اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

نخستین دور مذاکرات در دوره تمدید 7 ماهه


تیم مذاکره کننده هسته ای ایران به ریاست سید عباس عراقچی و مجید تخت روانچی فردا (دوشنبه ) عازم شهر ژنو سوئیس می شود تا نخستین دور گفت و گو های جامع هسته ای ایران و گروه 1+5 در دوره تمدید هفت ماهه مذاکرات را آغاز کنند.

خبرگزاری ایرنا: تیم مذاکره کننده هسته ای ایران به ریاست سید عباس عراقچی و مجید تخت روانچی فردا (دوشنبه ) عازم شهر ژنو سوئیس می شود تا نخستین دور گفت و گو های جامع هسته ای ایران و گروه 1+5 در دوره تمدید هفت ماهه مذاکرات را آغاز کنند.

مجید تخت روانچی و سید عباس عراقچی به ترتیب معاونان اروپا و آمریکا و نیز حقوقی و بین المللی وزیر امور خارجه ریاست تیم مذاکره کننده هسته ای ایران را در این دور از مذاکرات برعهده دارند.

به گفته سیدعباس عراقچی عضو ارشد تیم مذاکره کننده هسته ای این دور از مذاکرات از 26 آذرماه (17دسامبر) در سطح معاونان وزیران خارجه در شهر ژنو سوییس برگزار می شود.

معاون حقوقی و بین الملل وزیر امور خارجه پنجشنبه شب در گفت وگو با خبرنگار سیاسی ایرنا افزود: از دو روز پیش از 26 آذر یعنی روزهای دوشنبه و سه شنبه هفته جاری مذاکرات دوجانبه میان هیات های ایران و 1+5 در ژنو برگزار می شود.

به گفته او، قرار است تیم مذاکره کننده ایران مذاکرات دوجانبه ای با هیات آمریکایی و نیز سایر هیات ها در ژنو داشته باشد.

محوریت این دور از مذاکرات ژنو نیز دیدار و گفت و گو با هیات آمریکایی است و طرفین قرار است درباره همه موضوعات اختلافی با یکدیگر مذاکره کنند.

دور قبلی مذاکره ایران و 1+5، 26 آبان ماه تا سوم آذرماه در شهر وین اتریش در سطح وزیران خارجه برگزار شد و طرفین نتوانستند در سوم آذر ماه / 24 نوامبر که دومین ضرب الاجل تعیین شده برای دستیابی به توافق نهایی بود، به تفاهم برسند.

از این رو، وزیران امور خارجه 1+5 به رغم تایید پیشرفت مذاکرات اعلام کردند که برای رسیدن به توافق جامع نیاز به زمان بیشتری است و تهران با پیشنهاد تمدید مذاکرات برای 7 ماه دیگر موافقت کرد.

بر این اساس، مذاکرات برای هفت ماه و هفت روز دیگر تمدید شد تا طرفین در چهار ماه نخست به توافق سیاسی یا کلی دست یابند و در سه ماه دیگر، جزئیات تفاهم را مکتوب کنند.

محور اصلی اختلافات ایران و 1+5 ، مدت زمان توافق نهایی، میزان غنی سازی اورانیوم ایران و نحوه لغو تحریم ها علیه برنامه هسته ای ایران است.

به گفته یک عضو تیم مذاکره کننده هسته ای ایران، برخی اختلافات رفع شده و برخی دیگر نیز هنوز رفع نشده و طرفین نیاز به رایزنی ها و مشورت های بیشتری دارند.

این عضو تیم مذاکره کننده هسته ای به خبرنگار سیاسی ایرنا گفت که چارچوب و اصول مذاکراتی مشخص است و طرفین در این چارچوب در تلاش برای حل اختلافات خود هستند.


ویدیو مرتبط :
واکنش رهبر به تمدید 7 ماهه مذاکرات

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

روحانی: مذاکرات برای یک دوره ۶ ماهه است/ مهمترین مصوبات جلسه امروز هیأت دولت



مذاکرات ایران با 5+1 ,حسن روحانی

روحانی: مذاکرات برای یک دوره ۶ ماهه است

رئیس‌جمهور با بیان اینکه مذاکرات برای یک دوره ۶ ماهه است، گفت: اگر مذاکرات متعادل، معتدل و به نفع همه باشد، می‌تواند مبنایی باشد برای مذاکرات بلندمدت که هم منافع خودمان و هم منافع دیگران را تامین کند.

حسن روحانی رییس جمهوری اسلامی در جلسه صبح امروز هیات دولت با اشاره به مذاکرات امروز ایران با گروه 1+5 تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران به دنبال ثبات و آرامش در کل منطقه است و مذاکرات ما با 1+5 اگر موفق باشد به نفع همه کشورهای منطقه و به نفع جهان است.

رییس جمهور ضمن عرض تسلیت به خانواده های داغدار در حادثه تروریستی لبنان، همچنین به خانواده شهید انصاری رایزن فرهنگی کشورمان در بیروت تاکید کرد: کسانی که فکر می کنند از طریق ترور، ایجاد ارعاب و خشونت می توانند به اهداف خود برسند همواره اشتباه کرده و این بار هم اشتباه می کنند.

متن کامل سخنان رییس جمهور بدین شرح است:

بسم الله ا لرحمن الرحیم

قبل از هر چیز باید درباره حادثه دیروز که در بیروت اتفاق افتاد و به افرادی که فکر می کنند راه حل مسائل از طریق کشتار و خشونت است، بگوییم که مردم ما و مردم منطقه، مسیری را انتخاب کرده اند که مسیر همبستگی، مسیر وحدت و مسیر ایستادگی در برابر تجاوز دیگران است و از این مسیر دست برنخواهند داشت.

 

آنهایی که فکر می کنند از طریق ترور، ایجاد ارعاب و خشونت می توانند به اهداف خودشان برسند، همواره اشتباه کرده اند و این بار هم اشتباه می کنند، دولت ها و رژیم هایی که پیام خودشان را از طرق دیگر نتوانستند به گوش دیگران برسانند و خریداری برای حرف های ناپسند آنها وجود نداشته، گویی می خواهند از طریق ارعاب و ترور و ایجاد وحشت، صدایشان را به گوش دیگران برسانند که مطمئنا در این زمینه اشتباه و خطا می کنند راهی را که مردم منطقه و از جمله ملت ایران، انتخاب کرده‌اند، ادامه خواهند داد.

من لازم می دانم به خانواده های داغدار، آنهایی که در حادثه دیروز شهید شدند، از جمله به خانواده حجت الاسلام و المسلمین انصاری، شهید فرهنگ و اعتلای فرهنگی، تسلیت بگویم. به همه آنهایی که مجروح شدند، برای آنها طلب شفای عاجل دارم. همچنین برای عزیزانی از مردم لبنان، که شهید یا مجروح شده اند به آن خانواده ها هم تسلیت می گوییم و برای مجروحانشان آرزوی شفا دارم.

مساله دوم اینکه، به هر حال این دور مذاکرات با 1+5 در زمینه مسائل هسته ای است و ان شاء الله از امروز آغاز می شود. جمهوری اسلامی ایران از ابتدا مسیرش، مسیر منطق و مسیر حق خواهی بوده و هیچ گاه چیزی بیش از آن نبوده است. این دولت هم به وعده ای که از روز اول مبنی بر حرکت در مسیر تعامل سازنده با جهان به مردم داده عمل کرده و عمل خواهد کرد، اما درعین حال جمهوری اسلامی ایران هیچگاه حاضر نیست از حقوق حقه و از منافع ملی خود کوتاه بیاید، از خطوط قرمزی که نظام جمهوری اسلامی ایران و ملت ایران ترسیم کردند از آنها عقب نشینی کند.

ما همواره در مذاکرات خواهان آن بودیم که از طریق منطق، استدلال و مقررات بین المللی باید مسائل را حل و فصل کنیم. اگر بر فرض یک نگرانی منطقی وجود دارد، آن نگرانی باید از طریق مذاکره حل و فصل شود، ما در مذاکرات قبلی، حسن نیت خود را اثبات کرده ایم. مبنای ما این بوده که در این مذاکرات باید افق نهایی در پایان این مذاکرات از ابتدا چارچوبش مشخص باشد، طرح پیشنهادی جمهوری اسلامی مبنایش این بوده و در دور قبلی مذاکرات، پیشرفت، ملموس بوده است، اما متاسفانه برخی از بهانه جویی ها و زیاده طلبی ها نگذاشت مذاکرات به پایان موفقیت آمیز خودش برسد.

ما همواره گفتیم برای مذاکره باید روی میز مذاکرات منطق و عقلانیت باشد، روی میز مذاکرات هیچ وقت باروت نمی تواند تاثیر گذار باشد، روی میز مذاکرات تهدید هیچ وقت نمی تواند تاثیر گذار باشد.مردم ما همیشه در برابر تهدید دیگران ایستادگی و مقاومت کرده اند، باز هم ایستادگی و مقاومت می کنند.

 

اما در عین حال همواره در چارچوب منطق، آماده تعامل بوده اند و الان هم آماده تعامل هستند. ان شاء الله امیدواریم در این مذاکرات طرف های مذاکراتی ما بر مبنای مقررات بین المللی و در چارچوب های منطقی و آنچه که به هر حال چارچوب غیرقابل تبعیض است، آنها هم سر فرود بیاورند، چون ملت ما تبعیض را نخواهد پذیرفت، زیرا حقوقی که وجود دارد برای همه یکسان است. ما به هر حال در برابر تعهداتمان به همان میزان دارای حقوقی هستیم، اینها باید کاملا متعادل باشد و ما بر آن مبنا حرکت می کنیم.

فرصتی که امروز به وجود آمده و مردم ما در سایه این انتخابات و حماسه سیاسی ایجاد کردند، یک فرصت استثنایی است، از این فرصت و از این پنجره همه باید به خوبی استفاده وبهره برداری کنند. البته تکیه اصلی ما برای پیشرفت در کشور بر منابع درونزای ماست، بر منابع فیزیکی ماست و بالاتر، بر منابع انسانی ماست و ما می توانیم با تکیه بر خودمان مسیر پیشرفت را ادامه دهیم. اما در عین حال همواره خواهان این بودیم که با دیگران هم یک تعامل مثبتی داشته باشیم. ما دنبال ثبات در کل این منطقه هستیم، دنبال آرامش در کل این منطقه هستیم.

مذاکرات ما با 1+5 اگر موفق باشد به نفع همه منطقه و کشورهای منطقه است، به نفع همسایگان ماست، به نفع جهان غرب است و به نفع همان هایی است که با ما درحال تعامل و مذاکره هستند. بی تردید موفقیت در این مذاکرات به نفع همه است. ما دنبال بازی برد- برد هستیم. در مذاکرات اگر کسی به دنبال راه حل تحمیلی باشد، باید بداند که هم مذاکرات ناموفق خواهد بود. هم نتیجه مذاکرات با دوام نخواهد بود.

باید مذاکرات در چارچوب منطق و احترام متقابل و منافع متقابل باشد، مخصوصا این مذاکرات که برای یک دوره شش ماهه است اگر مذاکرات متعادل و معتدلی باشد و به نفع همه باشد، می تواند مبنایی باشد برای مذاکرات بلند مدت ما که آن مذاکرات بلند مدت می تواند منافع خودمان و منافع دیگران را هم ان شا الله تامین کند.

امیدواریم ان شا الله در این مسیر تیم مذاکره کننده ما بتواند به توفقیاتی که مورد نظر است دست یابد و ما بتوانیم در پایان مذاکرات یا به یک توافق قابل قبول برسیم و یا یک قدم حداقل در این مسیر پیشرفت کرده باشیم. ان شا الله بتوانیم در کنار احقاق حقوق ملی مان، ظلم هایی که به مردم ما شده از جمله تحریم را بتوانیم قدم به قدم برطرف کرده و در فضای بهتری بتوانیم مسیر توسعه و پیشرفت و نشاط را در کشور ادامه بدهیم.

 

مذاکرات ایران با 5+1 ,حسن روحانی

 
مهمترین مصوبات جلسه امروز هیأت دولت به ریاست روحانی

هیأت دولت صبح امروز (چهارشنبه) به ریاست حجت‌الاسلام والمسلمین حسن روحانی رییس‌جمهور کشورمان تشکیل جلسه داد.

در این جلسه با تصویب هیأت وزیران، قربانعلی سعادت، علی اوسط هاشمی، جاسم جادری و ابراهیم رضایی بابادی به ترتیب به عنوان استانداران آذربایجان غربی، سیستان و بلوچستان، هرمزگان و کرمانشاه منصوب شدند.

رییس‌جمهور استان‌های آذربایجان غربی، سیستان و بلوچستان، هرمزگان و کرمانشاه را به لحاظ ظرفیت بالای توسعه روابط اقتصادی، تجاری و توریستی به ویژه توریسم زیارتی و درمانی به دلیل مجاورت با کشورهای همسایه از جمله عراق، پاکستان و کشورهای نوار شمالی، دارای اهمیت ویژه‌ای دانست.

روحانی بر اهمیت بنادر مرزی هرمزگان و سیستان و بلوچستان به دلیل جایگاه استراتژیک آنها در تبادلات تجاری جمهوری اسلامی ایران با دیگر کشورهای جهان تاکید کرد.

رییس‌جمهور ضمن توصیه به استانداران بر رعایت اعتدال در امور، تقویت پیوند و وحدت میان شیعه و سنی را مهم دانست و افزود: توطئه ایجاد فاصله و اختلاف بین شیعه و سنی بی‌شک از برنامه‌های دشمن است. انقلاب اسلامی داعیه این را دارد که نه تنها مسلمانان، بلکه همه آزادگان جهان را در برگیرد.

وی تصریح کرد: امنیت در مناطق مرزی به ویژه در استان سیستان و بلوچستان باید توسط خود مردم تامین شود و هیچ راه دیگری وجود ندارد. باید ضمن تلاش برای توسعه استان و افزایش سطح اشتغال از اقوام و طوایف در برقراری امنیت استفاده کنیم.

رییس‌جمهور همچنین با توجه به امید و اشتیاقی که پس از انتخابات ریاست جمهوری در جامعه اهل سنت و اقوام به وجود آمده است، توصیه کرد حقوق اسلام و قانون اساسی برای اهل سنت و اقوام محترم شمرده شود.

روحانی تمامی دستگاه‌ها را موظف کرد که پاسخ شایسته و درخوری به آرای مردم داده شود و اظهار امیدواری کرد با حرکت در مسیر اعتدال و ائتلاف، شاهد وحدت بیشتری در این استان و دیگر مناطق باشیم.

در ادامه این جلسه، گزارشی از سوی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی ارایه شد. در این گزارش ضمن توصیف وضعیت بازار کار کشور و بیان چالش‌های اساسی در آن، علل به وجود آمدن شرایط موجود مورد بحث و گفت‌وگو قرار گرفت.

همچنین پیشنهادهای وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی پیرامون توصیه‌های سیاسی و راهکارهای برون رفت از وضعیت کنونی، جهت بررسی دقیق به شورای عالی اشتغال محول شد.

در پایان، رییس‌جمهور ضمن تاکید بر توسعه صنعت توریسم و صنایع دستی، همه دستگاه‌های اجرایی را مأمور کرد در حیطه وظایف و مسئولیت‌های خود به موضوع توسعه و اشتغال و فرصت‌های شغلی اهتمام جدی کنند.

در این جلسه تعدادی از پیشنهادهای دستگاه‌های اجرایی پس از بحث و بررسی به تصویب دولت رسید که اهم آن عبارتند از:

- تصویب نحوه توزیع یارانه نهاده‌ها و عوامل تولید کشاورزی و نحوه تأمین و توزیع کود اوره.

- رایگان شدن تحصیل ایثارگران، حافظان کل قرآن کریم و قاریان ممتاز کشور و دانشجویان تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی(ره) و سازمان بهزیستی کشور در دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی.

/ پایگاه اطلاع‌رسانی ریاست‌جمهوری,ایسنا