اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

واکنش آشنا به یادداشت شریعتمداری


حسام الدین آشنا مشاور رییس جمهور می گوید یادداشت اخیر حسین شریعتمداری مدیر مسئول روزنامه کیهان بسیار مهم تر از آن است که پنداشته می شود. او معتقد است که نوشته مدیر مسئول روزنامه کیهان از تاریخ راهبردی ایران حداقل از سال 84 به بعد رمزگشایی می کند.

خبرگزاری ایسنا: حسام الدین آشنا مشاور رییس جمهور می گوید یادداشت اخیر حسین شریعتمداری مدیر مسئول روزنامه کیهان بسیار مهم تر از آن است که پنداشته می شود. او معتقد است که نوشته مدیر مسئول روزنامه کیهان از تاریخ راهبردی ایران حداقل از سال 84 به بعد رمزگشایی می کند.

فرارو در ادامه نوشت: مشاور رییس جمهور این دیدگاه را روز جمعه در صفحه فیس بوک خود منتشر کرده است. اشاره آشنا به یادداشت "آب به کدام آسیاب؟" است که روز پنج شنبه 18اردیبهشت ماه در روزنامه کیهان منتشر شد.

حسین شریعتمداری در این یادداشت به بررسی بحران اخیر اوکراین پرداخته است. او معتقد است بحران سخت و سنگینی کشورهای اروپایی را تهدید می کند، چرا که روسیه دست به تحریم گازی اروپا زده است.

حسین شریعتمداری آمارهایی از وابستگی گازی اروپا به روسیه ارائه کرده و نوشته است: «بیش از 76درصد نیاز گازی اروپا از روسیه تأمین می‌شود. - سهم گازپروم روسیه 30 درصد است - به این نکته نیز توجه شود که در سال 2013 اتحادیه اروپا اولین شریک تجاری روسیه بوده است.»

شریعتمداری در ادامه تحریم ظالمانه ایران توسط غرب را یادآور می شود، او می گوید: «آیا از اینکه دشمنان وحشی و تابلودار مردم مظلوم و شریف ایران بعد از تحریم‌های ضد بشری علیه ایران اسلامی، خود در باتلاق تحریم گرفتار شده‌اند، احساس رضایت نمی‌کنید و در این ماجرا، دست انتقام الهی را - هر چند که از آستین روسیه بیرون آمده باشد - نمی‌بینید؟»

مدیر مسئول کیهان در ادامه بحرانی که در انتظار اروپاست را نتیجه بحران سازی، آمریکا و اروپا دانست و نوشت: «بحران پیش‌روی اروپا در صورت دست کشیدن این دولت‌ها از زورگویی‌ و باج‌خواهی قابل فروکش کردن است، بنابراین نه فقط جایی برای کمترین دلسوزی وجود ندارد، بلکه افزایش دامنه بحران و شدت بیشتر آن، دقیقا مانند فشار و ضربه زدن محکم‌تر به یک آدمکش حرفه‌ای برای پیشگیری از ادامه قتل و خونریزی اوست که مطلوب و پسندیده است.»

او در ادامه از اعلام امادگی ایران برای صادرات گاز به اروپا در شرایطی که روسیه صادرات گاز به اروپا را تحریم کرده است. انتقاد کرد. شریعتمداری معتقد است "به زعم (این مقامات) ایران با صدور گاز به اروپا، کشورهای اروپایی را از بحرانی که به‌علت قطع صادرات گاز روسیه با آن روبرو شده‌اند، نجات بدهد.!"

بنا به نوشته شریعتمداری، "این پیشنهادها چه مفهومی غیر از باز گذاشتن دست دشمن برای ادامه وحشی‌گری علیه مردم کشورمان دارد؟"

او می گوید: «خوشبینانه‌ترین برداشت درباره آنها، این است که کمترین و ابتدایی‌ترین شایستگی و لیاقت را برای حضور در مسئولیت‌های کنونی ندارند! و ادامه حضورشان در مسئولیت آب ریختن به آسیاب دشمن است.»

اعلام موضع حسین شریعتمداری درباره تحولات اوکراین و نوع نگاه وی به این موضوع مورد توجه مشاور رییس جمهور قرار گرفته است.

حسام الدین آشنا مشاور رییس جمهور می گوید یادداشت اخیر حسین شریعتمداری مدیر مسئول روزنامه کیهان بسیار مهم تر از آن است که پنداشته می شود. او معتقد است که نوشته مدیر مسئول روزنامه کیهان از تاریخ راهبردی ایران حداقل از سال 84 به بعد رمزگشایی می کند.

در موضع شریعتمداری بدبینی شدید نسبت به غرب و همچنین نگاه بسیار همدلانه و مثبت به روسیه دیده می شود به نوعی که تحریم روسیه علیه اتحادیه اروپا را "دست الهی" دانسته است که از آستین روسیه بیرون امده است تا انتقام ملت ایران را از اروپا بگیرد.

همچنین در تحلیل مدیر مسئول روزنامه کیهان اوضاع اروپا بسیار بحرانی توصیف شده است و اوضاع روسیه بسیار خوب و مناسب. شریعتمداری روسیه را در قالب یک دوست تمام عیار ملت ایران دیده است و از طرف دیگر اتحادیه اروپا را در قالب یک دشمن تمام عیار معرفی می کند.

اعلام آمادگی ایران برای صادرات گاز به اروپا

در یک هفته اخیر مقامات وزارت نفت بارها از آمادگی ایران برای صادرات گاز به اروپا سخن گفته اند. بیژن زنگنه هفته گذشته اعلام کرد که ایران اماده صادرات گاز به شکل خط لوله و ال ان جی به اروپاست.

روز 17 اردیبهشت نیز معاون وزارت نفت از آغاز مذاکرات ایران با چهار کشور اتحادیه اروپا برای صادرات گاز خبر داد.

با وجود اینکه برخی فعالان سیاسی و رسانه های منتقد دولت معتقدند که این اقدام دولت در جهت تضعیف روسیه در مقابل اتحادیه اروپاست و ارتباط مستقیم با بحران اوکراین دارد، اما کارشناسان حوزه انرژی این موضوع را رد می کنند.

نرسی قربان تحلیلگر حوزه انرژی در این باره به فرارو گفت: «هدف ایران برای صادرات گاز به اروپا قدمتی نزدیک به 40 سال دارد.» او می گوید اظهارات تمایل ایران برای صادرات گاز به اروپا موضوع جدیدی نیست و هیچ ربطی به تحولات اوکراین و تیره شدن روابط روسیه با غرب ندارد.

قربان گفت: «صحبت آقای زنگنه در رابطه با توسعه پارس جنوبی و امکان صادرات گاز به اروپا است که همیشه درباره آن بحث بوده است.»


ویدیو مرتبط :
واکنش حسین شریعتمداری به اتهام بازجو بودن!

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

واکنش کیهان به اظهارات ترکان علیه شریعتمداری



شرکت نفتی پتروپارس,حسین شریعتمداری, اکبر ترکان

واکنش کیهان به اظهارات ترکان علیه شریعتمداری

کیهان در ستون اخبار ویژه خود نوشت:

مدیرعامل اسبق شرکت نفتی پتروپارس، مدیر مسئول کیهان را سمبل افراط معرفی کرد.
اکبر ترکان در مصاحبه با «آریا» (وابسته به امیر محبیان) اظهار داشت: آقای شریعتمداری سمبل افراط است ایشان نمی‌تواند به یکباره اعتدالی شود. آقای شریعتمداری بهتر است مسیر خودشان را ادامه بدهند چون از اول مسیرشان همین بوده است اما آقای روحانی معتدل است لذا اینکه آقای شریعتمداری براساس فکر خودش اعلام نظر کند اشکالی ندارد.

وی با الصاق خود به رئیس جمهور منتخب می‌گوید: فراموش نکنیم که هنوز مدت زیادی نگذشته است که جامعه ایران انتخاب خودش را ارائه کرد و اعلام کرد اگر اعتدالگرایی را قبول دارد البته دیگر افکار موجود در جامعه نیز محترم هستند اما باید بدانند مردم ایران اعتدالگرایی را انتخاب کردند.

اظهارات ترکان در اغلب رسانه‌های وابسته به شبکه فتنه بازتاب داشت و به نظر می‌رسد حلقه انحرافی جدیدی درصدد مصادره رأی مردم به نفع مواضع افراطی، انحصارجویانه و فرصت‌طلبانه خویش است. البته نظر آقای ترکان به خودی خود اعتباری ندارد اما چون اولاً -به شکل غیرقانونی- از کوپن و اعتبار رئیس جمهور منتخب استفاده می‌کند و ثانیاً بی‌پاسخ ماندن اظهارات وی ممکن است در وی ایجاد توهم کند، توضیح یک مطلب مهم ضرورت دارد.

برای کیهان روشن است که چرا آقای ترکان به این روزنامه حمله می‌کند و آن را افراطی می‌خواند. ماجرا از این قرار است که روزنامه کیهان قریب 12 سال پیش پرونده تخلفات در شرکت نفتی پتروپارس را که ترکان مدیر عامل و بهزاد نبوی رئیس هیئت مدیره آن بود، گشود و این پیگیری آن قدر مستند و مستدل بود که علی اکبر محتشمی‌پور رئیس فراکسیون دوم خرداد در مجلس ششم ضمن اعتراض به وزیر نفت (زنگنه) در مرداد سال 1380 گفت «فاجعه در وزارت نفت در حال وقوع است... موضوع تأسف برانگیز عدم اطلاع‌رسانی درباره قراردادهای نفتی است. قرارداد در مورد شرکت پتروپارس یکی از موارد بی‌توجهی وزارت نفت. این اقدام خارج از کنترل دولت و مجلس و سایر دستگاه‌های نظارتی بوده و این واگذار کردن شبهه‌انگیز است».

البته آقای محتشمی‌پور چنان تحت فشار مافیای نفتی قرار گرفت که چند روز بعد در پی اصرار خبرنگاران برای توضیحات بیشتر گفت «من دیگر در این باره مصاحبه نمی‌کنم. هر که را اسرار حق آموختند- مهر کردند و دهانش دوختند»:

رئیس سازمان بازرسی کل کشور نیز 3 شهریور 1380 تصریح کرد «در بازرسی از بخش خصوصی شرکت پتروپارس، متأسفانه تخلفات حقوقی عدیده‌ای مشاهده کردیم... شرکت ما توان مالی نداشته ولی شورای اقتصاد به آن پروژه واگذار کرده است. در معاملات و واگذاری‌ها به این شرکت، به جای دریافت تضمین‌های قانونی، به یادداشت‌های معمولی بسنده شده است. در این خصوص اعضای هیئت مدیره باید در محاکم قضایی پاسخ بدهند».

موضوع از این قرار بود که در یک رانت هنگفت و به واسطه دور زدن قانون برگزاری مناقصه، قراردادهایی به ارزش حدود 8 میلیارد دلار در فازهای 1 و 6 و 7 و 8 پارس جنوبی به شرکت وابسته به آقایان ترکان و بهزاد نبوی واگذار شده بود حال آن که از یکسو این شرکت به جای ایران در لندن به ثبت رسیده بود و از سوی دیگر به لحاظ حقوقی وضعیت بی سر و سامان و شترمرغی داشت به نحوی که بهزاد نبوی اعلام می‌کرد این شرکت غیردولتی است و با ضوابط خصوصی اداره می‌شود.

اما چون این حقیقت باعث اعتراض منتقدان به واگذاری رانت 8 میلیارد دلاری شده بود، ترکان مدعی شد «سهام پتروپارس صددرصد دولتی است». با این حال آقای زنگنه وزیر نفت با تأیید سخنان نبوی- که ضمناً کذب بودن ادعای ترکان را می‌رساند معتقد بود «پتروپارس به دلیل قوانین دست و پاگیر دولتی نشد».

یکی دیگر از کلمات قصار آقای ترکان که در ماجرای پتروپارس و درخرداد 1381 عنوان کرد، این جملات بود؛ «اگر ما رانتی را در دولت قرار دادیم و عده‌ای از آن رانت استفاده کردند و ثروتمند شدند، حق نداریم یقه آنها را بگیریم. چون خودمان مقررات وضع کردیم... مجلس اصلاً نباید وارد داد و ستد و قیمت‌گذاری و خرید و فروش شود».

این در حالی بود که بسیاری از نمایندگان دوم خردادی مجلس از مناطق نفت‌خیز جنوب نظیر آقایان (مرحوم) رشیدی، کهرام، میدری و... به همین روند اعتراض داشتند اما در اقلیت قرار گرفته بودند. به عنوان مثال آقای کهرام معتقد بود «وزارت نفت در مدت 5 دقیقه قرارداد یک میلیارد دلاری نفتی را در شورای اقتصاد تصویب و سپس مراحل اجرایی آن را طی می‌کند و هیچ چشمی در مجلس ناظر بر قراردادهای نفتی کلان نیست» و... مرور این حکایت، مثنوی هفتاد من کاغذ است.

با این اوصاف جا دارد حساسیت نسبت به ربودن و تحریف شعار دینی و عقلی اعتدال از سوی فرصت‌طلبان دو چندان شود. در حقیقت به نظر می‌رسد حملات سازمان یافته از سوی افراطیون و محافل کیسه دوخته برای غبارآلود کردن فضا و شبیخون به امانت مردم و بیت‌المال است.
از نظر کیهان اعتراض به رانت‌خواری و زد و بند و سمبل کاری‌های اقتصادی و حقوقی، عین اعتدال و مبارزه با افراط و تفریط است حتی اگر به اعتبار این اعتراض، به کیهان حمله شود./فرارو