اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

مشاور رئیس جمهور: عمده کسانی که می‌گویند فیسبوک باید فیلتر باشد همان کسانی هستند که بلد نیستند یک SMS بزنند



اخبار ,اخبار سیاسی ,فیلترینگ فیس بوک

 

اخبار سیاسی - مشاور رئیس جمهور: عمده کسانی که می‌گویند فیسبوک باید فیلتر باشد همان کسانی هستند که بلد نیستند یک SMS بزنند

از نظر من فیلتر یک معنا بیش تر ندارد؛ فیلتر یعنی نظارت. شما باید بدانید که وقتی داخل فیس بوک می شوید سه نفر شما را می بینند؛ صاحب فیس بوک، دوست شما و کسی که خط ارتباطی شما را تا فیس بوک فراهم کرده است.

حسام الدین آشنا مشاور رییس جمهوری، در بخشی از گفتگوی طولانی خود با اندیشه پویا به موضوع فیس بوک و فیلترینگ فیس بوک اشاره کرده که در ادامه سوال و جواب این بخش از این گفتگو می آید:

شما بارها دربارۀ سانسور موضع گرفته و با آن مخالفت کرده اید. آن چنان که برخی حتی ایدۀ حذف سانسور در وزارت ارشاد را به شما نسبت دادند. اکنون هم بحث فیلترینگ اینترنت بحث روز است. آیا در برداشتن فیلترینگ دولت به تنهایی مؤثر است یا نهادهای دیگری هم وجود دارد؟
این هم از همان قفل هایی است که به چند کلید نیاز دارد. دولت ابتدا می خواهد نهاد مسئول را مشخص کند. در مورد شورای عالی فضای مجازی اولین اقدام این بود که دبیر شورا فرد متخصص و جاافتاده ای انتخاب شود. آقای مهندس انتظاری که از قدیمی ترین افراد فعال در حوزۀ فناوری ارتباطات است، به عنوان دبیر شورا انتخاب شد.

 

وقتی ایشان حرف می زند دیگران راحت دور ایشان جمع می شوند و فضا آرام می شود و وقتی فضا آرام بشود فرصت فکرکردن مهیا می شود. دربارۀ فیس بوک عمدۀ کسانی که می گویند باید فیلتر باشد همان کسانی هستند که بلد نیستند یک اس. ام. اس. بزنند. بحث مهم دربارۀ فیس بوک نقش آن در رویدادهای 88 است.

 

فیس بوک در ایران به اشتباه با 88 گره خورده است. زیرنظر من پایان نامه در این باره دفاع شده. با دستگیرشدگان و دستگیرکنندگان مصاحبه شده. نهایتاً هم مشخص شده که فیس بوک در 88 نقش بسیار فرعی داشته است.

 

به این دلیل که اینترنت قطع بود. از دو روز قبل انتخابات تا یک هفته بعد از انتخابات اینترنت قطع بود. بعد کمی باز شد و خیلی زود دوباره سفت تر بسته شد. فیس بوک برای این مهم شد که توانست برای امریکایی ها جا بیندازد که نقش مؤثری در ایران داشته است. ما نباید در دام این بازی بیفتیم.

شما به عنوان مشاور فرهنگی دولت بفرمایید که اصلاً منطقی است فیس بوک در ایران فیلتر باشد اما وزرای دولت فیس بوک داشته باشند؟
شخصاً مخالف این تعارض هستم.

اما درنهایت مخالف فیلترینگ فیس بوک و رسانه های جمعی از این دست هستید؟
اصلاً مگر فیس بوک در ایران فیلتر است؟ اگر فیلتر است پس معنای فیلتر چیست؟ این که همه دارند از فیس بوک استفاده می کنند که توهین به فیلترینگ است. ما آش نخورده و دهن سوخته ایم. از نظر من فیلتر یک معنا بیش تر ندارد؛ فیلتر یعنی نظارت. شما باید بدانید که وقتی داخل فیس بوک می شوید سه نفر شما را می بینند؛ صاحب فیس بوک، دوست شما و کسی که خط ارتباطی شما را تا فیس بوک فراهم کرده است. درواقع سیستم فیلترینگ ما فقط دولت را از این که شما را ببیند محروم می کند.

 فیلترینگ در ایران چقدر مسئلۀ فرهنگی است و چقدر تجارت اقتصادی؟
این تجارت به نسبت بسیاری تجارت ها عددی نیست. فیلتر مسئلۀ جدی ای است. شما برای دورزدن فیلتر از فری گیت استفاده می کنید. مطمئن باشید فری گیت کامپیوتر شما را بسیار آسیب پذیر می کند. چه کسی از این آسیب می تواند استفاده کند؟ فقط امریکا. تمام حرف من این است که وقتی فیلتر می کنید باید بتوانید باز هم سوار ماجرا بشوید.

یعنی در ماجرای ماهواره چون می شود با پارازیت به نتیجه رسید اشکال ندارد اما در ماجرای اینترنت چون نتیجه نمی دهد کنارش باید بگذاریم. اما مدافعان پارازیت و فیلترینگ معتقد به تکلیف اند نه سود و نتیجه؟
در جریان انتخابات یکی از دوستان ما به بندر لنگه رفته بود. بحث ما این بود که تهران و شهرستان ها چه تفاوتی با هم دارند. او گفت یک تفاوت دارند. شهرستانی ها برنامه های ماهواره را کامل می بینند اما تهرانی ها به علت پارازیت نمی بینند.

 

این چه سیاستی است؟ برای همین روستاها در این انتخابات با شهر آشتی کردند (با خنده). مگر می شود سی استان کشور را پارازیت کرد. می دانید چه بودجه ای می خواهد؟ می دانید مصرف برق اش چقدر است؟ این پروژه برای این که ملی شود هزینه اش بر فایده اش می چربد. درواقع اگر قرار باشد پارازیت انجام دهیم باید ماهواره ها را بزنیم نه دیش ها را.

 

 

به محض این که بخواهیم ماهواره را بزنیم با ما مقابله می کنند. همین الآن هم تقریباً همۀ ماهواره های فعال مان را از دست داده ایم. این درحالی است که ماهواره ها را هدف نگرفتیم و فقط دیش ها را هدف گرفتیم. به صورت خیلی دیپلماتیک به ما می گویند پارازیت بکنی ماهواره را از دست می دهی.

 

این یک محاسبه است که باید ببینیم به هزینه اش می ارزد یا نه. نهایتش این می شود که ما می گوییم خودمان می رویم ماهوارۀ مخابراتی می سازیم. آن ها هم می گویند بروید و هزینه اش را بدهید.
اخبار سیاسی - تیک

 


ویدیو مرتبط :
چه کسانی نباید واکسن کرونا بزنند | ویدیو

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

شاکیان رئیس جمهور چه کسانی هستند؟



   شکایت از احمدی نژاد,احمدی نژاد,تخلفات دولت,نمایندگان مجلس,اخبار,اخبار سیاسی

 

سوال کنندگان از احمدی نژاد از او «شکایت» می کنند

شاکیان رئیس جمهور چه کسانی هستند؟

در بخش نخست این شکایت که در چهار بند تدوین شده است، از آنچه «توهین» به نمایندگان خوانده شده شکایت شده است. نمایندگان در بخش دوم از پاسخ رییس‌جمهور به دلیل «بیان مطالب خلاف واقع» شکایت کرده‌اند. قسمت سوم شکایت هم مربوط به «راس امور ندانستن» مجلس است و در بخش پایانی هم از «استنکاف از اجرای قوانین مطرح شده در سوال و قانون ندانستن بعضی از قوانین» توسط رییس‌جمهور، شکایت شده است».

 

سرویس سیاسی «فردا»؛ پس لرزه های جلسه جنجالی سوال از رئیس جمهور همچنان ادامه دارد و  گویا برخی از نماینگان قصد دارد از رئیس جمهور به علت «توهین» شکایت کنند. شاید هرگز رئیس جمهور گمان نمی‌کرد که با پاسخ‌های طنزگونه خود در مقابل نمایندگان، آن‌ها را به شکایت از خود فرا خوانده باشد.

 

نمایندگان که پس از برخورد احمدی‌نژاد در نوع پاسخگویی به سئوالات به شدت عصبانی و خواهان پیگیری حقوقی این برخورد شده بودند، سرانجام پس از گذشت ۱ ماه، شکایتی تنظیم و به امضای ۲۳ نماینده رساندند.

 

نمایندگان این شکایت را طبق ماده ۲۳۳ آئین نامه داخلی مجلس درباره نحوه پاسخگویی احمدی‌نژاد به سوالات مجلس و تخلفات رئیس جمهور تنظیم کردند. در این ماده آمده: هرگاه حداقل ده‌نفر از نمایندگان و یا هرکدام از کمیسیون‌ها، عدم رعایت شؤونات و نقض یا استنکاف از اجراء قانون یا اجراء ناقص قانون توسط رئیس جمهور و یا وزیر و یا مسؤولین دستگاههای زیرمجموعه آنان را اعلام نمایند، موضوع بلافاصله از طریق هیأت رئیسه جهت رسیدگی به کمیسیون ذی‌ربط ارجاع می‌گردد.

 

کمیسیون حداکثر ظرف مدت ده‌روز موضوع را رسیدگی و درصورت وارد بودن با اظهارنظر صریح، گزارش خود را از طریق هیأت‌رئیسه به مجلس ارائه می‌دهد.

 

تبصره ۱- چنانچه نظر مجلس بر تأیید گزارش باشد موضوع جهت رسیدگی به قوه قضائیه و سایر مراجع ذی‌صلاح ارسال می‌شود تا خارج از نوبت و بدون تشریفات دادرسی رسیدگی نمایند.

 

تبصره ۲- درصورتی که مجلس در مورد رئیس‌جمهور یا هریک از وزیران سه نوبت ‌رأی به وارد بودن گزارش بدهد طرح استیضاح درصورت رعایت مفاد اصل هشتاد و نهم (۸۹) قانون اساسی در دستورکار مجلس قرار خواهد گرفت.

 

در بخش نخست این شکایت که در چهار بند تدوین شده است، از آنچه «توهین» به نمایندگان خوانده شده شکایت شده است. نمایندگان در بخش دوم از پاسخ رییس‌جمهور به دلیل «بیان مطالب خلاف واقع» شکایت کرده‌اند. قسمت سوم شکایت هم مربوط به «راس امور ندانستن» مجلس است و در بخش پایانی هم از «استنکاف از اجرای قوانین مطرح شده در سوال و قانون ندانستن بعضی از قوانین» توسط رییس‌جمهور، شکایت شده است».

 

شاکیان چه کسانی هستند؟

تعدادی از نمایندگان که  فرایند شکایت از احمدی نژاد را با همکاری یکدیگر به جلو می برند،از هر گونه رسانه ای شدن این امر پرهیز دارند و تلاش های خبرنگار «فردا» برای دریافت پاسخ از آنان به جایی نرسید ماند.

 

مصطفی رضا حسینی که پیش از این سخنگوی طراحان سئوال از رئیس جمهور بود، به «فردا» می‌گوید: تنها هدف ما از این سئوال شکستن تابو‌ها و آوردن رئیس جمهور به مجلس برای پاسخگویی بود. از قبل هم می‌دانستیم ایشان چگونه پاسخ خواهند داد و چه موضع گیری‌هایی خواهند داشت.

 

وی که حضور خود و علی مطهری در این شکایت را به شدت تکذیب می‌کرد، گفت: با توجه به‌‌ همان پیش بینی‌هایی که داشتیم، نباید دیگر شکایتی از احمدی‌نژاد داشته باشیم. ما به هدف خود در این ماجرا رسیدیم.

 

رضا حسینی با تاکید بر اینکه شکایت از رئیس جمهور برای نوع پاسخگویی در جلسه سئوال از وی محلی از اعراب ندارد، افزود: نمایندگان و رسانه‌ها باید منتظر کتابچه‌ای باشند که به زودی از پشت پرده‌های «طرح سئوال از رئیس جمهور» از ابتدا تا پایان باشند. در آنجا به همه جزئیات پرداخته‌ایم، از نامه مجلس به رهبری و سکوت ایشان در اینباره تا رایزنی‌هایی که از سازمان‌های مختلف برای لغو جلسه صورت می‌پذیرفت.

 

عباسعلی نورا نماینده زابل در روز حضور رئیس جمهور در مجلس نسب به اهانت‌های احمدی‌نژاد به شدت عصبانی بود و گفته بود :«زمانی که رئیس جمهور لیسانس نداشت، من دکترا داشتم! مفهوم سخنان رئیس جمهور، به جز زیر سوال بردن تماام ارکان حکومت از تریبون مجلس چه معنایی داشت؟» وی اما از تنظیم شکایت نمایندگان در خصوص توهین‌های احمدی‌نژاد اظهار بی‌اطلاعی می‌کند و می‌گوید که اصلا نمی‌داند چنین امضایی در صحن جمع آوری شده است.

 

شکور اکبر‌نژاد که نام وی در میان امضا کنندگان طرح سئوال از رئیس جمهور قرار گرفته بود، می گوید از این شکایت بی‌خبر است.

 

عبدالرضا ترابی هم همانند اکبرنژاد است و می‌گوید که شکایتی را امضا نکرده است. نادر قاضی‌پور نیز مانند این دو نماینده می‌گوید: تا به حال چنین چیزی نشنیده‌ام.

 

سید فاضل موسوی که در تمامی مواقع نخستین فرد با اطلاع از شکایات مجلس از دولت است و خود تمامی جزئیات آن را رسانه‌ها می‌دهد، می‌گوید که بی‌تقصیر است و از همه جا بی‌خبر.

 

عوض حیدرپور که خود خواهان امضای این شکایت است، می‌گوید: هنوز اطلاعی از افراد امضا کننده ندارم، من هم می‌خواهم آن را امضا کنم.

 

محمدرضا خباز كه از امضا كنندگان است، به «فردا» می‌گوید که این نامه را به هیات رئیسه ارائه داده‌اند، اما با دیگر امضا کنندگان توافق کرده‌اند تا زمان به جریان انداختن آن از مصاحبه و دادن اطلاعات به رسانه‌ها خودداری کنند.

 

قدرت الله علیخانی نیز با تایید امضای خود در این شكایت، می گوید كه آن را به رئیس مجلس ارائه داده اند.

 

وی در خصوص اعلام نام امضاكنندگان این شكایت، گفت كه تصمیم گرفته ایم تا زمان جلو رفتن این كار، از اعلام اسامی خودداری كنیم./فردانیوز