اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

وقتی ایرانی ها سرطان می خورند!



اخبار,اخباراجتماعی ,سرطان


  اخباراجتماعی  -  نگاهی به حضور خوراکی های خطرناک در سبد غذایی مردم؛
 وقتی ایرانی ها سرطان می خورند!

 سرطان معده شایع ترین سرطان در ایران است و به گفته رئیس مركز تحقیقات سرطان دانشگاه علوم پزشكی تهران سرطان معده عامل اصلی مرگ و میر بیماران سرطانی است. بنا به تحقیقات مرکز گوارش و کبد دانشگاه علوم پزشکی تهران در کنار مصرف کم میوه و سبزی تازه، مصرف دخانیات و نمک، بالا بودن میزان نیترات در رژیم غذایی از عوامل مهم خطر ابتلا به سرطان معده است. سالانه بیش از سی هزار نفر در ایران به خاطر سرطان معده جان خود را از دست می‌دهند.

سوسیس و کالباس در ایران یک پروتئین ارزان قیمت محسوب می‌شود و سرانه مصرف انواع نامرغوب آن بین دانشجویان، کارگرها و به طور کلی افرادی که نیاز به غذای آماده و ارزان دارند بالاست. انواع مرغوب سوسیس و کالباس قیمتی نزدیک به گوشت گرم گوساله دارند و انواع ارزان قیمت آن جزو کم هزینه ترین وعده های غذایی محسوب می‌شوند. با توجه به مواد اولیه مصرفی در تولید سوسیس و کالباس، این فرآورده از ارزش غذایی بالایی برخوردار است.

 

میتوان سوسیس و کالباس مرغوب را غذایی کامل دانست زیرا تقریبا تمامی گروههای غذایی ضروری شامل پروتئین، چربی، کربوهیدرات، ویتامین و املاح معدنی در آن موجود میباشد.گوشت که قسمت اعظم این فرآورده را تشکیل میدهد به عنوان غنی ترین منبع تامین پروتئین میباشد ارزش غذایی گوشت به مراتب بالاتر از پروتئین گیاهی میباشد، زیرا حاوی اسیدهای آمینه ضروری، مواد معدنی مانند آهن و روی، انواع ویتامین مانند D، B، A و تامین کننده انرژی میباشد.مواد گوشتی قابلیت فساد پذیری بالایی دارند و بیرون از یخچال در مدت کمتر از چند ساعت شروع به فاسد شدن می‌کنند.

 

مواد گوشتی داخل یخچال هم ماندگاری بالایی ندارند. اما در ایران از گوشت محصولاتی تولید می‌شود که بیرون یخچال هم می‌تواند تا روزها فاسد نشود. تقریبا در بیشتر کشورهای دنیا فرمول اصلی تولید سوسیس و کالباس یکسان است: گوشت چرخ شده به همراه افزودنی ها درون پوست روده و سلولز پیچیده می‌شود.توزیع گوشت دامهای بیمار و پیر در قصابی ها غیر قانونی است اما استفاده از این گوشت ها برای تولید سوسیس و کالباس مجاز است. گوشت استفاده شده در فرمول سوسیس و کالباس های ارزان و خوش طعم ایرانی عبارت است از: گوشت ماده گاوهای ‏پیر، گوشت سر گاوها، احشاء شامل کبد، کلیه، شش و گوشت های خرد شده و نیز گوشت گاوهای معدومی.تولیدی ها ‏با کمک ادویه جات طعم خوبی هم به محصول خود می‌بخشند.

 

اما این بزرگترین مشکل سوسیس ها و کالباس ها نیست. برای ماندگاری هر چه بیشتر شرکت های تولیدی از مواد نگه دارنده استفاده می‌کنند: نگهدارنده های معدنی مثل نمک طعام، نیترات و نیتریت می‌باشند. نمک طعام باعث خوش طعمی و نگهداری غذا ‏می شود. نیترات و نیتریت مواد نگهدارنده ای هستند که باعث ایجاد رنگ صورتی خوش رنگ (کوکتل) می‌شوند. در ‏نتیجه فعالیت نیتریت با میو گلوبین، ماده ای به نام نیتروزوگلوبین ایجاد می‌شود که موجب سرطان معده می‌شود.

 

‏ مواد نگهدارنده آلی شامل بنزوات، سوربات و پروپیونات می‌باشند. ‏ نیترات و نیتریت سدیم به عنوان نگهدارنده به سوسیس و کالباس اضافه می‌شوند تا مانع رشد باکتری های خطرناکی مانند کلستریدیوم بوتولینوم گردند. همچنین این مواد با ترکیب شدن با میوگلوبولین و هموگلوبولین گوشت، باعث ایجاد رنگ مطلوب صورتی رنگ در گوشت شده که به آن حالتی جذاب و تازه می‌بخشد. اگر چه به طور طبیعی گوشتی بااین مدت نگهداری نمی‌تواند چنین رنگی داشته باشد.به علاوه شروع فساد را در گوشت به تاخیر می‌اندازد و باعث حفظ عطر و طعم ادویه های آن می‌شود.نیترات و نیتریت مواد سرطان زایی هستند که وجود آنها در مواد غذایی تهدید کننده سلامت انسانها است.

 

همچنین کودکانی که در ماه بیش از 10 ساندویچ کالباس مصرف می‌کردند 9 برابر بیشتر در معرض خطر سرطان خون قرار داشتند. در طی مطالعه ای این ترکیبات مسوول 67 درصد سرطان های پانکراس معرفی شدند.به مرور با مشخص شدن اثرات جانبی خطرناک این نگهدارنده سازمان غذا و داروی آمریکا در مصرف این نگهدارنده تجدید نظر کرده است،

 

قوانین را تغییر داده و میزان مصرف مجاز را کاهش داد.مساله نیترات و نیتریت یکی از جنجال برانگیزترین موضوعات است واکثر تولیدکنندگان سوسیس و کالباس و متخصصان امر بهداشت و تغذیه را روی در روی هم قرار داده است. در عمل به علت اینکه نگهدارنده مناسب تری به جای نیتریت معرفی نشده است نمی‌توان افزودن آن را به محصولات گوشتی منع کرد و از سوی دیگر نمی‌توان با قاطعیت عنوان کرد مقدار مورد مصرف امن است و اثر سرطان زایی ندارد حتی اگر فرض را بر این بگذاریم که تمامی کارخانه های تولیدکننده از استانداردهای موجود تبعیت می‌کنند و فقط در دوز مجاز از این ماده استفاده می‌کنند باز هم ریسک خطرزایی این ماده به جای خود باقیست و هرگز این خطر به صفر نخواهد رسید.

 

چندی پیش خبری مبنی بر استفاده تولید کنندگان سوسیس کالباس از خمیر مرغ منتشر شد این ماده به خاطر ماندگاری بالا به سوسیس و کالباس افزوده می‌شود. رئیس آزمایشگاه مرجع سازمان غذا و دارو با بیان اینکه در مورد مواد غذایی دو موضوع ارزش تغذیه‌ای و سلامت مطرح است می‌گوید: وظیفه ما در سازمان غذا و دارو کنترل سلامت مواد غذایی است.در خصوص سوسیس و کالباس از جنبه ارزش غذایی بحث می‌کنیم به طوری که ارزش غذایی گوشت بالا‌تر از سوسیس و کالباس است اما اگر سوسیس و کالباس از کارخانجات معتبر تامین شود و از لحاظ سلامت مورد تایید سازمان غذا و دارو باشد مشکلی در مصرف آن نیست.

 

طبق بررسی‌های جدید مشخص شد؛ برخی از خمیرمرغ‌ها طبق شرایط استاندارد تولید نمی‌شوند و از لحاظ تغذیه‌ای کیفیت محصول را کاهش می‌دهد.به گفته وی سازمان غذا و دارو اعلام کرده از خمیرمرغ برای تهیه سوسیس و کالباس استفاده نشود همچنین مجوز جدیدی برای این موضوع نداریم ومجوز‌های قبلی نیز باید اصلاح شود.

 

وی در ادامه با اشاره به اینکه سازمان غذا و دارو متولی نظارت بر سلامت آبهای بسته بندی است گفت: آبهای بسته بندی به دو نوع معدنی و آشامیدنی تقسیم می‌شود که با بررسی‌های صورت گرفته هیچ مشکلی در میزان نیترات ویا آلودگی این آب‌ها وجود نداشت.رئیس آزمایشگاه مرجع سازمان غذا و دارو با اشاره به نگهداری مواد غذایی در جلوی درب برخی از سوپر مارکت‌ها گفت: هنگامی آبهای معدنی و یا تنقلاتی مانند چیپس وپفک در معرض اشعه مستقیم نور خورشید قرار می‌گیرند باعث آزاد شدن مواد مضر مانند پلیمر موجود در بطری‌های آب معدنی ویا روغن موجود در چیپس وپفک می‌شود.

 

همچنین قرار دادن آبهای معدنی در فریزر نیز باعث آزاد شدن مواد مضر در آب می‌شود. حسین رستگار رئیس آزمایشگاه مرجع سازمان غذا و دارو با اشاره به ارائه طرح شناسایی و کنترل آلاینده‌ها و تقلبات مواد غذایی گفت: این موضوع در طرح تحول نظام سلامت مطرح شده است تا بتوانیم کنترل دقیق‌تری بر تقلبات مواد غذایی داشته باشیم.

 

وی افزود: تقلبات در حوزه مواد غذایی روز به روز پیچیده‌تر و تشخیص نیز سخت‌تر می‌شود، درحالی که بسیاری از مواد غذایی استانداردهای مورد نظر را لحاظ می‌کنند و از لحاظ تست مشکلی وجود ندارد، اما شاهد بروز تخلفاتی در این حوزه هستیم که به وسیله دستگاههای بسیار مجهز شناسایی می‌شود.به گفته وی یکی از تخلفات، اضافه کردن گلرنگ به زعفران و یا قرار دادن محتویات قندی در دسترس کندو‌ها به جای گل در تولید عسل است. همچنین آلاینده‌های مواد غذایی از فلزات سنگین و آفت کش‌ها نیز نیاز به کنترل با دستگاههای پیچیده دارد که در طرح تحول نظام سلامت به دنبال این موضوع هستیم.


 اخبار اجتماعی  - شهر وند


ویدیو مرتبط :
‫چه سرطان های کشنده ای ایرانی ها را تهدید می‌کند؟‬‎

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

داروی ایرانی «درمان سرطان پستان» تا پایان سال به بازار می‌آید



اخبار,اخبار 

جدید,اخبار جالب

 

كاهش 40 درصدی قیمت داروی وارداتی 60 میلیون تومانی

داروی ایرانی «درمان سرطان پستان» تا پایان سال به بازار می‌آید

محققان مركز بیوتكنولوژی انستیتو پاستور ایران موفق به تولید داروی تراستوزومب(Traustuzumab) با نام تجاری «هرسپتین» با كاربرد در درمان سرطان پستان شدند كه پس از گذراندن مرحله كارآزمایی بالینی تا قبل از پایان سال وارد بازار خواهد شد.

دكتر سیروس زینلی، مجری طرح در گفت‌وگو با خبرنگار فناوری ایسنا با بیان این كه تراستوزومب(Traustuzumab) با نام تجاری هرسپتین (Herception) یك آنتی‌بادی تك دودمانی (مونوكلونال) علیه «رسپتور هر2نئو»(HER2/neu) است، گفت: استفاده اصلی این دارو در درمان سرطان پستان است. «رسپتور هر2نئو» باعث رشد بی رویه سلول سرطانی در پستان می‌شود ازاین رو آنتی بادی تراستوزومب به طور اختصاصی به «رسپتور هر2نئو» متصل می‌شود و از این طریق جلوی رشد سرطان را می گیرد؛ بدین ترتیب طول عمر بیماران افزایش پیدا می كند؛ البته سلول سرطانی بعد از مدتی می تواند نسبت به این دارو مقاوم شود. به همین دلیل معمولا این دارو با شیمی درمانی همراه است.

زینلی ادامه داد: حدود 20 تا 30 درصد افرادی كه به سرطان پستان مبتلا می‌شوند واجد شرایط دریافت تراستوزومب هستند یعنی در آن‌ها «رسپتور هر2نئو» افزایش بیان دارد. این دارو در سایرین مفید نیست و حتی می‌تواند عوارضی داشته باشد؛ البته افزایش بیان «رسپتور هر2نئو» در سرطان‌های دیگر مانند سرطان رحم ( uterine papillary Serous Larcinoma ) هم دیده شده؛ بنابراین لازم است فرد مبتلا به سرطان پستان یا رحم قبل از استفاده از دارو برای نحوه بیان «رسپتور هر2نئو» مورد آزمایش قرار گیرد و در صورت مثبت بودن نتیجه (یعنی بیان خیلی بالا) نسبت به دریافت دارو اقدام كند.

به گفته این عضو هیات علمی مركز بیوتكنولوژی انستیتو پاستور ایران دارو برای افرادی كه «رسپتور هر2نئو» مربوطه در آن‌ها بیان معمولی دارد بی فایده بوده و حتی ممكن است ضرر داشته باشد.

وی تاكید كرد: هزینه بالای دارو و عوارض احتمالی این دارو باعث شده است كه وزارت بهداشت به نحوه استفاده از آن اعمال نظارت كرده و دارو را مراكز بیمارستانی خاص به صورت یارانه‌ای و با تخفیف 80 درصد به كسانی كه واجد شرایط استفاده از آن هستند ارائه می كند. بنابراین باید مردم بدانند كه این دارو یك داروی معجزه گر نیست و عوارضی از جمله مشكلات قلبی برای استفاده كنندگان ایجاد می‌كند و در مصرف آن حتما نظر متخصص اخذ شود.

عضو هیات علمی مركز بیوتكنولوژی انستیتو پاستور ایران با بیان اینكه در سال 1998 یك شركت آمریكایی مجوز فروش این دارو را از اداره غذا و دارو آمریكا(FDA) دریافت كرد، به ایسنا گفت: پس از آن این شركت تبلیغات وسیعی برای فروش این دارو در جهان راه اندازی كرد و حتی فیلمی به نام «تایید زندگی»(LIVING PROOF) در سال 2008 در این رابطه ساخته شد.

وی با بیان اینكه این دارو به نام هرسپتین از سال 1388 به طور وسیع وارد بازار دارویی ایران شد به ایسنا گفت: پس از ورود این دارو به كشور بدون هیچ محدودیتی برای تمامی مبتلایان به سرطان پستان تجویز می شد و بسیاری از پزشكان یا از روی عدم اطلاع و یا به دلیل تبلیغات وسیع شركت سازنده بدون توجه به هزینه بسیار سرسام آور آن برای هر بیمار كه در هر دوره درمان حداقل 60 میلیون تومان است این دارو را تجویز می‌كردند.

زینلی ادامه داد: برخی از متخصصان با هماهنگی وزارت بهداشت در پی گزارش‌های علمی و تحقیقات داخلی، مصرف دارو را تحت نظارت درآورده و برای تشویق بیماران و پزشكان برای همكاری و نیز كمك به بیماران، پرداخت یارانه 80 درصد را منوط به تایید واجد شرایط بودن بیمار از سوی دولت كرده و آزمایش نحوه بیان «رسپتور هر2نئو» را اجباری كردند. این اقدام كاهش چشمگیری در مصرف این دارو به وجود آورد و از تحمیل هزینه غیر ضروری برای 70 تا 80 درصد بیماران غیر واجد شرایط جلوگیری كرد.

عضو هیات علمی مركز بیوتكنولوژی انستیتو پاستور ایران با بیان اینكه فعالیت در زمینه تولید داروی تراستوزومب از سال 89 با حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و وزارت بهداشت در انستیتو پاستورآغاز شد به ایسنا گفت: درحال حاضر كه این دارو به تولید رسیده است تمامی تاییدهای وزارت بهداشت را دریافت كرده است و به زودی پس از گذراندن مرحله كارآزمایی بالینی بروی 60تا90 بیمار تا قبل از پایان سال وارد بازار كشور می شود.

وی افزود: مصرف داروی وارداتی در مدت 9 هفته بین 54 تا 60 میلیون تومان برای بیماران هزینه در بر دارد این در حالی است كه داروی تولید شده در كشور حداقل 40 درصد كمتر از داروی مشابه خارجی هزینه خواهد داشت./ایسنا