اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

قسم اعراب در کاخ‌سفید برای مسابقه با ایران


دیروز که سران عرب برای ناهار در کاخ سفید گردهم امده بودند تا در نهایت امروز در کمپ دیوید نشست برگزار کنند، باراک اوباما با مسئله ای مهم مواجه شد: عربستان و بسیاری از کشورهای کوچک عربی سوگند خورده اند که آنها به هر میزانی که ایران اجازه ی غنی سازی اورانیوم پیدا می کند، غنی سازی کنند.

انتخاب: نیویورک تایمز در گزارشی تحت عنوان «قول سعودی ها برای دنباله روی از ایران در غنی سازی اورانیوم» نوشت:  دیروز که سران عرب برای ناهار در کاخ سفید گردهم امده بودند تا در نهایت امروز در کمپ دیوید نشست برگزار کنند، باراک اوباما با مسئله ای مهم مواجه شد: عربستان و بسیاری از کشورهای کوچک عربی سوگند می خورند که آنها به هر میزانی که ایران اجازه ی غنی سازی اورانیوم پیدا می کند، غنی سازی کنند.

یکی از سران عرب که اماده ی دیدار با اوباما می شد گفت: ما نمی توانستیم سر جای خود بنشینیم و نظاره گر این باشیم که ایران اجازه پیدا می کند که توانایی های هسته ای خود را حفظ کند و به پژوهش در این زمینه ادامه می دهد.

برای رئیس جمهوری که با قول به حل پرونده هسته ای ایران به کاخ سفید آمده است،  ماجرای ایران به مسئله ای دشوار تبدیل شده است. با این حال، اگر توافق ماه اینده منعقد شود، اوباما قادر خواهد بود که که ادعا کند به قول خود عمل کرده است.

با اجازه نگه داشتن پنج هزار سانتریفیوژ و باقی ماندن مسئه تحقیق و توسعه به شکل سابق خود، اوباما به نوعی در حال به رسمیت شناختن حق ایران برای ادامه غنی سازی است.

سران عرب خلیج فارس اکنون می گویند که اگر ایران تصمیم بگیرد که مسیر خود را تغییر دهد، واشنگتن نمی تواند مانع آنها شود، حتی اگر توانایی های تکنلوژیکی ایران به عقب رانده شده باشد.

گری سمور مشاور اوباما در دروه نخست ریاست جمهوری او گفت:  چه توافق شود چه نشود، فشار برای گسترش و اشاعه تسلیحات هسته ای در خاورمیانه وجود خواهد داشت.

وی افزود: مسئله و بحث اصلی حول محور تونایی ها می چرخد، یعنی اینکه سعودی ها چگونه بدون کمک دنیای خارج می خواهند دست به چنین عملی بزنند.

نیویورک تایمز در ادامه نوشت: حقیقت این است که اعراب ممکن است قدم در راهی گذارند که انطور که اسان جلوه می کند نباشد.  اعضای گروه تامین کنندگان هسته ای(گروهی از کشورهای که اجزای حیاتی راکتورهای هسته ای را می سازند)  لیستی از قطعات را اماده کرده اند که آن ها را هیچگاه به خاورمیانه ارسال نخواهند کرد.

بنابراین اعراب و بویژه سعودی ها تنها با دو گزینه مواجه می شوند: کره شمالی و پاکستان که به توانایی غنی سازی هسته ای دست پیدا کرده اند.


ویدیو مرتبط :
میز ایران در کاخ سفید

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

معامله کاخ سفید با اعراب درباره توافق ایران


یک رسانه آمریکایی به نقل از مقامات کاخ سفید و کشورهای عرب حوزه خلیج فارس خبر معامله دولت اوباما با اعراب را در قبال کسب حمایت آنها از توافق احتمالی هسته ای با ایران تائید کرد.

خبرگزاری مهر: فاکس نیوز در گزارشی با استناد به اظهارات مقامات کشورهای عرب حوزه خلیج فارس و همچنین آمریکا خبر معامله کاخ سفید با اعراب خلیج فارس را در مورد توافق هسته ای ایران تائید کرد.

بر اساس این گزارش، گویا دولت باراک اوباما با کشورهای عرب حوزه خلیج فارس توافق کرده که در صورت حمایت آنها از توافق هسته ای ایران، آمریکا تسلیحات جدیدی را در اختیار آنها قرار دهد.

این خبر را اولین بار روزنامه وال استریت ژورنال منتشر کرده بود.

بر اساس گزارش وال استریت ژورنال، به این ترتیب، انتظار می رود که رهبران شش کشور عضو شورای همکاری خلیج فارس در دیدار خود با «باراک اوباما» رئیس جمهور آمریکا که قرار است طی ماه جاری صورت بگیرد از وی ادوات جنگی بیشتری را مطالبه کنند.

علاوه بر این ادعا می شود که آنها قصد دارند رئیس جمهور آمریکا را مجاب به پذیرفتن توافقات امنیتی جدید کنند تا در صورت تهدید از سوی ایران دولت واشنگتن را متعهد به دخالت نظامی کنند.

به ادعای وال استریت ژورنال مطالبات کشورهای عرب خلیج فارس مسیر دیپلماتیک مذاکرت هسته ای ایران را پیچیده کرده و خطر رقابت تسلیحاتی را در خاورمیانه گوشزد می کند.

البته رهبران عرب از مدت ها پیش به فکر تقویت زرادخانه های خود افتاده اند. اما، خواسته جدید آنها مقامات رسمی آمریکا را با چالش روبرو می کند چرا که آنها علیرغم تلاش به جلب رضایت متحدان عرب خاورمیانه همچنان خواستار حفظ برتری نظامی رژیم صهیونیستی نسبت به دیگر همسایگان خود هستند.

هرگونه اقدامی از جانب اوباما مبنی بر موافقت وی با خواسته های مطرح شده از سوی اعراب موجب مخالفت کنگره آمریکا و اصطکاک  هرچه بیشتر با تل آویو می شود.

بنابراین، چالشی که اوباما در کمپ دیوید پیش رو دارد این است که چگونه ترس رهبران عرب را که خواهان برتری نظامی نسبت به ایران هستند کاهش دهد و در عین حال مانع از تضعیف برتری نظامی اسرائیل شود.