اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

موشک‌ های کره چطور به آمریکا می‌ رسند؟


این روزها بازار خبرهای تنش در شبه جزیره کره حسابی داغ است و هر لحظه خبر جدید از اوضاع و احوال و اظهار نظرها در این رابطه منتشر می‌شود اما چرا جزیره‌ای به نام گوام در اقیانوس آرام این قدر مهم شده و نامش هر روز شنیده می‌شود ؟

مجله مهر: این روزها بازار خبرهای تنش در شبه جزیره کره حسابی داغ است و هر لحظه خبر جدید از اوضاع و احوال و اظهار نظرها در این رابطه منتشر می‌شود اما چرا جزیره‌ای به نام گوام در اقیانوس آرام این قدر مهم شده و نامش هر روز شنیده می‌شود ؟

مقام‌های پیونگ‌یانگ که گفته می‌شود دو موشک میان برد خود را در سواحل شرقی این کشور مستقر کرده‌‌اند گفته‌اند که در صورت به راه افتادن یک جنگ ایالت هاوایی و جزیره گوام را هدف حمله قرار خواهند داد. مجمع‌الجزایر هاوائی در اقیانوس آرام ایالت پنجاهم آمریکاست و خیلی‌ها نام آن و پایتخت و شهر مهم آن یعنی هونولولو را شنیده‌اند.

 جزیره گوام که در میان اخبار شبه جزیره کره این روزها نامش شنیده می‌شود اما شاید برای برخی ناشناخته باشد. این جزیره که  حالا دولت آمریکا اعلام کرده که سامانه موشکی خود را در واکنش به تهدیدهای کره شمالی در آن مستقر می‌کند در‌واقع نزدیک‌ترین نقطه از خاک آمریکا به کره شمالی است و موشک‌های پیونگ یانگ به راحتی می‌توانند به آن برسند. هاوایی اما فاصله‌ای حدود ۷ هزار کیلومتر با کره شمالی دارد و به همین خاطر آن دسترسی به آن برای کره شمالی سخت‌تر است.




گوآم که پایتخت آن هاگاتنا است  یکی از مناطق خودگردان آمریکا و بخشی از خاک این کشور به حساب می‌آید که فاصله آن با کره شمالی حدود ۳ هزار کیلومتر است. جمعیت این جزیره در اقیانوس آرام  با مساحتی حدود ۵۴۱ کیلومتر مربع حدود ۱۸۰ هزار نفر است. تا سال ۱۸۹۸ میلادی این جزیره توسط اسپانیا کنترل می‌شد.

 پس از پایان جنگ آمریکا و اسپانیا در جریان برگزاری کنفرانس صلح و پیمان پاریس در ۱۰ دسامبر ۱۸۹۸، اسپانیا از مطالبات خود در کوبا دست کشید و  گوام را به آمریکا واگذار کرد. البته ساکنان گوام  که حالا هدف تهدیدهای کره شمالی قرار گرفته‌اند چندان هم با جنگ ناآشنا نیستند. با شروع جنگ جهانی دوم هم به مدت دو سال و نیم این جزیره را تصرف کردند اما در ۲۱ جولای سال ۱۹۴۴ آمریکایی‌ها بار دیگر کنترل آن را به دست گرفتند.

 


در حال حاضرفرماندار این جزیره که تحت ریاست جمهوری باراک اوباماست  ادی کالو است. مهمترین درآمد  ساکنان و دولت محلی گوام در میان اقیانوس آرام که برخی آن را یک بهشت روی زمین می‌خوانند از گردشگری است. پس از گردشگری اما مهمترین منبع مالی این جزیره از پایگاه‌های نظامی آمریکا و حضور نیروهای این کشور است. حدود ۲۹ درصد مساحت این جزیره که به ۱۹ بخش تقسیم شده را پایگاه‌های نظامی آمریکا تشکیل می‌دهد و واشنگتن آن را به یکی از مراکز مهم نیروهای خود در اقیانوس آرام تبدیل کرده است.
 


تهدیدهای کره شمالی درباره حمله هسته‌ای به خاک آمریکا هم حالا باعث شده مقام‌های واشنگتن به این بهانه درصدد استقرار سامانه موشکی خود در این جزیره باشد که باعث نگرانی چین و روسیه شده است. گزارش‌ها نشان می‌دهد که اما هنوز مردم این جزیره که حالا هتل‌ها و سواحل آن پر از گردشگر است به زندگی عادی خودشان ادامه می‌دهند.

تنها مورد غیر عادی در این جزیره چادرهای کمک‌‌های امدادی است که در نقاط مختلف آن مستقر شده‌اند.هر چند خیلی‌ها می‌گویند که تهدیدهای کره شمالی فقط لفاظی است اما گوام که جزیره‌ای آرام برای گردشگران است بدون شک راحت‌ترین هدف در خاک آمریکا  برای کره شمالی خواهد بود.


ویدیو مرتبط :
موشک های ایرانی تا کجا می رسند؟

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

پنتاگون: موشک های ایران به آمریکا نمی رسند/ تحریم های جدید واشنگتن



بابک زنجانی,تحریم ایران

پنتاگون: موشک های ایران به آمریکا نمی رسند/ تحریم های جدید واشنگتن

آمریکا افراد و شرکت های جدیدی را به فهرست تحریم های ضد ایرانی اضافه کرد.

به گزارش عصر ایران به نقل از خبرگزاری فرانسه، این افراد و موسسات قبل از این از سوی اتحادیه اروپا تحت تحریم قرار گرفته بودند.

وزارت خزانه داری آمریکا با صدور بیانیه ای اعلام کرد: شهروند ایرانی به نام بابک زنجانی حدود 40 ساله به علاوه یک شرکت تحت مالکیت او در دبی و یکی از نمایندگی هایش در مالزی، تحت تحریم آمریکا قرار گرفتند.

بابک زنجانی، فعال اقتصادی، مالک بیش از 15 شرکت و موسسه اقتصادی در داخل و خارج از ایران، مدیر شرکت هولدینگ توسعه سورینت قشم و مالک و رییس هیات مدیره باشگاه فوتبال راه‌آهن تهران است.

وزارت خزانه داری آمریکا همچنین یک بانک مستقر در کوالالامپور پایتخت مالزی را نیز تحت تحریم قرار داد. این بانک متهم به انجام مبادلات بانکی و پولی برای شرکت ملی نفت ایران است.

براساس تصمیم وزارت خزانه داری آمریکا، دارائی های این فرد و این شرکت ها و بانک در آمریکا، توقیف می شوند و هر گونه مبادلات تجاری با آنها در آمریکا، قابلیت پیگیری قضایی دارد.

به گفته واشنگتن، یک شرکت تحت مالکیت زنجانی در ترکیه و شعبه آن در تاجیکستان به سود شرکت ملی نفت ایران فعالیت می کنند.

پنتاگون: موشک های ایران به خاک آمریکا نمی رسند

وزیر دفاع آمریکا اعلام کرد: ایران و کره شمالی نمی توانند خاک آمریکا را هدف قرار بدهند.

چاک هاگل در نشست پرسش و پاسخ روز پنجشنبه کنگره آمریکا در واشنگتن اظهار داشت: در حال حاضر، ایران و کره شمالی نمی توانند به خاک آمریکا حمله موشکی کنند.

وزیر دفاع آمریکا اضافه کرد: تهران و پیونگ یانگ موشک های دوربرد در اختیار ندارند البته این سخن فقط مربوط به هم اکنون است اما وضعیت همچنان خطرناک است.

وی افزود: آمریکا باید آمادگی داشته باشد با هر خطری چه از ایران یا کره شمالی، مقابله کند.

هاگل در پاسخ به پرسش اعضای کنگره ادامه داد: وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) موشک های دفاعی و ضدموشک بیشتری را برای مقابله با تهدیدات موشکی، مستقر نخواهد کرد.

وی اضافه کرد: سیاست دولت آمریکا در برابر تهران ، صحیح و در همین مسیر ادامه خواد یافت.

از سوی دیگر، ژنرال مارتن دیمبسی رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا در جلسه پرسش و پاسخ کنگره در پاسخ به سؤالی درباره ضمانت های هسته ای واشنگتن به سئول و نظر آمریکا درباره کسب سلاح هسته ای توسط کره شمالی گفت: پنتاگون مخالف وجود سلاح هسته ای تاکتیکی در شبه جزیره کره است.

وی افزود: آمریکا به کره جنوبی در تقویت سامانه های دفاع موشکی اش کمک می کند./عصرایران