اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

مسکن را دلار گران کرد/رشد قیمت مسکن امسال تا کجا ادامه می یابد؟



مسکن را دلار گران کرد/رشد قیمت مسکن امسال تا کجا ادامه می یابد؟

مقایسه منحنی تغییرات قیمت دلار و قیمت مسکن در پایتخت نشان از تاثیر نوسان بازار ارز بر قیمت مسکن دارد.

در تازه ترین آمار منتشر شده از سوی مرکز آمار ایران، قیمت هر مترمربع واحد مسکونی در پایان پاییز سال 91 به 3 میلیون و 282 هزار تومان رسیده که این رقم در مقایسه با اسفند سال 90 رشد 49 درصدی را تجربه کرده است.

نگاهی به روند تغییرات قیمت دلار و قیمت مسکن در تهران طی دو دهه گذشته نشان می دهد طی دو دوره 71 تا 87 و 88 تا نه ماهه سال 91 نوسان قیمت مسکن و قیمت دلار همراستا بوده است.

طی 22 سال گذشته قیمت هر متر واحد مسکونی در تهران از حدود 47 هزار تومان به 3 میلیون 282 هزار تومان افزایش یافته است، رشد قیمت مسکن در سالهای دولت هاشمی بالغ بر 237 درصد بوده است، در دولت خاتمی، 274 درصد و در دولت احمدی نژاد با احتساب رشد شدید اتفاق افتاده در سال 91 رشدی بالغ بر 405 درصد صعود را شاهد هستیم.

 

قیمت مسکن,تاثیر گذاری قیمت ارز بر قیمت مسکن

 

ریشه تاثیر گذاری قیمت ارز بر قیمت مسکن را باید در تغییر قیمت های نسبی و مقاومت مالکان در مقابل کاهش ارزش داراییشان جستجو کرد.

در سالهای اخیر افزایش شدید تورم و رشد نقدینگی به کاهش ارزش پول ملی منتهی شده است، در کنار این عامل افزایش نرخ ارز که بخشی از آن ناشی از تحریم و بخش دیگر آن ناشی از نحوه مدیریت پولی کشور و فشار بر بانک مرکزی برای تامین منابع ریالی از طریق رونق دادن به قیمت ارز بوده، این عوامل در کنار یکدیگر قیمت های نسبی را به شدت تغییر داده است.

به طور مثال اگر ملکی قبل از سال 89 معادل 100 هزار دلار ارزش داشته است، بعد از تغییر قیمت های نسبی قیمت آن به زیر این رقم رسیده در حالی که از نظر ریالی قیمت همان ملک بیش از دو برابر هم رشد کرده است، در چنین شرایطی مالک تلاش می کند قیمت ریالی دارایی خود را افزایش دهد تا دوباره معادل 100 هزار دلاری را بر قرار سازد.

متوسط قیمت هر متر مربع واحد مسکونی در شهر تهران در پایان سال 90 معادل 2.2 میلیون تومان بوده است، این رقم با احتساب متوسط قیمت دلار آزاد در سال 90 که 1360 تومان بوده ، قیمت 1620 دلاری را به ازای هر متر واحد مسکونی در تهران به ما می دهد.

در نه ماهه نخست سال 91 متوسط قیمت دلار به 2320 تومان رسیده است و قیمت هر متر مربع واحد مسکونی 2میلیون و282 هزار تومان شده، یعنی قیمت هر متر فضای مسکونی به 1415 دلار رسیده است.

با فرض پیش گفته شده می توان گفت در زمستان سال 91 نیز رشد قیمت ها ادامه پیدا کرده است و اگر قیمت های سال 91 بخواهد خود را با قیمت سال 90 هماهنگ کند، می توان پیش بینی کرد، رشد قیمت مسکن در سال 92 به گونه ای خواهد بود که متوسط قیمت هر متر فضای مسکونی به 4 میلیون 200 هزار تومان برسد یعنی قیمت مسکن در حال حاضر در مقایسه با پاییز سال 91 تا 30 درصد جای رشد دارد./خبرآنلاین

 

قیمت مسکن,تاثیر گذاری قیمت ارز بر قیمت مسکن

اندازه واقعی تصویر

 


ویدیو مرتبط :
ادامه رشد خزنده افزایش قیمت دلار

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

مرکز آمار: رشد 43 درصدی قیمت زمین در تهران /انتخابات و کاهش ارزش ریال مسکن را در زمستان گران کرد



افزایش قیمت زمین درتهران,افزایش قیمت  مسکن

مرکز آمار: رشد 43 درصدی قیمت زمین در تهران /انتخابات و کاهش ارزش ریال مسکن را در زمستان گران کرد

براساس تازه ترین گزارش مرکز آمار ایران تنها طی زمستان سال 91 قیمت زمین در تهران معادل 43.5 درصد رشد پیدا کرده است.

بازار مسکن بی توجه به طرح های ساخت وساز دولتی مانند مسکن مهر همچنان به راه خود می رود.  براساس تازه ترین گزارش منتشر شده از سوی مرکز آمار ایران متوسط قیمت هر متر زمین و یا خانه کلنگی در تهران طی زمستان سال 91 به حدود 5.7 میلیون تومان رسیده که در مقایسه با فصل پاییز سال معادل 43.5 درصد رشد پیدا کرده و در مقایسه با اسفندماه سال 90 معادل 157 درصد افزایش پیدا کرده که گویای یک جهش شدید در قیمت ها است.

 

براساس این گزارش بالاترین قیمت های ثبت شده زمین طی زمستان گذشته در شهر تهران معادل متر مربعی 20 میلیون تومان و کمترین آن یک میلیون تومان بوده است.

در مورد قیمت واحدهای مسکونی در شهر تهران هم متوسط قیمت برای زمستان 91هر متر مربع به 3.9 میلیون تومان ثبت شده است که در مقایسه با فصل پاییز معادل 19 درصد و در مقایسه با زمستان 90 معادل 72 درصد رشد داشته است.

 

در این وضعیت گرانترین قیمت ثبت شده برای یک متر مربع فضای مسکونی در زمستان گذشته معادل 21 میلیون تومان و حداقل آن معادل 660 هزار تومان (در منطقه 20 تهران) بوده است.

 

در مورد اجاره واحدهای مسکونی نیز متوسط اجاره بهای ماهانه به اضافه سه درصد ودیعه پرداختی معادل 16.3 هزار تومان ثبت شده که برای یک واحد مسکونی 100 متری معادل 1.6 میلیون تومان در ماه است. به عبارت ساده تر در زمستان 91 متوسط اجاره بهای یک واحد مسکونی 100 متری در شهر تهران از مرز 1.6 میلیون تومان عبور کرده است. این رقم در مقایسه با فصل پاییز معادل 3 درصد  ورد مقایسه با زمستان سال 90 معادل 28.4 درصد رشد را نشان می دهد.

 

سقف اجاره ثبت شده برای یک متر فضای مسکونی در دوره مورد بررسی معادل 837 هزار تومان بوده است که برای یک واحد مسکونی 100 متری رقمی معادل 8.3 میلیون تومان در ماه خواهد بود و البته ارزان ترین اجاره ماهانه متر مربعی 2000 تومان به ثبت رسیده است.

 

این افزایش قیمت به توجه به آنکه در بخش زمین بیشترین جهش را نشان می دهد گویای رشد شدید ساخت و ساز است. در سال 91 دو عامل سیاسی زمینه ساز این فضای قیمتی و رشد ساخت وساز در شهر تهران بوده است اول برگزاری انتخابات وهزینه های مترتبط بر آن که همزمان شده است با رشد واگذاری تراکم از سوی شهرداری ها.

 

دومین عامل بازهم به برگزاری انتخابات باز می گردد و همان تغییر دولت است، صاحبان نقدینگی در شرایطی که نمی دانند تبعات تغییر دولت چه خواهد بود تلاش دارند نقدینگی خود را به فضاهای کم ریسک وارد کنند، ارز،طلا و بورس می تواند در اثر تغییر و تحول دولت نوسانهای شدیدی در پیش رو داشته باشند. بنابراین بهترین فضای کم ریسک مسکن است و در این شرایط  افزایش تقاضای مصنوعی در ماه های پایانی فعالیت دولت دهم امری طبیعی به نظر می رسد.

 

البته عامل محرک اقتصادی این نوع تصمیم گیری ها که باید سهم اصلی افزایش قیمت را بازهم به آن اختصاص بدهیم بحث به روز رسانی ارزش دارایی ها در مقابل کاهش ارزش پول ملی است. در زمستان سال 91 در مقایسه با زمستان سال 90 قیمت دلار از 1719 تومان (متوسط زمستان 90) به 3524 توممان (متوسط زمستان 91) رسیده است به عبارتی همین کاهش ارزش تومان قیمت دارایی ها را به نصف کاهش داده است. بنابراین مبنا افزایش 100 درصدی قیمت در دارایی های ثابت به منظور مقاومت در مقابل کاهش ارزش پول ملی اتفاق افتاده است.

اخبار,اخبارجدید,اخبار جالب

خبرآنلاین