اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

نحوه تغییر سرپرست خانوار برای دریافت یارانه


مراحل و مدارک تغییر سرپرست خانوار منتشر شد .

نسیم آنلاین: مراحل و مدارک تغییر سرپرست خانوار منتشر شد .

زوج‌ها با در دست داشتن اصل و تصویر سند ازدواج، اصل شناسنامه و اصل کارت ملی زوج و زوجه به پلیس ۱۰+ مراجعه کنند. "در صورت عدم ثبت شماره حساب در بانک، یارانه واریز نخواهد شد"

بطور کلی تغییر سرپرست خانوار به واسطه یکی از وقایع زیر اتفاق می‌افتد که مدارک مورد نیاز و محل مراجعه خانوارهای مربوطه نیز در ادامه ذکر شده است؛

ازدواج؛ مدارک مورد نیاز: اصل و تصویر سند ازدواج، اصل شناسنامه و اصل کارت ملی زوج و زوجه، محل مراجعه: مراکز پلیس 10+

طلاق؛ زوج یا زوجه متقاضی نیازمند دریافت یارانه نقدی می‌تواند با در دست داشتن اصل و تصویر سند طلاق صادر شده و نیز شناسنامه و کارت ملی خود به دفاتر پلیس 10+ مراجعه و تقاضای تفکیک از خانوار همسر قبلی و ایجاد خانوار جدید را بنماید.

فوت سرپرست؛ همسر و در صورت فقدان همسر، فرزند ارشد که به سن قانونی رسیده باشد و یا قیم قانونی می‌بایست ضمن ارائه اصل شناسنامه و اصل کارت ملی خود(سرپرست جدید) و نیز گواهی فوت، شناسنامه و کارت ملی باطل شده سرپرست متوفی به مراکز پلیس 10+ نسبت به تغییر سرپرست اقدام نماید.

خانوارهای بدسرپرست؛ فرایند تغییر سرپرست در موارد مربوط به خانوارهای بدسرپرست، کفالت، حضانت، قیمومیت و مواردی از این قبیل، کمافی‌السابق در کلیه فرماندری های سراسر کشور انجام می‌شود و فرمانداری ها پس از بررسی مدارک و مستندات مربوطه، در صورت تایید، سرپرست جدید خانوار را به همراه نامه رسمی فرمانداری به دفاتر پلیس 10+ جهت اِعمال تغییر سرپرست معرفی می‌کنند.

شایان ذکر است که سرپرست جدید خانوارهای فوق‌الذکر می‌توانند بلافاصله پس از ثبت تغییرات مربوطه در پلیس 10+، با مراجعه به یکی از شعب بانکی که می‌خواهند حساب یارانه‌ای در آن داشته باشند، نسبت به ثبت شماره حساب سرپرست خانوار جدید در سامانه رفاهی اقدام نمایند. بدیهی است در صورت عدم ثبت شماره حساب در بانک مربوطه، امکان پرداخت یارانه میسر نمی‌باشد.


ویدیو مرتبط :
نحوه دقیق ثبت نام بیمه سلامت (قسمت سرپرست خانوار)

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

سبد هزینه ای ایرانیان در 5 سال گذشته/ تغییر عجیب رفتار خانوار ایرانی پس از دریافت یارانه نقدی



 اخباراقتصادی,خبرهای اقتصادی,یارانه های نقدی

یارانه های نقدی سهم ملزومات اولیه و اصلی زندگی را در سبد هزینه ای خانوارهای ایرانی افزایش داد .

 بررسی های صورت گرفته توسط بانک مرکزی در خصوص سبد درآمدی و هزینه ای خانوار نشان می دهد پرداخت یارانه های نقدی از سوی دولت سبب تغییراتی معنادار در سبد هزینه ای خانوارهای ایرانی شده است .

محاسبات نشان می دهد در دوره اجرای این طرح سهم هزینه ای ملزومات اولیه مانند خوراكی ها و آشامیدنی ها، مسكن، سوخت و بهداشت و درمان افزایش و سهم هزینه های غیر ضروری كه در قالب مانند تفریح و امور فرهنگی، خرید لباس و كفش و اثاث منزل و تحصیل و ... كه در قالب رفاه طبقه بندی می شوند، كاهش داشته است.  این كاهش در حالی رخ داده است كه سهم این امور در سبد هزینه ای خانوار پیش از این نیز اندك بود. به این ترتیب خانوار ایرانی پس از هدفمندی یارانه ها سیاست انقباضی تری را برای اداره زندگی برگزیده است. این بدان معناست اعطای یارانه نقدی به رغم اهداف اولیه تاثیری در بهبود وضعیت زندگی خانوار ایرانی نداشت. تا كنون شصت یارانه نقدی به ایرانیان یارانه بگیر پرداخت شده است به این ترتیب هر ایرانی از ابتدای اجرای این طرح تا كنون 2 میلیون و 730 هزار تومان یارانه دریافت كرده است.

بررسی ها نشان می دهد در حالی که سال پیش از اجرای قانون هدفمندی یارانه ها سهم خوراک در سبد هزینه‌ای خانوارهای ایرانی 25.2 درصد بود، این سهم در سال های پس از اجرای هدفمندی حتی تا رقم 27.2 درصد نیز افزایش یافت . سهم خوراک در سبد هزینه ای خانوار سال گذشته به رقم 25.4 درصد بازگشته است .

بر اساس این گزارش هزینه بهداشت و درمان نیز در این دوره زمانی در سبد هزینه ای خانوار افزایشی ملموس را تجربه کرده است .

سهم بهداشت و درمان در سبد هزینه ای خانوار پیش از اجرای هدفمندی یارانه ها 5.4 درصد بود اما این رقم در سال های پس از اجرا به 6 درصد رسید .

سهم مسكن نیز با از 33.3 درصد پیش از اجرای طرح هدفمندی یارانه ها به 35.3 درصد افزایش یافت و سال گذشته این سهم معادل  34.5 درصد گزارش شد . بر اساس این گزارش بانك مركزی در سرفصلی تحت عنوان كالا و خدمات متفرقه ، افزایشی 2.7 درصدی را گزارش كرده است . به این ترتیب هزینه های متفرقه خانوارهای ایرانی از 5.2 درصد در سال پیش از اجرای قانون هدفمندی یارانه ها به 7.9 درصد در سال گذشته رسیده است. بررسی ها نشان می دهد سهم حمل و نقل در سبد هزینه ای خانوار از 9.5 در سال 1388 به 8.2 درصد در سال گذشته رسیده است . كاهش سهم حمل و نقل به این ترتیب 1.3 درصد برآورد می شود

این گزارش حاكی است از دوازده سرفصل مورد بررسی بانك مركزی در سبد هزینه ای خانوارهای ایرانی ، هزینه ارتباطات و دخانیات تغییر چندانی را تجربه نكرده است . هر چند قیمت دخانیات و تعرفه مكالمه تلفن در این سال ها افزایش یافته اما سهم این دو در سبد هزینه ای خانوار ثابت مانده است . سهم دخانیات در سبد هزینه ای پیش از هدفمندی یارانه ها 0.4 درصد و پس از آن نیز همی رقم برآورد شده است . سهم ارتباطات نیز با كاهشی اندك از 2.4 درصد به 2.2 درصد رسیده است . این ثبات نیز به معنای استفاده كمتر از وسایل ارتباطی و همچنین دخانیات است . نمودار زیر نشانگر سهم اقلام مختلف سبد هزینه ای یك سال پیش از اجرای هدفمندی یارانه ها و سال های پس از آن است .

 اخباراقتصادی,خبرهای اقتصادی,یارانه های نقدی


  اخباراقتصادی  - خبر  انلاین