اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

ماجرای واردات گوشت گاومیش هندی


رئیس سازمان دامپزشکی موضوع واردات گوشت گاومیش هندی را مربوط به سال های گذشته عنوان کرد و گفت: در حال حاضر برای واردات گوشت گاومیش از کشور هند محدودیت هایی ایجاد کرده ایم.

خبرگزاری مهر: رئیس سازمان دامپزشکی موضوع واردات گوشت گاومیش هندی را مربوط به سال های گذشته عنوان کرد و گفت: در حال حاضر برای واردات گوشت گاومیش از کشور هند محدودیت هایی ایجاد کرده ایم.

دکتر خلج در نشست خبری هفته سلامت که روز چهارشنبه در ساختمان مرکزی وزارت بهداشت برگزار شد در پاسخ به سوال خبرنگار مهر مبنی بر واردات گوشت گاومیش هندی که آلوده به انگل است اظهار داشت: گوشت بوفالو یا گاومیش کیفیتی به مراتب بالاتر از گوشت گاو و گوسفند دارد و در کشور نیز تولید و مصرف می شود.

وی با اعلام اینکه میزان واردات گوشت ربطی به سازمان دامپزشکی ندارد اظهار داشت: ارزیابی خطراتی که می تواند گوشت های وارداتی به دنبال داشته باشد توسط سازمان دامپزشکی انجام می شود و گوشت گاومیش هندی نیز سالیان سال است که وارد کشور می شود.

خلج افزود: آنچه مسلم است میزان واردات گوشت گاومیش هندی در سال ۹۳ بسیار اندک و متعلق به مجوزهای بهداشتی بود که در سال ۹۲ برای واردات این محصول صادر شده بود.

رئیس سازمان دامپزشکی با اعلام اینکه هند از نظر وضعیت جنون گاوی براساس اطلاعات مندرج سازمان جهانی بهداشت دام جزو کشورهای با خطر قابل اغماض قرار دارد افزود: سلامت گوشت گاومیش در هند در حد کشورهای پیشرفته جهان است.

خلج با اعلام اینکه انگل سالکوسیت نیز در گوشت گاومیش داخل کشور نیز وجود دارد افزود: آنچه مسلم است گوشت گاومیش در فرآورده های گوشتی مثل سوسیس و کالباس مصرف می شود و چنانچه تخلفی در این زمینه صورت گرفته باشد واردکنندگان در لیست سیاه دامپزشکی قرار می گیرند.

رئیس سازمان دامپزشکی در ادامه درخصوص موضوع تولید خمیر مرغ و اختلاف نظری که با وزارت بهداشت در این زمینه وجود دارد اظهار داشت: اقداماتی که در زمینه تولید خمیر مرغ در کشور صورت می گیرد کاملا قانونی و علمی است و آن دسته از کارخانجاتی که این محصول را تولید می کنند ضوابط بهداشتی را به دقت اعمال می نمایند.

وی با اعلام اینکه دوستان وزارت بهداشت دغدغه هایی در خصوص استفاده از خمیر مرغ در تولید سوسیس و کالباس دارند گفت: جلساتی در همین ارتباط برگزار شده و خیلی زمان نمی برد که به یک تفاهم برسیم.


ویدیو مرتبط :
ماجرای واردات گوشت بوفالو

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

سوسیس، کالباس با طعم گوشت گاومیش هندی



اخبار,اخبار اجتماعی , سوسیس و کالباس

در حال حاضر به دلیل صرفه اقتصادی برخی کارخانجات اصفهان از گوشت گاومیش هندی برای تولید سوسیس کالباس استفاده می کنند.

سوسیس کالباس را می توان یکی از غذاهای جنجال برانگیز در جامعه ایرانی و در راس اخبار بهداشتی غذایی این سالها دانست به گونه ای که یک بار مسئولان بهداشت خبر از سرطان زا بودن این موادغذایی به دلیل استفاده بی رویه از نگهدارنده های نیتریت می دهند، بار دیگر تولید سوسیس کالباس با مرغ‌هایی بدون خارج کردن امعاء و احشا ء خبرساز می شود و این بار نیز خبر از تولید این ماده غذایی با گوشت بوفالو رسیده است.

در این ارتباط سید رضا موسوی به مهر گفت: گوشت بوفالو همان گوشت گاومیش است که از هند وارد می شود.

وی با اشاره به اینکه مسئولان کارخانجات سوسیس و کالباس با اعلام اینکه ما می خواهیم گوشت خود را تامین کنیم درخواست وارد کردن گوشت بوفالو را دادند، افزود: تا قبل از این از گوشت تولید داخل برای تولیدات سوسیس و کالباس کارخانجات استفاده می‌کردند که هم اکنون به علت صرفه اقتصادی اقدام به واردات گوشت گاومیش یا بوفالو کرده اند.

مسئول اداره نظارت بر بهداشت عمومی اداره کل دامپزشکی استان اصفهان در پاسخ به اینکه آیا این اقدام مخالف با حمایت از تولیدات داخلی نیست، خاطرنشان کرد: ما تنها موظف به بررسی ضوابط بهداشتی درخواست هستیم و سازمان های بازرگانی که اجازه واردات را صادر کردند باید پاسخگو باشند اما از دید بهداشتی این گوشت ها مشکلی نداشته است.

وی در خصوص این سوال که اگر از نظر بهداشتی مشکلی ندارد پس این همه جنجال در ارتباط با گوشت بوفالو از کجا نشات می گیرد، گفت: این تنها یک بازی سیاسی است و ما هیچ گاه خود را وارد این بازی ها نمی کنیم.

موسوی همچنین در ارتباط با خمیر مرغ گفت: مرکز فعال تولید خمیر مرغ در اصفهان نداریم اما اینکه ممکن است به شکل زیرزمینی این کار انجام بگیرد یا خیر، ما مسئول این موضوع نیستیم.

وی با بیان اینکه دستگاه بادر به خودی خود مشکلی ندارد و این در حالی است که به دلیل اینکه پیچ تنظیم این دستگاه ها در دست کاربر است، تخلفات زیاد و به همین دلیل غیر استاندارد است، گفت: معضل استفاده از این دستگاه این است که متاسفانه استفاده کنندگان، از امحاء و احشا مرغ برای تولید سوسیس و کالباس استفاده می کنند که باید از مرغ های تمیز و پاک شده و یا شنیسل استفاده کنند.

وی در حالی پیگیری جریان واردات گوشت بوفالو و استفاده از خمیر مرغ در کارخانجات سوسیس و کالباس را مسئله ژورنالیستی و جنجالی دانست و آن را مفید برای مردم ندانست که هر دو موضوع با تغذیه مردم ارتباط دارد و سالهاست که معاونت غذا و دارو استفاده از خمیر مرغ را به دلیل شیوه تهیه آن، غیر بهداشتی و مضر برای سلامتی مردم می داند.

 

اخبار اجتماعی - خبرآنلاین