اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

نسل سوم موبایل در ایران و مشکلات پیش رو


این روزها نسل سوم تلفن همراه در کشور با چالش جدیدی روبه‌رو است. تکنولوژی انتقال تصویر که اخیرا به شکل وسیع توسط اپراتور سوم تبلیغ می‌شود حالا با استفتا از برخی مراجع با موضوعاتی چون تضعیف بنیان خانواده و حتی ترویج فساد در جامعه روبه رو شده است.

روزنامه دنیای اقتصاد: این روزها نسل سوم تلفن همراه در کشور با چالش جدیدی روبه‌رو است. تکنولوژی انتقال تصویر که اخیرا به شکل وسیع توسط اپراتور سوم تبلیغ می‌شود حالا با استفتا از برخی مراجع با موضوعاتی چون تضعیف بنیان خانواده و حتی ترویج فساد در جامعه روبه رو شده است.

انتقاد حتی به برخی نمایندگان مجلس هم کشیده شده که به صورت تذکر کتبی خواستار تعویق در راه‌اندازی و فروش سیم‌کارت‌های این اپراتور در کشور شده‌اند.

این اظهارات در حالی صورت می‌گیرد که به‌تازگی مسوولان اپراتور سوم توانسته بودند با جلب نظر نهادهای بالادستی دوره حفاظت خود را از 24 ماه به 39 ماه افزایش دهند.

اشکال شرعی دارد یا ندارد؟

آیت‌الله ناصر مکارم شیرازی در گفت‌وگو با ایسنا در خصوص فعالیت اپراتور سوم در کشور اعلام کرده است که به یقین مفاسد این کار از فواید آن بیشتر است و منشا مفاسد جدیدی در جامعه ما که متاسفانه درگیر مفاسد مختلفی است خواهد شد و با توجه به اینکه ضرورتی برای اصل این کار نیست، بنابراین شرکت‌های خصوصی و دولتی باید از آن خودداری کنند.

 همچنین آیت‌الله نوری همدانی با بیان اینکه «امکان از هم گسستن اساس خانواده‌ها نیز هست» گفته است که با توجه به اینکه مفاسد این کار بسیار زیاد است؛ عفت عمومی را مورد تهدید قرار می‌دهد و بنابراین اقدام به انجام آن جایز نیست. در ادامه این اظهارنظرها نیز سیزده نماینده مجلس شورای اسلامی در تذکری کتبی جلوگیری‌ از راه‌اندازی اپراتور تلفن همراه رایتل را خواستار شدند. در مقابل این واکنش‌ها، مسوولان سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی و اپراتور سوم اعلام کرده‌اند انتقال اظهارات و اطلاعات اشتباه به این مراجع باعث اعلام چنین نظرهایی شده است

.محمدعلی فرقانی، رییس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی، در این خصوص گفت: شک ندارم که واکنش مراجع تقلید به استفاده نکردن از سیم‌کارت‌های رایتل آن هم به دلیل ارائه مکالمه تصویری ارائه برخی اطلاعات نادرست بوده است.


همچنین مهدی اخوان بهابادی دبیر شورای‌عالی فضای مجازی از بررسی موضوع ارائه سرویس مکالمه تصویری اپراتور سوم گفته است که شورا به زودی در مورد اینترنت پرسرعت و سرویس مکالمه تصویری تصمیم‌گیری خواهد کرد.

در همین زمینه حجت‌الاسلام حمید شهریاری، رییس مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضائیه، نیز در گفت‌وگو با جام جم آنلاین اعلام کرده است که این خدمات مادامی كه قوانین عمومی كشور را رعایت و بر اساس پروانه صادر شده به‌صورت مجاز ارائه و استفاده شوند منع قانونی و شرعی ندارند.

وی در ادامه افزوده است که در موضوع فقهی ممكن است اختلاف‌نظرهایی وجود داشته باشد و آن را نمی‌توان در مجوز اپراتور لحاظ کرد، اما آن موارد نباید ناقض قوانین عمومی باشد و قطعا اجازه ارائه خدماتی را كه مایه رشد فساد باشند نخواهیم داد.

شهریاری با اشاره به حریم خصوصی افراد، تاکید کرده است: این خدمات در حیطه خصوصی افراد است و نمی‌توان برای آنها حكم ممنوعیت صادر كرد و مانند مكالمه صوتی كه اكنون جاری و در حال ارائه است خدمات دیگر نیز می‌تواند برای استفاده‌های مجاز مانند (مكالمه با اعضای خانواده) ارائه شود. وی نیز اعلام چنین نظری از سوی مراجع تقلید را به انتقال اطلاعات غلط به آنها ارتباط داده و تصریح کرده است: قطعا سوالی كه از مراجع در این خصوص شده است دارای اشكال و به شكل خاصی بوده است و قطعا تفهیم موضوع در این میان شرط است.

جهان و نسل جدید موبایل


براساس اعلام اتحادیه جهانی مخابرات، تقریبا 60 درصد اپراتورهای تلفن همراه در دنیا برای مهاجرت به LTE، نسل چهارم فناوری تلفن همراه آماده می‌شوند. این در حالی است که در حال حاضر کشورهایی همچون سوئد، نروژ، اوکراین و آمریکا آمادگی استفاده از خدمات نسل چهارم تلفن همراه را که سرعت انتقال داده از طریق آن چندین برابر نسل سوم خواهد بود دارند.

اما نسل سوم یا همان 3G در جهان نیز روز به روز در حال رشد است. اولین كشوری كه از شبكه 3G به صورت گسترده و تجاری استفاده كرد، كشور ژاپن بود. در اولین روز ماه اكتبر سال ۲۰۰۱، بزرگ‌ترین شركت مخابراتی ژاپن، ان‌تی‌تی دوكومو، سرویس‌های مخابراتی خود را به نسل سوم مجهز كرد. از سال ۲۰۰۵، شبكه‌های نسل سوم ضریب نفوذ خود را افزایش داده‌اند. یكی از علل ورود این فناوری در جهان را می‌توان در پر شدن گنجایش نسل دوم شبكه‌های مخابراتی دانست.


 شبكه‌های نسل دوم برای انتقال اطلاعات صوتی با سرعت پایین طراحی شده ‌است. از همین‌رو، براساس نیازهای مشتركان به ارتباطات پرسرعت‌تر، این نسل وارد عمل شد. میانگین سرعت دانلود حدود ۱۱۰۰ كیلوبیت در ثانیه ‌است. در شبكه همراه 3G سرعت تقریبا ۱۰ برابر یك خط ای‌دی‌اس‌ال ۱۲۸ كیلوبیتی است. میانگین سرعت آپلود حدود ۴۰۰ كیلوبیت بر ثانیه ‌است.


و براساس اعلام اتحادیه جهانی مخابرات شبکه نسل سوم تلفن همراه در 159 کشور جهان راه‌اندازی شده است و آمریکا، چین و ژاپن برترین کشورها در زمینه استفاده از فناوری نسل سوم تلفن همراه در جهان هستند. در حال حاضر 45 درصد از جمعیت کل جهان و 23 درصد از جمعیت کل کاربران تلفن همراه در جهان تحت پوشش شبکه 3G قرار دارنداز جمله كشورهایی كه شبكه موبایل نسل سوم درآنها به صورت تجاری راه‌اندازی شده است می‌توان به انگلستان، اتریش، آلمان، یونان، دانمارك، ایتالیا، هلند، سوئد، استرالیا، امارات متحده عربی، هنگ كنگ و اسپانیا اشاره كرد.

3G نسلی از شبکه تلفن‌همراه با رویکرد مولتی مدیا است. برخلاف GSM که نسلی برای انتقال صدا و اطلاعات بود، نسل جدید تلفن‌همراه سرعت بالا برای انتقال مولتی مدیا را فراهم می‌كند. در این نسل، آنچه منتقل می‌شود دیتا است؛ خواه این دیتا صدای دو کاربر باشد که با تلفن با یکدیگر صحبت می‌کنند یا اطلاعات موجود در یک سایت اینترنتی یا یک پیام کوتاه.



در نسل سوم همه چیز در قالب اطلاعات دیجیتال منتقل می‌شود. با سرعت نسبتا بالایی که در تلفن‌های نسل سوم پیش‌بینی شده است، امکاناتی از قبیل تلفن‌های تصویری بی‌سیم، با کیفیت مناسب امکان‌پذیر خواهد شد.

بنابراین نسل سوم تلفن همراه زمینه‌ای برای رشد ایده‌های تجارت الکترونیکی، دولت الکترونیکی، آموزش الکترونیکی و... است. نسل سوم سیستم های مخابرات سیار، می تواند سرویس‌های چندرسانه‌ای (صدا، دیتا و تصویر) را با سرعت مناسب در اختیار مشتركان قرار دهد. در حقیقت ویژگی كلیدی یك شبكه نسل سوم قابلیت انتقال حجم بالایی از اطلاعات در سرعت بالا است كه تا دو مگابایت بر ثانیه می‌رسد و مكالمه ویدئویی، دانلود ویدئوها، مرور وب، پست الکترونیکی و... را امكان‌پذیر می‌كند.به باور بسیاری از کارشناسان و فعالان حوزه ارتباطات، گسترش نسل سوم تلفن همراه در کشور بیش از هر چیزی نیاز به فرهنگ‌سازی و تدوین مقرراتی در حوزه محتوای آن دارد.

پیش‌شرط‌هایی که گویی تا کنون به آن توجه نشده و شاید همین امر هم باعث شده بعد از سال‌ها تاخیر در راه‌اندازی این شبکه، انتقاداتی از سوی برخی مراجع نسبت به سرویس‌های این سیم‌کارت نسل سومی مطرح شود.


ویدیو مرتبط :
چقدر تربیت روی ظاهر حیوانات تاثیر گذاره !!تفاوت نسل قبلی و نسل الان رو ببینید

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

پایان انحصار نسل سوم موبایل در ایران


انحصار نسل سوم تلفن همراه در ایران امروز به پایان رسید و براساس مصوبه ای که به امضای وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات رسیده است از این پس اپراتورهای تلفن همراه می توانند خدمات نسل های سوم و چهارم و بالاتر را به مشترکان خود ارائه دهند.

خبرگزاری مهر: ابتدای سال 86 بود که وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات دولت نهم از شروع مطالعات مربوط به راه اندازی سومین شبکه اپراتوری موبایل در ایران خبر داد و اعلام کرد که برای عقب نماندن از تکنولوژی های روز جهان، جذب سرمایه گذاری خارجی و انتقال دانش فنی به داخل کشور تا پایان سال 87 ایرانیها هم می توانند مانند سایر مردم دنیا از نسل سوم شبکه های موبایل استفاده کنند.

براین اساس مقدمات انجام طرحی ملی برای بهره برداری از تکنولوژی روز موبایل با نام 3G که مهمترین خصیصه آن مکالمه تصویری بود در کشور کلید خورد ‌اما این پروژه نیز مانند دیگر پروژه های ملی در کشور آنچنان درگیر حاشیه های قبل و بعد از اجرا شد که راه اندازی قطعی آن سالها به طول انجامید و هم اکنون با گذشت بیش از 7 سال از زمان وعده دکتر محمد سلیمانی – وزیر وقت ارتباطات- نسل سوم موبایل در دست اندک مشترکان موبایل است و دیگر این فناوریها آنطور که گفته می شد به روز نیست.

پایان انحصار 3G و ورود تکنولوژیهای جدید موبایل به کشور

هم اکنون کشورهای مختلف جهان نسل های سوم و جهارم موبایل را امتحان کرده اند و درصدد راه اندازی نسل پنجم موبایل درکشورشان هستند؛ با این حال انحصار اپراتور سوم تلفن همراه برای ارائه خدمات 3Gروز گذشته سی و یک مردادماه به پایان رسید و براین اساس اپراتورهای اول و دوم موبایل، عزم خود را برای ارائه خدمات نسل سوم و بالاتر جذب کرده اند.

محمود واعظی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات روز گذشته اعلام کرد: از هفته آینده در سراسر کشور تلفن همراه از نوع هوشمند به نسل 3 و بالاتر مجهز می‌شود و با این کار، مشترکان کارایی نصب انواع اپلیکیشن‌ها را خواهند داشت.

به گفته وی کاربران با اجرای این مهم می‌توانند از طریق گوشی‌های خود به هر نوع اطلاعاتی که بخواهند دست یافته و دیگر برای پرسیدن در مورد یک موضوع، نیازی به تماس تلفنی نخواهند داشت.

خیز همراه اول و ایرانسل برای راه اندازی 3G

اپراتورهای اول و دوم موبایل در کشورمان که چند سالی است در حال آماده سازی شبکه های خود را برای نسل های سوم و چهارم هستند با اتمام مهلت انحصار اپراتور سوم برای ارائه خدمات نسل سوم، فعالیت خود را برای ارائه این خدمات آغاز کرده اند.

در این راستا کاظم ابراهیمی -مدیرعامل شرکت مخابرات ایران گفت: 3 هزار و 300 میلیارد تومان در سال جاری برای تغییرات و تأمین سرویس‌های نسل سوم و چهارم تلفن همراه در کشور در نظر گرفته شده است.

همراه اول مناطق تحت پوشش 3G خود را به همراه تعرفه های این سرویس اعلام کرده است که براساس این اعلام، سرویس اینترنت نسل نو همراه اول که با نام "نوترینو" عرضه می شود به مشترکان این اپراتور این امکان را می دهد که بدون نیاز به تعویض سیم کارت و با خرید بسته های نوترینو این سرویس را فعال کرده و با حضور در مناطق تحت پوشش از خدمات نوترینو استفاده کنند که البته این سرویس هم‌اکنون در تهران، تبریز، اصفهان و اهواز ارائه شده است.

جدول تعرفه های خدمات نسل سوم همراه اول

بسته آلفا

نوع بسته

سرعت

حجم

قیمت به ریال

یک روزه

128 کیلوبیت بر ثانیه

100 مگابایت

10000

یک هفته

128 کیلوبیت بر ثانیه

300 مگابایت

30000

یک ماهه

128 کیلوبیت بر ثانیه

یک گیگابایت

100000


بسته آلفا +

نوع بسته

سرعت

حجم

قیمت به ریال

یک روزه

یک مگابیت بر ثانیه

150 مگابایت

20000

یک هفته

یک مگابیت بر ثانیه

450 مگابایت

60000

یک ماهه

یک مگابیت بر ثانیه

یک و نیم گیگابایت با 500 مگابایت هدیه

200000


نحوه تنظیمات 3G بر روی سیم کارتهای ایرانسل

در همین حال اپراتور ایرانسل نیز با شعار تبلیغاتی "منتظر نمانید" بهره برداری آزمایشی از شبکه نسل سوم و چهارم را اعلام کرده است.

کاهش زمان در نقل و انتقال دیتا، امکان تبادل حجم وسیعی از اطلاعات از جمله ارسال ویدئو کلیپ و موسیقی، دسترسی به برنامه‌های کاربردی متنوع، بازی‌های آنلاین و غیره با چندین برابر سرعت و کیفیت نسبت به نسل‌های گذشته، کیفیت متمایز در شنیدن و دیدن فایل‌های صوتی و تصویری از مزایای نسل‌های بالاتر اینترنت پرسرعت موبایل است.

براساس اعلام ایرانسل، مشترکان این اپراتور بدون نیاز به تعویض سیم‌کارت خود و یا پرداخت هرگونه هزینه راه‌اندازی یا فعال سازی، صرفا با حضور در مناطق تحت پوشش، می‌توانند از این خدمات بهره‌مند شوند؛ علامت‌های 3G ،H+ ،H و حتی 4G و LTE روی نمایشگر تلفن همراه نشان می‌دهد که مشترک در شبکه اینترنت پهن باند همراه است.

مشترکان ایرانسل برای فعالسازی خدمات 3G ابتدا باید به قسمت تنظیمات گوشی خود مراجعه کرده و بررسی کنند که تنظیمات مربوط (3G/ WCDMA) در تلفن همراهشان فعال است و یا خیر؛ در صورت فعال نبودن می توانند به دو روش خودکار و دستی نسبت به فعال سازی این سرویس اقدام کنند.

برای دریافت تنظیمات به صورت خودکار، مشترک ایرانسل باید کد دستوری *130*3*6# را شماره گیری کند و ظرف چند لحظه، تنظیمات برای وی ارسال می شود اما چنانچه مشترکی بخواهد به صورت دستی این تنظمیات را انجام دهد باید به نشانی اینترنتی irancell.ir مراجعه کنند و با توجه به نوع سیستم عامل گوشی شان، تنظیمات مدنظر را فعال کنند. البته اپراتور ایرانسل اعلام کرده که تمام گوشی‌هایی که تنظیمات GPRS بر روی آنها انجام شده است، درصورت پشتیبانی از 3G، قابلیت کارکرد در این شبکه را دارند و نیازی به انجام مجدد تنظیمات نیست.

نسل سوم موبایل در انتظار پیوست فرهنگی

هفته گذشته و در آستانه ورود اپراتورهای موبایل به ارائه خدمات 3G در کشور، دبیر شورای عالی فضای مجازی از پایان فرآیند تهیه و تصویب پیوست فرهنگی سرویس های اپراتورهای نسل سوم و بالاتر تلفن های همراه در کمیسیون عالی ارتقای تولید محتوای مرکز ملی فضای مجازی کشور برای تصویب در جلسه شورای عالی فضای مجازی خبر داد.

محمدحسن انتظاری گفت: کمیسیون عالی ارتقای تولید محتوای مرکز ملی فضای مجازی کشور با برگزاری جلسه های کارشناسی متعدد با نهادها، صاحب نظران و نمایندگانی از جامعه نخبگانی کشور در این حوزه به منظور بررسی و نیازسنجی خدمات اپراتورهای نسل سوم و بالاتر تلفن همراه و همچنین توجه به نظرات فقهی مطرح شده درخصوص موضوع پیوست فرهنگی که سرویس تماس تصویری نیز جزئی از آن محسوب می شود، با تصویب آیین نامه های این پیوست آن را برای تصویب نهایی در جلسه شورای عالی فضای مجازی ارائه کرد.

وی با تاکید بر نگاه جامع پیوست فرهنگی به عنوان زیرساختی مناسب برای اپراتورهای نسل سوم و بالاتر تلفن همراه، اظهار داشت: در پیوست فرهنگی صرفا نگاه سلبی در نظر گرفته نشده و تلاش شده است تا در تدوین این پیوست بر نگاه  ایجابی تکیه بیشتری شود؛ در این پیوست اپراتورها ملزم شده اند تا بسته های خدماتی و محتوایی مختلفی را به تناسب سن، نیاز و خواسته کاربران با حفظ ارزش های تربیتی، اخلاقی، دینی و فرهنگ ایرانی – اسلامی در اختیار آنها قرار دهند.