اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

قلب هم سرطان می‌گیرد؟!


اکثر افراد خبرهای مربوط به شیوع سرطان‌های خون، مغز، غدد لنفاوی، ریه‌ها، استخوان و دیگر اعضای بدن را دنبال می‌کنند اما تقریبا کسی در مورد سرطان قلب حرفی نمی‌زند.

خبرگزاری ایسنا: اکثر افراد خبرهای مربوط به شیوع سرطان‌های خون، مغز، غدد لنفاوی، ریه‌ها، استخوان و دیگر اعضای بدن را دنبال می‌کنند اما تقریبا کسی در مورد سرطان قلب حرفی نمی‌زند.

دکتر «جکولین باریئنتوس» از دانشگاه «هوفسترا» نیویورک گفت: مواردی از ابتلای قلب به تومورها وجود دارد اما تعداد آن‌ها شایع نیست و به همین دلیل افراد بسیاری در مورد ابتلای قلب به تومور چندان صحبتی به میان نمی‌آید. در حقیقت تومور بدخیم در قلب با نام «رابدومیوسارکوم» به شدت عارضه نادری است. سارکوم نوعی تومور است که در بافت‌های نرم بدن بروز می‌کند در حالی که تومورهای رابدومیوسارکوم در بافت‌های ماهیچه‌ای قلب مشاهده می‌شوند.

به گفته دکتر «تیموتی جی موینیهان» از موسسه پزشکی مایو، بیشتر موارد سرطان مشاهده شده در قلب از دیگر نقاط بدن نشات می‌گیرد و به همین دلیل تومورهای قلبی جزو تومورهای ثانویه به حساب می‌آیند. بدن دارای تعداد بی‌شماری سلول است و زمانی که در وضعیت سالم باشد این سلول‌ها با یکدیگر همکاری کرده و در بخش قابل توجهی از عملکردهای بدن مشارکت دارند اما در صورتی که رشد سلول‌های بدن از کنترل خارج شود ابتلای فرد به سرطان شروع می‌شود.

دکتر «میچل گاینور» از کالج پزشکی «ویل کورنل» نیز گفت: بسیاری از شایع ترین تومورهای ثانویه که به قلب گسترش می‌یابند از ریه، مری، کبد و معده ناشی می‌شوند. هرچند زمانی که یک تومور جدید در بدن ظاهر می‌شود سلول‌های آن با تومورهای اصلی شباهت دارد.

به گزارش ایسنا به نقل از مدیکال دیلی، به گفته پزشکان تمامی تومورهای اولیه، سمت راست قلب را مورد حمله قرار می‌دهند که محل وارد شدن خون به قلب است.


ویدیو مرتبط :
تاثیر سرطان بر عملکرد قلب از زبان دکتر اقدم

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

اختلال ضربان قلب در زنان با ریسک ابتلا به سرطان مرتبط است



اخبارپزشکی,خبرهای پزشکی,سرطان

طبق یافته های تحقیقاتی، زنان مبتلا به نامنظمی ضربان قلب یا اختلال ریتم قلبی بسیار در معرض ابتلا به سرطان، به خصوص سرطان روده قرار دارند.

به گزارش مهر، محققان بیمارستان دانشگاه بیسال سوئیس به رابطه قابل توجهی بین فیبریلاسیون دهلیزی و سرطان پی برده اند.

طبق یافته محققان، در بین حدود ۳۵ هزار زن سالم که به مدت تقریبی ۲۰ سال تحت نظر بودند، آنهایی که مبتلا به فیبریلاسیون دهلیزی بودند ۶۰ درصد بیشتر مبتلا به سرطان تشخیص داده شدند.

فیبریلاسیون دهلیزی که گاه در پزشکی آ.اف (AF) نیز نامیده می‌شود٬ شایع‌ترین نوع آریتمی قلبی است که منجر به سکته و سایر مشکلات قلبی می شود.

به گفته دیوید کونن، سرپرست تیم تحقیق، بهترین راه کاهش ریسک فیبریلاسیون دهلیزی یا سرطان، کاهش وزن، ترک سیگار و ورزش کردن است.

وی در این باره می گوید: «اگر این فاکتورهای پرخطر را کاهش دهید، ریسک ابتلا به سرطان هم کاهش خواهد یافت.»

در این مطالعه ۳۵ هزار زن ۴۵ سال به بالا تحت مطالعه قرار گرقتند. هیچ یک از این زنان در ابتدای مطالعه مبتلا به فیبریلاسیون دهلیزی یا سایر مشکلات قلبی یا سرطان نبودند. این زنان از سال ۱۹۹۳ تا ۲۰۱۳ از لحاظ ابتلا به فیبریلاسیون دهلیزی یا سرطان تحت نظر بودند.

در طول این مدت، ۴ درصد زنان مبتلا به فیبریلاسون دهلیزی و در حدود ۱۵ درصد مبتلا به سرطان تشخیص داده شدند.

به گفته تیم کونن، فیبریلاسون دهلیزی، فاکتور پرخطر قابل توجهی در ابتلا به سرطان است.

در این تحقیق، محققان توجه بیشتری به سرطان ریه، سینه و روده داشتند. قوی ترین ارتباط بین فیبریلاسون دهلیزی با سرطان روده مشاهده شد.