اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

قضیه وسواس روحانی درباره اهمیت سوگند


اگر رییس جمهور روحانی با همان احساس و تعهد نوروز 87، در 13 مرداد 1392 سوگند ریاست جمهوری را ادا کند می توان آن را بسا فراتر از تشریفات و به مثابه یک منشور دانست که او را بیش از هر عامل دیگر به حقوق ملت متعهد و مقید می سازد.

عصر ایران: مراسم تنفیذ ( امضای حکم ریاست جمهوری مطابق اصل 110 قانون اساسی ) و تحلیف ( قسم یاد کردن و امضای سوگند نامه بر اساس 121  ) امروز و فردا – به ترتیب در حسینیه امام خمینی و مجلس شورای اسلامی – برگزار می شود.

در باره سوگند رییس جمهور اشاره به گفته ای از خود دکتر حسن روحانی در پنج سال و نیم پیش می تواند جالب و قابل تامل باشد.

در آستانه نوروز سال 1387 از او دلیل شرکت نکردن در انتخابات مجلس هشتم پرسیده می شود.

 روحانی پاسخ می دهد:« من 20 سال نماینده مجلس بودم. وقتی انسان یک جا تجربه زیادی دارد وسواس نیز افزایش پیدا می کند.

روی محاسباتی تردید پیدا کردم که در انتخابات شرکت کنم.» خبرنگار طبعا می پرسد: « این تردید چه بود؟»

 آن پاسخ قابل توجه این است:«هر که نماینده مجلس می شود اول باید به فکر قسمی باشد که می خورد. چون در حضور قرآن مجید به خداوند بزرگ سوگند یاد می کند. در این سوگند جملات عجیبی هست. یکی این است که در همه گفته ها و نوشته ها و در تمام اظهار نظرها استقلال کشور، آزادی مردم و مصالح آنها مد نظر باشد. یعنی ما قسم یاد می کنیم که در مجلس هر چه می گوییم و هر چه می نویسیم چه در کمیسیون و چه در فراکسیون ها در همه جا باید آزادی مردم و استقلال کشور و مصالح آنها را در نظر داشته باشیم.»

باز از او سوال می شود « تردید شما همین بود؟» و مجددا این پاسخ که «بله. فکر می کردم می شود به این قسم عمل کرد یا نه؟ نمی توانم بگویم نمی شود اما احساس کردم [در فضای پس از مجلس هفتم] بسیار سخت است.»-[ مجله شهروند امروز – نوروز87- صفحه 43]

یادمان باشد تردید و حساسیت و به تعبیر خود آقای روحانی « وسواس» او درباره قسم، مربوط به سوگندی بود که قرار بود در مقام یکی از 290 نماینده مجلس شورای اسلامی یاد کند ( اصل 67) که به مراتب محدود تر از سوگند ریاست جمهوری است.

7 سوگند عمده ای که رییس جمهور در آیین تحلیف یاد می کند از این قرار است:


« - پاسداری از مذهب رسمی، نظام جمهوری اسلامی و قانون اساسی
- به کار گیری همه استعداد و صلاحیت ها در راه ایفای مسوولیت ها
- خدمت به مردم و اعتلای کشور
- ترویج دین و اخلاق و پشتیبانی از حق و گسترش عدالت
- پرهیز از خودکامگی
- حمایت از آزادی و حرمت اشخاص و حقوقی که قانون اساسی برای ملت شناخته است
- حراست از مرزها و استقلال سیاسی و اقتصادی و فرهنگی»

در دنیای مدرن ادای سوگند برای بیان یک تعهد ملی و اجتماعی است و چون صحبت از کتاب مقدس هر دین ( و در قانون اساسی ایران ، قرآن کریم) به میان می آید جنبه شرعی هم پیدا می کند.

در عصر ماقبل مدرن، سوگند خوردن بیشتر برای اثبات بی گناهی و رستن از تهمت و افترا بود. چندان که ناصر خسرو قبادیانی می گوید:

جز راست مگوی گاه وبی گاه / تا حاجت نیایدت به سوگند

یا درشاهنامه فردوسی آمده است:

بخور سوگند و از تهمت برستی / روان را از ملامت ها برستی

در عصر جدید اما سوگند خوردن بیش از آن که به قصد اثبات بی گناهی و رستن از تهمت باشد اعلام تعهد و تقید و یادآور این سخن شاعر است که « انسان، دشواری وظیفه است».

اگر رییس جمهور روحانی با همان احساس و تعهد نوروز 87، در 13 مرداد 1392 سوگند ریاست جمهوری را ادا کند می توان آن را بسا فراتر از تشریفات و به مثابه یک منشور دانست که او را بیش از هر عامل دیگر به حقوق ملت متعهد می سازد.

 فارغ از بحث لغوی بر سر تفاوت قسم با سوگند ( و استعاره خوردن آب آمیخته با گوگرد در یونان باستان) آرزو می کنیم رییس جمهور با همان « وسواس» که پنج سال و نیم پیش در قبال سوگند یاد کردن داشت در شامگاه 13 مرداد سوگند یاد کند.


ویدیو مرتبط :
روحانی 100روز پس از اتیان سوگند.........

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

روحانی:‌ دولت ‌مصلحت ‌‌را فدای‌ مسائل‌ کم‌ اهمیت‌ نمی‌ کند



اخبار ,اخبار سیاسی ,روحانی

 

اخبار سیاسی - روحانی:‌دولت‌مصلحت‌‌رافدای‌مسائل‌کم‌اهمیت‌نمی‌کند

روحانی با تشریح اولویت‌های کشور، مبانی قانونی و نیز اشاره به سال «اقتصاد و فرهنگ با عزم ملی و مدیریت جهادی» ادامه داد: مجلس و نمایندگان مردم به خوبی از محدودیت‌ منابع کشور آگاهند و می‌دانند که دولت به خاطر عهدی که به مردم سپرده است، مصلحت‌های بلند مدت کشور را فدای مسایل کم اهمیت و کوتاه مدت نمی‌کند.

رئیس‌جمهوری با اشاره به اینکه «احترام مجلس، احترام دولت است و احترام دولت نیز احترام مجلس می‌باشد» تأکید کرد: همه ما اعضای خانواده جمهوری اسلامی هستیم و باید در جهت تقویت مبانی دینی و منافع مردم با یکدلی تلاش کنیم.

حجت‌الاسلام والمسلمین حسن روحانی عصر امروز (چهارشنبه) در نشست شورای معاونان پارلمانی وزارتخانه‌ها و دستگاه‌های اجرایی با تبریک حلول ماه رجب و مناسبت‌های خجسته‌ این ماه، افزود: مدیریت ارتباط و تعامل مجلس و دولت کار مهم و سنگینی است و بخشی از مشکلات موجود ناشی از مشکلات ساختاری و البته گاهی تفسیرهای متفاوت از قانون اساسی است.

رئیس‌جمهوری ضمن تقدیر از مدیریت مدبّرانه دکتر لاریجانی رییس مجلس شورای اسلامی در مسیر تعامل قوای مجریه و مقننه افزود: نمایندگان مردم با هر سلیقه‌ای مورد احترام دولت هستند و اعضای دولت نیز به نمایندگی از اراده ملت خدمت به جامعه را بر عهده دارند.

روحانی با تشریح اولویت‌های کشور، مبانی قانونی و نیز اشاره به سال «اقتصاد و فرهنگ با عزم ملی و مدیریت جهادی» ادامه داد: مجلس و نمایندگان مردم به خوبی از محدودیت‌ منابع کشور آگاهند و می‌دانند که دولت به خاطر عهدی که به مردم سپرده است، مصلحت‌های بلند مدت کشور را فدای مسایل کم اهمیت و کوتاه مدت نمی‌کند.

رئیس‌جمهوری با تشریح ساختار روابط قوا در نظام های ریاستی و پارلمانی ادامه داد: قانون اساسی معیار عملکرد قواست و نمایندگان محترم مجلس برای نظارت بر قوه مجریه وظایف و اختیاراتی دارند و از جمله می توانند در خصوص چگونگی انجام وظایفی که وزرا بر اساس قانون بر عهده دارند، طرح سوال کنند.

روحانی با تأکید بر ضرورت تعامل هر چه بیشتر دستگاه‌های اجرایی با قوه مقننه افزود: انجام وظایف دو قوه باید به گونه‌ای باشد که هم نمایندگان خواسته‌های مردم را پیگیری کنند و هم اعضای دولت از خدمت به مردم باز نمانند.

رئیس‌جمهوری اظهار کرد: از تقابل و کنار گذاشتن تعامل هیچ نفعی عاید نظام و مردم نمی‌شود. همه افتخار دولت یازدهم به این است که بتواند به مردم و به دین مبین خدمتی ارائه کند و شرایط تأمین بهتر زندگی را برای ملت فراهم نماید، آن هم مردمی که در طول سالیان پس از پیروزی انقلاب اسلامی سختی‌های فراوانی را تحمل کرده و برای استقلال ایران عزیز ایستادگی نموده‌اند.

روحانی با تصریح بر اینکه استقلال زیربنای جمهوری اسلامی ایران بوده و هست، افزود: استقلال در شرایط حاکم بر عرصه بین‌الملل بهایی دارد که ما آن را پذیرفته‌ایم و این مسأله بر شرایط داخلی کشور نیز تأثیرگذار است. لذا در شرایط سیاسی حاکم بر کشور چاره‌ای جز آن نداریم که در برابر سختی‌ها صبورتر باشیم و با تکیه بر اعتدال و تدبیر عمل کنیم.

رئیس‌جمهوری در ادامه تصریح کرد: دولت در شرایط خاص اقتصادی کشور را تحویل گرفت و با وجود این بنده اجازه ندادم به هیچ وجه پایه پولی کشور از محل استقراض از بانک مرکزی افزایش یابد و در نتیجه تورم در طول هفت ماه به طور بی‌سابقه‌ای 24 واحد درصد کاهش یافت و این دستاورد بسیار مهمی است که حاصل اصرار دولت بر مصالح و منافع بلند مدت و نه کوتاه مدت بوده است.

روحانی با تأکید بر اینکه برای بنده مهم آن است که کاری کنیم، مشکلات زندگی مردم کمتر شود و در راستای تحصیل بیشتر منافع ملی گام برداریم، اضافه کرد: در چنین شرایطی باید تعامل با مجلس ارتقا یابد، چرا که رعایت احترام متقابل مجلس و دولت و همچنین قوه قضائیه لازم است، همه از یک خانواده‌ایم و در عین حال که انتقاد وجود دارد، اما احترام و تعامل با هدف تأمین منافع مردم باید مدنظر همگان باشد.

رئیس جمهور با بیان اینکه دولت از ابتدای آغاز به کار خود می‌دانسته که چه می‌خواهد بکند و در سال گذشته نیز به آنچه وعده کرده بود، جامعه عمل پوشاند، اظهار کرد: یکی از اهداف مهم دولت در عرصه نفت و گاز کشور و رسیدن به بهره‌برداری برابر در مخازن مشترک است و دولت اقتدار و افتخار خود را تلاش برای تحصیل و حداکثری کردن منافع ملی می‌داند.

روحانی افزود: اینکه دولت هم قانون هدفمندی را اجرا کند، هم تولید را رونق ببخشد و هم تورم را مهار نماید کار بسیار سخت و هدف بزرگی است اما به لطف خداوند متعال دولت بدون تاثیر پذیری از حاشیه ها و مسائل کم اهمیت در این جهت ادامه مسیر خواهد داد.

رئیس‌جمهوری در پایان گفت: اگر چه همواره مسائلی بین دولت و مجلس وجود داشته است، اما اکنون تعامل خوبی بین روسای دو قوه و همه روسای قوا و دولت و مجلس وجود دارد و لازم است از مجلس نیز به خاطر تصویب به موقع بودجه و لوایح دولت و همراهی با برنامه‌های قوه مجریه تشکر کنیم.
اخبار سیاسی - پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری