اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

هدف از سفر هیئت سیاسی طالبان به ایران چیست؟



هدف از سفر هیئت سیاسی طالبان به ایران چیست؟

توجه مطبوعات بین المللی به سفر هیئتی از طالبان به ایران، بازتاب اظهارات مقامات حماس درباره روابط این جنبش با ایران، تحلیل پیامدهای حمله احتمالی رژیم اسرائیل به ایران برای کشورهای منطقه، اظهارات وزیر گردشگری مصر درباره گردشگران ایرانی و واکنش ایران به تحریم پتروشیمی از سوی آمریکا، از جمله مهمترین مطالب امروز مطبوعات جهان درباره ایران است.

هدف از سفر هیئت سیاسی طالبان به ایران چیست؟توجه مطبوعات بین المللی به سفر هیئتی از طالبان به ایران، بازتاب اظهارات مقامات حماس درباره روابط این جنبش با ایران، تحلیل پیامدهای حمله احتمالی رژیم اسرائیل به ایران برای کشورهای منطقه، اظهارات وزیر گردشگری مصر درباره گردشگران ایرانی و واکنش ایران به تحریم پتروشیمی از سوی آمریکا، از جمله مهمترین مطالب امروز مطبوعات جهان درباره ایران است. 

سفر هیاتی از طالبان به ایران

 

اخبار مربوط به سفر هیئتی از طالبان به ایران، از جمله موضوعاتی است که از روز گذشته تاکنون مورد توجه برخی مطبوعات بین المللی قرار گرفته است. روزنامه «واشنگتن پست» به نقل از یکی از خبرگزاری های داخلی ایران می نویسد هیئتی از طالبان اخیراً به ایران سفر کرده و گفت و گوهایی را با مقامات اطلاعاتی ایران انجام داده اند. این روزنامه همچنین می نویسد این هیئت، از دفتر طالبان در قطر به تهران سفر کرده بودند. این دفتر به تازگی در کشور قطر افتتاح شده تا زمینه ای را برای مذاکره طالبان با حامد کرزی، رئیس جمهور افغانستان جهت پایان دادن به اختلافات و منازعات در این کشور فراهم کند. به اعتقاد واشنگتن پست، این سفر می تواند نشانگر عزم ایران برای ایفای نقش میانجی در درگیری های داخلی افغانستان باشد.

روابط ایران و حماس

اظهارات برخی مقامات جنبش حماس درباره تغییر موضع ایران نسبت به این جنبش، از جمله دیگر مواردی است که در برخی مطبوعات بین المللی بازتاب یافته است. سایت شبکه خبری «العربیه» می نویسد ایران به سبب حمایت حماس از گروه های سنی مخالف دولت در سوریه، کمک های مالی خود به این جنبش را کاهش داده است. این سایت به نقل از «خالد الحیا»، از مقامات ارشد دولت حماس در غزه می نویسد: «حمایت مالی ایران از حماس، تا اندازه ای از موضع آن ها در قبال بحران سوریه تأثیر پذیرفته است؛ اما تاکنون این حمایت هرگز قطع نشده است». با این حال، وی تأکید کرده بودجه حماس به سبب کاهش این کمک ها دچار بحران نشده و ادعا کرده این جنبش، حامیان دیگری نیز دارد. «غازی حمد»، معاون وزیر خارجه دولت حماس نیز اخیراً در مصاحبه ای روابط با ایران را «بد» توصیف کرده است. 

گمانه هایی درباره حمله اسرائیل به ایران

اما در شرایطی که اخیراً برخی مقامات اسرائیلی بار دیگر گمانه هایی را درباره حمله به ایران مطرح می کنند، روزنامه «گالف نیوز» با انتشار تحلیلی، به بررسی پیامدهای چنین اقدامی پرداخته و نتایج آن را برای کشورهای منطقه بسیار خطرناک ارزیابی کرده است. این روزنامه می نویسد کشورهای منطقه، به غلط چنین تصور می کنند که در صورت انجام حمله ای از سوی رژیم اسرائیل و یا آمریکا به تأسیسات هسته ای ایران، هیچ اتفاقی برای آن ها رخ نخواهد داد و آنان در امان خواهند بود. با این حال، بی تردید چنین حمله ای بیش از هر چیز می تواند سبب نشت مواد رادیواکتیو شود که این مواد با انتقال به کشورهای حاشیه خلیج فارس، تمامی منطقه را در معرض خطر قرار خواهد داد. تحلیلگر این روزنامه از جنبه زیست محیطی و اقلیمی به این مسئله پرداخته و بادهای بهاری و تابستانی را عاملی می داند که می تواند مواد رادیواکتیو را به کشورهای منطقه برساند.

سفر گردشگران ایرانی به مصر

در میان دیگر مطالب، باید به اخباری اشاره کرد که در پی از سرگیری سفر گردشگران ایرانی به مصر، از متن و حواشی این موضوع منتشر می شود. در این راستا، روزنامه مصری «الاهرام» توضیحات وزیر گردشگری این کشور درباره موضوع گردشگران ایرانی را منتشر کرده است. به نوشته این روزنامه، هشام زعزوع در این رابطه گفته سفر گردشگران ایرانی، موضوعی صرفاً تجاری و غیرسیاسی است و دلیلی برای نگرانی از این مسئله وجود ندارد. وی در اظهارات خود، بار دیگر ادعاهایی را که درباره قصد این گردشگران برای گسترش تشیع در مصر مطرح می شود، رد کرده و این گونه نگرانی ها را بی اساس دانسته است.

واکنش ایران به وضع تحریم های جدید آمریکا

در نهایت، خبرگزاری «ترند» به موضوع واکنش ایران به وضع تحریم های جدید آمریکا علیه بخش پتروشیمی کشور پرداخته است. این خبرگزاری می نویسد شرکت ملی پتروشیمی ایران به این تحریم های جدید واکنش نشان داده و اعلام کرده با وجود تشدید تحریم ها، کشور به صادرات محصولات پتروشیمی خود ادامه می دهد. این شرکت همچنین اشاره کرده که صنعت پتروشیمی ایران طی چندین سال با تحریم ها مواجه بوده و با این وجود، صادرات ایران متوقف نشده است. /تابناک

 

 

 


ویدیو مرتبط :
ماجرای سفر هیئت سیاسی طالبان به ایران!

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

پیام آشکار ظریف به اشتون/هدف مسئول سیاسی خارجی اتحادیه اروپا از سفر به ایران چه بود؟



اخبار,اخبار سیاسی,پیام  ظریف به اشتون

 

اخبار سیاست خارجی - وال استریت ژورنال:
پیام آشکار ظریف به اشتون/هدف مسئول سیاسی خارجی اتحادیه اروپا از سفر به ایران چه بود؟

این نخستین سفر اشتون و نیز خبرسازترین سفر یک مقام رسمی غربی از زمان مذاکرات هسته ای به تهران بوده است.

وال استریت ژورنال نوشت: وزیر خارجه ایران در پیامی آشکار به کاترین اشتون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا نسبت به تعهد غرب به حل مسئله هسته ای ابراز تردید کرد.

به گزارش انتخاب ، اشتون روز یکشنبه با پرزیدنت روحانی، ظریف وزیر خارجه، لاریجانی رئیس مجلس و ولایتی مشاور آیت الله خامنه ای رهبر عالی ایران دیدار کرد.

این نخستین سفر اشتون و نیز خبرسازترین سفر یک مقام رسمی غربی از زمان مذاکرات هسته ای به تهران بوده است.

ظریف بعد از مذاکرات طولاتی ، علناً درباره تعهد غرب در زمینه توافق کامل هسته ای و این که آیا توافق موقت ماه نوامبر عملاً اجراشده است ابراز تردید کرد.

اوگفت :" این بسته به نظر طرف دیگر است که برای دستیابی به توافق قابل قبول دو طرف با میل ، تصمیم و تعهد سرمیز مذاکره حاضرشود."

خوش بینی درباره مذاکرات هسته ای به علت پافشاری غرب در حفظ و تداوم تحریم های برقرار شده علیه ایران تا حدودی کاهش یافته است. تهران، همچنین عملکرد دولت آمریکا را درباره آزاد کردن درآمدهای نفتی مسدود شده ایران در حساب های بانکی خارج از کشور ، زیر سوال برد.

اشتون نیز گفت: « هیچ گونه تضمینی وجود ندارد» که ما در مذاکراتی که قراراست در 18 ماه مارس در وین برگزارشود موفق شویم .»

هدف اشتون از این سفر ارزیابی و سبک و سنگین کردن اوضاع بود. وی به ایران آمده بود تا درمقام نماینده شش قدرت و کسی که ظریف را خوب می شناسد، بداند که آیا امکان گسترش دادن دامنه گفتگو با تهران وجود دارد یا خیر.

ایران تردید غرب را مبنی براینکه این کشور به دنبال جنگ افزارهای هسته ای است رد می کند و تأکید دارد که فعالیت های هسته ای اش دارای اهداف کاملاً صلح آمیزاست .

نگرانی واشنگتن درباره کاهش تحریم های بین المللی در این مرحله ،باعث شده است سیاست گذاران و تجار اروپایی تحت فشار قرار گیرند.

بارونس اشتون پس از مذاکرات خود به گروه اندکی از خبرنگاران گفت که او با توجه به پیام های مشترکی که دریافت کرده مطمئن است که ایران برای پیشبرد مذاکرات هسته ای مصمم است .

او گفت :" آن چه که من برداشت کردم حمایت از روندی است که پیش می رود ، به عبارت دیگر، ما مایلیم مذاکرات پیشرفت کند.

اوگفت :" مساله سوریه موضوع بحث تمام مذاکرات بود . او گفت درباره حمایت از کمک های بشر دوستانه تاکید داشتیم و تشخیص دادیم که ایران قطعاً می تواند در ارسال این کمک ها ایفای نقش کند . "

این سفر همزمان با جریانی از تحول صورت گرفت . توافق موقت هسته ای درماه نوامبرکه امکان کاهش مختصری از تحریم ها را فراهم آورد ، روح تازه ای در کالبد اقتصاد ایران دمیده است.

این دلگرمی در تعطیلات آخر این هفته آشکاربود ، یعنی همزمان با فرارسیدن تعطیلات سال نو ایران که انبوه خریداران را به بازارها و فروشگاه های بزرگ درمنطقه ثروتمند شمال تهران سرازیر کرد.

هر دو طرف بر اهمیت دستیابی به توافق هسته ای دائمی براساس زمان تعیین شده در ماه ژوئیه واقفند. اشتون گفت بدون این مساله ، روابط نمی تواند تغییر یابد.

اخبار سیاست خار جی - انتخاب