اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

هشدار به ایران در مورد "تهدید بزرگ جهانی"



اخبار,اخبار اجتماعی,آنتی‌بیوتیک‌ها

 

 اخبار اجتماعی - مقاوم شدن در برابر آنتی بیوتیک‌ها
هشدار به ایران در مورد "تهدید بزرگ جهانی"

 سازمان بهداشت جهانی از مقاومت دارویی در برابر آنتی‌بیوتیک‌ها به عنوان یک "تهدید بزرگ جهانی" نام برده است.

این سازمان با بررسی آمار مربوط به ۱۱۴ کشور، از افزایش مقاومت دارویی در همه نقاط جهان خبر داده است.

این نهاد وابسته به سازمان ملل متحد، روز چهارشنبه (۳۰ آوریل) با انتشار گزارشی اعلام کرد جهان وارد دوره "پسا آنتی‌بیوتیک" شده است؛ دوره ای که عفونت های ساده‌ای که برای سالیان طولانی قابل درمان بودند، کشنده شده‌اند.

به گزارش این سازمان، در صورتی که فورا برای مقابله با این پدیده اقدام نشود، مقاومت دارویی تبعات بسیاری خطرناکی را برجای خواهد گذاشت.

به گفته کارمن پسووا سیلوا، مدیر بخش مقاومت آنتی‌بیوتیکی سازمان بهداشت جهانی، ابعاد جهانی این خطر بسیار جدی است.

خانم پسووا سیلوا گفت: "این موضوعی است که در همه کشورها باعث نگرانی شده. این مشکل تنها در یک کشور دیده نمی‌شود. نگرانی از این بابت وجود دارد که در همه کشورهای مورد بررسی دیده شده است. مقابله با این پدیده نیاز به اقدام هماهنگ همه کشورها دارد."

گزارش سازمان بهداشت جهانی بر مقاومت دارویی هفت باکتری عمده تمرکز دارد که در بروز بیماری‌هایی مانند ذات الریه، اسهال و عفونت خون نقش دارند.

به نوشته این گزارش، تجویز دو آنتی‌بیوتیک مهم برای بیماران در بعضی از کشورهای مورد بررسی، حکایت از بی‌اثر شدن این داروها و مقام شدن باکتری‌ها در برابر آنها شده است.

هشدار در مورد ایران
به گزارش کنگره ملی تجویز منطقی آنتی‌بیوتیک‌ها، ایران یکی از کشورهایی است که با تجویز بیش از اندازه این داروها روبروست و مصرف آنتی‌بیوتیک در این کشور تقریبا برابر با کل مصرف آن در اروپاست. بر این اساس، مصرف آنتی‌بیوتیک در ایران ۱۶ برابر استاندارد جهانی است

یکی از آنتی‌بیوتیک‌های بسیار قوی که تاثیرگذاری آن به شدت کاهش یافته، کارباپنم است که در مراحل پیشرفته درمان بیماری‌های ناشی از باکتری کلبسیلا پنومونیه کاربرد دارد.

این باکتری منجر به بروز آلودگی خون، ذات الریه و عفونت های مختلف در نوزادان می‌شود.

از سوی دیگر، در حالی که در دهه ۱۹۸۰ میلادی مقاومت دارویی نسبت به درمان آلودگی مجاری ادراری به باکتری ای کولای تقریبا وجود نداشت، این روز‌ها تجویز آنتی‌بیوتیک برای درمان این عارضه در نیمی از موارد بی‌تاثیر است.

به گزارش سازمان بهداشت جهانی، سوزاک نیز از بیماری‌هایی است که در کشور‌هایی مانند بریتانیا، کانادا، استرالیا، اتریش، فرانسه، ژاپن، نروژ، آفریقای جنوبی، اسلوونی و سوئد نسبت به آنتی‌بیوتیک‌های قوی مقاومت نشان داده است.

باکتری‌ها معمولا در طول زمان برای مقابله با آنتی‌بیوتیک‌ها جهش ژنتیکی می‌کنند اما استفاده نادرست و بیش از اندازه از این داروها روند مقاومت دارویی را تسریع کرده است.

سازمان بهداشت جهانی در گزارش خود گفته است برای مقابله با این پدیده، علاوه بر تولید آنتی‌بیوتیک‌های جدید به اقدام هماهنگ دولت‌ها برای کُند کردن روند مقاومت دارویی نیاز است.

این سازمان بر نیاز به ارتقای بهداشت، افزایش دسترسی مردم به آب سالم، ضدعفونی کردن مراکز درمانی و گسترش ایمنی‌سازی به عنوان راه‌های کاهش نیاز به تجویز آنتی‌بیوتیک‌ها تاکید کرده است.

به گزارش کنگره ملی تجویز منطقی آنتی‌بیوتیک‌ها، ایران یکی از کشورهایی است که دچار تجویز بیش از اندازه این داروهاست و مصرف آنتی‌بیوتیک در این کشور تقریبا برابر با کل مصرف اروپاست.

بر این اساس، مصرف آنتی بیوتیک در ایران ۱۶ برابر استاندارد جهانی است.
اخبار اجتماعی - کنگره ملی

 


ویدیو مرتبط :
استفاده از AMP و نقش آن در سئو سایت ( همراه باشید با برند یک سئو ایران )

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

هشدار 2 دیپلمات سابق آمریکا به کاخ سفید: از تهدید روزانه ایران دست بردارید



 

 

 

هشدار 2 دیپلمات سابق آمریکا به کاخ سفید: از تهدید روزانه ایران دست بردارید

 

2دیپلمات سابق آمریکایی با انتشار مقاله ای از دولت کشورشان خواستند از طریق دیپلماسی با ایران به تعامل بپردازد.

این دو دیپلمات برجسته آمریکایی به نام های "توماس بیکرنگ" و "ولیام لویزر"در مقاله خود در روزنامه واشنگتن پست گفته اند: دولت آمریکا  باید از شکست ها در جنگ های قبلی خود و آخرین آن جنگ عراق، درس بگیرد. آمریکا باید مشکل خود را با ایران از طریق دیپلماتیک و نه تهدید به جنگ ، حل کند. گزینه جنگ با ایران، منجر به فاجعه هایی می شود.

در این مقاله آمده است: اگر این جنگ ها نبودند هزاران آمریکایی همچنان زنده بودند ، ثروت آمریکا یک تریلیون دلار بیشتر بود و آمریکا همچنان یک کشور افتخار آمیز ، محترم و دارای اقتصاد سالم بود. آمریکا باید به تفاهم و گفتگوی مستقیم با ایران روبیاورد زیرا دستاوردهای دیپلماسی هیچ گاه توسط تهدیدات نظامی، محقق نمی شوند.

توماس بیکرنگ معاون سابق وزارت خارجه آمریکا در امور سیاسی در دوره ریاست جمهوری بیل کلینتون و سفیر پیشین آمریکا در روسیه، اسرائیل، اردن و سازمان ملل متحد و ولیام لویزر سفیر سابق آمریکا در چکسلواکی و مجمع عمومی سازمان ملل متحد بود.

این دو دیپلمات در این مقاله نسبت به اظهارات شبه روزانه مقامات دولت آمریکا و کاندیداهای ریاست جمهوری در این کشور درباره اقدامات نظامی احتمالی علیه ایران، ابراز نگرانی کرده و درباره خطرات این جنگ فاجعه بار هشدار دادند.../عصرایران