اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

هزینه 500 میلیاردی ایران در بازسازی عتبات


معاون حوزه جذب ستاد بازسازی عتبات عالیات کشور گفت: هم اکنون طرح های توسعه ای بزرگی در حرم های مطهر ائمه در عراق در دست اجرا داریم که از جمله آنها صحن حضرت فاطمه الزهرا (س) در حرم مطهر امام علی (ع) و نیز صحن حضرت زینب (س) در کربلای معلی و صحن امام رضا (ع) در کاظمین است.

ایرنا: معاون حوزه جذب ستاد بازسازی عتبات عالیات کشور گفت: از سال 87 تاکنون بالغ بر پنج هزار میلیارد ریال عموما از محل کمک های مردمی در حوزه بازسازی و توسعه عتبات عالیات در عراق هزینه شده است.

' قاسم سراجان' روز پنجشنبه در همایش مسوولان ستادهای استانی بازسازی عتبات عالیات خراسان رضوی افزود: از سال 82 تا 87 اقداماتی که در حوزه بازسازی عتبات مقدسه عراق انجام شده در حد 220 میلیارد ریال بود.

وی یادآورشد: عمده فعالیت های ستاد در این حوزه طی این سال ها بیشتر در بحث مرمت و بازسازی حرم های مطهر بوده اما از سال 87 تاکنون اقدام های گسترده تری با حمایت و مشارکت مردم انجام شده چنانکه تا ابتدای سال 93 بالغ بر پنج هزار میلیارد ریال فعالیت های بازسازی و نوسازی انجام گرفته است.

سراجان ادامه داد : امروز تقریبا کار بازسازی به انجام رسیده بجز بخش جزئی که در سامرا و حرم حضرت علی (ع) در دست انجام است.

وی یادآورشد: هم اکنون طرح های توسعه ای بزرگی در حرم های مطهر ائمه در عراق در دست اجرا داریم که از جمله آنها صحن حضرت فاطمه الزهرا (س) در حرم مطهر امام علی (ع) و نیز صحن حضرت زینب (س) در کربلای معلی و صحن امام رضا (ع) در کاظمین است.

به گفته وی ، صحن امام رضا (ع) که خراسان رضوی به طور مستقل بر عهده گرفته در فاز نخست به وسعت 10 هزار متر مربع اجرا می شود.

معاون ستاد بازسازی عتبات عالیات افزود : کل وسعت این صحن بالغ بر 50 هزار متر مربع است که تاکنون مطالعات و طراحی آن به انجام رسیده و امیدواریم به سرعت کار توسعه صحن امامین عسگریین (ع) به انجام برسد.

وی ادامه داد: تاکنون قطعات زیادی از زمین های اطراف حرم های امامین عسگریین (ع) خریداری شده تا این صحن اجرایی و امنیت حرم افزایش یابد و هم زمینه برای حداقل یک شب اقامت زائران در این حرم های مطهر فراهم شود.

سراجان گفت : مراکز خدماتی مورد نیاز زائران هم در این فضاها پیش بینی شده است.

به گفته وی تلاش می شود جمهوری اسلامی ایران در عتبات عالیات به گونه ای کار کند که ماندگار و به یاد ماندنی باشد.

این مسوول افزود : سالانه بیش از یک هزار میلیارد ریال در توسعه و بازسازی حرم های مطهر از سوی جمهوری اسلامی ایران که عمده آن مشارکت مردمی است هزینه می شود.

وی تصریح کرد: پیشرفت پروژه های تعریف شده در این زمینه عموما بیش از 80 درصد مطابق با برنامه زمانبندی می باشد.

70 درصد منابع مالی در بازسازی و توسعه عتبات کمک های مردمی است

وی ادامه داد : در این میان بودجه های دولتی در این حوزه موردی است و در واقع پشتوانه اصلی این ستاد در بازسازی عتبات عالیات مشارکت و کمک های مردمی است.

سراجان افزود : حدود 60 تا 70 درصد پشتوانه منابع مالی مردم هستند و کمک ها و همراهی های آنان نقش محوری در توسعه و بازسازی اعتاب مقدسه دارد.

معاون حوزه جذب ستاد بازسازی عتبات عالیات کشور گفت: در واقع همانطور که در هشت سال دفاع مقدس پشتوانه مردمی عامل موفقیت کشور در جنگ با دشمن بود امروز افتخار ما این پشتوانه مردمی و عامل موفقیت در بازسازی عتبات است.

وی تصریح کرد : با این حال هنوز درصد اندکی از مردم را توانسته ایم در بحث مشارکت در بازسازی اعتبات مقدسه در عراق فعال کنیم.

سراجان عنوان کرد : این رقم حدود پنج درصد از مردم هم نیستند و ظرفیت قابل توجهی از مشارکت و کمک های مردمی را داریم که باید به این حوزه ورود کرده و آنها را فعال کنیم.

وی ادامه داد : مردم علاقمند و معتقد هستند وحمایت و پشتیبانی می کنندو این وظیفه ما است که زمینه حضور آنان را در این عرصه فراهم کنیم.

معاون حوزه جذب ستاد بازسازی عتبات عالیات کشور گفت: مردم با همه مشکلات اقتصادی و معیشتی کمک می کنند و در خراسان رضوی هم بر مبنای ظرفیت ها بالای این استان پروژه های ویژه و مستقلی را تعریف کردیم.

تعهد 117 میلیارد تومانی خراسان رضوی طی سه سال اخیر

وی گفت : آنچه از سال 90 تا کنون در تعهد خراسان رضوی برای تامین اعتبار پروژه های بازسازی عتبات عالیات بویژه کاظمین و سامرا بوده بالغ بر یک هزار و 170 میلیارد ریال می باشد .

وی این رقم را مربوط به هزینه پروژه هایی چون طلاکاری ایوان های کاظمین ، سنگ کاری این ایوان ها ، ساخت صحن امام رضا (ع) و مسقف نمودن صحن کاظمین و مانند آن عنوان کرد.

سراجان افزود : در سال 90 و 91 از 30 میلیارد ریال تعهد استان حدود 50 درصد ، در سال 92 از 70 میلیارد ریال تعهد حدود 30 میلیارد ریال جمع آوری شد و در سال 93 که تعهد استان 200 میلیارد می باشد تاکنون حدود 20 میلیارد ریال آن تامین شده و تا رسیدن به رقم تعهد استان فاصله زیاد است.

وی با اشاره به رشد دو برابری جذب کمک های مردمی در سال های اخیر در خراسان رضوی تصریح کرد : این رشد به نسبت تعهدات و برنامه های جدید استان قابل توجه نیست و باید اقدامات گسترده ای در جلب کمک های مردمی انجام شود.


ویدیو مرتبط :
نشست ستاد بازسازی عتبات عالیات در دفتر نماینده ولی فقیه

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

هزینه میلیاردی حمله اسرائیل به ایران


منابع اقتصادی رژیم صهیونیستی با انتقاد شدید از تهدیدهای مقامات سیاسی این رژیم نسبت به راه انداختن شایعه جنگ علیه ایران، هزینه هرنوع هجوم علیه ایران را بیش از 42 میلیارد دلار پیش بینی كردند.

خبرگزاری ایرنا: منابع اقتصادی رژیم صهیونیستی با انتقاد شدید از تهدیدهای مقامات سیاسی این رژیم نسبت به راه انداختن شایعه جنگ علیه ایران، هزینه هرنوع هجوم علیه ایران را بیش از 42 میلیارد دلار پیش بینی كردند.

وزارت امور خارجه رژیم صهیونیستی دو روز پیش، 15 سفیر خود را در كشورهای مهم جهان فراخواند تا با آنها درخصوص اوضاع امنیتی این رژیم به مشورت بپردازد كه مهم ترین موضوع این مشورت ها مساله ایران بود.

پیام هایی كه این سفیران در این نشست دریافت كردند،دارای مفاد متناقضی بود از جمله پیام دستگاه های امنیتی این رژیم بخصوص پیام 'افیگدور لیبرمان' وزیر خارجه و پیام 'یعقوب عامیدرور' دبیر شورای امینت ملی (اسراییل).

بنابر گزارشی كه موسسه تحقیقات تجاری 'BDI' رژیم صهیونیستی تهیه كرد میزان زیان این رژیم در صورت بروز جنگ برآورد شده است.

از جمله هزینه هایی كه به آنها تحمیل خواهد شد، زیان دو میلیارد دلاری رژیم صهیونیستی در استفاده از نیروهای احتیاطی خود است؛ اقتصاد این رژیم همچنین به دلیل تعطیل شدن روزهای كاری،حدود ده میلیارد دلار زیان خواهد دید.

علاوه بر این،در این گزارش آمده كه در صورت ادامه یافتن این جنگ تنها به مدت 30 روز،حداقل ده درصد از كارخانه های رژیم صهیونیستی ویران خواهد شد كه تا مدت پنج سال بازسازی آنها به طول خواهد انجامید كه در مجموع، تمامی این خسارت ها به بیش از 42 میلیارد دلار خواهد رسید.

افزایش قیمت جهانی نفت در صورت آغاز این جنگ نیز از دیگر زیان های احتمالی خواهد بود.

این گزارش همچنین اثر جنگ دوم لبنان را بر اقتصاد اسراییل با جنگ احتمالی این رژیم با ایران مقایسه كرده و آورده است كه جنگ لبنان،حدود 1.8 درصد از تولید ملی اسراییل را از میان برد و این در حالی است كه تمامی تولید ملی در سال 2006 حدود 170 میلیارد دلار ارزش داشت اما درصورت آغاز جنگ با ایران وضعیت بطوركلی متفاوت خواهد بود چرا كه دامنه جنگ به اندازه جنگ پیشین این رژیم نخواهد بود.

 در جنگ لبنان، تنها مناطقی از رژیم صهیونیستی به شكل جدی وارد جنگ شدند كه تنها دربردارنده 20 درصد از صنایع و اقتصاد این رژیم بودند اما در صورت آغاز جنگ با ایران مناطقی وارد جنگ خواهند شد كه 70 درصد از اقتصاد اسراییل را درخود جای داده اند كه این امر باعث می شود هزینه این جنگ احتمالی از جنگ های پیشین به مراتب بیشتر باشد.