اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

مهم‌ترین سخنرانی نتانیاهو و پاسخ به 6 پرسش درباره سفر وی به واشنگتن در حساس‌ترین زمان مذاکرات هسته‌ای



اخبار,اخبار سیاست خارجی ,نخست‌وزیر رژیم اسرائیل

نتنانیاهو سه دوره نخست‌وزیر رژیم اسرائیل بوده و شعار اصلی او تمرکز بر آن چیزی است که از آن تحت عنوان "خطر ایران هسته‌ای" یاد کرده است. منتقدان او اما معتقدند که ادعاهای نتانیاهو درباره برنامه هسته‌ای ایران گزافه‌گویی‌ بیش نبوده است.

مهم‌ترین سخنرانی یک مقام ارشد سیاسی در کشوری خارجی. این عنوانی است که "ویلیام بوث" تحلیلگر "واشنگتن پست" برای سخنرانی قریب الوقوع و احتمالا جنجالی"بنیامین نتانیاهو" نخست‌وزیر رژیم اسرائیل در کنگره امریکا مناسب دانسته است. در حالی که بیش از 34 نفر از نمایندگان مجلس نمایندگان و سناتورهای عمدتا دموکرات امریکایی از شرکت در جلسه سخنرانی نتانیاهو به نشانه اعتراض انصراف داده‌اند نخست‌وزیر رژیم اسرائیل عزم خود را جزم کرده تا در حساس‌ترین برهه تاریخی مذاکرات هسته‌ای ایران و امریکا به روند مذاکرات و به‌ثمر‌رسیدن آن آسیب برساند.

خرداد در گزارشی اختصاصی، پرسش‌های مطرح‌شده درباره این سفر و مسائل مرتبط با رابطه رژیم اسرائیل و امریکا و تاثیر احتمالی این سفر بر آن را بررسی کرده است.

صبح روز سه‌شنبه پیش‌رو "نتانیاهو" نخست‌وزیر رژیم اسرائیل به‌رویارویی با "اوباما" رییس‌جمهوری امریکا خواهد پرداخت. او اصرار دارد به جهان القا کند که آینده رژیم اسرائیل و موجودیت آن با توافق هسته‌ای غرب با ایران که از دید او "معامله‌ای بد" خواهد بود به خطر خواهد افتاد. نگرانی‌های نتانیاهو آنجا بیش‌تر نمایان می‌شود که از نظر وضعیت سیاسی داخلی نیز وی در موضع متزلزلی به سر می‌برد.

 

تنها دو هفته پس از سخنرانی او در کنگره امریکا، انتخابات سراسری در سرزمین‌های اشغالی برگزار خواهد شد و چهارمین نخست‌وزیر رژیم اسرائیل انتخاب خواهد شد. اضطراب او قطعا زمانی افزایش یافته که اکثر نظرسنجی‌های داخلی اسرائیل نشان می‌دهد که اسرائیلی‌ها اقبال کمتری به نتانیاهو در مقایسه با دوره‌های قبلی انتخابات آن رژیم خواهند داشت؛ زیرا علاوه بر بدتر‌شدن وضعیت اقتصادی و اجتماعی داخلی رژیم اسرائیل در عرصه سیاست خارجی نیز دولت راستگرای نتانیاهو نه تنها دستاورد چندانی به همراه نیاورده بلکه سبب شده تا رابطه دیرینه و مستحکم تل آویو و واشنگتن در بی‌ثبات‌ترین وضعیت خود از زمان تاسیس رژیم اسرائیل تاکنون قرار گیرد.

نتنانیاهو سه دوره نخست‌وزیر رژیم اسرائیل بوده و شعار اصلی او تمرکز بر آن چیزی است که از آن تحت عنوان "خطر ایران هسته‌ای" یاد کرده است. او در نخستین سخنرانی خود در کنگره امریکا که به سال 1996 میلادی بازمی‌گردد هشدار داد که ایران هسته‌ای می‌تواند فاجعه‌ای برای نه تنها رژیم اسرائیل که "کل بشریت" باشد. منتقدان او اما معتقدند که ادعاهای نتانیاهو درباره برنامه هسته‌ای ایران گزافه‌گویی‌ بیش نبوده چرا که ایران در طول دو دهه گذشته همزمان به پیشرفت هسته‌ای‌اش ادامه داده و برخلاف ادعای نتانیاهو به سلاح هسته‌ای نیز دست نیافته است.

مخالفان نتانیاهو معتقدند که اصرار نخست‌وزیر رژیم اسرائیل به سخنرانی در کنگره امریکا درباره مذاکرات هسته‌ای ایران و امریکا نه تنها به ضرر روند مذاکرات که برخلاف منافع ملی رژیم اسرائیل و روابط میان تل آویو و واشنگتن است. آنان سخنرانی نتانیاهو را شگردی سیاسی از سوی او برای موفقیت در انتخابات داخلی رژیم اسرائیل می‌دانند.

نتانیاهو در حالی در مقابل اوباما و حلقه مشاوران او ایستاده که در طول زندگی‌اش پیشینه‌ای طولانی از حضور در امریکا و رابطه با امریکایی‌ها دارد. روزنامه "واشنگتن پست" با اشاره به این موضوع می‌نویسد: "نتانیاهو در دانشگاه "ام آی تی" امریکا تحصیل کرده و مدتی نماینده رژیم اسرائیل در سازمان ملل متحد در نیویورک بوده است. به همین‌خاطر در زمان کسب مقام نخست‌وزیری در رسانه‌های اسرائیلی از او به عنوان "امریکایی‌ترین" نخست‌وزیر رژیم اسرائیل یاد شده بود." این روزنامه در ادامه اشاره می‌کند که شاید کمتر کسی پیش‌بینی می‌کرد که روابط امریکا و رژیم اسرائیل در زمان نخست‌وزیری سیاستمداری اسرائیلی که بیش از هر سیاستمدار دیگری در امریکا به سر برده به پایین‌ترین درجه ممکن در طول تاریخ معاصر برسد.

این روزنامه در ادامه اشاره می‌کند که نتانیاهو برای ایراد سخنرانی در کنگره امریکا با سیلی از مخالفان داخلی مواجه شده است و در این باره می‌نویسد: "فرماندهان نیروهای نظامی اسرائیلی و ماموران بلندپایه سازمان‌های اطلاعاتی اسرائیلی از جمله موساد و "شین بت" (امنیت داخلی رژیم اسرائیل) و پلیس ملی رژیم اسرائیل ضمن هشدار به تاثیرات مخرب این سخنرانی بر روابط واشنگتن و تل آویو خواستار انصراف نتانیاهو از ایراد سخنرانی شده‌اند."

علیرغم ابرازنظرهای مخالف و موافق درباره تصمیم نخست‌وزیر رژیم اسرائیل برای سخنرانی در کنگره امریکا ابهاماتی درباره این سفر و تصمیم او وجود دارد. شبکه خبری "سی ان ان" با انتشار گزارشی به شش پرسشی پرداخته که ممکن است درباره این‌باره مطرح شود. "سی ان ان" با طرح این پرسش که چرا نتانیاهو به مقابله با کاخ سفید می‌پردازد مخالف دولت اوباما با شهرک‌سازی‌های اسرائیلی‌نشین در اراضی فلسطینی و سرزنش دولت نتانیاهو از سوی امریکایی‌ها برای عدم اراده لازم به منظور پیشبرد مذاکرات صلح با فلسطینیان و همچنین ادامه روند مذاکرات هسته‌ای با ایران از سوی دولت اوباما را سه دلیل اصلی لجبازی نتانیاهو با واشنکتن می‌داند.

سی ان ان در ادامه اشاره می‌کند که نتانیاهو قصد دارد تمرکز اصلی خود در مراسم سخنرانی قریب‌القوع در کنگره را بر روی موضوع برنامه هسته‌ای ایران قرار دهد و در این‌باره دارای منافع و دیدگاه مشترک با جمهوری‌خواهان امریکایی است. سی ان ان در ادامه اشاره می‌کند که علت مخالفت نتانیاهو با اوباما آن است که او احساس می‌کند دموکرات‌ها بیش از اندازه در مقابل ایران در جریان مذاکرات هسته‌ای نرمش به خرج داده‌اند و حاضر به افزایش فشارهای سیاسی و اقتصادی بر ایران نیستند.

سی ان ان در بخش پایانی گزارش خود اشاره می‌کند که نتانیاهو قصد دارد با طرح موضوع "تهدید برنامه هسته‌ای ایران" برای "امنیت ملی داخلی" رژیم اسرائیل با ترساندن رای‌دهندگان اسرائیلی آنان را ترغیب به رای‌دادن به حزب لیکود در انتخابات پیش‌رو کند. سی ان ان در بخش دیگری از گزارش با طرح این پرسش که احتمالا این سخنرانی باعث آسیب جدی بر روابط رژیم اسرائیل و امریکا خواهد شد برخلاف‌نظر تحلیلگر روزنامه "واشنگتن پست" معتقد است که روابط تل آویو و واشنگتن مستحکم‌تر از آن است به این راحتی‌ها خدشه‌دار شود.

اخبار سیاست خارجی - خرداد

 


ویدیو مرتبط :
جلسه پرسش و پاسخ رسایی در مورد مذاکرات هسته ای

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

سفیر سابق آمریکا در سازمان ملل: سفر نتانیاهو به واشنگتن تاثیری در گفت‌وگوهای هسته‌ای ندارد



اخبار,اخبارسیاست  خارجی,سفیر سابق آمریکا در سازمان ملل

سفیر سابق آمریکا در سازمان ملل باتاکید بر اینکه سخنرانی نخست وزیر رژیم صهیونیستی درکنگره کوچکترین تاثیری در روند گفت وگو های هسته ای نخواهد داشت گفت: تنها نتیجه ای که این تصمیم نتانیاهو داشته ایجاد شکاف میان دو حزب آمریکا در حمایت از رژیم اسرائیل بوده است.

توماس پیکریینگ دیپلمات با سابقه آمریکایی و سفیر سابق این کشور در سازمان ملل در گفت وگو با ایرنا افزود: دعوت جمهوریخواهان از نتانیاهو به منظور سخنرانی در کنگره آمریکا سبب شکاف و تفرقه عمیقی میان دوحزب حاکم بر این کشور درحمایت از رژیم اسرائیل شده است.

پیکرینگ با اشاره به اینکه به نظر می رسد دموکرات ها و جمهوریخواهان آمریکایی برای اثبات برتری رویکرد های خود درحمایت از رژیم اسرائیل درگیر رقابت تازه ای شده اند گفت: همانطور که می بینیم جمهوریخواهان یا لااقل درصد زیادی از آن ها دولت اوباما را تحت فشار زیادی برای به جریان انداختن لوایح تازه ای از تحریم علیه ایران گذاشته اند.

وی افزود: این شکاف تنها در میان دوحزب آمریکایی به وجود نیامده، در ماه های اخیر نوعی شکاف و اختلاف نظر میان دموکرات ها هم به وجود آمده است و می بینیم که برخی از آنها به دلیل گرایش های سیاسی در حوزه های فعالیت شان از رویکرد جمهوریخواهان درمورد ایران حمایت می کنند.

به نظر این دیپلمات آمریکایی این دسته از دموکرات ها به نظر نمی رسد در حال حاضر تمایلی به وارد آورد فشار های بیشتری بر اوباما داشته باشند و ظاهرا ترجیح می دهند تا روشن شدن نتیجه این گفت وگو ها صبر کنند.

وی افزود: به هرحال نتانیاهو با این امید به واشنگتن می آید تا از این شکاف به نفع سیاست های خودش بهره برداری کند که البته نادرست بودن این رویکرد از همین حالا معلوم است.

وی با بیان اینکه در نهایت باید منتظر ماند و دید که نخست وزیر رژیم صهیونیستی در این سخنرانی چه حرفی برای گفتن دارد که بتواند به او در انتخابات آینده کشورش کمک کند گفت:افکار عمومی رژیم اسرائیل از هم اکنون عدم خرسندی خودشان را دررابطه با این تصمیم نشان داده اند ورویکرد او را رویکردی لطمه زننده به روابط میان آمریکا و رژیم اسرائیل می دانند.

خبرنگار ایران درمورد اثرات مخرب این اقدام عجولانه ونابخردانه نخست وزیر رژیم صهیونیستی در آینده سیاسی او پرسید و پیکرینگ درپاسخ گفت: شکست نتانیاهو در این انتخابات تقریبا قطعی به نظر می رسد.

پیکرینگ که زمانی سفارت آمریکا در رژیم اسرائیل را نیز به عهده داشته است درتوضیح این حرف گفت: بر اساس تجربه ای که من دارد مردم سرزمین اشغالی فلسطین به شدت حمایت آمریکا از کشورشان را حیاتی ومهم می دانند ومتعتقدند که رژیم اسرائیل چه از نظر اقتصادی و چه ازنظر استراتژیک به حمایت آمریکا نیازمند است.

به گفته وی آنها همیشه شاهد بوده اند که دوحزب حاکم در آمریکا درحمایت از رژیم اسراییل یک صدا ویکپارچه بوده اند و نتانیاهو در این سخنرانی باید آن ها را متقاعد کند که این اقدام او که به شکاف میان سیاستمداران دوحزب آمریکا منجر شده می تواند در راستای منافع رژیم اسرائیل مفید واقع شود.

سفیر سابق آمریکا در سازمان ملل درادامه گفت به همین دلیل رقبای انتخاباتی نتانیاهو بخصوص در جناح راست میانه ازهمین حالا این اقدام او راسبب خدشه دار شدن روابط رژیم با آمریکا و به خطر افتادن منافع رژیم اسرائیل دانسته و از این مسئله درتبلیغات انتخاباتی خود به استفاده های گسترده ای دست زده و خواهند زد.

پیکرینگ افزود:در یک نگاه کلی به نظر می رسد درصورت حصول یک توافق مرضی الطرفین راه برای تماس ها وگفت وگو های بیشتر میان دوطرف ایران و آمریکا باز شود و امکان گسترش روابط چه از نظر اقتصادی و چه سیاسی به وجود بیاید، اما قدر مسلم این است که حتی پس از حصول توافق جامع هر دو دولت به زمانی برای متقاعد کردن افکار عمومی کشورشان نیاز خواهند داشت.

به نظر این دیپلمات با سابقه آمریکایی نخستین اثراتی که حصول این توافق درپی خواهد داشت امکان همکاری های منطقه ای میان دوکشور خواهد بود وبرای مثال گفت تردیدی نیست که طرفین در رابطه با مسائلی مثل عراق وافغانستان منافع مشترک و تنگاتنگی دارند که ارتباط های بیشتر میان دو کشور در آینده را اجتناب ناپذیر خواهد کرد.

 اخبار سیاست  خارجی  - ایرنا