اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

مواد مخدر راندمان کاری را بالا می‌برد؟


معاون کاهش تقاضا و توسعه مشارکت های مردمی ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: مصرف مواد مخدر برای افزایش راندمان کاری بزرگترین باور غلطی است که در جامعه کاری و کارگری وجود دارد.

خبرگزاری ایسنا: پرویز افشار در همایش استانی پیشگیری از آسیب های اجتماعی با اولویت اعتیاد در جامعه کار و تولید با هدف آسیب شناسی و دستیابی به راهکارهای عملی اظهار کرد: مطابق با سیاست های کلان تعیین شده کشور در طول برنامه ششم توسعه، اعتیاد در کشور باید 25 درصد کاهش یابد.

وی افزود: الگوی مصرف مواد مخدر تغییر کرده است و اکنون 65 درصد معتادان شاغل و 55 درصد آنها متاهل هستند و این نشان دهنده این نکته است که دیگر بی خانمانی، نداشتن خانواده، تجرد و نداشتن شغل از عوامل بروز پدیده اعتیاد نیست.

این مقام مسئول با بیان اینکه مصرف مواد مخدر برای افزایش راندمان کاری بزرگترین باور غلطی است که در بین جامعه کاری و کارگری و حتی برخی کارفرمایان وجود دارد، گفت: اگر نسبت به این باورها و فرهنگ‌های غلط غفلت شود در نهایت عوامل توسعه که نیروی انسانی است را از دست خواهیم داد.

در ادامه این همایش صفاتیان رئیس کارگروه مواد مخدر مجمع تشخیص مصلحت نظام نیز با اشاره به اینکه نظر مجمع استفاده از همه توان و ظرفیت های کشور برای مقابله با اعتیاد است، گفت: امروز به دنبال مدیریت در حوزه مصرف مواد مخدر، برنامه و اقدامات جدید در حوزه کاهش تقاضا و پیش گیری هستیم.

وی افزود: در محیط های کارگری در کنار اعتیاد باید مجموعه ای از آسیب های اجتماعی را مورد توجه قرار داد که در این بین استرس و خشم از مهمترین عوامل اعتیاد است که خود ریشه در عواملی همچون نوع کار، محیط کار، یکنواختی و خستگی دارد.


ویدیو مرتبط :
انیمیشن اعتیاد کاری از ستاد مبارزه با مواد مخدر

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

آیا فرزند شما مواد مخدر مصرف می کند؟



 

متأسفانه اکثر خانواده ها علائم اعتیاد را نمی شناسند و اشکال دیگر این است که آنها هیچ علاقه ای به فراگیری این علائم ندارند و فکر می کنند فرزندشان درامان است. همه ما برای حفظ سلامت خانواده باید به این مسئله حساس باشیم.

 

 

 

در رابطه با فرد معتاد علائم شاخصی وجود دارد که خانواده ها می توانند رفتار مشکوک فرزندانشان را تحت نظر قراردهند. به ویژه آنها باید نسبت به اعتیاد به مواد جدید با نگاه هوشیار تر توجه کنند. بسیاری از خانواده ها نمی دانند علائم مصرف مواد درجوان ها و نوجوانان چیست البته بسیاری از رفتارهای نوجوانان حساس برانگیز است اما رفتارهایی وجود دارد که خانواده ها می توانند با مشاهده آنها نسبت به اعتیاد فرزندشان مشکوک شوند.

 


اینکه جوان دوست دارد، درخانه تنها بماند، ارتباطی با دیگران برقرار نمی کند، رفتارهایش بی ثبات است. زود عصبانی می شود، به طور ناگهانی نحوه لباس پوشیدن، دکور اتاق و علاقه مندی هایش تغییر می کند، دروغگو می شود، والدین را ملزم به انجام یکسری رفتارهای عجیب می کند و بی نظم و فراموشکار می شود می تواند از نشانه های انحراف جوان به سمت مواد مخدر باشد.

 

 

گاهی اوقات جوان نسبت به فعالیت هایی که قبلاً علاقه داشته است بی علاقه می شود، تمرکزش از بین می رود. نمرات امتحانی و درسی و تحصیلی اش کاهش می یابد، در فعالیت های خانوادگی مشارکت نمی کند و به قوانین خانه احترام نمی گذارد و نسبت به آینده سرد و بی علاقه می شود که والدین باید با مشاهده این رفتارها به اعتیاد فرزندشان مشکوک شوند. اتفاق های دیگری نیز وجود دارد که اگر با موارد ذکر شده مشاهده شود، علائم اصلی اعتیاد را تشکیل می دهند و آن این است که:

 

 

نوجوان سیگار می کشد، وسایلی مانند زرورق، لوله خودکار، کبریت سوخته و فندک اتمی در وسایلش پیدا می شود، قرص های اعصاب و داروهای آرامبخش مصرف می کند، بی نظمی اش بسیار زیاد می شود و مخصوصاً به علت مصرف موادی مانند شیشه شب ها بی خواب می شوند. اینکه جوان عادات غذایی و خوابیدنش تغییر می کند ، دوستان خلافکار و شناخته شده ای را اختیار می کند و دوست ندارد خانواده از آن مطلع شود،

 

 

سیگار

 

 

تماس های تلفنی اش مخفی می شود و دروغ گویی اش اثبات شده آشکار می شود همچنین مقررات را به راحتی و آشکارا زیر پا می گذارد و درکنار آن خستگی مداوم، چشم های قرمز، آب ریزش بینی، ایجاد زخم هایی در بدن، دردهای عضلانی و استخوانی، وجود جای سوزن در بدن، نداشتن انگیزه برای رفتن به مدرسه، درگیری با مسئولان مدرسه، پاسخ دادن به سؤالات با پرخاش، قرض کردن پول های زیاد و بالا بردن صدای موسیقی به صورت دیوانه وار از دیگر علائم اعتیاد جوانان به شمار می آید.

 


خانواده باید دراین موارد صریح و بی پرده با جوان صحبت کند و ریشه مشکل را بیابد و در صورت امکان وی را به یک مرکز مشاوره و درمان ارجاع دهد.