اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

همکاری‌های امنیتی ایران – قطر – ترکیه در سوریه



گروگان‌های لبنانی و ترک,بحران سوریه

کسانی که گروگان‌های لبنانی و ترک را آزاد کردندهمکاری‌های امنیتی ایران – قطر – ترکیه در سوریه

امیر تمیم بن حمد، امیر قطر و سفیر فلسطین در آنکارا به طور مستقیم در آزادی این گروگان‌ها نقش ایفا کردند که انتظار می‌رود به این ترتیب نزدیکی‌ای در روابط کشورهای درگیر در بحران سوریه یعنی ایران و ترکیه و سوریه و لبنان و قطر به وجود آید.

تلاش های امنیتی ترکیه، لبنان، ایران و قطر در همکاری مستمر سه جانبه با حکومت سوریه، مخالفان سوری، دولت های ترکیه و لبنان در آزادی 9 شهروند لبنانی و دو خلبات ترک موثر بوده و انتظار می رود شماری از زندانیان سوری که در زندان های حکومت سوریه زندانی هستند در قبال این آزادی آزاد شوند.

 

اگر چه همچنان معلوم نیست که دولت سوریه چگونه به وعده خود عمل کند.به گزارش روزنامه العرب، چاپ لندن، همان هواپیمایی که مسافران لبنانی و ترک را قبل از ربوده شدنشان به دمشق رسانده بود آنها را از دمشق به لبنان و ترکیه بازگردانده است.

امیر تمیم بن حمد، امیر قطر و سفیر فلسطین در آنکارا به طور مستقیم در آزادی این گروگان ها نقش ایفا کردند که انتظار می رود به این ترتیب نزدیکی ای در روابط کشورهای درگیر در بحران سوریه یعنی ایران و ترکیه و سوریه و لبنان و قطر به وجود آید.

وزارت امور خارجه فلسطین در بیانیه ای در این باره اعلام کرد که دخالت فلسطین موضوع فکر تبادل گروگان ها را میان ارتش آزاد و ارتش سوریه ایجاد کرد به ویژه که گفته می شود ارتش آزاد اصرار دارد در قبال آزادی این افراد شماری از زندانیان زن سوری در زندان های سوریه آزاد شوند.

یک تحلیلگر ترک که روزنامه العرب نامی از او به میان نیاورده همچنین خبر داد که ایرانی ها به طور رسمی در مذاکرات مرتبط با آزادی این گروگان ها دخالت داشتند اما به دلیل حساسیتی که نسبت به نقش آنها در حمایت از حکومت بشار اسد وجود دارد، خواستند که از چشم رسانه ها و دوربین های آن به دور باشند.

این گروگان ها در می 2012 هنگامی که از راه زمینی در حال بازگشت از زیارت عتبات مقدسه در ایران بودند در منطقه اعزاز در نزدیکی مرز سوریه و ترکیه گروگان گرفته شدند. تعداد گرفته شدگان در ابتدا 11 نفر بود که از این تعداد 2 نفر در همان روزهای اول آزاد شدند ولی 9 نفر دیگر در دست گروگان گیرها باقی ماندند.

 

دو خلبان ترک نیز در 9 اگوست با حمله افراد مسلح به اتوبوس حامل آنها در راه فرودگاه بیروت به یکی از هتل های مستقر در لبنان ربوده شده بودند. گفته می شد هدف از این آدم ربایی فشار به مقام های ترک در قبال تحولات سوریه بوده است. گفته می شود لبنانی هایی که آزاد شده اند از افراد نزدیک به حزب الله بوده اند و از آن جا که خلبانان ترک در فاصله کمی از به گروگان گرفته شدن لبنانی ها گروگان گرفته شدند، جریان هایی تلاش داشتند با این کار به دولت ترکیه فشار بیاورند.


مخالفان سوری می گویند از این نگران هستنند که این اقدام صوری باشد به ویژه که گفته می شود گروگان گیرها یک صد میلیون دلار از طرفی نامشخص پول دریافت کرده اند.

کار رهبری مذاکرات با طرف دولت سوریه را مروان شربل، وزیر کشور لبنان و عباس ابراهیم، مدیرکل امنیت ملی لبنان بر عهده داشت. همچنین شیخ عباس زغیب نیز از سوی مجلس اسلامی شیعیان لبنان برای پیگیری آدم ربایی انجام شده در اعزاز تعیین شده بود.

اطلاعات رسیده از جانب گروگان گرفته شدگان حاکی از آن است که آنها در منطقه معرین، نزدیک به جامع باب السلامه در اتاقی در زیر زمین ساختمانی در یک باغ زیتون نگهداری می شدند. ارتش آزاد تلاش بسیاری می کرد تا این مکان را از دسترسی جریان موسوم به دولت عراق و بلاد شام که برای خود نام مخفف "داعش" را برگزیده است، مصون نگهدارد.

در این میان ارتش آزاد نگران است که بعد از آزادی گروگان های لبنانی و دو خلبان ترک، دولت سوریه از آزادی زندانیان وعده داده شده سرباز زند.

در همین رابطه منابع آگاه می گویند که قرار است زندانیانی که دولت سوریه وعده آزادی آنها را داده است از طریق هوایی به فرودگاه اضنه در ترکیه منتقل شوند. در حالی که منابعی دیگر می گویند که مقامات سوری 158 نفر از زندانیان را آزاد کرده و آنها را آزاد گذاشته است که به هر جا می خواهند بروند. مخالفان سوری می گویند از این نگران هستنند که این اقدام صوری باشد به ویژه که گفته می شود گروگان گیرها یک صد میلیون دلار از طرفی نامشخص پول دریافت کرده اند.

با این حال باز هم پیش بینی می شود تا پایان این روند همکاری های امنیتی ایران و ترکیه و قطر و سوریه ادامه داشته باشد که در این صورت انتظار می رود تعریفی جدید از همکاری این کشورها در بعد امنیتی حداقل در مورد سوریه ایجاد شود./دیپلماسی ایرانی

 


ویدیو مرتبط :
امضای تفاهمنامه همکاری های اقتصادی بین ایران و قطر

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

پارس جنوبی، تنها شرط قطر برای همکاری در حمله به ایران



پارس جنوبی، تنها شرط قطر برای همکاری در حمله به ایران

 

قطر حاضر است برای حمله به ایران، پایگاه های خود را به طور مجانی در اختیار آمریکا قرار دهد.به گزارش عصر ایران، براساس اسناد ادعایی سایت ویکی لیکس ، قطر از هر گونه حمله نظامی علیه ایران استقبال می کند.

 

براساس یکی از این اسناد محرمانه مربوط به گزارش های وزارت امور خارجه آمریکا، قطر خواهان حمله نظامی آمریکا به ایران است و تمامی تسهیلات را برای این حمله نظامی در اختیار آمریکا قرار می دهد.

البته قطر تنها شرط خود را برای همکاری گسترده با مهاجمان به ایران، حفاظت آنها از میدان گازی مشترک میان ایران و قطر یعنی پارس جنوبی اعلام کرده بود.

این سند مدعی است : قطر به استفاده آمریکا از خاک این کشور برای حمله به ایران راضی نخواهد شد مگر بعد از اینکه همه تضمین های امنیتی را از دولت آمریکا درباره حفاظت از حق قطر در بهره برداری از میدان گازی مشترک پارس جنوبی دریافت کند.

میدان گازی پارس جنوبی که قطری ها آن را الشمال می نامند واقع در خلیج فارس و میان ایران و قطر، مشترک است و هر دو کشور در حال برداشت از آن هستند.

با این حال هم اکنون محور درآمدهای قطر، صادرات گاز است و این موضوع به موتور محرکه توسعه این کشور تبدیل شده است.

قطر بزرگترین صادرکننده گاز مایع شده (ال ان جی) جهان است وهمواره با ایران بر سر میزان برداشت از میدان مشترک پارس جنوبی رقابت دارد. قطر هم اکنون نسبت به ایران، میزان بیشتری از گاز را از این میدان مشترک، برداشت می کند.

قبل از این نیز براساس دیگر اسناد ادعایی، سران عربستان ، اردن، بحرین و مصر نیز خواهان حمله آمریکا به ایران شده بودند.

همچنین، آمریکا در صورت استفاده از پایگاه هوایی العدید قطر برای حمله نظامی به ایران، هیچ هزینه ای را به دوحه نخواهد پرداخت همچنین در صورت اعمال تغییرات یا به روز سازی این پایگاه، 60 درصد هزینه ها با قطر و 40 درصد باقی مانده با آمریکا خواهد بود.

در این سند همچنین به میزبانی قطر از مقامات ارشد فرماندهی نظامی آمریکا در منطقه و واگذاری بی قید و شرط پایگاه هوایی العدید به آمریکایی ها در حملات گذشته آنها به افغانستان و عراق اشاره شده است.

قطر هم اکنون میزبان فرماندهی نظامی آمریکا در منطقه و نیروی هوایی این کشور است.

این اسناد در حالی منتشر می شوند که ایران در میان کشورهای عربی حوزه خلیج فارس بالاترین سطح همکاری ها را با عمان و قطر دارد و سطح مناسبی از اعتماد میان مقامات تهران و دوحه وجود دارد.

براساس متن سند محرمانه دیگری که به تازگی فاش شده است ، کویت برای تضمین امضای توافقنامه با ایران برای برداشت گاز از میدان مشترک با ایران یعنی آرش (الدره) تلاش می کند و دربرابر تهران سیاست موازنه دقیقی را اعمال می کند. شیوه تعامل کویت در برابرایران بسیار دقیق و نیازمند تحرکات بررسی شده است.

این سند اضافه می کند: شیخ ناصر المحمد نخست وزیر کویت که پیش از این در تهران ، سفیر کویت بود در زمینه توانایی خود برای تعامل با ایران، اعتماد به نفس زیادی دارد و نیازی به آمریکا در این زمینه نمی بیند.

در همین باره، سعد حریری نخست وزیر لبنان که در روزهای گذشته مهمان ایران  بود در جدیدترین اظهاراتش مطالب مطرح شده در اسناد وزارت خارجه آمریکا را رد کرد.

براساس این اسناد، حریری حمله نظامی به ایران را تایید کرده بود.

نخست وزیر لبنان که هم اکنون در پاریس به سر می برد با تکذیب تایید حمله نظامی به ایران، گفت که مخالفت اعمال فشار بر ایران به دلیل برنامه هسته ای آن هستم.

چند روز پیش سایت اینترنتی ویکی لیکس 250 هزار سند از گزارشات دیپلمات های وزارت خارجه آمریکا را درباره موضوعات مختلف روابط بین الملل منتشر کرد.

بسیاری از کارشناسان در صحت ادعاهای ویکی لیکس تردید دارند و این اسناد را آمیزه ای از راست و دروغ های هدفمند می دانند.../عصر ایران