اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

ماجرای تعرفه های 50 میلیونی پزشکان


رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس گفت: برخلاف باور رایج مردم که جامعه پزشکی تعرفه های ۵۰ میلیون تومانی و بیشتر دارند، در برخی بیمارستان ها درآمد اساتید و پزشکان فوق تخصص کمتر از ۵ میلیون تومان است.

خبرگزاری مهر: رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس گفت: برخلاف باور رایج مردم که جامعه پزشکی تعرفه های ۵۰ میلیون تومانی و بیشتر دارند، در برخی بیمارستان ها درآمد اساتید و پزشکان فوق تخصص کمتر از ۵ میلیون تومان است.

دکتر حسینعلی شهریاری در نشست هم اندیشی اعضای کمیسیون بهداشت و درمان مجلس با مدیران ارشد حوزه سلامت که در ساختمان ستادی وزارت بهداشت برگزار شد با اشاره به نام گذاری سال ۹۴ از سوی مقام معظم رهبری به عنوان "دولت و ملت، همدلی و همزبانی" تأکید کرد: ما هم باید به این موضوع اعتقاد داشته باشیم ضمن اینکه نقد هم باید وجود داشته باشد و هیچ گاه از نقد سازنده نگران نشویم و آن را به حساب خصومت و تخریب نگذاریم.

وی خطاب به وزیر بهداشت گفت: شما طرح بسیار بزرگی را شروع کرده اید و کمسیون بهداشت مجلس نیز تلاش کرده است تا به اجرای موفقیت آمیز این طرح کمک کندو  از مجموعه وزارت بهداشت حمایت می کند اما همان طور که می دانید هر طرحی هم نقاط مثبت و هم نقاط منفی دارد که همکاران ما در پی کم کردن نقاط منفی و رسیدن به تحول واقعی در نظام سلامت هستند.

شهریاری تصریح کرد: دغدغه کمیسیون بهداشت، حوزه بهداشت است، حوزه درمان هزینه های زیادی در پی خواهد داشت و با کمبود منابع روبرو هستیم و به همین خاطر باید از منابع حاصل از یارانه ها ،حداکثر خدمات رسانی به مردم را انجام دهیم.

رئیس کمیسیون بهداشت مجلس گفت: طبق فرمایشات مقام معظم رهبری بیمار جز رنج بیماری نباید دغدغه ای داشته باشد  و الحمدالله بیماران وقتی به بیمارستانهای دولتی مراجعه می کنند مشکلی ندارند اما اولویت اول ما باید این باشد که نگذاریم مردم بیمار شوند چون هزینه های زیادی را می طلبد.

وی ادامه داد: اگر بخواهیم هزینه ها را کاهش دهیم باید به سمت تکمیل و توسعه شبکه برویم و بیماران از طریق سیستم ارجاع، مراجعه کنند و سطح بندی را به طور کامل عملیاتی و اجرا کنیم.

شهریاری در بخش دیگریاز سخنان خود با اشاره به اینکه باید یک تجدیدنظر در حوزه تعرفه گذاری صورت گیرد اظهار داشت: درحال حاضر فضای نامناسبی وجود دارد به گونه ای که علیرغم  تعرفه گذاری و افزایش آن، هنوز هم برخی گروه های پزشکی به ما مراجعه و اعلام نارضایتی می کنند البته تعرفه فعلی برای برخی گروه های پزشکی قابل قبول و برای برخی دیگر با نارضایتی روبرو بوده است.

وی تأکید کرد: هدف اصلی در تعرفه گذاری این است که در گروه های پایه مانند داخلی، اطفال و گروه هایی که به اصطلاح "چاقو به دست" نیستند و درآمدهای آنها اختلاف زیادی با برخی گروه های جراحی دارد شاهد ارتقاء تعرفه باشیم ضمن اینکه برخلاف باور رایج مردم که جامعه پزشکی تعرفه های ۵۰ میلیون تومانی و بیشتر دارند، در برخی بیمارستان ها درآمد اساتید و فوق تخصصان کمتر از ۵ میلیون تومان است.

نماینده مردم زاهدان در مجلس با اشاره به این مطلب که پرستاران یکی از ارکان تیم پزشکی هستند افزود: اگر خدمات پرستاری مطلوب برای بیمار انجام نشود قطعا نتیجه خوبی در پی نخواهد داشت انتظار ما از وزیر محترم این است که با توجه به چندین بار حضور این قشر زحمت کش در برابر مجلس شورای اسلامی راه حلی را پیدا کنیم تا دریافتی های جامعه پرستاری معقول باشد تا شاهد دلگرم شدن آنان، ارائه خدمات بهتر و همچنین کاهش فضاسازی بر علیه جامعه پزشکی باشیم.

شهریاری گفت: در قانون اصلاح سهمیه ۳۰ درصدی مناطق محروم، پذیرش تمامی گروه های پزشکی برای این مناطق باید صورت گیرد و علاوه بر پزشکان متخصص، فوق تخصص ها و پرستاران و دیگر گروه ها با یک توزیع مناسب موجب کاهش مشکلات نیروی انسانی در مناطق محروم شوند.

رئیس کمیسیون بهداشت مجلس بیان داشت: وضعیت نیروی انسانی در استان تهران هم مطلوب نیست و تنها تفاوت استان تهران با دیگر استان های محروم در این است که بیماران از شهرستان های مختلف مانند ورامین و اسلام شهر، ظرف یک ساعت به شهر تهران دسترسی دارند اما در استان های سیستان و بلوچستان، کردستان، ایلام، بوشهر، لرستان و چهارمحال و بختیاری که با محدودیت نیروی انسانی روبرو هستیم برخی بیماران باید مسافت های چندصد کیلومتری را طی کنند.

وی در پایان گفت: هر قدر به مردم خدمات دهیم نتوانسته ایم  وظیفه خود را نسبت به مردم انجام دهیم چرا که آنها همه چیز خود را برای انقلاب و نظام مقدس جمهوری اسلامی داده اند اما ما به نحوی که شایسته این عزیزان باشد نتوانسته ایم انجام وظیفه کنیم و امیدوارم در سال همدلی و هم بتوانیم خدمات شایسته ای به مردم عزیز ارائه دهیم.


ویدیو مرتبط :
اندر حکایت تعرفه های پزشکان در سال جدید

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

ماجرای ریسک 50 میلیونی برخی رانندگان


با گذشت 10 روز از نخستین ماه حرام، گویا استقبال از الحاقیه های بیمه بسیار کم بوده است. ابلاغ افزایش نرخ دیه و بیمه نامه در حالی که مدت زمانی از آغاز سال گذشته است، مشکلاتی را برای برخی از مردم در دریافت الحاقیه ایجاد کرده است.





روزنامه هفت صبح:
 با گذشت 10 روز از نخستین ماه حرام، گویا استقبال از الحاقیه های بیمه بسیار کم بوده است. ابلاغ افزایش نرخ دیه و بیمه نامه در حالی که مدت زمانی از آغاز سال گذشته است، مشکلاتی را برای برخی از مردم در دریافت الحاقیه ایجاد کرده است.

مراجعه مجدد به شرکت ها و نمایندگی های بیمه و صرف هزینه ای دوباره باعث شده که برخی از افراد برای دریافت آن اقدام نکنند و ریسک افزایش نرخ را به جان بخرند. گرچه موضوع افزایش هر ساله دیه، نرخ بیمه ها و دریافت الحاقیه اجباری به گفته برخی از مقامات صنعت بیمه کشور قانونی است اما بیمه مرکزی و قوه قضاییه باید راهکار دیگری برای این شرایط پیدا کنند تا مردم برای دریافت الحاقیه به سختی نیفتند.

با توجه به اینکه سقف بیمه نامه های شخص ثالث در سال گذشته، 152 میلیون تومان بود، این پوشش کفایت ماه های عادی با نرخ جدید را داشت اما هم اکنون که ماه رجب که اولین ماه حرام سال است، فرا رسیده بیمه گذاران لازم است که نسبت به خرید الحاقیه بیمه نامه تا سقف 200 میلیون تومان اقدام کنند.

در عین حال برخی از دفاتر و نمایندگی های شرکت های بیمه در سطح شهر تهران به دلیل پایین بودن مبلغ برخی از الحاقیه ها که تنها فاصله یک یا دو ماهه با مدت زمان تمدید دریافت بیمه نامه مجدد سالیانه دارند، انگیزه ای برای صدور الحاقیه ها ندارند و به مشتریان عنوان می کنند که فعلا وقت صدور الحاقیه بیمه نداریم!

این بیمه گران با توجه به اینکه درصدی را باید به شرکت های بیمه بپردازند و تنها رقمی اندک برای آنها از صدور الحاقیه می ماند، انگیزه ای برای این کار ندارند و مشتریان خود را سرمی دوانند. این در حالی است که مشتری مجبور است برای دریافت الحاقیه به همان دفتر نمایندگی که بیمه شخص ثالث خود را خریداری کرده است، مراجعه کند.

هیچ کس الحاقیه شخص ثالث نمی خرد

رانندگان وسایل نقلیه شخصی، ریسک 50 میلیون تومانی را به جان خریده اند و بر الحاقیه بیمه شخص ثالث که 24 درصد افزایش قیمت داشته، چشم پوشیده اند. حداکثر قیمت الحاقیه بیمه نامه شخص ثالث، 925 هزار تومان قیمت دارد.

از الحاقیه استقبال نشد

گرچه بیمه مرکزی نسبت به اعلام آمار مراجعه و صدور الحاقیه بیمه امتناع می کند اما بررسی های میدانی مهر از برخی نمایندگی های بیمه ها در سطح شهر نشان می دهد که تنها بخش اندکی از افراد برای دریافت الحاقیه مراجعه کرده اند. افزایش 31.6 درصدی نرخ دیه سال جاری از ابتدای اردیبهشت ماه از سوی قوه قضاییه صورت گرفت و بر این اساس، بیمه مرکزی 20 روز پیش حق بیمه شخص ثالث خودروها را با حداکثر 24 درصد افزایش نسبت به سال قبل تعیین و ابلاغ کرد. البته مصطفی پورمحمدی، وزیر دادگستری در واکنش به نرخ جدید بیمه شخص ثالث اعلام کرده بود که نرخ های بیمه شخص ثالث در سال جدید بازنگری و تعدیل می شود که با گذشت این مدت هنوز اقدامی در این زمینه صورت نگرفته است.

جزییات قیمتی انواع حق بیمه شخص ثالث

بیمه مرکزی اعلام کرده است که میزان افزایش حق بیمه در مقایسه با افزایش دیه، حدود 8 درصد کمتر است. این میزان، کاهش تخفیف داوطلبانه بیمه به مشتریانش عنوان شده است. براساس جداول ابلاغی در تاریخ اول اردیبهشت ماه جاری، حداکثر حق بیمه سالیانه بیمه اجباری شخص ثالث انواع وسایل نقلیه با اعمال 5 درصد تخفیف، 5 میلیون تومان اعلام شد.

نرخ حق بیمه برای وسیله نقلیه کمتر از چهار سیلندر 5,946,450 ریال، پیکان، پراید و سپند 7,020,115 ریال، سایر چهار سیلندرها 8,258,958 ریال، بیش از چهارسیلندر 9,250,033 ریال، موتورسیکلت گازی 1,486,612 ریال، موتورسیکلت دنده ای یک سیلندر 1,816,971 ریال، موتورسیکلت دو سیلندر و به بالا 1,982,150 ریال و دنده ای سه چرخ با سایدکار 2,147,329 ریال تعیین شده است.

طبق قانون، به حق بیمه هر خودرو مالیات بر ارزش افزوده تعلق می گیرد. حداکثر حق بیمه حوادث برای سواری 600 هزار ریال، برای اتوبوس و بارکش 2 میلیون ریال و برای موتورسیکلت 500 هزار ریال است که به حق بیمه اضافه می شود. همچنین از سال ساخت وسیله نقلیه پانزده سال گذشته باشد، به ازای هر سال مازاد بر پانزده سال، دو درصد و حداکثر 10 درصد به حق بیمه افزوده می شود.