اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

نسبت ازدواج به طلاق در بین تهرانی ها


عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی با اشاره به افزایش آمار طلاق در کشور،‌ گفت: در کلان شهر تهران از هر ۱۰۰ ازدواج،‌ بیش از ۲۰ مورد منتهی به طلاق می شود.

خبرگزاری فارس: عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی با اشاره به افزایش آمار طلاق در کشور،‌ گفت: در کلان شهر تهران از هر ۱۰۰ ازدواج،‌ بیش از ۲۰ مورد منتهی به طلاق می شود.

 جمشید جعفرپور با تاکید بر ضرورت تحکیم بنیان خانواده در کشور،‌ ابراز داشت: تخصیص بودجه‌ای مناسب به سازمان‌ها و نهادهای متولی می‌تواند کمک شایانی به پیشبرد طرح های مربوط به تحکیم بنیان خانواده کند.

عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی در ادامه بیان داشت: باید ارتباط بین زن و شوهر و نیز ارتباط میان والدین و فرزندان نسبت به گذشته مستحکم تر شود و شکاف‌ها و ترک‌های موجود در بنیان خانواده‌های ایرانی از طریق تخصیص بودجه به نهادهایی که متولی تحکیم بنیان خانواده هستند، برطرف شود.

نماینده منتخب مردم در دوره نهم مجلس شورای اسلامی در ادامه خاطرنشان کرد: خانواده سنگ بنای جامعه است، خانواده ای مستحکم  خواهد بود که بر پایه های استوار بنا شده باشد.

جعفرپور ادامه داد: تخصیص بودجه‌ای متناسب برای پیشبرد برنامه های جامع خانواده، در نهایت موجب رشد و تعالی جامعه خواهد شد.

وی در ادامه با بیان اینکه حمایت از خانواده دارای ابعاد مختلف است،‌ بیان داشت: ارتقای سطح آگاهی و دانش در خانواده،‌ توجه به بهبود معیارهای اخلاقی و نیز پرداختن به حمایت‌های قانونی از اعضای خانواده جزئی از ابعاد حمایت از  این نهاد اجتماعی است.

عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: تحکیم در بنیان خانواده‌های ایرانی در مقایسه با سایر جوامع در وضعیت مطلوبی قرار دارد اما با این وجود‌، لازم است که برنامه‌های جامعی به منظور ارتقای سطح پایداری در بنیان خانواده‌های ایرانی پیش‌بینی شود.


ویدیو مرتبط :
ازدواج به شرط طلاق در مقابل ازدواج موقت!!!!!!

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

بیشترین و کمترین طلاق در کدام استان‌ها اتفاق می‌افتد؟/ کاهش نسبت ازدواج و طلاق در ۴سال گذشته




 

اخبار,اخباراجتماعی , طلاق

طبق آمارهای موجود، نسبت ازدواج به طلاق از ۶.۱۲ درصد در سال ۹۰ به ۴.۴۳ درصد در سال ۹۳ رسیده که این آمار از کاهش ۲۷ درصدی نسبت ازدواج به طلاق در چهار سال گذشته حکایت دارد و نیازمند توجه بسیار مسئولان امر در این رابطه است.

طبق بند 5 اصل 156 قانون اساسی، دستگاه قضایی متولی اصلی پیشگیری از وقوع جرم در کشور است و با عنایت به تصریح رهبر معظم انقلاب اسلامی بر لزوم توجه به مقوله پیشگیری از وقوع جرم و تامین امنیت اجتماعی برای افراد جامعه، پرداختن به پیشگیری از جرم، ضروری است.

بنابر اذعان و تأکید متخصصان و صاحب‌نظران در عرصه پیشگیری از جرم و آسیب‌های اجتماعی، پدیده «طلاق» به طور مستقیم و غیرمستقیم در بروز انواع آسیب‌های اجتماعی و جرائم نقش دارد.

به طور قطع برای تحلیل جرم و آسیب‌های اجتماعی یا هر پدیده دیگری، دسترسی به آمارهای دقیق از پیش‌نیازهای اصلی است و می‌تواند مدیران و مسئولان کشور را در برنامه‌ریزی برای آینده کمک کند.

از همین رو نگاهی به جدول طلاق و ازدواج‌های کل کشور در طول سال‌های 90 تا 93 می‌اندازیم که به شرح ذیل است :

 

  90 91 92 93
طلاق 142841

150324

155369 163569
ازدواج 874792 829968 774513 724324
نسبت ازدواج به طلاق 6.12 5.52 4.98 4.43

 

جدول فوق نسبت ازدواج به طلاق در کشور در چند سال اخیر را نشان می‌دهد. روند کاهشی این نرخ از سال 1390 تا 1393 نمایانگر کاهش محسوس ازدواج و افزایش طلاق در کشور است که توجه بسیار زیاد مسئولین امر در این رابطه را می‌طلبد.

طلاق 210 نفر به ازای هر 100 هزار نفر در کشور
بر اساس نرخ جمعیتی طلاق استان‌ها در سال 93، به طور میانگین به ازای هر 100 هزار نفر در کشور نزدیک به 211 نفر طلاق می‌گیرند.

بر این اساس، استان سیستان و بلوچستان با 54.96، ایلام با 101.39 و کرمان با 122.27 به ترتیب استان‌های دارای کمترین آمار طلاق در سال گذشته بودند.

همچنین استان خراسان رضوی با 297.08، گیلان با 276.02، کرمانشاه با 268.73 و استان تهران با 262.57 به ترتیب دارای بیشترین آمار طلاق در سال 93 بودند.

کاهش 8 درصدی ازدواج و یک درصدی طلاق در چهار ماهه نخست سال 94
سازمان ثبت اسناد و املاک کشور نیز، شهریور ماه جاری آماری از آمار ازدواج و طلاق در چهار ماهه نخست سال 94 ارئه کرده که قابل تامل است.

بر اساس اعلام سازمان ثبت اسناد و املاک کشور، در چهار ماهه نخست امسال، 220 هزار و 635 واقعه ازدواج و 49 هزار و 433 واقعه طلاق در دفاتر رسمی ازدواج و طلاق کشور به ثبت رسیده است که نسبت به مدت مشابه سال گذشته حاکی از کاهش هشت درصدی ازدواج و یک درصدی طلاق است.

بنابر اذعان کارشناسان، از علل نرخ بالای طلاق می‌توان به افزایش ازدواج‌های بدون شناخت، مشکلات اقتصادی، دخالت‌های بی‌مورد برخی خانواده‌‌ها در زندگی فرزندان، مشکلات فراوان مالی، اقتصادی و ...، سطح آگاهی پایین برخی خانواده‌ها و جوانان نسبت به طلاق و تبعات آن و همچنین عدم بلوغ کامل برخی جوانان نسبت به مسائل و مشکلات را نام برد.

متاسفانه امروزه در میان پرونده‌های طلاق مطرح در محاکم خانواده، پرونده‌های «طلاق توافقی» سهم بسیاری را به خود اختصاص داده‌اند و زنگ خطر را از مدت‌ها پیش به صدا درآورده‌اند؛ به طوری که رهبر معظم انقلاب اسلامی در هفتم تیر امسال در دیدار رئیس و مسئولان عالی دستگاه قضایی با معظم له با تأکید بر تلاش برای تسهیل ازدواج جوانان به برخی مشکلات دادگاههای خانواده از جمله «طلاق توافقی» اشاره کردند و افزودند: قضات محترم با کمک بزرگان خانواده ها، اینگونه مسائل را تقلیل دهند.


  اخبار اجتماعی  - تسنیم