اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

نصرالله: از ایران حمایت مالی و مادی می شویم اما تهران چیزی به ما دیکته نمی کند



 

 

 

 

 

سید حسن نصرالله , حزب الله , تجارت مواد مخدر , اسرائیل

 

 

 

دبیرکل حزب الله لبنان تأکید کرد پیروزی جنبش مقاومت لبنان بر اسرائیل بعنوان نخستین و مهمترین پیروزی عربی بر این رژیم، بدون حمایت معنوی، سیاسی و مادی جمهوری اسلامی ایران محقق نمی شد.

به نقل ازشبکه العالم، "سید حسن نصرالله" در مراسمی در جنوب پایتخت لبنان به مناسبت هفته وحدت، با تبریک میلاد پیامبر اعظم (ص) و همچنین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی ایران، تصریح کرد: درباره خطبه رهبری روز جمعه که با صراحت گفتند جمهوری اسلامی از جنبش های مقاومت در لبنان و فلسطین حمایت می کند، و هیچ انتظاری در مقابل این حمایت ندارد، و درحال انجام وظیفه شرعی است؛ به همین وضوح می توانم بگویم که این نخستین بار است که بالاترین مقام جمهوری اسلامی ایران به این وضوح این مسأله را مطرح می کنند.

سید حسن نصرالله در این مراسم اظهار داشت: بله حزب الله لبنان از سال 1982 از جمهوری اسلامی ایران انواع حمایتهای معنوی، سیاسی و مادی را دریافت می کند.

سید حسن نصرالله گفت: حمایتی که ایران از آغاز به مقاومت ارایه می دهد، افتخاری برای جمهوری اسلامی ایران است؛ زیرا این مقاومت لبنان است که بزرگترین و مهمترین پیروزی عربی را بر اسرائیل در 25 مه 2000 محقق ساخت.

وی خاطرنشان کرد: اگر این حمایت معنوی، سیاسی، و مادی ایران از جنبش مقاومت لبنان نبود، این پیروزی صورت نمی گرفت؛ این پیروزی بدون قید و شرط با حمایت ایران صورت گرفت و البته سوریه نیز در این زمینه نقش بزرگی داشت ولی اکنون من درباره ایران صحبت می کنم.

قدردانی حزب الله لبنان از ایران

سید حسن نصرالله ادامه داد: جنبش مقاومت که در جنگ ژوئیه پایداری کرد و پیروز شد، اگر حمایت ایران نبود نمی توانست مقاومت کند و پیروز شود.

دبیرکل حزب الله لبنان گفت: از مسئولان ایرانی که هزینه های سنگینی را برای حمایت از فلسطین و لبنان می پردازند، قدردانی و تشکر می کنیم .. مشکل آمریکا دمکراسی نیست بلکه اسرائیل و نفت است.

حزب الله نیازی به تجارت مواد مخدر ندارد

دبیرکل حزب الله لبنان تأکید کرد: هر مدت یک بار از طریق رسانه ها از شبکه های مواد مخدر در آمریکا و اروپا و آفریقا سخن به میان می آید، مبنی بر اینکه این شبکه ها از سوی حزب الله اداره می شود.

وی افزود: ما همواره این موضوع را تکذیب می کنیم. من در اینجا اضافه می کنم که تجارت مواد مخدر از نظر ما حرام است .. همچنین با توجه به وجود دولت اسلامی در ایران ما نیازی حتی به یک "فلس" نداریم.

هیچگونه دیکته ای از سوی ایران صورت نمی گیرد

سید حسن نصرالله ادامه داد: برخلاف آنچه که برخی ادعا می کنند، از سال 82 تا کنون در مقابل حمایت، هیچگونه دیکته ای از سوی ایران وجود نداشته است؛ در گذشته و هنگام دولت نبیه بری این موضوع روی میز گفت و گو مطرح شد .. من از آنها خواستم که یک نمونه بیاورند که حزب الله اقدامی را برای خدمت به منافع جمهوری اسلامی انجام داده است؛ حتی یک نفر نیز نتوانست مثالی بیاورد. نیم ساعت بعد یک نفر موضوع گروگانها را مطرح کرد که مساله ای مربوط به بازداشت شدگان لبنانی بود، و هیچ ارتباطی با ایران و منافع این کشور نداشت.

سید حسن نصرالله خاطرنشان کرد: از گفت و گوهای آن زمان تا امروز، هر کدام از لبنانی های دوست و یا ناراضی که دلیلی دارد که حزب الله به نفع جمهوری اسلامی ایران کاری انجام داده، ما را مطلع کند.

وی ادامه داد: حتی در ارتباط با تحولات آینده در منطقه این تحلیل وجود دارد که اگر اسرائیل تأسیسات هسته ای ایران را هدف قرار دهد، چه اتفاقی می افتد.. من به شما می گویم که در آن روز که بعید می دانم اتفاق بیفتد، رهبری ایران از حزب الله هیچ چیزی نخواهد خواست .. ولی تأکید می کنم که در آن روز این ما هستیم که باید بنشینم و فکر کنیم و تصمیم بگیریم که چه می کنیم.

اهمیت وحدت اسلامی در این برهه زمانی

سید حسن نصرالله تأکید کرد: در این برهه زمانی که فتنه ها و مشکلات شدت یافته است، باید بیش از همیشه به وحدت اسلامی توجه کرد.

وی با تأکید بر این که در این مرحله از تاریخ نباید به آنچه که در رسانه ها اعلام می شود اعتماد کرد، افزود: در سالهای اخیر شاهد رویدادهای عجیب و غریبی بودیم که در تاریخ همانند ندارد، به صورتی که مواضعی را به برخی طرفها نسبت می دهند که هیچگاه از سوی آنها اعلام نشده است؛ و پس از آن موضع گیری ها و تحلیل ها و دشمنی ها و جنگهایی بر اساس همین مواضع صورت می گیرد.

سید حسن نصرالله خاطرنشان کرد: حوادث و وقایعی ساختگی مطرح می شوند، که بر اساس همانها نیز موضع گیری صورت می گیرد؛ رویدادهایی که اتفاق نیفتاده، بلکه ساختگی و تحریف شده هستند؛ این همان چیزی است که این روزها هر ساعت و دقیقه اتفاق می افتد، و اگر انسان بخواهد آن را نفی کند فقط می تواند بیانیه ای برای رد آن صادر کند.

سید حسن نصرالله خاطرنشان کرد: انسان باید بداند که چگونه موضع گیری کند؛ باید بدون آنکه در فضای دروغ پردازی ها و شایعه هایی که از سوی قدرتها و سازمانهای جهانی قرار بگیرد، از اطلاعات و واقعیت ها اطمینان یابد.

اهمیت وحدت برای همه مسلمانان و مسیحیان آشکار است

سید حسن نصر الله گفت: وحدت اسلامی موضوعی است كه در طول صدها سال و حتی پیش از پیروزی انقلاب اسلامی و پیش از امام خمینی ( ره ) در دستور كار افراد زیادی بوده است، اما شكی نیست كه پیروزی انقلاب اسلامی به رهبری امام خمینی در سال 1979 و تاسیس حكومتی به اهمیت و گستردگی و قدرت جمهوری اسلامی از اهمیت ویژه ای برخوردار است.

وی افزود: امام خمینی (ره) خود را وقف این هدف و این طرح و این شعار كرد، و در طول سال ها در سطح نهادهای دولتی ، رسانه ها و اندیشه ورزی تفكر وحدت اسلامی را پیش انداخت، و در تمام این مدت هیچ گاه هدف آن نبوده است كه سایر مذاهب اسلامی در یك مذهب حل شوند یا اقدامی در جهت پیروی همه مسلمانان و پیروان مذاهب مختلف از یك مذهب پیروی كنند.

سید حسن نصرالله تأكید كرد: هیچ گاه این تفكر مطرح نبوده كه شیعیان سنی شوند یا سنی ها شیعه شوند و این ، صرفا زاده خیال پردازی هایی است كه اهدافی تحریك آمیز پشت پرده القای آن بوده است. طرح وحدت اسلامی از همان آغاز بر پایه همگرایی و نزدیك كردن و زمینه سازی گفت و گو میان مسلمانان بوده است ، مسلمانانی كه سیاست ، حكام و استعمارگران سال ها برای از هم گسستن آنان و واگرایی میان آن ها و از هم گسستن یكپارچگیشان و تحریك گروهی بر ضد گروه دیگر و برافروختن آتش درگیری میان آن ها میان آن ها فاصله انداخته بود. هدف طرح وحدت اسلامی زمینه سازی گفت و گو میان مسلمانان درباره منافع عالی است نه چیزی فراتر از آن. قرار نیست كسی در زمینه جزییات اعتقادی و فروع فقهی در برابر طرف دیگر كوتاه بیاید.

دبیركل حزب الله تأكید كرد : اندیشه وحدت اسلامی به هر عاقلی ارائه شود آن را می پذیرد و تصدیق می كند كه به نفع مسلمانان و مسیحیان است، كه با محبت و همكاری و آشنایی در كنار یكدیگر همزیستی مسالمت آمیز داشته باشند. 

آمریکا به دین و مذهب حاکم اهمیتی نمی دهد

سید حسن نصرالله گفت: در دهه های اخیر حوادث خطرناکی برای جلوگیری از همکاری این امت صورت گرفت.

وی افزود: جنگی که بر جمهوری اسلامی ایران در آغاز انقلاب اسلامی تحمیل شد، به دلیل آن بود که این انقلاب رژیم شاه را که مزدور اسرائیل بود سرنگون کرد.

سید حسن نصرالله تأکید کرد: آمریکا و اسرائیل و کشورهای میانه رو عربی همگی از این شاه حمایت می کردند، درحالی که او شیعه بود، زیرا آمریکا به مذهب و دین حاکم اهمیتی نمی دهد، بلکه موقعیت و عملکرد و تبعیت سیاسی شاه برای او مهم بود.

وی خاطرنشان کرد: گناه ایران این بود که این مزدور را سرنگون کرد و پس از توافق مصر با اسرائیل، توازن را به امت اسلامی باز گرداند.

صرف میلیاردها دلار از سوی کشورهای عربی در جنگ علیه ایران

دبیرکل حزب الله لبنان اظهار داشت: جنگ 8 ساله علیه ایران با حمایت آمریکا، غرب و با تأسف بسیار زیاد بیشتر کشورهای عربی ادامه یافت.

وی گفت: برخی از کشورهای ثروتمند عربی میلیاردها دلار برای این جنگ هزینه کردند؛ میلیاردها دلاری که برای مقاومت فلسطین که می خواهد سرزمین خود را پس بگیرد ممنوع است؛ ولی با این حال این پولها برای حمایت از جنگ علیه یک کشور نوپای اسلامی که شعار فلسطین و حرکت به سوی قدس را سر داد صرف شد.

سید حسن نصرالله خاطرنشان کرد: این جنگ پیامدهای خطرناکی برای وحدت امت اسلامی داشت.

فتنه مذهبی پس از شکست توطئه جنگ تحمیلی علیه ایران

دبیرکل حزب الله لبنان در ادامه گفت: پس از شکست جنگ علیه ایران، تلاشها برای یافتن راه های دیگر جهت جلوگیری از اتحاد مسلمانان آغاز شد.

سید حسن نصرالله ادامه داد: پس از این جنگ آنها به دنبال فتنه مذهبی و اختراع آنچه که آن را نفوذ ایران و نفوذ شیعه نامیدند، رفتند.

وی افزود: این موضوع اکنون مصالح جنگ نرمی است که آمریکا و غرب برای مقابله با امت اسلامی به کار می گیرند.

وی خاطرنشان کرد: اتهام این است که ایران به دنبال نفوذ شیعیان در دنیای اسلام و شیعه کردن سنی ها است؛ یا اینکه ایران می خواهد در نهایت یک میلیارد و نیم مسلمان را شیعه کند.

سید حسن نصرالله افزود: این ادعاها از سوی شیطان ها است و کاملا بی اساس و دروغ است.

سید حسن نصرالله با اشاره به اینکه برخی از شخصیت های دینی در برخی کشورها مانند مصر و سوریه به نفوذ شیعه اعتقاد دارند، تأکید کرد طبق تحقیقاتی که صورت داده است، هیچ چیزی تحت عنوان نفوذ شیعه و یا نفوذ سنی ها وجود ندارد.

سید حسن نصرالله ادامه داد: در سالگرد ولادت پیامبر (ص) می گویم که ما مسلمانان شیعه علی بن ابی طالب (ع) و پیروان مذهب امام جعفر صادق (ع) اعتقاد داریم که پیروان مذاهب اسلامی دیگر همگی مسلمانند .. هر مسلمانی آزادی کامل دارد که از مذهبی که می خواهد پیروی کند.

وی ادامه داد: همانگونه که امام خامنه ای گفتند، هیچکدام از ما طرحی برای دعوت به تشیع و گرایش حتی یک سنی به شیعه نداریم، و آشکارا می گوییم که این برنامه و هدف ما نیست.

سید حسن نصرالله با تأکید بر ضرورت ایجاد دولتی ملی در لبنان متشکل از همه طوایف و قومیت های دینی و مذهبی، به نفع همه مردم این کشور گفت: برخی از افراد برای تحریک مردم به مواضعی که در سال 82 یا 83 اتخاذ شده بود اشاره می کنند که گفته بودیم ما می خواهیم جمهوری اسلامی تشکیل دهیم؛ .. این درست است ما چنین چیزی را در آغاز دهه هشتاد مطرح کردیم، ولی می خواهم این موضوع را یاد آوری کنم که رهبران مسیحی که امروز از همزیستی مسالمت آمیز سخن می گویند، در آن زمان چگونه از ایجاد کشوری مسیحی و تجزیه و فدرالیسم سخن به میان می آوردند..../عصرایران


ویدیو مرتبط :
تکنیک جذب فراوانی مادی و مالی

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

روحانی تمام رقبای منطقه ای تهران را از صحنه به در کرد اما احمدی نژاد.../آیا حمله احتمالی اسرائیل به ایران با حمایت اروپا و آمریکا مواجه می شود؟



اخبار,اخبار سیاست خارجی,توافق ژنو


اخبار سیاست خارجی - مجله میدل ایست:
روحانی تمام رقبای منطقه ای تهران را از صحنه به در کرد اما احمدی نژاد.../آیا حمله احتمالی اسرائیل به ایران با حمایت اروپا و آمریکا مواجه می شود؟

مردم ایران مذاکره کنندگان هسته ای خود را همانند یک قهرمان مورد استقبال قرار دادند و محبوبیت رئیس جمهور تازه منتخب – [آقای] حسن روحانی - افزایش یافت. از طرف دیگر، همتای امریکایی او - باراک اوباما - از سوی جمهوری خواهان و دموکرات های مورد انتقاد شدید قرار گرفته است و قانون گذاران از هردو حزب تهدید به وضع تحریم های تازه ای کرده اند که به گفته تهران، باعث از بین رفتن توافق ژنو خواهد شد.

مجله میدل ایست نوشت: توافق موقت هسته ای که در ماه نوامبر میان ایران و شش قدرت جهانی (ایالات متحده، روسیه، چین، انگلستان، فرانسه و آلمان ) در ژنو به امضا رسید، به منزله یک پیشرفت محسوس پس از سال ها تنش، تهدید و بن بست در مذاکرات محسوب می شود و بیانگر نخستین توافق رسمی میان رقبای دیرینه – واشنگتن و تهران – در مدت 34 سال گذشته می باشد.

به گزارش تیک ، خود این توافق، یک توافق دو سر برد برای طرفین به شمار می رود. ایران غنی سازی اورانیوم را ادامه می دهد و برنامه هسته ای خود را حفظ می کند و در عین حال، با کاهش تحریم ها، به مبلغ 7 میلیارد دلار دست خواهد یافت که اقتصاد دچار مشکل شده آن کشور را یاری خواهد داد. این توافق زمینه را برای رفع تحریم های بیشتر و کسب منافع در این راستا هموار خواهد کرد.

با رفع کامل تحریم های بین المللی و یک جانبه، یک رونق قابل توجه اقتصادی نه تنها برای ایران، بلکه برای شرکت های غربی حاصل خواهد شد که مدت ها از انجام معامله با کشوری که از ذخایر عظیمی از ثروت و یک بازار بزرگ و نسبتاً دست نخورده برخوردار است، منع شده بودند.

این توافق همچنین راه را برای بهبود روابط میان تهران و قدرت های بزرگ غربی هموار خواهد کرد. آن چه که برای غرب مهم است تعهد ایران به توقف غنی سازی بالاتر از سطح 5 درصد می باشد که از سطح لازم برای ساخت مواد نوع تسلیحاتی (بیش از 90 درصد) بسیار پائین تر است.

نفع بالاتر برای ایران
با وجود این حقیقت که طرفین منافع محسوسی را از توافق مذکور کسب می کنند، تهران به روشنی و در هنگام بررسی موضوع از یک بستر وسیع تر به ویژه در برابر امریکا، منفعت بیشتری را به دست خواهد آورد.

مردم ایران مذاکره کنندگان هسته ای خود را همانند یک قهرمان مورد استقبال قرار دادند و محبوبیت رئیس جمهور تازه منتخب – [آقای] حسن روحانی - افزایش یافت. از طرف دیگر، همتای امریکایی او - باراک اوباما - از سوی جمهوری خواهان و دموکرات های مورد انتقاد شدید قرار گرفته است و قانون گذاران از هردو حزب تهدید به وضع تحریم های تازه ای کرده اند که به گفته تهران، باعث از بین رفتن توافق ژنو خواهد شد.

اسرائیل نیز که دارای نفوذ سیاسی و انتخاباتی چشمگیری در ایالات متحده است، به ابراز محکومیت شدید پرداخته و نخست وزیر آن - بنیامین نتانیاهو - این توافق را با صراحت «یک توافق بد»توصیف کرده است. اگرچه متحدان عرب امریکا به ویژه در خلیج [فارس] خوش بینی محتاطانه ای را در انظار ابراز کرده اند، ولی واکنش آنها در خفا احتمالاً نگرشی منفی تر بوده است.

عربستان سعودی پیش از حصول این توافق و برخلاف معمول، به ابراز نگرانی آشکار در خصوص احتمال بهبود روابط میان ایران – رقیب اصلی خود- و ایالات متحده پرداخته بود. حتی در ماه نوامبر، شایعاتی به گوش می رسید که این کشور با اسرائیل مشغول همکاری برای طرح های احتمالی حمله به دشمن مشترک خود هستند– ریاض منکر این شایعه شده است. علاوه بر اسرائیل و کشورهای عرب حوزه خلیج [فارس]، اردن و مصر نیز احتمالاً در مورد توافق ژنو احساس نگرانی می کنند.

بنابراین جای شگفتی چندانی نیست که بلافاصله پس از توافق ژنو، دیدارها و مکالمات تلفتی از سوی اوباما و وزیر خارجه او - جان کری - با هم پیمانان خود در خاورمیانه روی داد تا به آنها اطمینان دهند که منافع آنها را کاملاً مورد نظر دارند. این اقدام با توجه به روابط پیش از آن دچار تنش شده میان امریکا و تل آویو، ریاض و قاهره به دلیل خشم آنها بر سر مسائلی مانند ایران، مناقشه در سوریه و آشوب در مصر، وظیفه چندان ساده ای نبود.

دلایل مخالفت با توافق ژنو
اگرچه کسانی که با توافق ژنو مخالفند، موضع خود را بر این اعتقاد بنا کرده اند که توافق مذکور ایران را از تبدیل شدن به یک تهدید هسته ای بازنخواهد داشت، ولی سطوح غنی سازی مورد توافق مانع این احتمال می شود. در نتیجه، دلیل این مخالفت احتمالاً بیشتر مرتبط با قدرت منطقه ای ایران و نفوذ آن کشور است که توافق ژنو احتمالاً باعث افزایش آن خواهد شد.

رقبای ایران در خاورمیانه پس از توافق ژنو و به طور کلی تر پس از برگزیده شدن یک رئیس جمهور میانه رو که شیوه او بسیار متفاوت از سلف او - یعنی محمود احمدی نژاد – است، دیگر نمی توانند چندان بر انزوای بین المللی ایران حساب کنند.

اکنون که ایران موافقت کرده است تا غنی سازی اورانیوم خود را به سطوح کمتر کاهش دهد، برای اسرائیل بسیار سخت تر خواهد بود که تهدیدات مداوم نظامی خود علیه تهران را به اجرا درآورد و همچنین، برای دیگر کشورها نیز سخت تر خواهد بود که به گونه ای، در این حمله مشارکت داشته باشند.

انجام یک چنین حمله ای تحت این شرایط در نظر جهانیان به عنوان یک حمله وقیحانه و توجیه ناپذیر تلقی خواهد شد و بر روابط میان قدرت های جهانی که توافق ژنو را به انجام رساندند به شدت تاثیر خواهد گذاشت - نه فقط به دلیل پیامدهای خطرناک یک اقدام نظامی، بلکه به دلیل آن که تمام اقدامات طاقت فرسا برای رسیدن به این توافق به سرعت و شاید به صورتی بازگشت ناپذیر از بین خواهد رفت.

ایالات متحده، انگلستان و فرانسه شاید به نفع حفظ تاثیرات مثبت توافق ژنو، به نفش تهران در حل مسئله سوریه اذعان کنند و این کار روحانی را قادر خواهد کرد تا تعهد خود را به تداوم «حمایت قاطع» از بشار اسد به گونه ای که «هیچ نیرویی در جهان نتواند آن را تکان دهد» به اجرا درآورد.

وزیر خارجه عربستان سعودی گفته است که کشورش در مورد حضور تهران در سوریه «نمی تواند ساکت باقی بماند.» ولی دیگر صداهای مهم شاید سکوت اختیار کنند.

یک رشته از تصمیمات سیاسی غرب – از جمله حملات به رهبری ایالات متحده به عراق و افغانستان و اشغال آنها، اعمال تحریم علیه جنبش فلسطینی حماس به دنبال پیروزی آن در انتخابات سال 2006 میلادی و حمله اسرائیل به لبنان در همان سال – باعث تقویت قابل توجه قدرت منطقه ای ایران شد.

ولی این فرصت از سوی احمدی نژاد - که به گونه ای نظام مند کشورش را در منطقه و جامعه بین المللی منزوی کرد - به طور قابل توجهی، به هدر رفت. رقبای تهران در شخص روحانی و توافق ژنو میزانی از رفع بالقوه این انزوا را مشاهده می کنند. این برداشت به غیر از عربستان سعودی از سوی اسرائیل نیز به شدت احساس می شود.

کانون توجه واقع شدن تسلیحات کشتار جمعی اسرائیل
دلیل بنیادین دیگر برای مخالفت تل آویو با توافق ژنو آن است که این توافق باردیگر توجهات را به سوی تسلیحات هسته ای اسرائیل معطوف می کند و همچنین ریاکاری های تنها قدرت هسته ای خاورمیانه در مورد ابراز شکایت از کسب تسلیحات هسته ای به وسیله کشورهای دیگر منطقه و پوچ بودن ترسیم مداوم خود به عنوان آسیب پذیر بودن و مورد تهدید وجودی قرار داشتن از سوی همسایگان خود را مورد تاکید قرار خواهد داد.

در واقع، به دنبال توافق ژنو در خواست ها برای اعمال فشار بین المللی بر زرادخانه بزرگ هسته ای اسرائیل - چه به صورت مستقیم و یا از طریق بیانیه های کلی تری که خواهان یک خاورمیانه عاری از تسلیحات کشتار جمعی هستند- باردیگر نمایان شده است.

کیت هودسون – دبیر کل مباره برای خلع سلاح هسته ای – می نویسد:« به نظر نامتعادل می رسد که در مورد بمب های هسته ای که هرگز وجود ندارند چنین نگران شویم و در مورد صدها بمب هسته ای که وجود دارند نگرانی چندانی ابراز نشود. زرادخانه هسته ای اسرائیل نمونه ای بارز از این مساله است، زیرا این رژیم تنها دارنده تسلیحات هسته ای در خاورمیانه محسوب می شود.»

حتی عربستان سعودی نیز با درخواست برای یافتن یک راه حل فراگیر منتهی به «رفع کامل تمام تسلیحات کشتار جمعی به ویژه ای هسته ای از خاورمیانه و خلیج [فارس]» به توافق ژنو واکنش نشان داد و این درخواست یک اشاره مستقیم به اسرائیل بدون ذکر صریح نام آن است.

رئیس سازمان «منع استفاده از تسلیحات شیمیایی»- سازمانی که برنده جایزه صلح نوبل شده است - در ماه دسامبر از اسرائیل خواست تا به دنبال اتخاذ یک تصمیم مشابه از سوی سوریه، تسلیحات شیمیایی خود را تسلیم سازد. توافق ژنو بلافاصله پس از این تصمیم، امضا شد. لیبی ده سال پیش موافقت کرد که برنامه های تسلیحات کشتار جمعی خود را برچیند و عراق نیز در دهه 1990 میلادی از بلند پروازی های خود دست برداشت.

با توجه به این که اسرائیل دیگر مورد تهدید تسلیحات کشتار جمعی قرار ندارد و دیگر کشورهای منطقه نیز خواهان یک خاورمیانه عاری از یک چنین تسلیحاتی هسته ای هستند، این رژیم دیگر نمی تواند به بهانه های پیش از این واهی دفاع از خود و بازدارندگی متوسل شود. .

پیامدها و چشم اندازها
هنوز باید منتظر ماند و مشاهده کرد که چه پیامدهای بلند مدتی ناشی از این توافق برای ایران و منطقه به وجود خواهد آمد، ولی حداقل برای حال حاضر، روحانی توانسته است که رقبای خود را از صحنه خارج سازد. با توجه به این نکته که این رقبا شامل متحدان کلیدی امریکا، بخشی از حکومت امریکا و یا افراد دارای نفوذ قابل توجه بر آن کشور هستند، این اقدام دغدغه های ذهنی قابل توجه ای را در کاخ سفید به وجود آورده است.

اگر ما به قول ایران اعتماد کنیم که می گوید هدف آن همواره کسب انرژی صلح آمیز هسته ای و نه سلاح اتمی بوده است، بنابراین ایران با امضای این توافق چیزی را از دست نداده است. ولی دولت اوباما یک بهای سنگین داخلی و منطقه ای را برای آن پرداخت کرده است. پرسش این است که آیا این بها ارزش آن را خواهد داشت یا خیر.

اخبار سیاست خارجی - تیک