اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

نظر نامزدها درباره تفکیک جنسیتی در دانشگاه


هشت سال از آغاز طرح تفکیک جنسیتی در دانشگاه های ایران می گذرد، حالا ادامه اجرای این طرح چه موافقان و مخالفانی درمیان کاندیدا های ریاست جمهوری دارد؟

خبرآنلاین:  هشت سال از آغاز طرح تفکیک جنسیتی در دانشگاه های ایران می گذرد، حالا ادامه اجرای این طرح چه موافقان و مخالفانی درمیان کاندیدا های ریاست جمهوری دارد؟

تفکیک جنسیتی، طرحی که طی 8 سال اخیر به یکی از جنجالی ترین مباحث در دانشگاه های کشور تبدیل شده است، حالا سرنوشت متفاوتی در میان اظهار نظری های 8 کاندیدای ریاست جمهوری در دوره یازدهم دارد.

 عده ای سرسختانه موافق این طرح هستند و عده ای دیگر مخالف. هم اکنون از میان 8 نامزد احراز صلاحیت شده، 6 نامزد نسبت به این موضوع اظهار نظر کرده اند. محمد رضا عارف، حسن روحانی مخالف سرسخت این طرح هستند و غلامعلی حداد عادل و سعید جلیلی از موافقان آن.

 همچنین محمد باقر قالیباف و علی اکبر ولایتی مواضع معتدل تر و غیر مستقیمی نسبت به اجرای این طرح داشته اند و غرضی و رضایی اظهار نظری در این باره نداشته اند. طرح تفکیک جنسیتی طرحی است که از اوایل آغاز به کار دولت نهم در دستور کار وزارت علوم قرار گرفت و در دانشگاه های همچون دانشگاه علامه طباطبایی ، دانشگاه صنعتی اصفهان و دانشگاه مازندران بیش از پیش در دولت دهم توسعه پیدا کرد.


تفکیک جنستی و پذیرش تک جنسیتی

پذیرش تک جنسیتی و سایر طرح هایی همچون آن که در راستای سیاست های تفکیک جنسیتی دانشگاه ها صورت گرفته است در پشت پرده خود مشکلات را برای داوطلبان به همراه دارد. مهم ترین این مشکلاتی کاهش شدید شانس داوطلبانی است که با رتبه های بالای خود به دلیل پذیرش جنسیتی نمی توانند به دانشگاه های معتبر داخلی و رایگان وارد شوند.

به طوری که براساس آمار سازمان سنجش آموزش کشور تنها 17 درصد از دانشگاه های دولتی پذیرای دانشجویان هستند. همچنین دانشگاه پیام نور با 5/52 درصد از کل ظرفیت اعلام شده بیشترین پذیرش را در میان دانشگاه های کشور دارد.


در جدول زیر اظهار نظرهای صورت گرفته از سوی نامزد های انتخابات ریاست جمهوری در زمینه تفکیک جنستی را بخوانید.

نام کاندیدا

اظهار نظر

سعید جلیلی

تفکیک جنسیتی و اسلامی‌کردن دانشگاه‌ها جزو برنامه‌های اصلی و یکی از محورهای اساسی برنامه های من است.

حسن روحانی

در کجای قانون اساسی مجوز تفکیک جنسیتی در دانشگاهها صادر شده و از آن سخنی به میان آمده است؟/محروم کردن زنان جامعه از تحصیل در برخی از رشته های علمی که بعضا مطرح می شود بر مبنای کدام طرح و برنامه یا سند علمی و فرهنگی است؟ طرح تفکیک جنسیتی نه دارای کار کارشناسی است و نه با خواست جامعه انطباق دارد/"دولت آینده دولتی است که میان زن و مرد در کسب موقعیت های شغلی تبعیضی قائل نخواهد شد و به زن ایرانی نگاه جنسیتی نخواهد داشت."/اسلامی کردن دانشگاهها جلو و عقب بردن روسری نیست.دختران جامعه ما اهل عفاف هستند و مشکلات در این زمینه با تذکر حل می شود" اما "اگر اسلامی کردن دانشگاهها به این معناست که استادی نظرش را اعلام نکند، استاد مطهری می گفت در دانشگاه اعلام کرده ام که استادی که معتقد به مارکسیسم است نظرات خودش را مطرح و من هم نظرات خودم را بیان کنم."

علی اکبر ولایتی

در مورد تفکیک جنسیتی در دانشگاه ها معتقدم که انقلاب اسلامی به معنای بازگشت به ارزش ‌های دینی است؛ یک تمدن تبلور فرهنگ محسوب می ‌شود و دین هم رکن اصلی یک جامعه فرهنگی خواهد بود. هرگاه انقلاب از عامل به وجود آورنده خود دور شود، به همان نسبت از درون دچار پوسیدگی خواهد شد.

غلامعلی حداد عادل

من با تفکیک جنسیتی موافقم و باید ادامه یابد و معتقدم همانطور که بعد از انقلاب در اتوبوس‌ها تفکیک جنسیتی انجام دادیم می‌توانیم در جاهای دیگر این تفکیک را انجام دهیم. ما در ابتدای انقلاب پس از اینکه این اقدام را در اتوبوس انجام داده‌ایم مشاهده کردیم که درک این موضوع برای مردم سخت بود ولی امروز این اتفاق عادی شده است و حتی بدحجاب‌ها نیز هیچ مشکلی با این قضیه ندارند./ به عنوان یک مسلمان اعتقاد دارم در زمانی که اختلاط زن و مرد نیاز نباشد، باید تفکیک صورت بگیرد. در دانشگاه ها نیز همین طور است. اگر در یک رشته و برای یک کلاس 100 دانشجو وجود دارد و قرار باشد این کلاس در دو تایم تشکیل شود، بهتر این است که کلاس ها به صورت مجزا برای خانم ها و آقایان تشکیل شود.

محمد رضا عارف

تفکیک جنسیتی در دانشگاه ها بی حرمتی به دانشجوست با رفع تبعیض ها باید منزلت دانشجوی دختر در مقابل پسر حفظ و سهمیه بندی ها در قبال دانشجو برداشته شود.

محمد باقر قالیباف

در مورد تفکیک جنسیتی اگر بگوییم دانشگاه‌ هایی همچون دانشگاه الزهرا(س) داشته باشیم که مختص خانم ‌ها باشد، چه اشکالی دارد؟ اما اگر غرض این است که سر کلاس درس تفکیک جنسیتی انجام دهیم، از نگاه‌ های کوتاه مدت است و با این حرف‌ ها به مقام دانشجو و دانشگاه توهین می‌ کنیم. واقعیت آن است که ما باید در دوره مدرسه تا دانشگاه کار را به صورت منطقی دنبال کنیم.


سهم کم دختران در رشته های تک جنسیتی

در حال حاضر براساس اطلاعات مندرج در دفترچه انتخاب رشته کنکور سراسری سال 1391 و1392 تفکیک جنسیتی بیش از ٦٠ دانشگاه کشور، نزدیک به ٦٠٠ کدرشته دانشگاهی را تک جنسیتی کرده اند که در این میان در رشته علوم ریاضی 194 رشته فقط مرد، 71 رشته فقط زن، در رشته علوم تجربی 57 رشته فقط مرد و 94 رشته فقط زن، علوم انسانی 44 رشته فقط مرد و 93 رشته فقط زن پذیرش می کنند که با توجه به سهم 60 درصدی زنان در کنکور های سراسری، دختران تبعیض بیشتری پیش روی خود می بینند.


ویدیو مرتبط :
مستند تفکیک جنسیتی دانشگاه

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

رئیس دانشگاه علامه: از وقتی تفکیک جنسیتی کردیم با رشد علمی فوق العاده ای مواجه شده ایم!



اخبار,اخبار جدید,اخبار جالب

 

رئیس دانشگاه علامه:

از وقتی تفکیک جنسیتی کردیم با رشد علمی فوق العاده ای مواجه شده ایم!

از زمان جداسازی کلاس ها دختران می گویند که دیگر می توانیم به راحتی سر کلاس کنفرانس بدهیم . برخی از پسران دچار یک مشکلاتی هستند که ما نمی توانیم آنها را مطرح کنیم به طوری که نمی گذارند دختران درس بخوانند و سوال بپرسند. 

رئیس دانشگاه علامه طباطبایی گفت: با جداسازی کلاس ها دردانشگاه علامه طباطبایی آمارمشروطی ها کمتراز نصف شده به طوری که از 1200نفردرسال گذشته به 600 نفردر امسال رسیده است.  

حجت الاسلام سیدصدرالدین شریعتی در گفت و گو با ایلنا با تاکید بر اینکه عده ای از جداسازی کلاسهای درس در دانشگاه علامه طباطبایی عصبانی هستند، افزود: وقتی می خواهیم فضای انسانی برای دختر و پسر فراهم کنیم تا درس بخوانند برخی ناراحت می شوند. وی با اشاره به اینکه از زمان جداسازی کلاسها با رشد علمی فوق العاده ای در دانشگاه مواجه هستیم، افزود: از زمان جداسازی کلاس ها دختران می گویند که دیگر می توانیم به راحتی سر کلاس کنفرانس بدهیم . 

  رئیس دانشگاه علامه طباطبایی تصریح کرد: برخی از پسران دچار یک مشکلاتی هستند که ما نمی توانیم آنها را مطرح کنیم به طوری که نمی گذارند دختران درس بخوانند و سوال بپرسند.  به گفته وی کلاسهای همه رشته ها جداسازی شده اند مگر آنکه ظرفیت برخی از آنها دو تا سه نفر باشد.    شریعتی با اشاره به اینکه 3 هزار و 220 کلاس با ظرفیت نرمال در دانشگاه علامه طباطبایی جداسازی شده اند، افزود: در گذشته ظرفیت کلاس ها 50 تا 70 نفر بود اما اکنون به 30 نفر کاهش پیدا کرده است.

  وی افزود: اکنون دیگر دانشجویان می توانند آرام و بدون حاشیه سوال های خود را از استاد بپرسند و به همین دلیل دانشجویان بسیار از این موضوع ابراز رضایت می کنند.  رئیس دانشگاه علامه طباطبایی با تاکید بر اینکه عده ای نسبت به مسائل دینی دانشگاه علامه طباطبایی حساسیت دارند، افزود: این درحالی است که جداسازی کلاس ها تاثیر بسیار مثبتی بر دانشجویان گذاشته است و دختران آنقدر احساس رضایت می کنند که دیگر حد ندارد اما برخی می خواهند هر سال برای این دانشگاه یک چیزی را علم کنند. 

 شریعتی خاطرنشان کرد: عده ای متاسفانه از کارهای خوب خوششان نمی آید و می خواهند دانشگاه آن مسیر خاص خود را پیش نبرد از همین رو یک چیزی را بهانه می کنند همانند سال گذشته که یک حاشیه ای را برای دانشگاه درست کردند.

  وی افزود: هر سال دنبال این هستند که جوی را برای دانشگاه علامه طباطبایی بسازند و این ما هستیم که راه خودمان را باید درست پیش ببریم.  رئیس دانشگاه علامه طباطبایی خاطرنشان کرد:عده ای همین طورنشسته اند، دانشگاه علامه طباطبایی پایش را یک سانت و یک میلیمتر کج گذاشت یا یک سانت و یک میلیمتر راست گذاشت، من نمی دانم با این کارها چه هدفی را می خواهند دنبال کنند./عصرایران