اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

نظریه علمی درباره لوگوی جدید اینستاگرام


بر طبق آنالیز‌های به دست آمده توسط اپلیکیشن Dragonfly و محققان دانشگاه Queen Mary لندن به نظر می‌رسد که با وجود بازخورد منفی بسیاری از کاربران، در واقع لوگو جدید اپلیکیشن اینستاگرام از لوگو قبلی آن جذاب‌تر است.

فارنت: اوایل ماه جاری اینستاگرام آپدیت اپلیکیشن خود را با معرفی لوگو و رابط کاربری جدید ارائه داد. در مورد رابط کاربری جدید آن نظرات زیادی داده نشد اما به نظر می‎‌رسد که بسیاری از کاربران این اپلیکیشن محبوب از لوگوی جدید آن ناراضی هستند تا آنجایی که مجله Adweek از طراحی این لوگو به عنوان یکی از بزرگ‌ترین طراحی‌های ناموفق سال نام برده است.

از نظر علمی لوگوی جدید اینستاگرام برای چشم انسان ده درصد جذاب‌تر است

با این‌ حال اکنون بر طبق آنالیز‌های به دست آمده توسط اپلیکیشن Dragonfly و محققان دانشگاه Queen Mary لندن به نظر می‌رسد که با وجود بازخورد منفی بسیاری از کاربران، در واقع لوگو جدید اپلیکیشن اینستاگرام از لوگو قبلی آن جذاب‌تر است.

با توجه به اطلاعات به دست آمده، محققان به این نتیجه رسیده‌اند که در واقع لوگوی جدید برای چشم انسان‌ها ده درصد جذاب‌تر است. استفاده از رنگ‌های روشن در این لوگو توجه چشم را به مرکز آن جلب می‌کند که همین موضوع باعث تاثیرگذاری هر چه بیشتر لوگوی جدید شده است.

اگر بخواهیم سخت‌گیرانه لوگوها و تاثیرگذاری آن‌ها را مورد بررسی قرار بدهیم، به نظر می‌رسد که برخی از دیگر کمپانی‌های بزرگ نیز در طراحی لوگو شکست خورده‌اند.

برای مثال لوگوی جدید گوگل در وقعا امتیاز کمتری نسبت به لوگوی قدیمی خودش کسب کرده است و یا لوگوی جدید Uber به اندازه لوگوی قبلی آن جذاب نیست. با این اوصاف می‌توان بیان کرد که اینستاگرام در طراحی لوگو موفق عمل کرده است.

با این حال باید این موضوع را در نظر داشت که طراحی یک هنر محسوب می‌شود و هنر کاملا سلیقه‌ای است و بستگی به نظر شخصی هر فرد دارد. بنابراین نارضایتی برخی از کاربران در خصوص لوگوی جدید اینستاگرام کاملا قابل درک است.


ویدیو مرتبط :
انیمیشن کوتاه و باحال لوگوی اینستاگرام

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

علت علمی بودن قرآن



 

 

علم بودن قرآن

 


از ميان اسامى كتاب نازل شده بر پيامبر اكرم(ص) قرآن مشهورترين و شايع‏ترين نام در ميان مسلمانان است. بسيارى را عقيده بر اين است كه اين نام از ميان ساير نام‏ها براى اين كتاب جنبه علميت پيدا كرده و به صورت اسم خاص درآمده است. (1)

 

 

اما آيا علم بودن قرآن، از همان ابتدا از متن آيات برخاسته است، يا اين‏كه اين نام به‏تدريج و در طول زمان، در عرف مسلمانان، صورت علميت به خود گرفته است؟ دلايلى وجود دارد كه قرآن از همان آغاز «علم‏» استعمال گرديده است:

 

 

1. در چند مورد، وقتى سخن از ذكر كتب آسمانى به ميان آمده است، قرآن در رديف تورات و انجيل ذكر گرديده است:

 

وعدا عليه حقا فى التوراة والانجيل والقرآن. (2)

 

 

2. خداوند در سوره‏هاى «ق‏»، «يس‏» و «ص‏» به ترتيب، هنگام سوگند به كتاب مقدس خويش از ميان همه عناوين به «قرآن مجيد»، «قرآن حكيم‏» و «قرآن ذى‏الذكر» سوگند خورده است. البته در دو مورد ديگر، يعنى سوره‏هاى زخرف و دخان، سوگند به «كتاب مبين‏» نيز آمده است.

 

 

3. از ميان اسامى چهار گانه - كه در فصل دوم گذشت - امتياز نام قرآن بر ساير نام‏ها در اين است كه اسم خاص بوده، در حالى كه نام‏هاى ديگر در مورد كتب آسمانى ديگر نيز به كار رفته‏اند.

 

 

واذ آتينا موسى الكتاب والفرقان لعلكم تهتدون. (3)

 

 

ولقد آتينا موسى وهارون الفرقان وضياء وذكرا للمتقين. (4)

 

 

4. نام قرآن در سوره مزمل، كه سومين سوره در ترتيب نزول سوره‏هاست، براى نخستين بار، دو بار ذكر گرديده و در هر بار به تلاوت قرآن امر شده است. بنابراين، عنوان قرآن از همان آغاز نزول، به عنوان نام برتر و اسم خاص از سوى خدا انتخاب شده است.

 

 

5. گرچه نام كتاب، بيشتر از قرآن استعمال شده است، اما به لحاظ آن كه كتاب در معناى خود، مفهومى عام دارد و به همين جهت در مورد تورات و انجيل نيز به كار رفته است، نام قرآن در مقايسه با عناوين و اسامى ديگر، كاربرد بيشترى در قرآن دارد.

 

 

6. كاربرد اين عنوان در بيان پيامبر اسلام(ص) و اميرمؤمنان(ع) و ساير امامان، باتوجه به روايات فراوانى كه در اختيار ماست، مبين آن است كه «قرآن‏» عنوانى منتخب و برگرفته از متن آيات است.

 

 

از آن چه گفتيم، روشن شد قرآن به حسب استعمال خودش به صورت علم و اسم خاص آمده و از همين رو در عرف مسلمانان نيز بدين شكل درآمده است.