اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

مبتلایان به آنفلوآنزا انار بخورند


کارشناس آزمایشگاه کنترل غذا دانشگاه علوم پزشکی زاهدان گفت: انار شیرین خاصیت آنتی اکسیدانی را برای مهار یا خنثی‌سازی رادیکال‌های آزاد دارد و با داشتن این خاصیت می‌تواند با بیماری‌های مختلف از جمله آنفلوآنزا مقابله کند.

خبرگزاری فارس: کارشناس آزمایشگاه کنترل غذا دانشگاه علوم پزشکی زاهدان گفت: انار شیرین خاصیت آنتی اکسیدانی را برای مهار یا خنثی‌سازی رادیکال‌های آزاد دارد و با داشتن این خاصیت می‌تواند با بیماری‌های مختلف از جمله آنفلوآنزا مقابله کند.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان، فیروزکوهی اظهار داشت: مبتلایان به آنفلوآنزا با عوارضی مانند تب، بی اشتهایی، تهوع و استفراغ و اسهال روبرو می‌شوند که نیاز به دریافت تغذیه مناسب، در فرد مبتلا افزایش می‌یابد.

وی ادامه داد: به ازای هر درجه افزایش تب، باید 13 درصد انرژی دریافتی از غذا بیشتر شود.

فیروزکوهی گفت: کاهش مصرف غذا ناشی از بی اشتهایی در طول روز، باعث کاهش پروتئین دریافتی در افراد مبتلا و در نتیجه کاهش تدریجی مقاومت بدن در برابر میکروب‌ها می‌شود.

وی با تاکید بر ضرورت بهره‌مندی افراد مبتلا به آنفلوآنزا از یک رژیم غذایی مناسب، تصریح کرد: این افراد باید روزانه 4 – 3 لیتر مایعات برای تصفیه بدن از مواد سمی و نیز جبران مایعات اتلاف شده و مورد نیاز بدن، استفاده کنند.

این کارشناس علوم تغذیه ادامه داد: استفاده از مایعات خیلی شیرین به علت امکان ایجاد اختلالات گوارشی توصیه نمی‌شود.

فیروزکوهی گفت: شیر بهترین نمونه از مایعات است که انرژی، پروتئین، بخشی از ویتامین‌ها، مواد معدنی و مایعات لازم مورد نیاز بیمار را تامین می‌کند.

وی اذعان داشت: استفاده از انواع غلات و فرآورده‌های آن مانند برنج، ماکارونی، نان‌های سبوس دار و آبمیوه‌های طبیعی و همچنین مصرف انواع مغزها و دانه‌ها مثل کنجد و مصرف سوپ، ویتامین‌ها و مواد معدنی لازم برای بهبود بیماری را تامین می‌کند.


ویدیو مرتبط :
خواندن آهنگ انار انار توسط مصطفی صندل ترک!!

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

متخصص تغذیه: افسرده‌ها و مبتلایان به کم‌خونی گوشت بوقلمون بخورند



فوایدگوشت بوقلمون,درمان افسردگی,درمان کم‌خونی

متخصص تغذیه:
افسرده‌ها و مبتلایان به کم‌خونی گوشت بوقلمون بخورند

بسیاری از افراد جامعه با خواص گوشت بوقلمون آشنا نیستند در حالی که مصرف گوشت بوقلمون برای مادران باردار، مبتلایان به کم‌خونی و افسردگی بسیار مفید است.

لیلا داودی در گفت‌وگو با فارس، در مورد خواص گوشت بوقلمون گفت: بوقلمون علی‌رغم مرغ هم دارای گوشت سفید و کم چربی در ناحیه سینه و هم دارای گوشت تیره و قرمز در قسمت‌های ران است.

وی در مورد خواص این نوع پروتئین خاطرنشان کرد: جالب اینجاست که به دلیل بافت خاصی که گوشت بوقلمون دارد برخلاف برخی پروتئین‌ها هنگام طبخ حجم خود را از دست نمی‌دهد و کم‌ترین میزان چربی اشباع و کلسترول را در مقایسه با گوشت قرمز دارد. در عین حال منبع غنی از انواع ویتامین B و ویتامین A است.

همچنین املاحی مانند منیزیم، مس، آهن، روی، پتاسیم و سلونیوم در این ماده غذایی به وفور یافت می‌شود.

داودی مصرف گوشت بوقلمون را به ویژه در فصل سرما برای کودکان و سالمندان بسیار مناسب دانست و افزود: به دلیل وجود ویتامین A در این نوع گوشت نقش مهمی در تقویت سیستم ایمنی بدن دارد از طرف دیگر به دلیل نوعی مواد خاص به نام اسیدآمینه تریپتوفان در گوشت بوقلمون به افرادی که مبتلا به افسردگی هستند توصیه می‌شود تا از این ماده غذایی مصرف کنند چرا که به صورت گذرا و کوتاه‌مدت موجب آرامش و سرحالی در این افراد می‌شود.

این متخصص تغذیه در پاسخ به اینکه آیا گوشت بوقلمون مانند گوشت قرمز می‌تواند منبع خوبی برای تأمین آهن بدن باشد، گفت: مصرف 150 گرم گوشت بوقلمون در روز نیمی از اسیدفولیک بدن را تأمین می‌کند و مصرف متعادل آن برای مادران باردار بسیار مفید است. همچنین به دلیل وجود هموگلوبین زیاد در ران بوقلمون مصرف آن برای افرادی که کمبود آهن دارند بسیار مفید است و توصیه می‌شود.

به گفته وی، به دلیل اسید آمینه موجود در گوشت بوقلمون این ماده غذایی می‌تواند از تجمع سرب و جیوه در بدن جلوگیری کرده و به عملکرد کبد برای دفع سموم بدن کمک کند.

داودی به این نکته اشاره کرد که مبتلایان به نوعی سنگ کلیه و نقرس باید در مصرف این نوع پروتئین محتاط باشند./فارس