اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

قیمت سکه ساعتی شد



 

 

با ادامه روند صعودی و حباب گونه قیمت سکه ها در روزهای اخیر و آشفتگی این بازار، لازم است بانک مرکزی با دخالت در این مساله از تداوم این روند جلوگیری كند.

به گزارش مهر، قیمت طلا طی روزهای اخیر با نزدیک شدن به ایام پایانی سال، هر روز با افزایش و رکورد جدیدی مواجه می شود و گویا قیمتها برای پیشی گرفتن از یکدیگر مسابقه ای را ترتیب داده اند.

قیمت سکه ساعتی شد

علاوه بر افزایش قیمتها، بازار سکه هر لحظه نوسانی را تجربه می کند، به نحوی که قیمت در هر ساعت رقمی را نشان می دهد، این در حالی است که فعالان بازار سکه و طلا قیمت سکه ها در بازار را حبابی عنوان می کنند.

هر سال با نزدیک شدن به روزهای پایانی سال بازار سکه ایام پرالتهابی را می گذراند، اما امسال این تلاطم بیشتر خود را نشان داده است و لزوم برقراری یک تعادل در بازار بیش از گذشته خود را نشان می دهد.

با وجود اینکه بانک مرکزی اطلاعیه هایی را مبنی بر حراج شمش طلا از طریق بانک کارگشایی و عرضه سکه یک گرمی علاوه بر بانک صادرات و ملت در بانک ملی را در دستور کار قرار داده است، اما لزوم افزایش حراج روزانه سکه ها و عرضه بخشی از 5 میلیون قطعه سکه ای که توسط بانک مرکزی ضرب شده است، ضروری به نظر می رسد.

لزوم مداخله بانک مرکزی

بانک مرکزی پیش از این اعلام کرده بود که 5 میلیون قطعه سکه در بانک مرکزی ضرب شده و در زمان نیاز آن را وارد بازار خواهد کرد، در عین حال مسئولان این بانک عنوان کرده اند که تنها بخشی از این سکه های ضرب و آماده شده وارد بازار شده است.

علاوه بر آن عرضه ها و حراج سکه های گرمی در بانک کارگشایی می تواند راهگشای فروکش کردن التهاب بازار سکه باشد، بازاری که قیمتها در آن لحظه ای و به دلخواه تعیین می شود.

این در حالی است که فعالان بازار مطرح می کنند گرچه قیمت طلا در بازارهای جهانی افزایش یافته است اما قیمت طلا و سکه در بازار داخلی مطابق قیمتها در بازار داخلی نیست.

دیروز سه شنبه قیمت سکه طرح قدیم در بازار 460 هزار تومان، طرح جدید 400 هزار تومان، نیم سکه 200 هزار تومان و ربع سکه 110 هزار تومان بود.... / تحلیل : عصر ایران


ویدیو مرتبط :
کاهش قیمت سکه

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

افزایش بدون توقف قیمت سکه



 

افزایش بدون توقف قیمت سکه

 

در هفته گذشته برای معامله‌گران سکه تمام بهار آزادی در بورس کالای ایران روزهای بی‌نظیری رقم خورد. روزهایی که چه از نظر قیمتی و چه از نظر حجم معاملات در تاریخ معاملات آتی سکه ایران بی‌همتا بود. افزایش ناگهانی قیمت پس از روز دوشنبه و ادامه روند آن تا روز چهارشنبه بسیار چشمگیر بود.


طی این مدت سکه طلای تمام بهار آزادی تحویل تیر و شهریور ماه به ترتیب با افزایش بیش از ۸۰,۰۰۰ و ۱۰۰,۰۰۰ ریالی رکوردهای قبلی خود را شکستند و به بالاترین حد خود رسیدند. در بازار نقدی سکه نیز روند قیمتی به همین ترتیب بود؛ به نحوی که قیمت هر قطعه سکه تمام بهار آزادی طرح جدید، در ابتدای هفته برابر با ۳,۰۱۰,۰۰۰ ریال بود و در انتهای هفته به بیش از ۳,۱۱۰,۰۰۰ ریال رسید. از مهم‌ترین دلایل این افزایش قیمت می‌توان به صعود شدید بازارهای جهانی و ثبت رکورد جدید ۱۲۵۱.۶۶ دلار برای هر اونس طلا در روز سه‌شنبه اشاره کرد؛ اما جزئیات رویدادها و شرح معاملات در روزهای مختلف هفته گذشته به شرح زیر می‌باشد:


یکشنبه: به دلیل تعطیلی رسمی روز شنبه معاملات هفته گذشته از روز یکشنبه آغاز شد. در این روز همانند هفته گذشته حجم معاملات دور از انتظار بود و به‌رغم تعطیلی بازارهای جهانی تحرک معامله‌گران در بازارهای داخلی بسیار بالا بود؛ به نحوی که مجموعا ۷۶۳ قرارداد برای تحویل تیر و شهریور مورد داد و ستد قرار گرفت. با توجه به انتشار آمار اقتصادی آمریکا در روز جمعه و تفسیر بازار از آن مبنی بر عدم برآورده شدن انتظارها، تحلیل‌هایی مبنی بر افزایش قیمت طلای جهانی در روز دوشنبه در بازار داخلی به گوش می‌رسید. زیرا با توجه به عدم ثبات در حوزه یورو و آمار نامناسب اقتصادی در آمریکا، طلا بیش از پیش مورد توجه سرمایه‌گذاران قرار می‌گیرد و به عنوان محلی امن در مقابل ارزهای متزلزل بهای بالایی پیدا می‌کند. در نتیجه همین تحلیل‌ها و انتظارات، قیمت‌ها نسبت روز معاملاتی قبل با افزایش روبه‌رو شد و قیمت تسویه روزانه برای قراردادهای تحویل تیر و شهریور ماه به ترتیب معادل ۳,۱۲۶,۵۶۶ و ۳,۱۶۴,۳۱۹ ریال شد. در این روز سکه تمام بهار آزادی در بازار نقدی به قیمت ۳,۰۱۰,۰۰۰ ریال مورد داد و ستد قرار می‌گرفت؛ در حالی كه قیمت تئوریک آن تقریبا برابر با ۳,۰۶۰,۰۰۰ ریال بود.


دوشنبه: بازگشایی بازارهای جهانی در روز دوشنبه و طی ساعات معاملاتی قراردادهای آتی؛ یعنی از ساعت ۱۰ الی ۱۷ چندان انتظار معامله‌گران را مبنی بر افزایش قیمت تامین نکرد و پس از معامله ۴۰۲ قرارداد آتی سکه تمام بهار آزادی برای تحویل تیر ماه و ۱۹۱ قرارداد برای تحویل شهریور ماه بازار معاملات آتی سکه طلا با کاهش قیمت جزئی مواجه شد. در پایان این روز قیمت‌های تسویه روزانه برای قراردادهای تحویل تیر و شهریور به ترتیب ۳,۱۱۰,۸۸۱ و ۳,۱۵۹,۰۷۶ ریال تعیین شد؛ اما با اتمام ساعات معاملات در ایران و همزمان با باز شدن بازار در آمریکا قیمت هر اونس در بازار‌های جهانی در کمتر از چند ساعت بیش از ۳۰ دلار افزایش یافت. تاکنون درخواست‌های بسیاری از جانب معامله‌گران به کارگزاران معاملات آتی مبنی بر تجدیدنظر در ساعات معاملات با توجه به گشایش رسمی معاملات آمریکا در بازارهای جهانی رسیده است تا بازار داخلی با غافل‌گیری مواجه نشود. در این زمینه معامله‌گران حتی درخواست شبانه‌روزی نمودن معاملات آتی با توجه به ماهیت متغیر آن و با استفاده از بسترهای فناوری اطلاعات را نیز دارا می‌باشند و با در نظر گرفتن سرعت رشد این بازار در کشور و نیاز مبرم معامله‌گران به اطلاعات و انجام معاملات بلادرنگ، توجه مسوولین را بیش از پیش برای اعمال تغییرات می‌طلبد.


سه‌شنبه: آغاز معاملات روز سه‌شنبه با شوک قیمتی طلا در بازارهای جهانی همراه بود. بازار جهانی نیز در این روز نوسانات زیادی داشت. طی این روز و در ساعات معاملات داخلی قراردادهای آتی، قیمت هر اونس طلا در بازارهای جهانی رکورد قبلی خود را شکست و با ثبت قیمت ۱۲۵۱.۶۶ دلار به بالاترین حد خود در تاریخ رسید. این رکوردشکنی در بازار داخلی نیز اثر خود را گذاشت و موجب افزایش قیمت هر دو قرارداد تحویل تیر و شهریور شد؛ به نحوی که قیمت تسویه روزانه دوباره رکورد جدیدی را تجربه کرد و برای این قراردادها به ترتیب برابر با ۳,۱۷۷,۴۲۶ و ۳,۲۴۳,۶۷۵ ریال شد؛ یعنی افزایش بیش از ۷۰,۰۰۰ ریال برای هر قطعه سکه تحویل تیر ماه و ۹۰,۰۰۰ ریال برای هر قطعه سکه تحویل شهریور ماه که در نوع خود بی‌سابقه است. حجم معاملات نیز در این روز و در کل برای هر دو قرارداد به رقم ۱۴۹۸ رسید. در این روز قیمت سکه نقدی نیز افزایش یافت و به ۳,۰۶۰,۰۰۰ ریال رسید، گرچه در ساعات پایانی معاملات در بازار جهانی مقداری از التهاب کاسته شد و قیمت هر اونس طلا کمی کاهش یافت.


چهارشنبه: آخرین روز معاملاتی هفته گذشته به‌رغم کاهش ۱۰ دلاری هر اونس طلا در بازارهای جهانی شاهد افزایش قیمت برای قراردادهای آتی سکه تحویل هر دو ماه تیر و شهریور در بورس کالای ایران بود. شاید یکی از دلایل مهم این امر افزایش ارزش دلار در بازار داخلی و به تبع آن افزایش قیمت نقدی سکه در بازار داخلی دانست. روز چهارشنبه قیمت سکه تمام بهار آزادی در بازار نقدی حتی به رقم ۳,۱۲۰,۰۰۰ ریال برای هر قطعه سکه نیز رسید. ضمن آنکه هنوز برخی از تحلیل‌گران در این روز معتقد به افزایش قیمت در روزهای پیش رو بودند. در روز چهارشنبه و پس از معامله مجموعا ۱۲۵۳ قرارداد برای موعد تیر و شهریور، قیمت تسویه روزانه به ترتیب معادل ۳,۱۹۳,۶۱۳ و ۳,۲۵۱,۶۸۶ ریال تعیین شد و روز آخر معاملات با ثبت رکورد قیمتی جدید، هم در بازار آتی و هم در بازار نقدی سکه تمام بهار آزادی به پایان رسید. با توجه به شرح رویدادهای هفته گذشته و افزایش حجم معاملات در بازار آتی لازم است مسوولان ذی‌ربط با نیازسنجی بازار به رفع مشکلات پیش روی بازار معاملات آتی بپردازند و همانند گذشته که مرحله به مرحله با همکاری کارگزاران، معامله‌گران و مسوولان محترم زمینه رشد این بازار فراهم آمد، هم‌اکنون نیز با رسیدن این بازار به مرحله‌ای جدید، راهکارهای جدیدی برای پاسخ به نیاز معامله گران طراحی و ارائه شود.... /  یادداشت : روزنامه دنیاى اقتصاد