اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

نگرانی اصلاح‌ طلبان از وحدت‌ اصولگرایان


امیرحسین قاضی‌زاده معتقد است اصولگرایان همیشه موفقند، چون همیشه به وظیفه‌ خود عمل می‌کنند اما در عین حال می‌گوید باید تلاش شود بازار احساس تکلیف در این طیف خیلی هم شلوغ نشود.

خبرگزاری ایسنا: امیرحسین قاضی‌زاده معتقد است اصولگرایان همیشه موفقند، چون همیشه به وظیفه‌ خود عمل می‌کنند اما در عین حال می‌گوید باید تلاش شود بازار احساس تکلیف در این طیف خیلی هم شلوغ نشود.

او که در دوره‌های هشتم و نهم نماینده مردم مشهد در مجلس شورای اسلامی بوده عضویت و سخنگویی در جبهه پایداری انقلاب اسلامی را در کارنامه‌اش دارد، بر موفقیت همیشگی اصولگرایان تاکید کرد و با اشاره به همایش اخیر این جریان تحت عنوان "همگرایی اصولگرایان" گفت که اصلاح‌طلبان از برگزاری این همایش احساس خطر کرده‌اند.

متن گفت‌وگو با امیر حسین قاضی زاده به این شرح است:

-ارزیابی شما از برگزاری همایش همگرایی اصولگرایان چیست و شما وحدت را تا چه میزان به اردوگاه اصولگرایی نزدیک می‌بینید؟

این همایش یک نماد و نشانه‌ای از وحدت بود و برگزاری آن بدین معناست که اصولگرایان آمادگی گفت‌وگو را با یکدیگر پیدا کرده‌اند، نتیجه‌گیری درباره این جلسه نیاز به زمان دارد.

-عده‌ای حتی از درون خود جریان اصولگرایی به این موضوع که رییس شورای سیاست‌گذاری ائمه جمعه سراسر کشور علمدار برگزاری چنین همایشی شده منتقد بودند، نظر شما در این رابطه چیست؟

ایشان از زاویه سمت خود دست به برگزاری چنین جلسه‌ای نزده و به عنوان یک عضو جامعه روحانیت مبارز در این زمینه فعالیت کرده‌اند همان طور که دولتی‌های محترم نیز فعالیت‌های سیاسی می‌کنند.

- گفته می شود در این همایش وزن جبهه پایداری سنگین‌تر بود؟ به نظر شما این جریان چقدر می‌تواند خود را با سایر تشکل‌های اصولگرایی هماهنگ کند؟

من کل حرفهای شما را قبول ندارم.

-کدام قسمتش را؟

همه آن را، در این جلسه از تمام طیف‌ها آمده بودند، حزب موتلفه اسلامی و … .در این جلسه موضوع وزن و وزن‌کشی نبود و همه حضور داشتند، تمام شخصیت‌ها و مسئولان گروه‌های سیاسی اصولگرا حاضر بودند.

-پس چرا این انتقادها را عده‌ای از اصولگرایان هم در رابطه با برگزاری این همایش مطرح کردند؟

اصلاح طلبان با طرح چنین بحث‌هایی به جایی نمی‌رسند و نمی‌توانند این وحدت را خراب کنند.

-اگر وحدت هست پس چرا شما همایشی با عنوان«همگرایی» اصولگرایان برگزار کردید؟

ظاهرا اصلاح‌طلبان از برگزاری این همایش احساس خطر کرده‌اند و با مصاحبه‌های مختلف به دنبال خبرسازی هستند، باید به آنها بگویم تلاش‌های شما پیرامون این موضوع به جایی نمی‌رسد.

-یعنی شما معتقدید در حال حاضر در میان اصولگرایان وحدت وجود دارد؟

از حرکت اولیه‌اش ظاهرا این دوستان خیلی ترسیده‌اند.

-آیا شما معتقد نیستید که در حال حاضر اصولگرایان با فقدان یک ریش‌سفید و یا رهبری واحد مواجه‌اند؟

اگر رهبر واحد داشتیم که طیف نبودیم، منظور رهبر معنوی است.

-خب شما فکر می‌کنید که سایر تشکل‌های اصولگرایی آیت‌آلله مصباح را به عنوان رهبر معنوی خود می‌پذیرند؟

به عنوان یکی از رهبران معنوی جریان اصولگرایی ایشان را قبول دارند.

- اصولگرایان زیادی قبل از برگزاری این همایش از برخی مواضع آیت‌الله مصباح انتقاد و ایشان را از محورهای جریان اصولگرایی نمی‌دانستند.

چهره‌های روحانی مانند مرحوم آیت‌الله مهدوی کنی و آیت‌الله مصباح هستند که همه به ایشان ارادت و به عنوان بزرگتر آنان را قبول دارند، حالا ممکن است عده‌ای نظرشان به فلان شخص نزدیک‌تر یا دورتر باشد، اصل این همایش هم همین را نشان داد، ما بالاخره یک عده را به عنوان بزرگتر قبول داریم مثلا آیت الله خوشوقت تا زمانی که زنده بودند به عنوان بزرگتر اصولگرایان شناخته می‌شدند که همه ما به ایشان ارادت داشتیم، اما بعضی‌ها خود را ملزم می‌دانند که به حرف آنان عمل کنند، بعضی‌ها مشورت می‌کنند. بالاخره عده‌ای نسبت به شخصیتی یا نزدیکی و یا دوری می‌کنند، چرا که ما طیف هستیم.

-به نظرتان اصولگرایان چطور می‌توانند در انتخابات مجلس دهم موفق و مانند انتخابات ریاست جمهوری دچار تفرقه نشوند؟

ببینید تعریف شما از موفقیت چیست، اصولگرایان همیشه موفق بوده‌اند چون همیشه به وظیفه‌شان عمل کردند.

-یعنی شما معتقدید اصولگرایان در انتخابات ریاست جمهوری موفق و به وظیفه خود عمل کردند؟

بله، عمل کردند.

-آیا وظیفه‌شان این نبود که یکی به نفع دیگری کنار برود تا آنان هم مانند اصلاح‌طلبان در آرای خود به اجماع برسند؟

ببنید فرق ما با اصلاح‌طلبان این است که آنان تلاش می‌کنند قدرت کسب کنند، دعواها در این جناح بر سر کسب جایگاه‌هاست، ما کی چنین ادعایی کردیم که به دنبال کسب جایگاه هستیم؛ آن هم به هر قیمتی و با هرکسی، فرق ما با اصلاح‌طلبان این است که آنها تعصب و حمیت تشکیلاتی به خرج می‌دهند اما ما حمیت تشکیلاتی را بالاتر از داشتن حجت شرعی برای هر فرد نمی‌دانیم، یعنی حجت شرعی مهمتر از سازوکار تشکیلاتی است، اگر کسی در درون خودش دنبال بحث‌های شخصی و فردی بوده ضرر کرده، اما اگر کسی در نظام اسلامی و در چارچوب انتخابات وظیفه داشته و شرعا خود را اصلح می‌دانسته کاندیدا شده و رای هم نیاورده، خوشا به سعادتش که به وظیفه‌اش عمل کرده و خدا بار مسئولیت را بر دوشش نگذاشته، وضعیت چنین شخصی بهتر از کسی است که مسئولیت بر گردنش گذاشته شده چرا که گرفتاری‌هایش بیشتر می‌شود.

-یعنی شما معتقدید اصولگرایان در انتخابات ریاست جمهوری وحدت داشتند؟

به وظیفه شرعی خود عمل کرده‌اند، من سخنی از وحدت نگفتم.

-خب مسلما یک طیف یا گروه با وحدت است که به موفقیت می‌رسند، مگر اینگونه نیست؟

ببینید اصولگرایان موفق بودند، وحدت و موفقیت دو تعریف جداگانه دارد.

-اگر احساس موفقیت می‌کنید، پس چرا دوستان جبهه پایداری اینقدر نسبت به این دولت و برخی عزل و نصبها احساس نگرانی می‌کنند؟

چه کسی گفته موفقیت یعنی داشتن پست و مقام؟

-پس چرا در مجلس اینقدر در رابطه با عزل و نصب‌ها از وزراء سوال و بعضا آنان را استیضاح می‌کنید؟

ما در آنجا به وظیفه خود عمل می‌کنیم.

-شما که می‌گوید برای کسب پست و جایگاه تلاش نمی‌کنیم

ما خودمان را عرضه می‌کنیم چون وظیفه‌مان هست‌ کاندیدای اصلح خود را معرفی می‌کنیم، مردم اگر تشخیص دادند رای می‌دهند، اما ما باز هم خدمت خود را انجام می‌دهیم.

-به سوال قبلی‌مان باز گردیم، پس شما معتقدید اصولگرایان در انتخابات ریاست جمهوری موفق عمل کردند، درست است؟

بله اگر به وظیفه شرعی خود عمل کرده باشند که ان شاالله هم همین‌طور است.

-به نظر شما وظیفه شرعی آنان حکم نمی‌کرد که با یکدیگر وحدت کنند؟

کاندیداهای اصولگرا خودشان به این جمع‌بندی رسیده بودند که فرد مناسبی هستند و مناسب‌تر از آنها هم وجود ندارد، مثل مجتهدی می‌ماند که خود را اعلم می‌داند و می‌گوید من اعلم هستم، نمی‌توانیم بگوییم که این خودخواهی است، چون اگر کسی در درون خود به این جمع‌بندی رسیده به وظیفه شرعی خود عمل کرده است، اگر هم اینگونه نبوده می‌ماند بین خود و خدای خودش، اما باید عده‌ای تلاش کنند که خیلی بازار احساس تکلیف شلوغ نشود.

- چرا در جریان اصولگرایی بازار احساس تکلیف شلوغ است؟

این مساله با موفقیت فرق می‌کند، در نظام اسلامی همه موفق هستند؛ یعنی تمام آن چهار هزار نفری که در انتخابات مجلس شرکت می‌کنند و خود را به مردم عرضه می‌کنند موفق هستند، چون آمدند برای خدمت در عرصه نظام دینی و الهی.

-به نظر شما آیا این موضوع صرفا ملاک مناسبی است برای تعیین موفقیت؟

شما از درون انسان‌ها خبر ندارید.


ویدیو مرتبط :
انتقاد استاد رایفی پور از اصولگرایان و اصلاح طلبان

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

اتوبان وحدت اصلاح‌طلبان و سنگلاخ همگرایی اصولگرایان



اخبار,اخبارسیاسی,جناح سیاسی

در شرایطی که با فرارسیدن روزهای سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی و در روزهایی که اتحاد و همبستگی ملی مورد تاکید جناح‌ها و چهره‌های مختلف سیاسی قرار داشت، بحث‌های انتخاباتی و بین جناحی موقتا نیمه تعطیل و تعلیق شده بودند، با پایان یافتن دهه فجر، دوباره شاهد این هستیم که جناح‌های سیاسی کشور به آرایش حضور خود و ترسیم آینده این حضور پرداخته‌اند.

البته در این میان باید اشاره کرد که محمود احمدی‌نژاد و نزدیکانش تحرک جدید و شکستن سکوت خود را از دهه فجر آغاز کردند؛ روزهایی که البته با درگذشت مادر رئیس دولت‌های نهم و دهم، برای وی چندان خوش‌یمن هم نبود. در غیاب برخی چهره‌های شاخص اصولگرایی و کمرنگ شدن سازوکار جامعتین در نگاه بعضی گروه‌های تندرو و نیز نواصولگرایان، در حال حاضر رسیدن به وحدت و همگرایی مهم‌ترین چالش پیش روی جناح راست سیاسی کشور است.

 

اصولگرایان با درس گرفتن از شکست در انتخابات ریاست جمهوری سال 92، با برگزاری جلسات و همایش‌های وحدت سعی دارند در انتخابات آتی این نقیصه خود را برطرف کنند. در شرایطی که بدنه اصولگرایی دیدگاه‌های مختلفی در این باره – به ویژه در همگرایی با گروه‌های تندرویی مثل جبهه پایداری – دارند، به نظر می‌رسد تعامل بزرگان این عرصه راهکاری برای حل این معضل باشد؛ موضوعی که هنوز بعد از چند ماه به نتیجه نرسیده است.


لغو دوباره جلسه بزرگان روحانی اصولگرا
در شرایطی که به دفعات از جلسه سه‌جانبه آیات محمد یزدی، مصباح یزدی و موحدی کرمانی برای رایزنی درباره همگرایی اصولگرایان خبر داده شده است، یک بار دیگر نیز این جلسه لغو شد. آیت‌الله مرتضی مقتدایی، نایب رئیس اول جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با تائید این خبر اظهار کرد: برگزاری این جلسه منتفی شده است و لغو این جلسه دلیل خاصی ندارد.وی همچنین درباره جلسه جمعه شب جامعه مدرسین حوزه علمیه قم به ایسنا گفت: این جلسه به ریاست آیت‌الله محمد یزدی برگزار شد و مهمان ویژه نداشت. مباحث مطرح شده در جلسه در صورت لزوم از طریق دفتر جامعه مدرسین به اطلاع عموم خواهد رسید.


اصلاح‌طلبان با قدرت بیایند
در شرایطی که پس از برگزاری چندین جلسه وحدت اصولگرایان، اوضاع این جبهه برای رسیدن به همگرایی همچنان نامطلوب به نظر می‌رسد، دبیر کل جبهه پیروان خط امام(ره) و رهبری با این پیش‌بینی که احتمال اصولگرا بودن مجلس دهم خیلی زیاد است، اعتقاد دارد اصولگرایان به وحدت می‌رسند و رقابت جدی با اصلاح‌طلبان خواهند داشت. محمدرضا باهنر در گفت‌وگو با ایسنا تاکید کرده است که رسیدن به وحدت در انتخابات مجلس بسیار راحت‌تر از انتخابات ریاست‌جمهوری است.

 

نایب رئیس مجلس شورای اسلامی افزود: ما مدعی هستیم در مواردی که احتیاج به انسجام، کار و پیشرفت است موفق بودیم به همین دلیل است که احتمال آن که مجلس دهم نیز در اختیار اصولگرایان باشد خیلی بالاست.وی در عین حال از حضور پرقدرت اصلاح‌طلبان در عرصه سیاسی استقبال کرده و می‌گوید: اصلاح‌طلبان بیایند و با جدیت کار کنند. وصیه‌ام این است که اصلاح‌طلبان حتما در صحنه انتخابات فعالانه حضور پیدا کنند و بانشاط‌‌تر شوند.


چاره‌ای جر وحدت با پایداری‌ها نداریم
باهنر در پیش‌بینی از انتخابات آتی مجلس گفت: در انتخابات مجلس نهم اصولگرایان به وحدت رسیدند اما از آنجا که اصلاح‌طلبان کم‌رمق بودند طبیعتا رقابت بین خانواده اصولگرایی شکل گرفت، اگر قرار بود اصلاح‌طلبان کم‌رنگ باشند و اصولگرایان نیز هیچ رقابتی با هم نداشته باشند هیجانی در انتخابات وجود نداشت.

 

رقابت در زمان انتخابات همواره وجود دارد اما تفاوت این دوره از انتخابات در این است که اگر اصلاح‌طلبان با قدرت و در چارچوب قانون اساسی حضور پیدا کنند و به وحدت برسند، ما هم ان‌شاءالله وحدت می‌کنیم و رقابت جدی با هم خواهیم داشت.وی در عین حال درباره وحدت با گروه‌های تندروی اصولگرا از جمله جبهه پایداری گفته است: ما و جبهه پایداری این نیاز را احساس می‌کنیم، البته یکسری اختلاف نظر و اختلاف موازین با هم داریم. شاید برخی از این اختلاف‌نظرها به رقابت‌های دوره قبل انتخابات بر می‌گردد که در اذهان و حافظه‌ها مانده است اما اکنون چون رقیب مشترک داریم و به این حس هم رسیده‌ایم، چاره‌ای نداریم، باید با هم ائتلاف کرده و نزدیک‌تر شویم.


حرکت اصلاح‌طلبان در اتوبان وحدت
در جناح مقابل اما اوضاع آرام است. اصلاح‌طلبان با تجربه شیرین وحدت در انتخابات ریاست‌جمهوری سال گذشته، حال در آرامش سعی دارند پس از چندی حضور جدی و پرقدرتی این بار در عرصه انتخابات مجلس داشته باشند تا شاید مجلس همسوتر با دولت اعتدال ببینند.

 

شورای مشورتی اصلاح‌طلبان و شورای هماهنگی جبهه اصلاحات دو مجموعه‌ای هستند که در برنامه‌ریزی حضور سیاسی جناح چپ سیاست ایران بر محور وحدت تلاش می‌کنند.حجت‌الاسلام موسوی لاری، عضو شورای مشورتی خاتمی در مورد شورای مشورتی و اقدامات انجام شده برای انتخابات آینده مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه یکی از موضوعات مورد نظر کارگروه‌های این شورا که به شکل جدی پیگیری شد، بحث انتخابات سال ‌آینده مجلس شورای اسلامی از منظر جریان اصلاحات بود، اضافه کرد: در این جلسات بررسی شد که اصلاح‌طلبان در انتخابات سال آینده چگونه باید حضور داشته باشند، با چه شعاری وارد شوند، چه مکانیسم‌هایی برای حضورشان است و چه مشکلاتی در پیش رو دارند.وزیر کشور دولت اصلاحات ادامه داد: این دو کارگروه در نهایت به یک جمع‌بندی رسیدند که در آن اولین مسئله‌ این بود که اگر اصلاح‌طلبان بخواهند در انتخابات نقش فعالی داشته باشند، شرط اول و ضروری این است که خودشان با هم تعارض نداشته باشند و در اردوگاه اصلاح‌طلبان یک سخن و یک نظریه راجع‌ به انتخابات وجود داشته باشد.

 

در حقیقت خروجی سلایق اصلاح‌طلبان به سمت انتخابات یکی باشد.وزیر کشور دولت خاتمی ادامه داد: بحث‌های فراوانی شد در نهایت به این جمع‌بندی رسیدیم که نقش اصلی در تهران باید تعیین راهبردهای کلی انتخابات باشد و مشخص کند اصلاح‌طلبان باید در انتخابات به چه شکلی حضور داشته باشند. اما تصمیم‌گیری در امور اجرایی انتخابات و تعیین نامزدهای انتخاباتی در حوزه‌های انتخابیه، توسط اصلاح‌طلبان هر حوزه انجام می‌پذیرد.وی ادامه داد: نقش دوم تهران، تماس و ارتباط با همه جریان‌ها برای ساماندهی یا هماهنگ کردن جریان‌های درونی اصلاحات از یک طرف، و حتی تماس و ارتباط با جریان رقیب از طرف دیگر است.

 

عضو ارشد مجمع روحانیون مبارز در عین حال از باز کردن باب مذاکره با جریان رقیب برای جلوگیری از خروج انتخابات از چارچوب قانونی خبر داد.دز مجموع به نظر می‌رسد هر چقدر اصلاح‌طلبان با آرامش به آینده چشم دارند، اصولگرایان هر روز برای رسیدن به پایه‌ای محکم از همگرایی زمان از دست می‌دهند. باید منتظر آینده بود و دید که در پایان خط، کدام جناح بیشترین صندلی‌های مجلس را تصاحب می‌کند. نتیجه‌ای که می‌تواند در انتخابات آتی ریاست جمهوری نیز تعیین کننده و اثرگذار باشد.


 اخبار سیاسی  -  ابتکار