اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

مخالفت‌هایی که سد راه میوه‌های وارداتی نشد!



 اخباراقتصادی ,خبرهای  اقتصادی, واردات  میوه

در حالی که حجتی بارها مخالفت خود را نسبت به واردات میوه به دلیل تولید مناسب کمی و کیفی این محصولات اعلام کرده و تنها چند قلم میوه مانند موز، نارگیل، آناناس و انبه مجوز واردات از سوی این وزارتخانه دریافت کرده‌اند، میزان واردات انواع میوه به کشور در سال گذشته بیش از 41 درصد نسبت به سال قبلش افزایش یافته است.

به گزارش  ایسنا، محمود حجتی در تنظیم و کنترل بازار محصولات کشاورزی از طریق تعرفه‌های واردات، صادرات و تامین بازار داخلی طی سال گذشته اقدامات و دستورات مناسبی داده است اما اینکه تا چه حد این مسئله مورد توجه قرار گرفته و عملی شده است را باید از آمار و ارقام منتشر شده پرسید.

یکی از مسائلی که همواره وزیر جهاد کشاورزی طی سال‌های صدارتش نسبت به آن حساسیت داشت، بی نیازی ایران از واردات میوه به دلیل تولید مناسب این محصولات از نظر کمی و کیفی و کنترل واردات برخی میوه های فانتزی و گرمسیری مانند موز، نارگیل، انبه، آناناس و ... در راستای حفظ و تنظیم بازار داخلی میوه‌های تولیدی بود.

به گونه‌ای که این عضو هیات دولت در اواخر سال گذشته که میوه‌های قاچاق به کشور وارد شده بودند، ضمن افشاگری در خصوص چگونگی وارد کردن این محموله غیر قانونی به کشور گفت: وزارت جهاد کشاورزی بارها مخالفت خود را با واردات میوه به دلیل تولید مناسب میوه از نظر کمی و کیفی اعلام کرده است و علی‌رغم وجود مشکلات متعدد در این زمینه، مذاکرات و پیگیری‌های متعددی برای جلوگیری از این پدیده انجام داده است.

اما با وجود این مخالفت‌ها و ایستادگی وزارت‌ جهاد کشاورزی مقابل فشارهای برخی واردکنندگان میوه، سال گذشته 717 هزار و 500 تن انواع میوه به ارزش 567 میلیون و 700 هزار دلار به کشور وارد شد که از نظر وزنی 41.4 درصد و از نظر ارزشی 25.5 درصد افزایش داشته است.

جالب‌تر اینکه علی‌رغم کاهش قیمت میوه‌های وارداتی طی سال گذشته در بازار جهانی مشخص نشد چرا همچنان قیمت‌های بالای انواع میوه خارجی در بازار ادامه داشت و مصرف کنندگان باید صرفا به خاطر خارجی بودن و نه کیفیت و مطلوبیت قیمت‌های نجومی برای خرید آن‌ها پرداخت کنند.

البته نگاهی به آمارهای رسمی منتشر شده، نشان از کاهش 11.3 درصدی قیمت انواع میوه‌ی وارداتی است و بر این اساس قیمت متوسط هر کیلوگرم انواع میوه‌های خارجی وارد شده و البته رسمی، با در نظر گرفتن میانگین نرخ 3450 تومانی ارز آزاد در سال گذشته حدود 2730 تومان است.

حال باید دید وزارت جهاد کشاورزی می‌تواند امسال بازار میوه را بهتر از پارسال و البته سال‌های قبل از آن که روند افزایشی داشته است، کنترل کند یا اینکه باز هم زور دلالان و واردکنندگان میوه بر تولیدکنندگان و باغداران ایرانی می‌چربد و همچنان روند افزایشی واردات میوه ادامه پیدا خواهد کرد.
 


ویدیو مرتبط :
سم میوه های وارداتی، 10 برابر حد مجاز است

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

بازار میوه ساماندهی نشد / گیلاس وارداتی دانه‌ای ۱۰۰۰ تومان!



اخبار اقتصادی,خبرهای اقتصادی

با وجود خراب‌شدن میوه‌های داخلی بر شاخه درختان به‌علت قیمت پایین و هزینه‌های زیاد چیدن آن، میوه‌های وارداتی همچنان به‌مقدار زیاد وارد می‌شود که در این میان میوه‌های نوبرانه مانند گیلاس کیلویی ۱۲۰هزار تومان به فروش می‌رسد.

به گزارش تسنیم ، با فرا رسیدن عید، مشکل اصلی باغدارها بی‌توجهی به مشکلات، تلنبار شدن محصول روی دست آنها و نبود خریدار و قیمت‌های پیشنهادی بسیار پایین و از همه مهم‌تر وجود میوه‌های وارداتی به بازار است، اما مسئولان معتقدند که نه‌تنها هیچ گونه وارداتی در این خصوص وجود ندارد که هر سال نیز تمام نیاز بازار را با مرکبات داخلی و آن هم با قیمت‌های رایج از باغدارها تأمین می‌کنند.

این در حالی است که جولان پرتقال‌های مصری و نارنگی‌های پاکستانی در بازار میوه، کار باغداران ایرانی را کساد کرده تا جایی که میوه‌ها روی درختان می‌ماند و می‌گندد، اما روانه بازار نمی‌شود چرا که چیدن و حمل و نقل آن هزینه‌های زیادی دارد و سودی نصیب باغداران نمی‌کند.

وجود حلقه‌های بسیار در توزیع میوه خود نیز به‌تنهایی باعث افزایش قیمت آن‌چنانی میوه می‌شود و اگر معتقد باشیم قیمت میوه در سطح خرده فروشی گران نیست، نشان از آن دارد که قیمت خرید از کشاورز و باغدار بسیار اندک است و در هر دو صورت به افراد اصلی چرخه تولید و مصرف که باغدار و خانواده مصرف کننده هستند، جفا می‌شود؛ یعنی سوم شخص غایب پیروز میدان است.

نائب رئیس اتحادیه باغداران، مجتبی شادلو، گفت: "در حال حاضر هر کیلوگرم میوه‌های نوبرانه قاچاق همچون گیلاس به‌قیمت 120هزار تومان، انگور شیلی 35هزار تومان، سیب فرانسوی 18هزار تومان، شبرنگ و هلو 25هزار تومان در میادین میوه و تره‌بار به فروش می‌رسد".

تنوع این میوه‌ها و توزیع آنها در بازار به‌گونه‌ای است که در مغازه‌های مرکز شهر نیز برخی از اقلام آنها را می‌توان دید، میوه‌هایی که البته به‌دلیل گران بودن قیمتشان، برخی از مردم حتی فرصت یک بار چشیدن طعم آن را نیز ندارند و حتی برخی نام آنها را نیز نمی‌دانند. در این راستا، به نظر می‌رسد که دوباره جذابیت برای فروشندگان این میوه‌ها در بازار به وجود آمده است که آنها به‌سمت خرید این میوه‌ها و فروش آنها در بازار رفته‌اند.

پاملو ترکیه‌ای، سیب فرانسوی، سیب ترکیه‌ای، سیب شیلی، پرتقال مصری، توت‌فرنگی ترکیه، شلیل و آلوی چینی، لیموترش ترکیه، سیر چینی، آناناس آفریقایی و هندی، شاه‌بلوط و زنجبیل چینی و گلابی شیلی میوه‌هایی است که امروزه در میدان بزرگ تره‌‌بار و بازارهای شمال تهران خودنمایی می‌کند، در محل مناسبی از میدان و بازار جا خوش کرده‌ و قیمت بالاتری دارند اگرچه بسیارشان طعم و مزه مناسبی ندارد اما مورد اقبال برخی خریداران هستند.

ورود چنین میوه‌هایی به کشور علاوه بر اینکه بازارهای داخلی را قبضه کرده و سود کلان واردات آن به جیب تعداد معدودی که شاید به انگشتان دست هم نمی‌رسد می‌رود، از سوی دیگر ذائقه مردم هم با چنین میوه‌هایی سازگار نیست و شاید تنها یکی دو درصد مردم قادرند این میوه‌های گران‌قیمت را که هر عدد آن 10هزار تومان در بازار به فروش می‌رسد خریداری کنند و آن هم نه به‌دلیل طعم و مزه که صرفاً به‌دلیل پز دادن رنگارنگی سفره‌اش با میوه‌های خارجی گران‌قیمت است.

البته در مورد سایر میوه‌ها همین طور است و طعم آنها جز به کام عده‌ای معدود شیرین نشده است. ورود چنین میوه‌هایی که معمولاً به‌صورت مافیایی وارد کشور شده به‌رغم اینکه بعضاً اعلام می‌شود به‌دلیل پرداخت عوارض سنگین برای واردکنندگانش صرفه اقتصادی نداشته باشد اما دقیقاً این عوارض از خود مردم گرفته می‌شود و دقیقاً برای وارد کننده هم صرف می‌کند. زمانی که هیچ نظارتی بر بازار نیست و وارد کننده و فروشنده به هر قیمتی که توانستند می‌فروشند در حقیقت تنها این مردم هستند که در هر حالتی متضرر می‌شوند و حتی عوارض بالای وارد کنندگان را پرداخت می‌کنند.

 

اخبار اقتصادی - تسنیم