اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

هشدار خاموشی در تابستان تا چه اندازه جدی است؟



اخبار,اخباراجتماعی,نیروگاه برق

 

 اخبار اجتماعی - هشدار خاموشی در تابستان تا چه اندازه جدی است؟/ رئیس کمیته برق مجلس: در 4 سال گذشته فقط هشدار داده‌ایم و اقدامی صورت نگرفته است

عضو کمیسیون انرژی مجلس می گوید امسال با وجود خشکسالی و فشاری که از این ناحیه وارد می شود نمی توان آب پشت سد ها را هم رها کرد و تنها می توان با اقدامات اورژانسی و همکاری و عزم ملی این تابستان را پشت سر گذاشت.

به گزارش نامه نیوز، در سالهای اخیر همواره میزان مصرف برق در ساعات پیک مصرف رقمی فزاینده داشته و با وجود هشدارهای کارشناسان و صاحب نظران در مورد افزایش تولید متناسب با میزان مصرف برق همواره شاهد نگرانی در خصوص قطع برق در روزهای گرم تابستان بوده ایم.

در شرایطی که بیش از دو هفته از تابستان 93 را سپری می کنیم بارها کارشناسان درباره اصلاح الگوی مصرف برق و صرفه جویی هشدار داده و اعلام کرده اند در صورتی که در مصرف برق صرفه جویی صورت نگیرد با قطعی برق مواجه خواهیم بود.

بر همین اساس با اوج گیری مصرف برق تابستانی و پس از توافق وزارتخانه‌های صنعت و نیرو طرح ذخیره عملیاتی مصرف برق صنایع به منظور مدیریت پیک مصرف برق تابستانی به منظور کاهش 800 مگاواتی پیک مصرف برق تابستان اجرایی شده است و مسئولان امیدوار هستند با اجرای این طرح از خاموشی احتمالی جلوگیری کنند.

در همین رابطه سید زمان حسینی مدیرعامل برق منطقه ای تهران می گوید در 10 سال گذشته، رشد مصرف برق در تهران 5 درصد بوده است. اما ظرف دو هفته اخیر رشد مصرف به 18 درصد رسیده است. به گونه ای که میزان مصرف در مرداد سال گذشته، 8500 مگا وات بود اما در شرایطی که هنوز به فرارسیدن ماه مرداد باقی مانده است، رکورد مصرف شکسته شده و میزان مصرف به 8620 مگاوات رسید که پیش بینی می شود در مرداد ماه به 9200 مگا وات برسد. در سال 1389 که هدفمندسازی یارانه ها به اجرا درآمد، رشد مصرف به 3.1 درصد رسید و پس از آن بار دیگر دچار افزایش شد و به 5 و 6 درصد افزایش یافت و امروز نیز به 18 درصد رسیده است. این در حالی است که میانگین رشد مصرف برق در جهان، 3 درصد است.»

مدیرعامل برق منطق ای برق تهران می گوید برای تامین برق مورد نیاز با بخش خصوصی قراردادهایی را منعقد کردیم اما به دلیل آنکه این سرمایه گذاران نتوانستند از تسهیلات بانکی استفاده کنند این قراردادها فعلا به نتیجه نرسیده است. برخی بخش ها نیز به بهره برداری رسیده است که وزارت نیرو قار نیست پول آن را بپردازد.

همچنین هوشنگ فلاحتیان معاون وزیر نیرو با اشاره به اینکه پیک مصرف برق تابستانه سال گذشته 46400 مگاوات بود، گفته است با افزایش 3 هزار مگاواتی ظرفیت تولید، امکان تامین برق پیک 49 هزار مگاواتی را داریم اما پیش بینی می شود پیک سال جاری به 50 هزار مگاوات برسد.

به گفته فلاحتیان حدود 2500 تا 3000 مگاوات در یک سال گذشته افزایش ظرفیت تولید برق داشته ایم و برای تامین برق در پیک مصرف تابستانه حدود یک هزار مگاوات کسری در تولید برق داریم.

اما حسین امیری خامکانی رئیس کمیته برق مجلس که پیش از این اعلام کرده بود بارها به مسئولان اجرایی درباره مشکلات صنعت برق هشدار داده ایم و اگر همانند 4 سال گذشته صنعت برق اداره شود و منابع مالی تامین نشود و ما به التفاوت قیمت های تمام شده و قیمت های تکلیفی را نپردازیم و به همین روش ادامه دهیم حتما در تابستان 93 دچار مشکل خواهیم شد، در گفت و گو با نامه نیوز در مورد احتمال قطع برق در تابستان جاری گفته است با وجود کمبودی که در زمینه تامین برق داریم میزان مصرف نیز بالاتر رفته و علی رغم هشدار هایی که همواره درباره کمبود برق در سال 93و 94 داده بودیم اما در 4 سال گذشته فکری برای جبران این مساله نکردیم.

وی با اشاره به رشد تقریبی 8 درصدی مصرف برق نسبت به سال گذشته می گوید امسال با وجود خشکسالی و فشاری که از این ناحیه وارد می شود نمی توان آب پشت سد ها را هم رها کرد و با وجود قرار داشتن در روزهای ماه مبارک رمضان و از طرفی فصل تابستان و گرمای هوا تنها می توان با اقدامات اورژانسی و همکاری و عزم ملی این تابستان را پشت سر گذاشت زیرا که در ساعات اوج مصرف با مشکل روبرو هستیم .

نماینده مردم زرند و کوهبنان در مجلس همچنین با اشاره در مورد اقدامات لازم برای جلوگیری از این مشکلات در سالهای آینده معتقد است برای برطرف کردن مشکل کمبود برق برنامه های بلند مدت مانند ساخت نیروگاه های بزرگ برنامه هایی کوتاه مدت تر و یکساله مانند نیروگاه های کوچک تولید پراکنده برق وجود دارد که در سال گذشته هم برنامه ای برای نصب 8 نیروگاه کوچک پراکنده داشتیم .

وی با درخواست از مردم برای کنترل و کاهش مصرف مخصوصا در ساعات پیک مصرف تاکید کرد گذر از این مرحله نیازمند نوعی عزم و اراده ملی است که باید هم مصرف کنندگان خانگی هم تجاری و هم صنعتی کمک کنند.

امیری درباره راهکارهای خروج صنعت برق از بحران می گوید راهکار اصلی این است که دولت به این هشدارها بها بدهد. بنده احساس می کنم که یک وزیر به تنهایی نمی تواند این مشکل را برطرف کند و حتما دولت باید کمیته و یا کارگروهی را تشکیل دهد و مجلس هم اجازه دهد تا به طور مثال از صندوق توسعه ملی و یا از مازاد درآمدهای ارزی حدود 5 میلیارد دلار دولت هزینه کند. همانطور که ما در مجلس هفتم 4 میلیارد دلار پول را برای بازسازی مدارس فرسوده اختصاص دادیم این امکان وجود دارد که دولت و مجلس اجازه دهند تا صندوق توسعه ملی به صنعت برق کمک کند و یا از مازاد درآمدهای ارزی در یک سال آینده برای این موضوع هزینه کنیم.

رئیس کمیته برق مجلس درباره ورود بخش خصوصی به صنعت برق می گوید بخش خصوصی در این میان متضرر است؛ چرا که دولت نیروگاه را به بخش خصوصی واگذار می‌کند و بخش خصوصی، برق تولیدی را به دولت می‌دهد. دولت با قیمت‌های مختلفی می‌فروشد اما می‌بینیم که دولت در این بخش بدهکار است.

 

وقتی شما نیروگاهی را به بخش خصوصی واگذار می‌کنید و بعد برق آن را می‌گیرید و پولش را نمی‌دهید این نیروگاه تا چه زمانی دوام می‌آورد؟ یا شرکت‌های توزیع چه در دست دولت چه در دست بخش خصوصی وقتی نتوانند تأمین مالی کنند طبیعتاً تأسیسات فرسوده‌ای روی دست مالک می‌گذارد. امروز با گزارشی که توزیع‌کنندگان ارائه می‌دهند.

 اخباراجتماعی - نامه نیوز


ویدیو مرتبط :
فراپیامک - هشدار جدی

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

اولین هشدار خاموشی با آغاز تابستان


معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی با تاکید بر ضرورت صرفه جویی در مصرف برق هشدار داد: اگر اوج مصرف برق به بیش از ۵۰ هزار مگاوات برسد ، احتمال خاموشی وجود دارد.

خبرگزاری تسنیم: هوشنگ فلاحتیان معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی با اشاره به اینکه در هفته های اخیر مصرف برق حدود 10 هزار مگاوات افزایش یافته است، افزود: میزان مصرف در برخی روزها به اوج مصرف پارسال یعنی 46 هزار و 500 مگاوات هم نزدیک شده است.

وی افزود : روز به روز به گرمای تابستان نزدیک می شویم و مصرف برق نیز افزایش می یابد و اگر مردم مصرف خود را مدیریت و در ساعت اوج بار از وسائل برقی کمتری استفاده کنند ، پیک بار بالای 50 هزار مگاوات نخواهیم داشت.

فلاحتیان ابرازامیدواری کرد مردم در زمان اوج مصرف برق از وسایل برقی غیرضروری استفاده نکنند تا با چالش کمتری مواجه شویم و اعمال خاموشی نکنیم.

فلاحتیان گفت : با 10 درصد صرفه جویی در مصرف برق می توانیم  تابستان امسال را بدون خاموشی پشت سربگذاریم.

وی درباره استفاده نیروگاه های برقآبی در زمان اوج مصرف تابستان گفت: در زمان اوج مصرف برق با توجه به میزان آب سدها حداکثر تولید برق از نیروگاه های برق آبی درصورت نیاز 7 تا 8 هزار مگاوات خواهد بود که با هماهنگی حوزه آب کشور این مقدار برق تأمین می شود.

فلاحتیان درباره استفاده از نیروگاههای تجدیدپذیر در زمان اوج مصرف نیز گفت: ظرفیت کل نیروگاههای تجدیدپذیر کشور 250 مگاوات است که در زمان اوج مصرف استفاده خواهد شد.