اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

نابسامانی در بازار خودرو و سرگردانی مردم/ افزایش 2 تا 5 میلیونی قیمت‌ها در بازار



اخبار ,اخبار اقتصادی ,افزایش قیمت در بازار خودرو

 

اخبار اقتصادی - پیک تقاضا برای خودرو؛

نابسامانی در بازار خودرو و سرگردانی مردم/ افزایش 2 تا 5 میلیونی قیمت‌ها در بازار

بازار خودرو طی روزهای گذشته با آشفتگی بسیاری مواجه بود به نحوی که نه تنها قیمت ها بالا رفت بلکه بازار باز هم با کاهش عرضه برخی مدل های خودرو مواجه است.این در حالی است که همه ساله پیک تقاضا برای خودرو در ماه های پایانی سال قرار می گیرد، اما امسال در ماه های ابتدایی، افزایش تقاضا رقم خورده است.

به گزارش مهر، بازار این روزهای خودرو در پایتخت، حال و روز خوشی ندارد و نه تنها قیمتها بالا رفته است، بلکه محدودیت عرضه نیز برای برخی مدل های خودرو در بازار وجود دارد که همین امر، خود عاملی برای بر هم خوردن بازار شده است. قیمت ها نیز به شدت در این فضا بالا رفته و دلالان نیز طبق معمول وارد عمل شده و مردم را وادار به خرید با قیمت های بسیار بالا می کنند.

 

پیک تقاضا به اوایل سال 93 منتقل شد

شاید این اولین سالی باشد که بعد از تعطیلات نوروزی، تقاضا برای افزایش قیمت خودرو بالا رفته و مردم سال خود را با خرید خودرو شروع کرده اند، چراکه همواره اوج تقاضا برای خرید خودرو در ماههای پایانی سال رقم می خورده ولی امسال، روزهای پایانی سال، حال و هوای رونق خرید خودرو در سالهای گذشته را نداشته است، و خریدها به آغاز سال جدید موکول شده است.

 

بررسی های میدانی مهر در بازار نشانگر این است که قیمت انواع خودروها بین 2 تا 5 میلیون تومان افزایش داشته است، به نحوی که پراید که یکی از پرتقاضا ترین خودروها از سوی مردم است، با افزایش قیمت بیش از 2 میلیون تومانی و خودروهای دیگر همچون 206 و پژو پارس نیز با افزایش بیش از 4 میلیونی و گاه تا 5 میلیون تومان مواجه بوده اند.

 

در این میان، برخی فعالان بازار خودرو معتقدند که بالا رفتن قیمت خودرو طی روزهای گذشته، به دلیل بالا رفتن قیمت کالاها و حامل های انرژی و به تبع آن، نگرانی مردم از گران شدن خودرو دارند و همین امر، تقاضا را برای خرید در بازار افزایش داده است، برخی دیگر نیز معتقدند که جو روانی در بازار است که باعث افزایش تقاضا شده و قیمت ها را به دلیل بر هم خوردن عرضه و تقاضا بالا برده است.

 

فعالان بازار چه می گویند

فعالان بازار خودرو می گویند که در روزهای گذشته عرضه برخی انواع خودرو نیز در بازار کم شده است و همین امر، با توجه به افزایش تقاضا، باعث بالا رفتن قیمت شده است. نمونه آن نیز پژو پارس و 206 است. در مورد پراید نیز البته داستان برعکس است و بعد از کاهش چند میلیون تومانی پراید ظرف ماههای گذشته، این بار دوباره قیمت رکورد زده است و هم اکنون به 22 میلیون تومان رسیده است.

 

برخی نیز فکر سوداگری در بازار خودرو را در سر دارند تا شاید با بالا رفتن قیمت ها و آغاز رونق خرید بتوانند قیمت بالاتری را در بازار اعمال کنند و همین جو روانی، هم مردم را به خریداران و فروشندگان خودرو در بازار تبدیل کند. همانند سال 91 که بیشتر اتفاقات قیمتی که منجر به بروز قیمت های بسیار بالا در بازار شد، دلالان، فعالان بازار و حتی مردم کوچه و بازار نیز خود به فروشندگان و خریداران عمده خودرو تبدیل شده بودند.

 

افزایش 2 تا 5 میلیون تومانی قیمت انواع خودرو

به هرحال اکنون بیشتر خودروها با افزایش قیمت در بازار مواجه بوده اند. به عنوان مثال، پراید 111 به قیمت 22 میلیون و 200 هزار تومان رسیده است، قیمت پراید 132 مدل 93 نیز معادل 21 میلیون تومان در بازار است.

 

قیمت 206 نیز 40 تومان است؛ این در حالی است که 206 تیپ 5، در شب عید به قیمت 35 میلیون و 600 هزار تومان عرضه می شد ک اکنون به قیمت 40 میلیون تومانی رسیده است.

 

قیمت پژو پارس نیز که در ایام پایانی سال، 37 میلیون تومان بود، اکنون به 40 میلیون تومان رسیده است. قیمت 405 نیز که در ایام پایانی سال معادل 28 میلیون تومان بوده است هم اکنون ب 30 میلیون و 800 هزار تومان رسیده است.

 

به هرحال، چند روزی است که خودرو در بازار کم و مشتری زیاد شده است، بنابراین قیمت ها سر به فلک گذاشته است. البته به موازات آن، چند هفته ای است که دولت قیمت خودرو را تثبیت کرده است و همین امر، ممکن است منجر به کاهش رغبت خودروسازان برای عرض محصولاتشان باشد تا اینکه شورای رقابت شاید بر تقاضای افزایش قیمت تولیداتشان، صحه گذارد و آنها بتوانند با سود بهترین خودروی خود را به فروش برسانند.

 

معاون نعمت زاده:خودروسازان کاهش عرض ندادند

البته این موضوع، اگرچه به واقعیت نزدیک است اما غلامرضا شافعی، معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت آن را رد می کند و در گفتگو با خبرنگار مهر می گوید: هم اکنون تولید خودرو با نرخ رشد خوبی در حال افزایش است و تولید یک گروه خودروسازی به 1800 دستگاه در روز رسیده است.

 

وی می افزاید: عدم عرضه از سوی خودروسازان هیچگاه صحت نداشت است و تلاطمات قیمتی ربطی به عدم عرضه ندارد، ضمن اینکه اکنون تولید مناسب است و قرار است تا خردادماه، همه تعهدات از سوی خودروسازان پاسخ داده خواهد شد و تمامی افرادی که ثبت نام خودرو و پیش خرید کرده اند، می توانند خودروی خود را تحویل بگیرند.

 

به گفته مدیرعامل سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران، تولید خودروی این خودروساز به 2500 دستگاه در روز خواهد رسید و خودروسازان به هیچ عنوان کاهش عرضه نخواهند داد.

 

فروش نقدی خودروسازان نیز التهاب بازار را کم نکرد

این در شرایطی است که حتی فروش نقدی که از سوی ایران خودرو در روزهای گذشته صورت گرفت نیز نتوانست تقاضای بازار را پاسخ دهد و البته بسیاری از مردم پشت درهای بسته خرید خودرو از این گروه خودروسازی ماندند. در حالیکه مدیرعامل ایران خودرو، اعلام کرد است که سایت برای فروش های نقدی، به صورت دوره ای باز خواهد شد و مردم می توانند بنا بر نیاز خود از آن خرید کنند.

 

هاشم یکه زارع، البته این وعده را نیز داده است که تولید ایران خودرو افزایش می یابد و امسال، سال خوبی برای مشتریان خواهد بود.

 

سازمان حمایت مصرف کننده در اغما

در این میان نکته حائز اهمیت، سکوت و عدم دخالت سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولیدکنندگان است که این روزها در کما به سر می برد و هیچ عکس العمل سازنده ای از آن دیده نمی شود. در حالیکه این سازمان اکنون باید وارد عمل شده و با سوداگری در بازار خودرو برخورد کند.

 

البته چند ماهی است که این سازمان، هیچ واکنشی نسبت به تغییر و تحولات بازار نشان نمی دهد و مردم متضرران اصلی حضور دلالان در تمامی بازارها هستند، چراکه سازمان حامی وجود ندارد و این سازمان به طور کلی، از فرآیند تاثیرگذاری خارج شده است.

اخبار اقتصادی - مهر

 


ویدیو مرتبط :
كاهش میلیونی قیمت ها در بازار بی رمق خودرو

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

شوک رد صلاحیت ها به بازار خودرو هم رسید/ افزایش یک تا چهار میلیونی قیمت‌ها



بازار خودرو,تاثیر انتخابات بر بازار خودرو

شوک رد صلاحیت ها به بازار خودرو هم رسید/ افزایش یک تا چهار میلیونی قیمت‌ها

به اعتقاد آنها، فضای اقتصادی و سیاسی کشور در این روزهای داغ انتخابات آنقدر خاکستری است که کمتر کسی ریسک فعالیت اقتصادی و خرید و فروش را می‌پذیرد و بازار خودرو نیز از این قائده مستثنی نیست.

گویا اعلام اسامی نامزدهای نهایی انتخابات ریاست جمهوری یازدهم، بر بازار خودرو و مشتریانش هم تاثیر گذاشته و خیلی‌ها را بابت خرید و فروش خودرو پیش از انتخابات، مردد کرده است.

به گفته فعالان بازار، از همان عصر دیروز و همزمان با قوت گرفتن شایعات در مورد رد صلاحیت چهره‌های سرشناس، ‌اندک خرید و فروش خودرو نیز متوقف و از طرفی قیمت‌ها نیز رشد کرده‌اند. ظاهرا «شوک رد صلاحیت‌ها» به حدی بوده که برخی خودروها با وجود رکود شدید بازارشان، باز هم با افزایش قیمت روبه‌رو شده‌اند و حالا همه منتظر صبح روز ۲۵ خرداد هستند تا مشخص شود میهمان بعدی پاستور کیست و چه برنامه‌ای برای اقتصاد و سیاست کشور دارد.

در حال حاضر نیز با توجه به افزایش قیمتی که ارز و سکه طی یکی دو روز گذشته تجربه کرده‌اند، احتمال افزایش بیش از پیش قیمت خودرو به خصوص در بخش وارداتی‌ها وجود دارد. با این حال موضوعی که بیشتر کارشناسان و فعالان بازار روی آن اتفاق نظر دارند، تداوم رکود بازار تا پایان انتخابات یازدهم و حواشی آن است.

به اعتقاد آنها، فضای اقتصادی و سیاسی کشور در این روزهای داغ انتخابات آنقدر خاکستری است که کمتر کسی ریسک فعالیت اقتصادی و خرید و فروش را می‌پذیرد و بازار خودرو نیز از این قائده مستثنی نیست.

این وسط البته عدم اعلام قیمت برخی خودروها مانند تندر-۹۰ و پژو ۲۰۶ نیز مزید بر علت شده تا بازار خودرو همچنان بلاتکلیف بماند و تحریم آن از سوی مشتریان پایان نیابد.

افزایش یک تا چهار میلیونی قیمت‌ها

اما به بازار برویم و ببینیم منحنی قیمت‌ها در یکی دو روزگذشته چه تغییری کرده است. آن طور که فعالان بازار می‌گویند، در حال حاضر پژو ۲۰۶ تیپ ۲ قیمتی برابر با ۳۵ میلیون تومان دارد که این موضوع از رشد قیمت دو میلیون تومانی آن حکایت می‌کند.

ایران خودرویی‌ها ظاهرا هنوز مدل ایرانی ۲۰۶ را به بازار نداده‌اند و منتظر اعلام قیمت این خودرو از سوی شورای رقابت هستند. گفته می‌شود ایران خودرو پیشنهاد ۳۱ میلیون تومان را برای پژو ۲۰۶ داده و باید دید در نهایت چه قیمتی مورد توافق شورای رقابت و ایران خودرو قرار خواهد گرفت.

در بین دیگر پژویی‌های ایران خودرو اما تیپ۶ این محصول هم در حال حاضر ۵۱ میلیون تومان خرید و فروش می‌شود و این قیمت نشان از ثبات آن دارد.

البته طبق آمار، ظاهرا ایران خودرو دیگر مدل اتومات ۲۰۶ را به تولید نمی رساند. دیگر ۲۰۶ اتوماتی که ثبات قیمت در یکی دو روز گذشته داشته، ۲۰۶مدل صندوقدار V۹ آن است. V۹ هم اکنون با قیمتی برابر با ۵۲ میلیون تومان به فروش می‌رسد و مانند تیپ ۶ فعلا جایی در خط تولید ایران خودرو ندارد. همچنین V۸ نیز به عنوان مدل صندوقدار اما دنده معمولی ۲۰۶، از قیمتی برابر با ۴۱ میلیون تومان برخوردار است.

V۲۰ نیز به عنوان ساده‌ترین مدل صندوقدار ۲۰۶ در حال حاضر ۳۳ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان به فروش می‌رود که این موضوع از رشد قیمت یک میلیون تومانی آن حکایت می‌کند. 

از بازار همچنین خبر می‌رسد پژو ۲۰۷ اتومات کماکان قیمتی برابر با ۵۶ میلیون تومان دارد و بدون تغییر مانده است. البته گفته می‌شود این خودرو در بازار بسیار کمیاب شده و ایران خودرو نیز تصمیمی برای بازگشت دوباره آن به خط تولید ندارد.

در بین دیگر مدل‌های پژو، هم‌اکنون پژو ۴۰۵ با قیمتی برابر با ۲۴ میلیون تومان به فروش می‌رسد و مدل دوگانه‌سوز آن نیز یک میلیون و ۵۰۰ هزار تومان گران‌تر است.

سمند هم در مدل LX خود قیمتی برابر با ۲۳ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان دارد. مدل SE این خودرو نیز ۲۲ میلیون تومان به فروش می‌رسد. سمند و ۴۰۵ جزو خودروهایی هستند که قیمت آنها در یکی دو روز گذشته تغییر خاصی نکرده است.

همچنین پژو پارس نیز در حال حاضر ۳۱ میلیون تومان به فروش می‌رسد و در مدل دوگانه سوز خود قیمتی برابر با ۲۹ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان دارد.

پراید گران شد

هرچند پراید طی چند هفته گذشته تغییر قیمت خاصی به خود ندیده بود، اما به یکباره ظرف یکی دو روز اخیر گران شد و قیمت آن دوباره به بالای ۱۶ میلیون تومان رسید. مدل ۱۱۱ (هاچ بک) این خودرو در حال حاضر ۱۶ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان دارد که این موضوع از جهش یک میلیونی آن حکایت می‌کند.

پراید مدل ۱۳۱ نیز که ۵۰۰ هزار تومان گران شده، هم اکنون ۱۵ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان به فروش می‌رود. خبر می‌رسد که مدل ۱۳۲ پراید نیز قیمتی برابر با ۱۵ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان دارد. این خودرو نیز طی یکی دو روز گذشته ۴۰۰ هزار تومان گران شده است.

از آن سو اما مگان که ظاهرا تولید ‌اندکی در پارس خودرو دارد و بازار لنگ اعلام قیمت آن از سوی شورای رقابت است، تغییر خاصی نکرده و هم‌اکنون ۷۶ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان قیمت دارد. گفته می‌شود قیمت تمام شده این خودرو حدود ۸۵ میلیون تومان از آب در می‌آید اما فرمول شورای رقابت می‌گوید قیمت این محصول بسیار کمتر از اینها است.

تندر - ۹۰ نیز که این روزها قیمتی زیر نرخ کارخانه دارد و شورای رقابت هنوز قیمت آن را نهایی نکرده، هم اکنون در مدل پارس خودرویی خود ۳۳ میلیون تومان به فروش می‌رسد. مدل ایران خودرویی تندر نیز در حال حاضر ۳۱ میلیون تومان خرید و فروش می‌شود. هر دو تندر با افزایش قیمت دو میلیون تومانی در یکی دو روز گذشته روبه‌رو شده‌اند، حال آنکه مشتریان بازار آنها را تحریم کرده و حاضر نیستند با قیمت‌های فعلی، تندر بخرند.

از بازار تندر مدل E۱ نیز خبر می‌رسد که این محصول قیمتی برابر با ۳۰ میلیون تومان دارد و این یعنی دو میلیون تومان به قیمت آن طی یکی دو روز گذشته اضافه شده است.

از تندر و مگان که بگذریم، به تیبا و ماکسیما می‌رسیم، خودروهایی که اولی طی یکی دو روز گذشته با ثبات قیمت روبه‌رو بوده و دومی گران شده است.

تیبا در حال حاضر ۱۹ میلیون تومان قیمت دارد و ماکسیما ۱۱۵ میلیون تومان به فروش می‌رسد. این محصول که دیگر مهمان پارس خودرو نیست، سه میلیون افزایش قیمت را طی یکی دو روز گذشته تجربه کرده است.

همچنین نیسان تیانا هم در حال حاضر با قیمتی برابر با ۱۳۷ میلیون تومان خرید و فروش می‌شود که تغییر خاصی نداشته است. به جز تیانا دیگر خودرو لوکسی که در یکی دو روز گذشته تغییر قیمت را تجربه نکرد، سوزوکی گرندویتارا بود.

این محصول هم اکنون ۱۲۲ میلیون تومان قیمت دارد. همچنین دیگر خودرو بالای ۱۰۰ میلیون بازار یعنی مزدا۳ نیز در حال حاضر ۱۱۹ میلیون تومان به فروش می‌رسد که از تثبیت قیمت آن حکایت دارد. دیگر مدل مزدا یعنی مزدا۲ نیز در حال حاضر ۷۷ میلیون تومان خرید و فروش می‌شود.

جهش قیمت وارداتی‌ها

اما به سراغ خودروهای وارداتی برویم، خودروهایی که برخی از آنها با افزایش قیمت در یکی دو روز گذشته روبه‌رو بودند. به گفته فعالان بازار، در حال حاضر هیوندایی سوناتا با قیمتی برابر با ۱۵۶ میلیون تومان به فروش می‌رسد که این موضوع از تثبیت قیمت آن حکایت دارد. آزرا نیز ۱۹۸ میلیون تومان خرید و فروش می‌شود و هیوندایی IX۵۵ هم ۲۱۵ میلیون تومان به فروش می‌رود. با این حال IX۳۵ حدود سه میلیون تومان گران شده و در حال حاضر ۱۵۵ میلیون تومان قیمت دارد. قیمت اسپورتیج نیز با جهشی چهار میلیونی به ۱۵۸ میلیون تومان رسیده است.

سانتافه اما در همان قیمت ۱۷۵ میلیون تومان خود باقی مانده و در عوض تویوتا اوریون جهش سه میلیونی را به خود می‌بیند. این خودرو در حال حاضر ۱۷۸ میلیون تومان قیمت دارد. کرولا و کیزاشی نیز که تثبیت قیمت داشته‌اند، به ترتیب ۱۱۰ و ۱۲۰ میلیون تومان به فروش می‌روند. سراتو هم ۱۱۵ میلیون تومان قیمت دارد و اپتیما نیز خودرویی ۱۴۵ میلیون تومانی به شمار می‌رود./دنیای اقتصاد

 

 قیمت انواع خودرو در بازار ایران