اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

قیمت اسکناس‌ های نو در بازار سیاه


بازار سیاه خریدو فروش اسکناس نو داغ شده است و دلالان این بازار هر بسته 100 تایی اسکناس 10 هزار تومانی را یک میلیون و 15 هزار تومان به مشتری می‌فروشند

خبرگزاری مهر: بازار سیاه خریدو فروش اسکناس نو داغ شده است و دلالان این بازار هر بسته 100 تایی اسکناس 10 هزار تومانی را یک میلیون و 15 هزار تومان، اسکناس 5 هزار تومانی را به قیمت 520 هزار تومان، اسکناس 2 هزار تومانی را به قیمت 215 هزار تومان، اسکناس هزار تومانی را به قیمت 113 هزار تومان، اسکناس 500 تومانی را به قیمت 62 هزار تومان و اسکناس 200 تومانی را به نرخ 33 هزار تومان به مشتری می‌فروشند.

هر ساله با نزدیک شدن به ایام نورز، بازار خرید و فروش اسکناس های نو و "تانخورده" داغ می شود و تعداد دلالان فعال در این بازار افزایش می یابد، دلالان بازار سیاه اسکناس نو، به هر تعداد و با قیمت های بالا اسکناس های تانخورده را به متقاضیان می فروشند و سودهای کلانی را به جیب می زنند.

این افراد هیچگونه محدودیتی برای فروش به مشتریان ندارند و این روزها که مشتریان زیادی هم دارند، با قیمت های بالا اسکناس های تانخورده را به مشتریان می فروشند. در بازار سیاه از اسکناس‌های 100، 200، 500 و 1000 تومانی گرفته تا اسکناس‌های 2 هزار تومانی، 5 هزار تومانی و حتی 10 هزار تومانی به چشم می خورد.

قیمت این اسکناس ها نیز متفاوت است و برخی از اسکناس ها مانند اسکناسهای 10 هزار تومانی که کمتر از سایر اسکناس ها متقاضی دارند، نسبت به اسکناس های 5 هزار تومانی، دوهزار تومانی و هزار تومانی کمتر است، به عبارتی نرخ اسکناسها بستگی به فراگیری آنها در بازار دارد.

بازار سیاه خرید و فروش اسکناس نو داغ شد


دلالان بازار سیاه اسکناس های نو، این اسکناس ها را به صورت بسته های 100 تایی به مشتریان می فروشند، به طوریکه قیمت هر بسته اسکناس 5 هزار تومانی به قیمت 520 هزار تومان، بسته اسکناس 2 هزار تومانی به قیمت 215 هزار تومان، اسکناس هزار تومانی به قیمت 113 هزار تومان، اسکناس 500 تومانی به قیمت 62 هزار تومان و اسکناس 200 تومانی 33 هزار تومان فروخته می شود.

قیمت هر بسته اسکناس 100 تایی 10 هزار تومانی نیز یک میلیون و 15 هزار تومان است، یعنی قیمت اسکناس ها بستگی به تعداد تقاضاهای مشتریان دارد، به طور مثال اسکناس های 5 هزار تومانی، 2 هزار تومانی و هزار تومانی که مشتران بیشتری دارند به قیمت های بالاتری هم به فروش می رسند.

خرید و فروش اسکناس نو در حالی در بازار سیاه رونق گرفته که هنوز بانک مرکزی اسامی شعب منتخب ارائه دهنده اسکناس های نو را به مردم اعلام نکرده و طی روزهای آینده اسامی این شعب اطلاع رسانی خواهد شد. سال گذشته بیش از 360 میلیارد ریال اسکناس نو در تهران و دو برابر آن در شهرستانها با ترکیب‌های 500 تومانی، هزار تومانی و 2 هزارتومانی و 5 هزار تومانی برای ایام پایان سال با توجه به نیاز مردم توسط شعب منتخب بانکهای تجارت و ملی توزیع شد.

یکی از این دلالان در پاسخ به سئوال خبرنگار مهر در مورد اینکه اسکناس های نو را از چه محلی تهیه می کنید؟ گفت: این اسکناس ها دست به دست می شود و ما نیز با قیمت های بالا آن را از فردی دیگر خریداری می کنیم که البته منشاء ورود این اسکناسهای نو به بازار کارمندان بانکی هستند. دلالهای عمده از طریق ارتباطات خود در بانکها از طریق کارمندان بانکها اسکناسهای نو را دریافت و آن را در بازار آزاد می فروشند.

به نظر می رسد که دسترسی به اسکناسهای نو برای دلالان راحت تر از مردم عادی است، این افراد از طریق کارمندان بانکها که به راحتی به اسکناسهای نو دسترسی دارند، پول نو تهیه می کنند. تمام اسکناسهای نو موجود در دست دلالان با باندرول و آرم بانک مرکزی است، یعنی اسکناس مستقیما از بانک مرکزی به شعبات بانکها و از آنجا دست نخورده به دست مشتری در بازار آزاد می رسد.

حکم شرعی خریدوفروش اسکناس نو

سید عباس موسویان عضو کارگروه بانکداری بدون ربا در مورد حکم شرعی خرید و فروش اسکناس های نو گفت: اگر اختلاف قیمت در خرید اسکناس نو در حد متعارف باشد، اشکالی ندارد. یعنی اگر اختلاف قیمت در حد متعارف و در حد نو و کهنه بودن اسکناس باشد، اشکالی ندارد.

وی افزود: اما چنانچه در این خرید و فروش سوء استفاده هایی صورت گیرد و اجحاف شود، دارای اشکال است، یعنی اگر اختلاف قیمت بیش از حد متعارف باشد اشکال دارد.

موسویان با اشاره به تفاوت ارزشی اسکناس نو وکهنه از نظر فقهی افزود: برخی از افراد رغبت دارند که برای ایامی همچون اعیاد اسکناس نو تهیه کنند، بنابریان این امر باعث می شود که قیمتی برای اسکناس نو پرداخت شود.


ویدیو مرتبط :
بازار سیاه اسکناس های نو از کجا تغذیه می شود؟

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

روایت جدیدی از بازار سیاه اسکناس نو!



اخبار,اخباراقتصادی,بازار سیاه اسکناس های نو


اخبار اقتصادی - روایت جدیدی از بازار سیاه اسکناس نو!

امسال نیز حدود سه هفته مانده به نوروز، خرید و فروش اسکناس های نو رونق گرفته و بهای طلا و ارزهای معتبر خارجی افزایش یافته و پس از ماه ها رکود، بهای سکه ی طلا به مرز یک میلیون تومان نزدیک می شود که نشان از آغاز گرانی های سال نو دارد.

هرچه اسکناس ها قدیمی تر باشد، رند بودن اعداد ارزش بیشتری پیدا می کند. اگر تمام اعداد شماره سریال یکسان باشد که داستان بسیار متفاوت است و قیمت آن بسیار بالاست.
 
 بهار 93 در راه است و بازار خریدهای نوروزی هر روز داغ تر و داغ تر می شود. هر سال اما در آستانه نوروز گرانی ها نیز از راه می رسند و بازار سیاه برخی مایحتاج مردم که از ملزومات عید نوروز هستند، به دلیل کمبود در بازارهای مختلف به وجود می آید که آن هم نتیجه ای جز تحمیل بار اضافه اقتصادی بر خانوارها ندارد.

امسال نیز حدود سه هفته مانده به نوروز، خرید و فروش اسکناس های نو رونق گرفته و بهای طلا و ارزهای معتبر خارجی افزایش یافته و پس از ماه ها رکود، بهای سکه ی طلا به مرز یک میلیون تومان نزدیک می شود که نشان از آغاز گرانی های سال نو دارد.

اما نکته اینجاست که همچون سال های گذشته دلالان و فعالان بازارهای سیاه با فروش اسکناس های نو و تا نخورده کاسبی کلان و پر سود خود را آغاز کرده اند تا بازار سیاه اسکناس نو بار دیگر ایجاد شود.

به این ترتیب است که میدان فردوسی این روزها محل جولان دلالان ارز و دلار نیست، بلکه محلی است برای فروش اسکناس های تا نخورده با شماره سریال های ردیف که معلوم نیست از کجا به دست دلالان رسیده است.

روایت های این دلالان برای بازار گرمی و فروش اسکناس ها نیز به نوبه خود قابل توجه است.

در اطراف میدان فردوسی، پیرمردی بساط کرده است. مرد جوانی 30 عدد اسکناس 500تومانی می خواهد. فروشنده 30 اسکناس جدا می کند. سریال اسکناس ها به ترتیب و پشت سر هم است.

دو اسکناس را بیرون می کشد و می گو ید قیمت این دو متفاوت است. پنج عدد آخر سریال اسکناس 3 است: 4133333. می گوید این، هم قیمتی است هم برکت دارد.

این اسکناس و اسکناس بعدی (شماره سریال بعدی اش) را بگذار لای قرآن. برایت برکت دارد و تو را پول باران می کند.

هر کدام از اسکناس های 500 تومانی 650 تومان قیمت دارد و این دو اسکناس، دانه ای هزار تومان. فروشنده توضیح می دهد در هر بسته صدتایی اسکناس فقط یکی، دو عدد اسکناس با شماره سریال رند پیدا می شود و همین برخی از اسکناس ها را قیمتی می کند.

پیرمرد توضیح می دهد که هرچه اسکناس ها قدیمی تر باشد، رند بودن اعداد ارزش بیشتری پیدا می کند. اگر تمام اعداد شماره سریال یکسان باشد که داستان بسیار متفاوت است و قیمت آن بسیار بالاست.

به این ترتیب است که بازار اسکناس های نو داغ می شود و جالب اینجاست که خریداران به این نکات توجه می کنند. انگار خرافات به خرید اسکناس هم راه یافته است.

در این میان از بازار خبر رسیده که دلالان این بازار هیچگونه محدودیتی برای فروش به مشتریان ندارند و این روزها که مشتریان زیادی هم دارند، با قیمت های بالا اسکناس های تانخورده را به مشتریان می فروشند. در بازار سیاه از اسکناس های 100، 200، 500 و 1000 تومانی گرفته تا اسکناس های 2 هزار تومانی، 5 هزار تومانی و حتی 10 هزار تومانی به چشم می خورد.

قیمت این اسکناس ها نیز متفاوت است و برخی از اسکناس ها مانند اسکناس های 10 هزار تومانی که کمتر از سایر اسکناس ها متقاضی دارند، نسبت به اسکناس های 5 هزار تومانی، دوهزار تومانی و هزار تومانی کمتر است، به عبارتی نرخ اسکناس ها بستگی به فراگیری آنها در بازار دارد.

دلالان بازار سیاه اسکناس های نو، این اسکناس ها را به صورت بسته های 100 تایی به مشتریان می فروشند، به طوری که قیمت هر بسته اسکناس 5 هزار تومانی به قیمت 520 هزار تومان، بسته اسکناس 2 هزار تومانی به قیمت 215 هزار تومان، اسکناس هزار تومانی به قیمت 113 هزار تومان، اسکناس 500 تومانی به قیمت 62 هزار تومان و اسکناس 200 تومانی 33 هزار تومان فروخته می شود.

قیمت هر بسته اسکناس 100 تایی 10 هزار تومانی نیز یک میلیون و 15 هزار تومان است، یعنی قیمت اسکناس ها بستگی به تعداد تقاضاهای مشتریان دارد، به طور مثال اسکناس های 5 هزار تومانی، 2 هزار تومانی و هزار تومانی که مشتریان بیشتری دارند به قیمت های بالاتری هم به فروش می رسند.

این در حالی است که در اصل بانک مرکزی باید اسکناس نو را در اختیار بانک ها بگذارد تا از این طریق به دست شهروندان برسد اما کمتر کسی است که بدون داشتن آشنا و پارتی بتواند نیاز خود را با مراجعه به بانک برطرف کند اما باز هم بخش بزرگی از اسکناس های نو امسال نیز مانند هر سال از کانال هایی که شناسایی آنها برای ماموران و مسئولان نباید دشوار باشد، سر از بازار سیاه در آورده است.

بر اساس اطلاعیه بانک مرکزی، بانک های ملی، سپه، کارآفرین، اقتصادنوین، پست بانک و بانک های عامل از بیستم اسفند تا پایان سال موظف به توزیع اسکناس نو هستند و از هر نوع اسکناس، یک صد برگ در اختیار متقاضیان قرار خواهند داد. بر این اساس شعب منتخب بانک ها در قبال تحویل اسکناس نو، مجاز هستند فقط معادل وجه را دریافت و درخواست وجه بیشتر تخلف محسوب می شود.

با این حال امسال هم اسکناس های نو در دستان دلالان می چرخد و مردم هم که از بانک‌ها ناامید هستند باز هم به دلالان روی می اورند تا هزینه ای اضافی در این روزهای گرانی بر خانوارها تحمیل شود و کسی هم پاسخگو نباشد!

اخبار اقتصادی - ایرنا