اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

میرلوحی: زنده‌ باد را جای مرده باد بنشانیم


سیدمحمود میرلوحی عضو شورای عالی سیاست‌ گذاری اصلاح‌طلبان گفت:یكی از پیام‌های این انتخابات این بود كه دست از حذف همدیگر‌برداریم و شعار زنده باد را جای شعار مرگ بنشانیم. باید گفت زنده باد اخلاق. زنده باد گفت‌وگو. زنده باد گوش‌های شنوا. زنده باد صداقت.

محمد سادات هندی - روزنامه آرمان: سیدمحمود میرلوحی عضو شورای عالی سیاست‌گذاری اصلاح‌طلبان است. وی در این دوره از انتخابات نقش موثری در سازماندهی و تصمیم‌گیری در جبهه اصلاحات بر عده داشت. وی درباره اولویت‌های مجلس دهم كه انتخاباتش با موفقیت نسبی اصلاح‌طلبان در سراسر كشور و پیروزی قاطع در تهران برای آنها همراه شد،گفت‌وگویی داشته كه در ادامه می‌خوانید.

اولویت‌های كاری نمایندگان مجلس دهم چه باید باشد؟

آنچه كه شورای عالی سیاست‌گذاری اصلاح‌طلبان پیش از انتخابات مطرح كرد، شعار امید، آرامش و رونق اقتصادی بود. این سه ركن به باور ما نیازهای جامعه است. حالا نیز به نظر می‌رسد كه این شعار در بردارنده پیام روشن مردم در انتخابات باشد. شعاری متناسب با فضای سیاسی كشور كه با واقعیت همخوان است. از همین جهت معتقدیم باید با تاكید بر این سه گانه مسیر خود را در مجلس ادامه دهیم. به نظر من بخش اول این شعار، یعنی امید، باید سرخط فكری ما برای كنش سیاسی باشد. آنچه كه امروز مردم ما در تمامی سطوح و اقشار مختلف به آن نیاز دارند، امید برای آینده‌ای بهتر و بسامان كردن امور است.

تاثیر این امید را در انتخابات ریاست‌جمهوری۹۲ و حالا در انتخابات اسفنده مشاهده می‌كنیم. اگر مردم امید خود به اصلاح و تغییر را از دست داده بودند، این پیروزی به دست نمی‌آمد. امیدی كه در دل مردم جوانه زده است سبب شده تا در این یك هفته‌ای كه از انتخابات سپری شده است جامعه را شاداب‌تر و امیدوارتر ببینیم. هر چند كه سال‌های بسیار سختی بر مردم و كشور گذشت و آسیب‌هایی زیادی به آنها وارد شده است، اما همین میل به خواستن و حفظ امید باعث گشایش شده است.

آیا نمایندگان اصلاح‌طلب می‌توانند با عملكرد مناسب از این امید پاسداری كنند؟

باید سعی كنیم كه این امید بدل به یأس نشود. باید با تدوین و اجرای برنامه‌های مفید به حال مردم اجازه ندهیم كه اعتماد مردم مخدوش شود و مشكلات مردم حل شود. مایلم به بخش دوم شعار اصلاح‌طلبان اشاره كنم كه آرامش است. متاسفانه امروز كشورمان در كانون منطقه‌ای پرالتهاب و ناامن قرار گرفته است. شاهدیم كه بر مردمان خاورمیانه چه می‌رود و كشورهای همجوار دچار ناآرامی و جنگ‌های داخلی و خارجی‌اند.

بنابراین باید تلاش شود كه با انتخاب سیاست‌های صلح‌طلبانه و پیشه كردن رویكردی تعاملی به حفظ امنیت و آرامش كشور كمك كنیم. در سیاست داخلی نیز وضع باید بر همین منوال باشد. در این سال‌ها متاسفانه به علت برخی از رفتارهای ناصواب و بی‌احترامی‌هایی كه به بخش‌هایی از مردم، بویژه نخبگان، روشنفكران و اهالی هنر و فرهنگ روا داشته شد، كدورت‌هایی به وجود آمد كه حالا باید با اصلاح نگاه در جهت رفع این دلخوری و پاسداشت كرامت شهروندان جامعه تلاش شود.

درباره رونق اقتصادی؟

درباره رونق اقتصادی كه ركن سوم شعار اصلاح‌طلبان بود هم باید اذعان داشت كه مردم چشم به بهبودی اوضاع اقتصادی دارند و در این راه مجلس دهم باید با تلاشی بی‌وقفه و كار كارشناسانه موانع موجود بر سر راه مشكلات اقتصادی را بر دارد. نكته جالب این دوره از انتخابات این بود كه اصولگرایان هم با قرار دادن واژه «معیشت» در شعار انتخاباتی‌شان نشان دادند كه آنها نیز متوجه خواست مردم هستند.

این نشان می‌دهد كه عبور از تورم و ركودی كه دولت گذشته بر جای گذاشت باید اولویت مجلس و دولت باشد. هر چند كه در این دو سال و اندی كه از عمر دولت یازدهم می‌گذرد شاهد پایین آمدن تورم بوده‌ایم، اما همچنان باید به فكر از بین بردن ركود و برگرداندن رونق به بازارهای كسب و كار باشیم. چرا كه رفع معضل بیكاری و اعطای آرامش روانی به جامعه در گروی بهبود وضع كسب و كار و اشتغالزایی است.

آیا بدنه اصلاح‌طلبی و اتاق فكر اصلاح‌طلبان با در اختیار گذاشتن تجارب خود و به كار بستن خرد جمعی به یاری نماینده‌های منتخب خود خواهند آمد؟

بله، حتما همینطور خواهد بود. اساسا شورای عالی سیاست‌گذاری گام بزرگی در انسجام بخشیدن به نیروهای اصلاح‌طلب بود. اما با توجه به رد صلاحیت چهره‌های باتجربه و شاخص اصلاح‌طلب، این چهره‌ها كنار نرفتند و در ادامه هم تلاش خواهند كرد دانش و تجربه خود را در قالب برنامه در اصلاح‌طلبان منتخب مردم بگذارند. امیدواریم كه این اتفاق بیفتد. در روزهای اخیر نیز شاهد بودیم كاندیداهای منتخب اصلاح‌طلبان هم از این امر استقبال كردند. چرا كه مجلس باید عصاره تجربه همه نیروها باشد. این اتفاق حتی باید در جبهه اصولگرایان هم رخ دهد و آنها نیز از تجربه نیروهای خود استفاده كنند.

به نظر شما این انتخابات می‌تواند مقدمه‌ای برای آشتی ملی باشد؟


بله. چرا كه نه؟ یكی از پیام‌های این انتخابات این بود كه دست از حذف همدیگر‌برداریم و شعار زنده باد را جای شعار مرگ بنشانیم. باید گفت زنده باد اخلاق. زنده باد گفت‌وگو. زنده باد گوش‌های شنوا. زنده باد صداقت. همه صاحب نظران و گروه‌های مرجع باید به سازماندهی افكار عمومی در جهت این امر كمك كنند. باید مطالبات مردم را شنید و در فضایی گفت‌وگویی، در مجلس كه محل تعاطی افكار است درصدد رفع مشكلات گریبانگیر جامعه بر آییم.


ویدیو مرتبط :
احمدی نژاد: زنده باد ایران...زنده باد خلیج فارس

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

نظر مصباح درباره شعار «زنده باد مرده باد»


استاد اخلاق حوزه علمیه قم با اشاره به روایتی گفت: هر کس می‌خواهد ولیّ واقعی اهل بیت (ع) و مبلغ راستین اسلام باشد، نباید از ملامت مردم ناراحت شود؛ ولو آن که همه مردم شعار مرگ بر او را سر دهند؛ و از طرف دیگر نیز نباید تشویق همه مردم او را خوشحال کند، ولو آن که همه شعار زنده باد برای او سر دهند.

عصر ایران: مصباح یزدی، با بیان این‌که در عصر حاضر مصادیق بارز مبلغ رسالات الله که «یخشونه و لا یخشون احدا الا الله» باشند، امام (ره) و بعد از ایشان مقام معظم رهبری هستند، ادامه داد: با توجه به تجربیاتی که در طول هشت دهه از زندگی خود داشته‌ام، می‌توانم قسم یاد کنم که در عالم احدی را اشبه به امام معصوم، از مقام معظم رهبری نمی شناسم.

پایگاه اطلاع رسانی آثار آیت الله مصباح یزدی نوشت: رئیس مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی  در همایش عمار‌های ولایت با اشاره به این‌که بسیاری از علما در راه مبارزه با دشمنان اسلام فداکاری کرده اند، ادامه داد: یکی از افتخارات ما طلاب این است که کتاب مهم درسی ما به نام لمعه، هم مؤلف و هم شارح آن، در راه حفظ مذهب به شهادت رسیده اند؛ چه بسا این واقعه، تقدیری الهی بوده است که همواره یادمان باشد شعار مذهب ما چیست و الگوهای ما چه کسانی هستند.

 مصباح یزدی، با اشاره به نمونه‌های مختلفی از زحمات و کارهای عظیم علما در گذشته، خدمات عظیم خواجه نصیرالدین طوسی را برشمرد و افزود: وی در تشکیل جامعه مسلمان واحدی با استان‌های مختلف، زحمات بسیاری کشید. وی با پذیرش وزارت مغول‌ها، آن‌ها را به اسلام دعوت کرده، یک دولت قوی اسلامی تشکیل داد؛ و بسیاری از خدمات ماندگار اسلامی و علمی در دوره وی شکل گرفت؛ ازجمله خدماتی که وی هم در علوم اسلامی و هم در سایر علوم به کشور اسلامی ایران کرد.

وی هم چنین علامه مجلسی را نمونه دیگری از علمای بزرگ تشیع خواند و افزود: افتخارات علامه مجلسی در تاریخ بی نظیر است؛ تنها یکی از کارهای ایشان این بود که معارف شیعه، از اعتقادات و احکام گرفته تا اخلاق و آداب روزه مره را از روایات استخراج کرده، برای اولین بار به صورت فارسی روان نوشته، در اختیار مردم قرار داد. همچنین کتاب بحارالانوار که ایشان با همکاری شاگردانش تألیف کرد، از دیگر خدماتی است که او را از سایر دانشمندان شیعه و سنی متمایز کرده است.

عضو خبرگان رهبری ادامه داد: علیرغم همه تلاش ها، تا قبل از امام خمینی (ره)، شرایط برای هیچ عالمی به وجود نیامد که بتواند تشکیل حکومت دهد؛ اما امام (ره)، به تنهایی و با استقامت به مبارزه پرداخت و تا جایی ادامه داد که مردم با پیروی از او نظامی اسلامی را تشکیل دادند؛ و این در زمانی بود که فرهنگ غیر دینی بر جامعه حاکم شده بود و دولت طاغوت خیز عظیمی برای از بین بردن معارف شیعه از سوی برداشته بود، به گونه ای که رضاخان حتی پوشیدن لباس روحانیت ممنوع کرده، بسیاری از علما را خانه‌نشین کرده بود.

وی افزود: اگر این انقلاب پیروز نشده بود، معلوم نبود چه چیزی از اسلام و تشیع در دست ما باقی می‌ماند؛ مخصوصاً با آن خیزی که برای محو معارف و اعتقادات اسلامی برداشته شده بود؛ لذا باید خداوند را شاکر باشیم که در این زمان زندگی می‌کنیم.

مصباح یزدی با بیان این‌که بر اساس اسباب ظاهری، پیروزی چنین حرکتی نامحتمل بود، ادامه داد: قطعاً پیروزی انقلاب اسلامی، جز باتأییدات و عنایات الهی بر امام (ره) و یارانش، حاصل نمی‌شد؛ البته این تأییدات نیز به خاطر اخلاص بی اندازه و کم‌نظیر امام (ره) در همه مراحل و ابعاد زندگی‌اش بود، و متأسفانه ما هنوز نتوانسته‌ایم امام (ره) را خوب شناخته و ابعاد زندگی اش را تبیین کنیم.

وی با بیان این‌که وظیفه اول ما این است که دستاوردهای انقلاب را حفظ کنیم، ادامه داد: در واقع باید آرمان‌ها و ارزش‌های انقلاب و اسلام را گسترش داده، تعمیق نمائیم؛ و اگر عرضه چنین کاری وجود ندارد، حداقل نباید اجازه دهیم آرمان‌ها و میراثی که عده ای با خون خود و با رشادت‌ها و شجاعت‌ها به دست آورده‌اند، کمرنگ شود، و باید گفت متأسفانه این ارزش‌ها دارد کمرنگ می‌شود، و نهایت تأسف این‌که افرادی که خود باید متولی احیا و ترویج این ارزش‌ها شوند، به تخریب آن می‌پردازند! که حداقل امیدواریم ناخواسته باشد!

وی  افزود: ما باید سعی کنیم میراثی که در سایه انقلاب برای ما فراهم شده است را قدر دانسته و از افزایش آْگاهی مردم که در سایه انقلاب حاصل شده است، استفاده کرده، راه را برای آیندگان هموارتر کنیم تا انشاء الله در راه جهانی شدن اسلام و فرهنگ و تمدن اسلامی قدم‌های بلندی برداریم.

عضو خبرگان رهبری در بخش دیگری از سخنانش، جامعه متمدن را جامعه ای دانست که تقسیم کارمناسبی بین اعضای آن صورت گرفته، هر گروهی وظیفه خاصی را بر عهده بگیرد، ادامه داد: همان طوری که در جامعه باید اقشاری مانند پزشک، صنعتگر، تاجر، دولتمرد و نظایر آنها وجود داشته باشد، باید گروهی نیز برای حفظ میراث انقلاب و ارزش‌ها وجود داشته باشد که به طور مستقل مسئول این امر باشد، و همانگونه که اطلاعات اولیه نسبت به رعایت مسائل بهداشتی برای همه مردم لازم است، اما این مسئله، جامعه را از داشتن پزشک متخصص بی نیاز نمی کند، برای حفظ انقلاب نیز چنین است و افراد متخصصی باید وجود داشته باشند.

آیت الله مصباح یزدی با اشاره به عظمت ملت ایران اظهار داشت: ما شرمنده ملت بزرگ ایران هستیم که در عالم کم نظیر هستند؛ 22 بهمن گذشته نیز نمونه ای از آن عظمت است؛ و در حالی که کمتر کسی باور می‌کرد که علیرغم مشکلات مختلف کشور، چنین حرکت با عظمتی در کشور رقم بخورد، مردم ایران حماسه ای خلق کردند؛ اما باید دانست که برای حراست از میراث انقلاب نه تنها وجود مردم لازم است، بلکه باید یک عده به صورت مستقل و تخصصی، برای شناخت، تعمیق و گسترش ارزش‌های انقلاب تربیت شوند و در این مسیر تلاش کنند.

وی با طرح این سئوال که چه گروهی بهتر است وظیفه حراست از انقلاب را بر عهده گرفته، در این زمینه مسئول و پاسخگو باشد، ادامه داد: طبیعی است اگر انقلاب ما، یک انقلاب نظامی بود، افراد نظامی بهترین گزینه بودند، یا اگر انقلابی صرفا سیاسی بود، بهتر بود سیاستمداران به عنوان حافظ انقلاب مطرح باشند، اما باید توجه داشت که ماهیت انقلاب اسلامی، ماهیتی فرهنگی و اسلامی است؛ لذا باید گروهی که عهده‌دار حفاظت، تعمیق و گسترش فرهنگ انقلاب می‌شود، اسلام شناسان یعنی علما و طلاب باشند.

آیت الله مصباح با بیان این‌که طلاب برای حفظ این میراث عظیم، علاوه بر معلومات فقه و اصول و معلومات عمومی درباره اسلام و تشیع، باید معلومات تخصصی نیز داشته باشند، ادامه داد: طلاب به عنوان مبلغان اسلام، باید در چند بعد فعالیت و آگاهی داشته باشند: یک سری امور کلی است که مربوط به معارف اسلام بوده و همیشه ثابت و برای مبلغ ضرورت دارد، و یک سری امور نیز مربوط به شرایط و اوضاع فعلی جامعه است که باید بر آن تسلط داشته باشند.

این مفسر قرآن کریم، با اشاره به آیه « الذین یبلغون رسالات الله ویخشونه ولا یخشون أحدا إلا الله» گفت: هر چند این آیه واضح است و ابهامی ندارد، اما آیات قرآن لطایفی دارند که نکات ناگفته زیادی در آن‌ها وجود دارد. اول چیزی که از این آیه فهمیده می‌شود این است که محتوای تبلیغ باید رسالات الله باشد؛ لذا مراد از تبلیغ، آن تبلیغاتی نیست که امروزه معمولا با استفاده از هر روشی، برای مسائل اقتصادی استفاده می‌شود و در دانشگاه‌های دنیا تدریس می‌شود؛ بلکه بر خلاف دیگر تبلیغات، آن چه در تبلیغ دینی مهم است، محتواست، هر چند ممکن است از برخی روش‌های عام تبلیغی نیز به عنوان ابزار تبلیغ دینی بهره برد.

عضو خبرگان رهبری با بیان این‌که علم به رسالات الله شرط لازم چنین تبلیغی است، اظهار داشت: طبق آیه شریفه، مهم ترین ویژگی چنین مبلغی این است خشیت و ترس از خداوند متعال و نترسیدن از احدی به جز او داشته باشد؛ چرا که آفت ترس، مهم ترین آفتی است که می‌تواند فرد را از هدفش بازدارد و یا حتی آن را به ضد هدف تبدیل کند.

وی با اشاره به این‌که ترس از نقص در اموال، از دست دادن مقام و آبرو، شکنجه، تبعید و حتی ترس از تعرض به نوامیس و خانواده فرد، از جمله ترس هایی است که می‌تواند مبلغ را از هدفش باز دارد، اظهار داشت: چه بسیار بودند یاران امام (ره) که سال‌ها در زندان و شکنجه به سر بردند و حتی برخی مانند آیت الله سعیدی بعد از سال‌ها تحمل زندان و شکنجه، در زندان به شهادت رسیدند؛ و طبیعی بود که اگر آن‌ها از شکنجه ترس داشتند، چنین در راه خدا استقامت نمی کردند.

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم ادامه داد: انقلاب اسلامی به واسطه تحمل سختی‌ها و شکنجه‌های ناگفتنی مبارزان به پیروزی رسید، اظهار داشت؛ شکنجه‌هایی از قبیل شکنجه‌های روحی و تهدید به تجاوز به نوامیس، که از فرط زشتی و زنندگی آنها هرگز ذکر نشده است.

استاد تفسیر حوزه علمیه قم با اشاره به آیه «ولا یخافون لومة لائم» اظهار داشت: یکی از مهم‌ترین عوامل که بیشترین نقش را در بازداشتن مبلغ از انجام وظیفه ایفا می‌کند، ملامت و سرزنش از ناحیه دوستان است؛ بسیاری از دوستان در قالب دلسوزی، فرد را به خاطر داشتن چنین هدف والایی سرزنش می‌کنند؛ البته افراد در این مقام متفاوت هستند؛ برخی با اندک ملامتی از راه بر می‌گردند و عده ای سرسخت تر و پایدار ترند.

عضو خبرگان رهبری با اشاره به این‌که ملامت به قدری قدرت دارد که گاه فرد تنها برای رفع آن ملامت حاضر است، جان خود را فدا کند،اظهار داشت: اگر تاریخ مجاهدان صدر اسلام تا به حال را ملاحظه کنید، موارد زیادی را خواهید دید که عقب نشینی ها، انحراف ها، و سقوط‌ها در اثر ترس و خوف از ملامت ملامت‌گران بوده است؛ حتی در صدر اسلام که برخی نه به خاطر خدا، بلکه از ترس ملامت به جنگ رفته و جان خود را دادند.

آیت الله مصباح یزدی افزود: بنده مصادیق فراوانی در طول تاریخ انقلاب، سراغ دارم که افراد وظیفه شان را می‌شناختند، اما انجام وظیفه نکردند تا مبادا از سوی دوست، خانواده، هم حزبی و.. . مورد ملامت قرار گیرند.

استاد اخلاق حوزه علمیه قم با اشاره به روایتی افزود: هر کس می‌خواهد ولیّ واقعی اهل بیت (ع) و مبلغ راستین اسلام باشد، نباید از ملامت مردم ناراحت شود؛ ولو آن که همه مردم شعار مرگ بر او را سر دهند؛ و از طرف دیگر نیز نباید تشویق همه مردم او را خوشحال کند، ولو آن که همه شعار زنده باد برای او سر دهند؛ بلکه تنها و تنها باید ببیند نظر خدا و قرآن در این باره چیست؟ هر کجا خدا اعلام حرکت کرد، حرکت و هر کجا اعلام توقف کرد، بایستد و از احدی نترسد.

 وی با اشاره به این‌که مبلغ واقعی باید پیام خدا و رسالات الهی را به مردم برساند و نه پیام هوی و هوس، حزب و نظایر آن را، ادامه داد: هر کسی باید به خودش نظر کند که آیا کاری که انجام می‌دهد به خاطر خدای متعال است و یا نفع و ضرر خودش را در نظر گرفته است.

 مصباح یزدی در پایان، با بیان این‌که در عصر حاضر مصادیق بارز مبلغ رسالات الله که «یخشونه و لا یخشون احدا الا الله» باشند، امام (ره) و بعد از ایشان مقام معظم رهبری هستند، ادامه داد: با توجه به تجربیاتی که در طول هشت دهه از زندگی خود داشته‌ام، می‌توانم قسم یاد کنم که در عالم احدی را اشبه به امام معصوم، از مقام معظم رهبری نمی شناسم.