اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

نشست شورای حکام پایان یافت


نشست فصلی اسفند ماه شورای حکام امروز پنج شنبه با انتقاد ایران، کشورهای عربی و برخی دیگر از اعضا از رژیم صهیونیستی به پایان رسید.

ایرنا: نشست فصلی اسفند ماه شورای حکام امروز پنج شنبه با انتقاد ایران، کشورهای عربی و برخی دیگر از اعضا از رژیم صهیونیستی به پایان رسید.

در این جلسه جمهوری اسلامی ایران، اتحادیه عرب و جمعی دیگری از اعضا در باره کنفرانس خاورمیانه عاری از سلاحهای هسته ای که قرار بود بر اساس مصوبه کنفرانس بازنگری 2010 در سال 2012 تشکیل شود ولی برگزار نشد، صحبت کردند.

ایران و کشورهای عربی به همراه ونزوئلا و کوبا و چند عضو دیگر، تنها مانع اصلی عدم تحقق و ایجاد منطقه خاورمیانه عاری از سلاح های هسته ای را رژیم صهیونیستی اسراییل و برنامه هسته ای مخفیانه این رژیم اعلام کردند.

در مقابل نمایندگان آمریکا و اتحادیه اروپا در حمایت از رژیم اسراییل صحبت کردند.

ایران ضمن انتقاد از حامیان رژیم اسراییل بویژه در شورای امنیت که مانع هر گونه فشاری بر این رژیم شده اند اعلام کرد که این موضوع را با جدیت تمام در کنفرانس بازنگری معاهده عدم اشاعه (اردیبهشت ماه در نیویورک) پیگیر خواهد کرد و کشورهایی که به وظیفه خود برای برگزاری کنفرانس 2012 عمل نکرده اند باید به کنفرانس 2015 پاسخگو باشند.

متن کامل بیانیه ایران در نشست شورای حکام که رضا نجفی نماینده دائم ایران در آژانس بین المللی انرژی اتمی قرائت کرد به این شرح است:

بسم الله الرحمن الرحیم

خانم رییس، مدیرکل آژانس، همکاران گرامی،

در آغاز مایلم به نیابت از دولت جمهوری اسلامی ایران از اعضای جنبش عدم تعهد به دلیل حمایت مستمر آنان از برنامه هسته ای صلح آمیز ایران قدردانی نمایم.

هیأت نمایندگی جمهوری اسلامی ایران همچنین به کشور برادر همسایه ترکمنستان برای درخواست عضویتش در آژانس خوش آمد می گوید.

خانم رییس،

جمهوری اسلامی ایران از بدو اجرای برنامه اقدام مشترک توافق شده در ژنو در نوامبر 2013 میلادی، اقدامات داوطلبانه ای را که پذیرفته بود به مورد اجرا گذاشته است. تکمیل چنین اقداماتی توسط ایران که به صورت مستمر مورد نظارت و تایید آژانس بوده است، نمایان گر اراده قوی و حسن نیت ایران در پاسداشت هر موافقتنامه ای است که آن را مورد پذیرش قرار می دهد.

به باور ما هدف توافق موقت ژنو ایجاد فرصتی برای مذاکره کنندگان دو طرف برای دستیابی به یک توافق جامع و دایمی بوده است. با وجود پیچیدگی موضوعات، تا این زمان در مسیر رسیدن به یک راه حل جامع بلند مدت پیشرفتی مطلوب و اساسی داشته ایم.

همزمان، اقدامات پادمانی در کلیه تأسیسات هسته ای ایران ادامه داشته است. تمامی سایت ها، اماکن و تجهیزات هسته ای مربوطه از جمله تعداد و انواع سانتریفیوژها و مقدار مواد تا میزان گرَم تحت نظارت ثابت آژانس قرار داشته و نتایج آن در گزارش های مدیرکل از جمله گزارش اخیر منعکس گردیده است. چنین سطح بالایی از نظارت به منزله شفافیت کامل برنامه هسته ای صلح آمیز ایران است.

بنا به عادت معمول و متأسفانه، باز هم بخش کوچکی از گزارش مدیرکل حاوی طرح مجدد ادعاهای بی اساس گذشته می باشد که موضع ما در خصوص آن به خوبی شناخته شده است. تکرار چنین اتهامات بی اساس، اعتبار آنها را افزایش نخواهد داد.

در واقع، افشاگری اخیر پیرامون دستکاری شواهد و اسناد مطروحه در زمینه به اصطلاح «ابعاد نظامی احتمالی»، به درستی اظهارات ایران گواهی می دهد و ثابت می کند که همه اطلاعات و اسناد ارائه شده به آژانس در این باره جعلی و ساختگی هستند.

این قضیه شبیه ماشین سند سازی و اسناد طبقه بندی شده ای که در جریان محاکمه یک عضو سابق سازمان اطلاعاتی به دادگاهی در یکی از دولت های عضو ارائه شدند، اکنون به عنصر جدید بسیار اساسی در مسیر حل و فصل به اصطلاح مسایل PMD تبدیل شده است به گونه ای که بدون آن دستیابی به ارزیابی نهایی در این باره ناممکن می باشد. کلیه اسناد از جمله «طرح های سلاح های هسته ای» که ظاهراً قرار بود در ایران جاگذاری شوند، گرجه هیچوقت به مقصد نرسیدند، باید برای بررسی بیشتر در اختیار آژانس قرار گیرند.

علاوه بر آن، باید امکان دسترسی به کلیه کارکنان درگیر در امر تهیه اسناد جعلی علیه ایران به ویژه مصاحبه با مهندس هسته ای خارجی استخدام شده در 'عملیات مرلین'، برای آژانس فراهم گردد.

نظر به این که ارسال نقشه اصلی سلاح های هسته ای، گر چه نسخه مخدوش شده آن، توسط یک عضو آژانس بین المللی انرژی اتمی به هر عضو دیگر آن موضوعی بسیار جدی است، انتظار ما این است که آژانس از کشور فرستنده بخواهد تا توضیحات لازم و نیز نسخه های اصلی اسناد مزبور را به منظور بررسی بیشتر آنها در اختیار بازرسان آن قرار دهد. به باور ما از این به بعد واژه اختصاری PMD باید معادل اصطلاح «اسناد عموماًً ساختگی» در نظر گرفته شود.

خانم رییس،

در تازه ترین تحولات صورت گرفته در زمینه همکاری ایران و آژانس، جناب آقای دکتر ظریف وزیر امور خارجه ایران در تاریخ 7 فوریه در مونیخ با مدیرکل آژانس ملاقات کرد و طرفین وضعیت را به صورت کامل مورد بحث قرار دادند. در پی گیری ملاقات مزبور، جناب آقای دکتر عراقچی معاون وزیر امور خارجه ایران نیز در وین با مدیرکل ملاقات کرد.

همان گونه که در بیانیه مطبوعاتی آژانس ملاحظه نموده اید، این ملاقات مفیدی بود و به درک متقابل بهتر طرفین کمک کرد.

علاوه بر آن ایران اعلام کرد که برای ادامه همکاری با آژانس به منظور روشن ساختن ابهامات و مسایل و تسریع روند آماده است. ما در نظر داریم از تیم آژانس دعوت کنیم تا طی هفته آینده به منظور انجام مذاکرات و مباحث بیشتر به تهران عزیمت نماید.

در جریان جلسه نوامبر 2014 شورای حکام، به عنوان ابتکاری با هدف پیش برد کار در زمینه دو اقدام عملی باقی مانده، ایران دسترسی مدیریت شده به یکی از سایت هایی که ادعا شده بود مکان انجام فعالیت های ممنوعه است را رسماً پیشنهاد کرد.

یادآوری می کنم که در بند 43 ضمیمه گزارش نوامبر 2014 مدیرکل ادعا شده بود که «اطلاعات بیشتر ارائه شده به آژانس توسط همان دولت عضو نشان می دهد که در منطقه مریوان آزمایش هایی با مواد منفجره قدرتمند در مقیاس گسترده توسط ایران انجام شده است.»

ایران بارها گفته است که چنین ادعاهایی از جمله قصه مریوان دروغ است. ما همچنان در انتظار واکنش طرف های مربوطه به پیشنهاد سخاوتمندانه خود در مورد بازدید از سایت مریوان هستیم. اما از آنجا که این ادعا یک قصه ساختگی آشکار است، اطمینان داریم که آن دسته از اعضایی که اطلاعات کذب را در اختیار آژانس قرار داده اند قادر نخواهند بود محل دقیق بازدید احتمالی را مشخص کنند.

متأسفانه کلیه دولت های عضو از شمار اندکی از کشورها اطلاعات نادرست دریافت کرده و توسط آنان گمراه شده اند. از دولت های عضو انتظار می رود از همان کشورهایی که این اطلاعات جعلی را به آژانس ارائه داده اند بخواهند تا مسئولیت خویش را خیلی جدی گرفته و نسبت به جبران خسارت های ناشی از این گونه اعمال خود اقدام کنند.

آژانس نیز با صرف صدور یک بیانیه ساده دایر بر این که «علاقه ای به بازدید از سایت ندارد» نمی تواند بر اشتباه خود در مورد گنجاندن ادعاهای بی پایه در گزارش خویش که مدعی بود اطلاعات مندرج در آن «کاملاً معتبر» است، سرپوش بگذارد.

پیش از خاتمه سخنان خود مایلم به بیانیه نامربوط نماینده کانادا که تکرار ادعاهای بی اساس و دقیقاً رونوشت مفاد بیانیه های گذشته آن دولت بود اشاره کنم.

همه از سیاست ریاکارانه دولت کانادا در حمایت کورکورانه از برنامه مخفیانه سلاح های هسته ای رژیم صهیونیستی اسرائیل و بی رحمی های رژیم مزبور در غزه آگاهی دارند.

علاوه بر آن، کانادا به عنوان یک عضو اولیه سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) که همچنان از کاربرد سلاح های غیر انسانی هسته ای علیه کشورهای دیگر حمایت می کند، نمی تواند وانمود کند که نگران اشاعه سلاح های هسته ای است.

و در خصوص بیانات سخنران قبل از خودم باید بگویم که در فرهنگ واژگان رژیم صهیونیستی اسرائیل نمی توانید واژه «صلح» یا هر مفهوم نزدیک به آن را بیابید.

جنگ سالاران ساکن در تل آویو چیزی غیر از جنگ، تجاوز، اشغال و نقض حقوق بین الملل نمی دانند و بنا بر این، موجب شگفتی نیست که شاهد باشیم صهیونیست ها ناامیدانه به هر طریقی از جمله با قرائت بیانیه توسط نماینده خود در آژانس بین المللی انرژی اتمی در تلاش هستند تا از دستیابی به هر گونه راه حل صلح آمیز برای یک بحران غیر ضروری جلوگیری کنند.

متشکرم خانم رییس


ویدیو مرتبط :
نشست یورو بر سر یونان بی نتیجه پایان یافت

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

نشست اعضای دائم شورای امنیت درباره سوریه بدون نتیجه پایان یافت/آمریکا: کشتی های ما همچنان آماده حمله به سوریه هستند



نشست اعضای دائم شورای امنیت درباره سوریه

نشست اعضای دائم شورای امنیت درباره سوریه بدون نتیجه پایان یافت

نشست پنج عضو دائمی شورای امنیت سازمان ملل متحد برای بحث درباره قطعنامه پیشنهادی فرانسه در خصوص سلاح‌های شیمیایی سوریه بدون دستیابی به توافق و نتیجه‌ای پایان یافت.

به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از خبرگزاری فرانسه، نمایندگان آمریکا، فرانسه، چین، روسیه و انگلیس به مدت 45 دقیقه در دفتر نمایندگی روسیه در سازمان ملل در نیویورک نشستی را برگزار کردند.

یک دیپلمات در شورای امنیت گفت: هر تیم موضع خودش را اعلام کرد اما مذاکراتی واقعی صورت نگرفت.

یک دیپلمات دیگر نیز بدون ارائه جزئیات بیشتری تنها به یک سری عناصر اشاره کرد که می‌تواند بخشی از یک قطعنامه باشد.

سومین دیپلمات نیز گفت: پیش بینی می‌کنیم که نشست امروز پنجشنبه در ژنو بین سرگئی لاوروف وزیر خارجه روسیه و جان کری همتای آمریکایی وی جدی تر باشد.

اعضای دائم شورای امنیت روز سه شنبه به وقت نیویورک بحث درباره پیش نویس قطعنامه پیشنهادی فرانسه را آغاز کردند که از برچیدن سلاح‌های شیمیایی همراه با تهدید به حمله نظامی در صورت عدم اجرای آن سخن می‌گوید اما نشست شورای امنیت که قرار بود بعد از ظهر سه شنبه به وقت نیویورک برگزار شود در لحظه آخر به درخواست مسکو که با پیش نویس قطعنامه فرانسه مخالفت کرد، لغو شد.

فرانسه آمادگی خود را برای اصلاح برخی از مفاد پیش نویس پیشنهادی خود اعلام کرده است اما همراه با آمریکا قصد دارد که گزینه نظامی را به عنوان اهرمی برای فشار بر دولت سوریه به قوت خود باقی بگذارد.

روسیه ابتکار عملی را برای حل بحران سوریه ارایه کرده و در آن پیشنهاد نظارت بین‌المللی بر تسلیحات شیمیایی آن کشور را داده است که با استقبال مقامات دمشق روبرو شد و باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا نیز گفت که عملی شدن این طرح می‌تواند حمله احتمالی آمریکا به سوریه را متوقف کند.

منابع دیپلماتیک روسی روز چهارشنبه گفتند که روسیه طرح اجرای ابتکارعمل خود درخصوص قرار گرفتن سلاح‌های شیمیایی سوریه تحت نظارت بین‌المللی را تحویل آمریکا داد.

این منابع افزودند: مسکو امیدوار به بحث و بررسی این طرح در جریان نشست بین سرگئی لاوروف وزیر خارجه روسیه و جان کری همتای آمریکایی وی در ژنو است.

وزاری خارجه آمریکا و روسیه قرار است امروز پنجشنبه با یکدیگر در ژنو درباره تحولات سوریه دیدار و گفت‌وگو کنند.

وزیر نیروی دریایی آمریکا:‌ کشتی های ما همچنان آماده حمله به سوریه هستند

مسئولان بلندپایه نیروی دریایی آمریکا اعلام کردند کشتی های جنگی آمریکا در مدیترانه همچنان آماده حمله شدید به سوریه در صورت صدور دستور باراک اوباما رییس جمهور این کشور هستند.

به گزارش باشگاه خبرنگاران به نقل از خبرگزاری فرانسه، به رغم اینکه واشنگتن اقدام احتمالی ضد دمشق را به تعویق انداخته است تا راه حل دیپلماتیک را دنبال کند، اظهارات "ری مابوس" وزیر نیروی دریایی آمریکا یاد آور این مسئله بود که ناوشکن های مجهز به موشک های کروز آمریکا همچنان در شرق مدیترانه به سر می برند و هنوز دستوری مبنی بر ترک این منطقه به آنها داده نشده است.

"مابوس" در سخنانی در دانشگاه دفاع ملی آمریکا گفت: دو هفته پیش زمانی که تصاویری از تلویزیون و اینترنت پخش شد نیروی دریایی و تیم تفنگداران دریایی آمریکا در دریای مدیترانه و آبهای خاورمیانه حضور داشتند.

وی گفت:‌ قاطعانه می گویم اگر از ما درخواست حمله شود، ما با شدت و سرعت حمله خواهیم کرد.

وی این اظهارات را یک روز پس از آن گفت که  اوباما در سخنانی تلویزیونی اعلام کرد در صورتی که بشار اسد رییس جمهور سوریه از تحویل تسلیحات شیمیایی خودداری کند، آمریکا به این کشور حمله خواهد کرد.

مابوس گفت همانطور که رییس جمهور دیروز اعلام کرد این حمله هدفمند و با هدف کاهش توانمندی نظام اسد صورت خواهد گرفت.

این اظهارات وزیر نیروی دریایی آمریکای تاکیدی بر این مسئله است که نیروی دریایی آمریکا در خط مقدم هر گونه حمله به سوریه قرار دارد و این حمله بیشتر متکی بر موشک های تام هاوک خواهد بود که از شناورها به سوریه شلیک خواهد شد.

در پی شدت گرفتن بحران در سوریه چهار ناوشکن آمریکا مسلح به موشکهای کروز به شرق مدیترانه اعزام شده اند. یک گروه ناو هواپیما بر نیز شامل ناو هواپیما بر نیمیتز به همراه کشتیهای جنگی مسلح به تام هاوک به دریای سرخ اعزام شده اند و همچنان در این آب ها مستقرند.

همزمان چاک هیگل وزیر دفاع آمریکا تلفنی با خدمه یکی از چهار ناوشکن اعزام شده به مدیترانه صحبت کرد و از ماندن آنها در این دریا بیش از مدت تعیین شده تشکر کرد.

مابوس گفت:‌ ما مجبور به اعزام گسترده نیرو و تجهیزات نیستیم. ما همچنین مجبور به شدت دادن و بحرانی کردن اوضاع نیستیم. حضور فوری نیروی دریایی آمریکا موجب شد ملت آمریکا گزینه های فوری درباره سوریه داشته باشد.

وی گفت :‌ ما به شرکای خود اطمینان می دهیم که همواره حضور داریم و به آنهایی که قصد آسیب زدن به آمریکا و متحدانش را دارند خاطر نشان می کنیم که هیچ گاه دور نیستیم.

وی گفت:  اگر کنگره درست اقدام نکند، احتمال کاهش شدید امنیت آمریکا و آسیب دائمی به نیروی دریایی آمریکا وجود دارد. طی دوازده تا هجده ماه آتی ملوانان و تفنگداران دریایی آمریکا بدون دریافت آموزش های ضروری اعزام خواهند شد و این مسئله موجب کاهش کیفیت کار آنها می شود.