اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

همکاری سعودی هابااسراییل برای حمله ایران



 

 

 

همکاری سعودی هابااسراییل برای حمله به ایران

 

روزنامه تایمز بریتانیا خبر داد

همکاری سعودی ها با اسراییل برای حمله احتمالی به ایران

اسراییلی ها برای حمله به ایران تا کنون مانورهای زیادی برگزار کرده اند . آنها می خواهند مطمئن شوند عملیات هوایی آنها علیه تاسیسات هسته ای ایران موفق خواهد بود و هیچ هواپیمایی سرنگون نخواهد شد . تمامی این اقدامات و مانورهای اسراییل با موافقت و اطلاع آمریکا انجام می شود.

روزنامه تایمز چاپ بریتانیا روز شنبه ( 22 خرداد) با انتشار گزارشی ادعا کرد که مقامات عربستان سعودی به اسراییل اجازه داده اند که برای حمله به ایران از بخشی از حریم هوایی این کشور استفاده کند .

به گزارش عصر ایران، این روزنامه بریتانیایی به نقل از یک منبع آگاه نظامی آمریکا در منطقه نوشت : " عربستان سعودی یک کریدور هوایی ویژه در شمال این کشور را بدین منظور در اختیار اسراییل قرار داده است ."

این روزنامه در ادامه می نویسد که اسراییل حالا برای حمله به ایران علاوه بر عربستان نیاز به یک مسیر هوایی دیگر دارد .

این مقام آمریکایی به روزنامه تایمز گفت : " اسراییلی ها برای حمله به ایران تا کنون مانورهای زیادی برگزار کرده اند . آنها می خواهند مطمئن شوند که عملیات هوایی آنها علیه تاسیسات هسته ای ایران موفق خواهد بود و هیچ هواپیمایی سرنگون نخواهد شد . تمامی این اقدامات و مانورهای اسراییل با موافقت و اطلاع آمریکا انجام می شود. "

تایمز در ادامه به نقل از یک منبع دولتی در عربستان که نخواسته است نامش فاش شود می نویسد : " عربستان و اسراییل هر دو دغدغه و نگرانی های مشترکی درباره فعالیت های هسته ای ایران دارند و همه این را می دانند . ریاض در صورتی که اسراییل قصد حمله به ایران را داشته باشد این مسیر هوایی را در اختیار قرار خواهد داد ."

این روزنامه در ادامه 4 هدف اصلی و اولیه اسراییل برای حمله به ایران را تاسیسات غنی سازی نطنز و قم ، راکتور آب سنگین اراک و تاسیسات بازفراوری اورانیوم در اصفهان می داند .

تایمز می نویسد دومین اولویت اسراییل نابودی نیروگاه هسته ای در بوشهر خواهد بود . با این حال این روزنامه می افزاید که اسراییل برای حمله به ایران مشکلات زیادی در پیش رو دارد نخست آنکه اسراییل باید مجهز به هواپیماهایی باشد که قادر باشد 2250 کیلومتر مسافت را پیموده و بعد از انجام عملیات برگردد . دوم اینکه اسراییل باید کریدورهای هوایی امنی را از فراز عراق ، عربستان و اردن برای این منظور در اختیار داشته باشد .

تایمز می نویسد که در زمان نخست وزیری ایهود اولمرت ، رژیم اسراییل برای حمله به ایران و اجازه گرفتن از مقامات عربستانی برای در اختیار قرار دادن یک کریدور هوایی با مقامات این کشور دیدار و رایزنی کرده بود ...../تحلیل:عصرایران


ویدیو مرتبط :
روایت خلبان هواپیمای ایران از حمله جنگنده های سعودی !

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

پارس جنوبی، تنها شرط قطر برای همکاری در حمله به ایران



پارس جنوبی، تنها شرط قطر برای همکاری در حمله به ایران

 

قطر حاضر است برای حمله به ایران، پایگاه های خود را به طور مجانی در اختیار آمریکا قرار دهد.به گزارش عصر ایران، براساس اسناد ادعایی سایت ویکی لیکس ، قطر از هر گونه حمله نظامی علیه ایران استقبال می کند.

 

براساس یکی از این اسناد محرمانه مربوط به گزارش های وزارت امور خارجه آمریکا، قطر خواهان حمله نظامی آمریکا به ایران است و تمامی تسهیلات را برای این حمله نظامی در اختیار آمریکا قرار می دهد.

البته قطر تنها شرط خود را برای همکاری گسترده با مهاجمان به ایران، حفاظت آنها از میدان گازی مشترک میان ایران و قطر یعنی پارس جنوبی اعلام کرده بود.

این سند مدعی است : قطر به استفاده آمریکا از خاک این کشور برای حمله به ایران راضی نخواهد شد مگر بعد از اینکه همه تضمین های امنیتی را از دولت آمریکا درباره حفاظت از حق قطر در بهره برداری از میدان گازی مشترک پارس جنوبی دریافت کند.

میدان گازی پارس جنوبی که قطری ها آن را الشمال می نامند واقع در خلیج فارس و میان ایران و قطر، مشترک است و هر دو کشور در حال برداشت از آن هستند.

با این حال هم اکنون محور درآمدهای قطر، صادرات گاز است و این موضوع به موتور محرکه توسعه این کشور تبدیل شده است.

قطر بزرگترین صادرکننده گاز مایع شده (ال ان جی) جهان است وهمواره با ایران بر سر میزان برداشت از میدان مشترک پارس جنوبی رقابت دارد. قطر هم اکنون نسبت به ایران، میزان بیشتری از گاز را از این میدان مشترک، برداشت می کند.

قبل از این نیز براساس دیگر اسناد ادعایی، سران عربستان ، اردن، بحرین و مصر نیز خواهان حمله آمریکا به ایران شده بودند.

همچنین، آمریکا در صورت استفاده از پایگاه هوایی العدید قطر برای حمله نظامی به ایران، هیچ هزینه ای را به دوحه نخواهد پرداخت همچنین در صورت اعمال تغییرات یا به روز سازی این پایگاه، 60 درصد هزینه ها با قطر و 40 درصد باقی مانده با آمریکا خواهد بود.

در این سند همچنین به میزبانی قطر از مقامات ارشد فرماندهی نظامی آمریکا در منطقه و واگذاری بی قید و شرط پایگاه هوایی العدید به آمریکایی ها در حملات گذشته آنها به افغانستان و عراق اشاره شده است.

قطر هم اکنون میزبان فرماندهی نظامی آمریکا در منطقه و نیروی هوایی این کشور است.

این اسناد در حالی منتشر می شوند که ایران در میان کشورهای عربی حوزه خلیج فارس بالاترین سطح همکاری ها را با عمان و قطر دارد و سطح مناسبی از اعتماد میان مقامات تهران و دوحه وجود دارد.

براساس متن سند محرمانه دیگری که به تازگی فاش شده است ، کویت برای تضمین امضای توافقنامه با ایران برای برداشت گاز از میدان مشترک با ایران یعنی آرش (الدره) تلاش می کند و دربرابر تهران سیاست موازنه دقیقی را اعمال می کند. شیوه تعامل کویت در برابرایران بسیار دقیق و نیازمند تحرکات بررسی شده است.

این سند اضافه می کند: شیخ ناصر المحمد نخست وزیر کویت که پیش از این در تهران ، سفیر کویت بود در زمینه توانایی خود برای تعامل با ایران، اعتماد به نفس زیادی دارد و نیازی به آمریکا در این زمینه نمی بیند.

در همین باره، سعد حریری نخست وزیر لبنان که در روزهای گذشته مهمان ایران  بود در جدیدترین اظهاراتش مطالب مطرح شده در اسناد وزارت خارجه آمریکا را رد کرد.

براساس این اسناد، حریری حمله نظامی به ایران را تایید کرده بود.

نخست وزیر لبنان که هم اکنون در پاریس به سر می برد با تکذیب تایید حمله نظامی به ایران، گفت که مخالفت اعمال فشار بر ایران به دلیل برنامه هسته ای آن هستم.

چند روز پیش سایت اینترنتی ویکی لیکس 250 هزار سند از گزارشات دیپلمات های وزارت خارجه آمریکا را درباره موضوعات مختلف روابط بین الملل منتشر کرد.

بسیاری از کارشناسان در صحت ادعاهای ویکی لیکس تردید دارند و این اسناد را آمیزه ای از راست و دروغ های هدفمند می دانند.../عصر ایران