدید برای برخورد متخلفان از جمله معرفی شفاف آنها به مردم استفاده کنند، تا شاید درس عبرتی باشد برای دیگران.

حکم عامل افزایش پیامکی قیمت شیر شنبه اعلام می‌شود

نظرعلی حاجی‌پاشا،مدیرکل تعزیرات حکومتی استان تهران در گفت‌وگو با خبرنگار قضایی فارس درباره نتیجه رسیدگی به پرونده تخلف یکی از شرکت‌های تولید کننده مطرح لبنیات در زمینه افزایش غیرقانونی قیمت‌ها اظهار داشت: حکم این پرونده صادر شده و تا روز شنبه اعلام خواهد شد.

 

وی ادامه داد: این موضوع توسط استانداری تهران هم در حال بررسی است و جلسات متعددی با تولیدکنندگان برای بازگرداندن قیمت‌ها برگزار شده است.

حاجی‌پاشا درباره اینکه این شرکت علیرغم دستور تعزیرات هنوز قیمت‌ها را به حالت قبل برنگردانده است گفت: درباره عدم بازگرداندن قیمت‌ها به حالت قبل از سوی این شرکت هم اگر پرونده‌ای به تعزیرات ارسال شود، قطعاً به آن رسیدگی خواهد شد./فارس


ویدیو مرتبط :
شرایط تولید کنندگان گوشت قرمز بدتر از تولیدکنندگان شیر

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

درخواست آزاد سازی قیمت محصولات لبنی در پی افزایش ۵۰ درصدی نرخ شیر خام



 

 

درخواست آزاد سازی قیمت محصولات لبنی در پی افزایش ۵۰ درصدی نرخ شیر خام

 

رییس اتحادیه فرآورده های لبنی اعلام كرد: در حالی كه مجوز افزایش قیمت لبنیات، در سال جاری طی دو مقطع ۱۸ درصد بوده است، قیمت شیر خام از ابتدای سال جاری بیش از ۵۰ درصد افزایش یافته كه در این میان صنایع لبنی از سازمان حمایت آزاد سازی نرخ فرآورده های لبنی را خواستار شده اند.

مجید علیداد در گفت وگو با خبرنگار دامپروری خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، گفت: با وجود مصوبه تنظیم بازار دامداران نتوانستند به تعهدات خود عمل كنند و شیر مورد نیاز صنایع لبنی را به قیمت معین شده، تامین كنند و قیمت شیرخام همچنان روبه افزایش است.

به گفته ی وی در جلسه ی تنظیم بازار كه به ریاست معاون رییس جمهوری برگزار شد، هیچ یك از دامداران و مسوولان وزارت جهاد كشاورزی حضور نیافتند و تصمیم گیری در این جلسه به فردا موكول شده است.

علیداد اظهار كرد: میزان شیرخام كارخانه های لبنی ۲۰ درصد كاهش یافته و قیمت آن همچنان رو به افزایش است؛ به گونه ای كه هر كیلو شیرخام صنعتی درجه یك با بار میكروبی زیر ۱۰۰ هزار و ۳.۲ درصد چربی باید كیلویی ۶۰۰ تومان فروخته شود اما كیلویی ۶۹۰ تومان درب كارخانه تحویل داده می شود.

رییس اتحادیه فرآورده های لبنی گفت: در حالی كه سازمان هدفمندی یارانه ۱۰۰ میلیارد تومان اعتبار برای تامین علوفه و كاهش قیمت آن به وزارت جهاد كشاورزی و دامداران اختصاص داده است و قیمت جو ۱۰ درصد كاسته شده، قیمت شیرخام نه تنها كاهشی نداشته بلكه افزایش دارد كه دراین صورت تولید فرآورده هایی همچون شیر پاستوریزه و شیر استریل كه حاشیه ی سود كمتری دارند، از چرخه ی اقتصادی خارج می شوند و اكنون تولید آنها بسیار كاهش یافته و در بازار عرضه نمی شوند.

به گفته ی وی با ممنوعیت واردات شیر خشك صنعتی بخشی از شیر خام برای تولید این محصول مصرف می شود و با توجه به مقرون به صرفه بودن فروش شیر خام برای تولید شیر خشك، دامداران میزان زیادی از شیر خام تولیدی را روانه كارخانه های شیرخشك می كنند كه این موضوع مشكلات صنایع لبنی را مضاعف كرده است.

وزارت صنعت، معدن و تجارت نیز اعلام كرده است: كاهش تولید و افزایش قیمت شیر خام طی ماه های گذشته، علیرغم تعهد اتحادیه دامداران كشور مبنی بر تامین شیر مورد نیاز صنایع لبنی باعث شده كارخانه های لبنی كشور با ۲۰ درصد كسری ورودی شیر خام مواجه شوند كه در این صورت كارخانه های لبنی كشور به دلیل كاهش مواد اولیه (شیرخام)، به تولید سایر محصولات لبنی كه دارای حاشیه سود بیشتری است، متمایل شده اند.

طبق اعلام وزارت صنعت، معدن و تجارت، باتوجه به پرداخت تسهیلات ارزان قیمت دولت به وزارت جهاد كشاورزی برای تامین علوفه این وزارتخانه موظف است سطح تولید شیر خام را حفظ كند و از افزایش غیر منطقی قیمت محصولات دامی جلوگیری كند.

اما مسئولان امور تولیدات دامی وزارت جهاد كشاورزی در این باره پاسخی نداده اند و دامداران نیز اعلام می كنند امسال هشت و نیم میلیون تن شیر خام تولید می شود و حاضر هستند شیرخام را به نرخ ۵۲۰ تومان مصوب دولت بفروشند، اما نمی خرند و كارخانه های لبنی با جوسازی دنبال آزادسازی واردات شیرخشك هستند.../ایسنا