اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

واکنش به تحریم نفتکش‌ ایران توسط آمریکا


نائب رئیس کمیسیون انرژی مجلس در واکنش به اقدام ضد ایرانی دولت آمریکا برای تحریم ناوگان نفتکش ایران از بسته شدن تنگه هرمز در صورت توقیف و یا بازرسی نفتکش‌های ایرانی در پایانه‌های نفتی جهان خبر داد و اعلام کرد: بسته شدن تنگه هرمز حق قانونی ایران است.

خبرگزاری مهر: نائب رئیس کمیسیون انرژی مجلس در واکنش به اقدام ضد ایرانی دولت آمریکا برای تحریم ناوگان نفتکش ایران از بسته شدن تنگه هرمز در صورت توقیف و یا بازرسی نفتکش‌های ایرانی در پایانه‌های نفتی جهان خبر داد و اعلام کرد: بسته شدن تنگه هرمز حق قانونی ایران است.

ناصر سودانی در واکنش به طرح غیر قانونی و ضد ایرانی وزارت خزانه داری آمریکا مبنی بر تحریم شرکت ملی نفتکش ایران، گفت: تمامی این تحریم‌ها و سخت گیری‌ها منجر به شکوفایی بیشتر صنعت نفت کشور خواهد شد.

نائب رئیس کمیسیون انرژی مجلس با اعلام اینکه هر گونه تحریم نفت منجر به کاهش وابستگی اقتصاد ملی به درآمدهای حاصل از فروش نفت خام خواهد شد، تصریح کرد: قطعا با تحریم شرکت ملی نفتکش سنارویها و راهکارهای جدیدی برای مقابله با این تحریم در دستور کار قرار می گیرد.
 
نماینده مردم اهواز در خانه ملت با اعلام اینکه به زودی نشست فوق العاده‌ای در کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی و با حضور وزیر نفت و مسئولان شرکت ملی نفت برگزار خواهد شد، اظهار داشت: آمریکا با این تصمیمات قصد دارد اقتدار رو به انزوای خود در منطقه را افزایش دهد.
 
وی همچنین از احتمال بسته شدن تنگه هرمز در صورت بازرسی و یا توقیف نفتکش‌های ایرانی در پایانه‌های نفتی جهان، خبر داد و اعلام کرد: در حال حاضر رایزنی‌های لازم با بخش‌های مختلف برای اجرای این سناریو انجام گرفته است.
 
سودانی از بسته شدن تنگه هرمز در صورت بازرسی نفتکش‌های ایرانی به عنوان حق مسلم جمهوری اسلامی یاد کرد و افزود: این طرح به پشتوانه اقتدار جمهوری اسلامی عملیاتی خواهد شد.
 
 دولت باراک اوباما امروز در جدیدترین اقدام ضد ایرانی خود، شرکت ملی نفتکش ایران و چهار شرکت ایرانی دیگر را به دلیل حمل نفت ایران مورد تحریم قرار داده است.
 
وزارت خزانه داری آمریکا همچنین تاکید کرده است: دارایی‌های متعلق به شرکت ملی نفتکش ایران را مسدود کرده و ارتباط این شرکت با سیستم مالی آمریکا را قطع کرده است.
 
وزارت خزانه داری آمریکا همچنین مدعی شده که شرکت ملی نفتکش تحت کنترل دولت ایران قرار دارد و این در حالی است که حدود 12 سال قبل سهام شرکت ملی نفتکش به سهامداران بخش خصوصی و صندوق های بازنشستگی واگذار شده بود.
 
در حال حاضر تعداد کشتی‌های فعلی فعال در ناوگان نفتکش ایران 47 فروند است و در شرایط فعلی ظرفیت انتقال نفت دریایی ایران حدود 11 میلیون تن بوده و سن این ناوگان هم 6 سال است.
 
از سوی دیگر ‌به زودی 13 کشتی جدید نفتکش وارد ناوگان دریایی نفت ایران شده که ظرفیت حمل دریایی نفت خام کشور را به 18 میلیون تن افزایش می‌دهد، در مجموع پیش بینی می‌شود ظرفیت حمل دریایی نفت خام ایران به بیش از یک میلیارد بشکه در سال افزایش یابد.
 
هم اکنون با ناوگان فعلی امکان جابه جایی بالغ بر 70 درصد نفت خام صادراتی ایران وجود دارد، ضمن آنکه پیش بینی می‌شود تا پایان سال 2013 میلادی این ظرفیت به 18 میلیون تن افزایش یابد که در این صورت، دومین ناوگان بزرگ جهان جوانترین ناوگان دریای نفت خام جهان به ایران تعلق می‌گیرد.   


ویدیو مرتبط :
تحریم شرکت ملی نفتکش ایران از سوی اروپا

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

واکنش کنگره آمریکا به مذاکرات قزاقستان: تحریم صادرات کالاهای اساسی به ایران



اخبار,اخبارجدید,اخبار جالب

واکنش کنگره آمریکا به مذاکرات قزاقستان: تحریم صادرات کالاهای اساسی به ایران

شفاف: روز چهارشنبه آینده پیش نویس قانونی در مورد تشدید تحریم های آمریکا علیه ایران در مجلس نمایندگان آمریکا مطرح می شود.

به گزارش شفاف ، خبرگزاری فرانسه نوشت: در اقدامی نادر جمهوری خواهان و دموکرات های کمیته امور خارجی مجلس نمایندگان آمریکا پیش نویس این قانون را تهیه کرده اند.

براساس این پیش نویس، رئیس جمهور آمریکا اجازه دارد کشورهایی که به ایران کالاهای اساسی و زیرساختی برای فعال کردن اقتصادش می دهند را تحریم کند.

بر اساس این گزارش این تحریم ها مشابه تحریم هایی خواهد بود که هم اکنون علیه  بخش نفت ایران وجود دارد.

تحریم های در نظر گرفته شده در این طرح، کشورها، مراکز و موسساتی را شامل می شود که به ایران محصولات صنعتی استراتژیک مثل تجهیزات استخراج معادن، ابزارهای الکترونیکی یا ابزاری که در ساختن راه آهن به کار می روند؛ صادر می کنند.

بر اساس این پیش نویس، رئیس جمهور آمریکا بر اساس ارزیابی خود در شرایط مختلف می تواند نوع کالاهایی که مورد تحریم قرار می گیرند را تشخیص دهد و اعلام کند.

از دیگر موارد این طرح درخواست نمایندگان از اتحادیه اروپا و بانک مرکزی اروپا برای توقف دست یابی ایران به یورو است تا با این وسیله توانایی ایران در واردات و مبادلات مالی در بازارهای جهانی کاهش یابد.

در متن این پیش نویس همچنین کشورهایی که با اتباع ایرانی ناقض حقوق بشر در ارتباط  مالی باشند نیز تحریم می شوند.

پیش بینی می شود مطرح شدن این تحریم های جدید موجب پیچیده شدن مذاکرات جاری میان ایران و 5+1 شود.

ایران و 5+1 اولین مذاکرات خود در سال 2013 را دیروز چهارشنبه در قزاقستان برگزار کردند. قرار است مذاکرات بعدی در همین کشور و در فروردین 92 برگزار شود.

کشورهای غربی ایران را با داشتن فعالیت هسته ای به تلاش برای کسب سلاح هسته ای متهم می کنند و بر همین اساس ایران را مورد تحریم قرار داده است. ایران همواره این ادعا را رد می کند و بر صلح آمیز بودن برنامه هسته ای خود تاکید دارد./شفاف