اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

مرگبارترین ماده مخدر دنیا، پشت مرزهای ایران


هشدارهای آسیب‌شناسان نشان می‌دهد كه ماده مخدر صنعتی كروكدیل به نزدیك مرزهای ایران رسیده است. این در حالی است كه آمارهای جهانی نشان می‌دهد كه مصرف‌كنندگان این ماده مخدر گوشتخوار كمتر از یك سال توانسته‌اند به زندگی خود ادامه دهند.

روزنامه تهران امروز: هشدارهای آسیب‌شناسان نشان می‌دهد كه ماده مخدر صنعتی كروكدیل به نزدیك مرزهای ایران رسیده است. این در حالی است كه آمارهای جهانی نشان می‌دهد كه مصرف‌كنندگان این ماده مخدر گوشتخوار كمتر از یك سال توانسته‌اند به زندگی خود ادامه دهند.

 سعید صفاتیان، مدیركل سابق درمان ستاد مبارزه با موادمخدر ضمن هشدار احتمال ورود كروكدیل به ایران می‌گوید: «هنوز مرزهای ایران به روی این ماده مخدر خطرناك باز نشده است. اما به دلیل آنكه این ماده مشتق از كدئین است باید حساسیت و هم و غم مسئولان بهداشت و درمان این باشد كه كدئین به راحتی در دسترس نباشد.»

وقتی قرار بود شیشه به ایران بیاید بسیاری از كارشناسان آن را مورد تحلیل و بررسی قرار داده و خواستار آگاه‌سازی مردم و رسانه‌ای شدن عوارض و عواقب مصرف آن شدند. جنایت‌های بسیاری براثر مصرف شیشه اتفاق افتاد تا زنگ خطرها به صدا درآیند. این روزها موادمخدر جدیدتری به بازار جهانی عرضه شده و بسیار خطرناك است. هنوز پشت مرزهای ایران مانده و قطعا اگر فرهنگ‌سازی نشود به ایران هم قدم خواهد گذاشت. «گوشتخوار» یا «كروكدیل» نام این ماده مخدر است كه مانند عوارض و اثراتش خطرناك و مشمئزكننده است. باید در حوزه پیشگیری، آموزش و درمان فعالیت زیادی كرد و سازمان‌ها موضوع شیوع كروكدیل را در كشورهای آسیا شرقی و روسیه جدی بگیرند.

 دكتر عباسعلی ناصحی مدیركل دفتر سلامت اجتماعی،‌ روان و اعتیاد وزارت بهداشت نیز نسبت به افزایش مصرف موادمخدر صنعتی و محرك به‌ویژه در زنان هشدار داده و می‌گوید: افزایش مصرف موادمخدر دو تا سه درصد بود، ولی این رقم در حال حاضر به 10 درصد افزایش یافته است. نگرانی امكان ورود موادمخدر صنعتی جدید به لایه‌های زیرین جامعه از جمله مسائلی است كه حتی نیروی انتظامی را به‌دنبال ارائه راهكارهایی برای پیشگیری از همه‌گیر شدن این مواد وا داشته است. سردار علی مویدی، رئیس پلیس مبارزه با موادمخدر ناجا، با قاطعیت اعلام كرد: امروز تخصصی‌ترین پلیس در بحث مبارزه با موادمخدر در تمام دنیا در كشور ما وجود دارد و بخشی از 85 درصد تریاك و 30 درصد هروئین دنیا در ایران كشف می‌شود. پلیس در كشفیات خود هنوز به كروكدیل برخورد نكرده است.

همه چیز در مورد كروكدیل

سعید صفاتیان به خوبی به تاریخچه تولید موادمخدر صنعتی به‌ویژه كروكدیل آشناست. او درباره این ماده مخدر گوشتخوار به روزنامه تهران امروز توضیح می‌دهد؛كروكدیل برای اولین بار در سال 1930 تا 1935 در كشور آمریكا و برای درمان اعتیاد (زیرا فرض بر این بود كه مانند متادون عمل می‌كند) تولید شد. بعد از آن در سوئیس از آن استفاده شد كه با دیدن اثرات بسیار خطرناك و مخرب، آن را كنار گذاشتند. متاسفانه طی چند سال گذشته به‌ویژه 6-7 سال اخیر استفاده از این ماده در كشور روسیه و آسیای شرقی زیاد شده است. گزارش آمار مصرف‌كنندگان این ماده گوشتخوار مختلف است.

مثلا در برخی آمارها آمده كه 5 تا 7 هزار نفر در روسیه در اثر مصرف این ماده كشته شده یا 100 هزار نفر در حال حاضر به كروكدیل اعتیاد دارند. كروكدیل یا گوشتخوار در اصل همان دزومورفین است. ماده‌ای كه از تركیب قرص كدئین با بنزین، تینر و برخی اوقات جوهر نمك به دست می‌آید. این ماده مخدر از طریق تزریق مصرف می‌شود. قدرت اثر آن چیزی برابر 20 برابر مورفین و 5 برابر هروئین است

ولی به دلیل استفاده از مواد فرار مانند بنزین و تینر در آن، بدن مصرف‌كننده را مورد حمله و تخریب شدیدی قرار می‌دهد. طول عمر كسی كه این ماده را استفاده می‌كند، حدود یك سال است. كروكدیل به دلیل حالت قانقاریایی كه ایجاد می‌كند به گوشتخوار نیز معروف است. در ابتدا پس از تزریق، گوشت به رنگ سبز در آمده و بعد از مصرف مكرر پوست از بین رفته و حتی گوشت خورده شده و از استخوان جدا می‌شود. به صورتی كه گاهی استخوان‌ها نیز قابل دید می‌شوند. در جاهای تزریق عوارض شدید‌تری دیده می‌شود. به دلیل عفونت‌های شدید، بر قلب، كبد، كلیه و... آنها تاثیرگذاشته و مرگ‌ومیر بالایی در این افراد وجود دارد.

ایدز برجسته‌ترین ارمغان موادمخدر تزریقی است

مدیركل سابق درمان ستاد مبارزه با موادمخدر در هشدار احتمال ورود كروكدیل به ایران به تهران امروز گفت: هنوز مرزهای ایران به روی این ماده مخدر خطرناك باز نشده است. اما به دلیل آنكه این ماده مشتق از كدئین است باید حساسیت و هم و غم مسئولان بهداشت و درمان این باشد كه كدئین به راحتی در دسترس نباشد.

سعید صفاتیان در ادامه افزود: الگوی مصرف موادمخدر در ایران امروزه در درجه اول تریاك، سپس شیشه و بعد از آن هروئین است. همچنین باید الگوی مصرف و تولید كشورهای همسایه را نیز بررسی كرده، تغییرات و احتمالات سنجیده شود. در كشور افغانستان تولید موادمخدر روز به روز افزایش پیدا می‌كند. در حال حاضر هم مصرف‌كنندگان ایران از شیشه به هروئین روی آورده‌اند. این تغییر به منظور جایگاه جدید و این جایگاه جدید با نبود برنامه حوزه درمان می‌تواند مشكل‌ساز باشد. این كارشناس مبارزه با موادمخدر پیشگیری را اصلی‌ترین عامل شیوع پیدا نكردن كروكدیل در ایران دانسته و گوید: در حوزه پیشگیری باید فعالیت بیشتری داشته باشیم. مرگ‌ومیر در افرادی كه كروكدیل مصرف می‌كنند زیاد است. همچنین به دلیل آنكه ساخت راحتی دارد و با قیمت پایین در دسترس قرار می‌گیرد، متاسفانه وقتی وارد كشوری می‌شود سریع رشد می‌كند.

 این دو عامل در عرضه و تقاضای موادمخدر خیلی موثر است. در برنامه بلند مدت، مسئولان امر باید از ورود یا تولید این ماده در كشور ممانعت به عمل آورند. امروز بهترین موقع پیشگیری است زیرا هنوز این ماده در ایران رخنه نكرده است. این خیلی خوب است كه هنوز نیامده در مورد آن فرهنگ‌سازی می‌كنیم. در نتیجه باید سطح آگاهی مردم بالا برود. حوزه آموزش باید فعالیت بیشتری داشته باشد. آموزش و پرورش و بهزیستی در این مورد می‌توانند آگاهی‌سازی كنند. پزشكان نیز باید تحت آموزش‌های لازم قرار گرفته و این مواد را بشناسند. همچنین مسئولانی كه در حوزه موادمخدر فعالیت می‌كنند نیز باید تحلیلی از آینده داشته باشند و بتوانند چالش‌های آینده را پیش‌بینی كنند. هر چقدر سطح استفاده از این موادمخدر صنعتی و روانگردان بالاتر باشد به دلیل عوارضی كه دارد افت عملكرد اجتماعی و شخصی خواهیم داشت.

وی ادامه می‌دهد: تریاك خطرات زیادی ندارد. كسی كه 40-50 سال تریاك كشیده یا خورده چنین مشكلاتی را ندارد. مثلا در مورد طول عمر كسانی كه هروئین استفاده می‌كنند 30 سال و مصرف‌كنندگان شیشه 20 سال پایین‌تر می‌آید و عمر مصرف‌كنندگان كروكدیل به یك سال می‌رسد. هر چقدر گرایش به سمت موادمخدر خطرناك‌تر بیشتر می‌شود، طول عمر كمتر خواهد شد. عملكرد اجتماعی افراد نیز به‌هم می‌خورد. شخص شغل، همسر، زندگی و... خود را از دست می‌دهد. دچار توهم و عوارض بسیار شدیدی می‌شود. اگر كروكدیل در معتادان كارتن خواب شیوع پیدا كند مرگ‌ومیر بالا خواهد بود و عفونت آنها می‌تواند به دیگران هم سرایت پیدا كند. مجموعه این عوامل باعث می‌شود كه توانایی آینده نگری درستی برای جوانان وجود نداشته باشد.

علل گرایش جوانان به موادمخدر

دكتر قرایی‌مقدم جامعه‌شناس نیز با اشاره به اینكه جوانان از عواقب خطرناك موادمخدر بخصوص موادمخدر صنعتی اطلاع كامل دارند و به سراغ آن می‌روند به تهران امروز می‌گوید: عوامل متعددی در گرایش جوان‌ها به موادمخدر وجود دارد. ولی مهم‌ترین آن عدم نشاط، شادی، سرگرمی و اشتغال است. جوانان به دلیل این كمبودها به جمع دوستان وارد شده و با آنها به سیگار و قلیان و پس از آن به موادمخدر روی می‌آورند. اصلی‌ترین علت مصرف موادمخدر بین جوان‌ها، نشاط بخشی و شادی آور بودن كاذب و لحظه‌ای موادمخدر صنعتی است. به گفته سردار ساجدی‌نیا، 450 نفر در محله كوچك هفت حوض با پنجاه كیلو موادمخدر دستگیر شده‌اند. راحتی دسترسی به موادمخدر توسط جوانان یك فاجعه است.

سعید صفاتیان زنگ‌های خطر را برای مسئولان كشور به صدا درآورده و می‌گوید: تا به حال مراكز درمانی در كشور گزارش رسمی در مورد كروكدیل نداده‌اند و این ماده خوشبختانه هنوز وارد بازار ایران نشده و كسی از آن استفاده نمی‌كند. اما اگر وارد بازار شود مشكلات خطرناكی را به‌وجود خواهد آورد. چون یكی از مشكلات كروكدیل نوع الگوی آن است و نكته بعدی این است هروئین كه وارد بازار می‌شود و شیشه‌ای‌ها سمت هروئین می‌روند باید به مسئولان بهداشت هشدار داد كه دوره سوم بیماری ایدز در ایران می‌تواند شیوع پیدا كند.

 اگر از زاویه موادمخدر نگاه كنیم كه شیشه‌ای‌ها به سمت هروئین روی آورده‌اند، اگر این مواد هم وارد بازار شود، كشور افغانستان با تغییر مواجه شده، نیروهای ناتو از آنجا بیرون بروند و تولید موادمخدر در آن بیشتر شود، ناامنی‌هایی كه عراق با تولید مواد روانگردان به‌وجود آورده است یك مجموعه‌ای است كه مصرف‌كنندگان را به سوی تزریق سوق می‌دهد، زنگ خطرها در مورد افزایش ایدز در جامعه زده می‌شود. مسئولین امر نیز باید برای این مسئله برنامه‌ریزی كاملی كنند تا توانایی مقابله با آن را داشته باشند.


ویدیو مرتبط :
قاچاق کالا و مواد مخدر در مرزهای ایران

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

رواج مصرف ماده مخدر "گُل" در ایران



اخبار ,اخبار اجتماعی ,ماده مخدر گل

 

اخبار اجتماعی -  رواج مصرف ماده مخدر "گُل" در ایران

یک روانپزشک گفت: ماده مخدر "گل" به دلیل صنعتی شدن و اضافه‌سازی محرک‌ها و گروه‌های مختلف بسیارخطرناک‌تر از ماری جوانا است.

سفید چیان با بیان این مطلب افزود: مخدری به نام گل که همان ماری جوانا تغییر یافته است که از قسمت‌های مختلف گیاه شاه دانه ساخته می‌شود.

این روانپزشک اظهار داشت: این ماده به شکل صنعتی از محرک‌ها و گرده‌های متفاوت درست می‌شود که قدرت آن را چند برابر کرده و بسیار خطرناک‌تر از ماری جوانا یا حشیش است.

وی در ادامه تصریح کرد: این ماده را تحت عنوان گل در آورده ‌اند به معنی زیبا، همچنین نام‌‌گذاری این ماده احتمالا به این دلیل است که خانواده و جامعه به مصرف آن حساس نشوند و نام این ماده وحشت و بدبینی را به همراه نداشته باشد.

سفید چیان افزود: مصرف این ماده به صورت پودر و کشیدنی است و در سال جاری رواج بیشتری پیدا کرده است.

سفید چیان اظهار داشت: مصرف این ماده خطرناک به دلیل صنعتی شدن آن باعث عوارضی مانند به هم خوردن تعادل حرکتی- اختلال حافظه- جنون و رفتار‌های غیر عادی می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: از دیگر عوارض این ماده اختلال روانپزشکی که شامل اضطراب و افسردگی، پرخاشگری و مصرف دراز مدت آن باعث نازایی می‌شود.

اخبار اجتماعی - باشگاه خبرنگاران