اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

قاچاق سیگار از ایران به ترکیه



اخبار,اخباراجتماعی , صادرات سیگار

زیاد بودن قیمت سیگار در ترکیه نسبت به ایران، همواره انگیزه قاچاق این کالا است و در دوره اخیر با صادرات رسمی سیگار از ترکیه به کشورمان، بازار جدیدی برای قاچاقچیان ایجاد شده و آنان سیگاری را که به صورت رسمی وارد کشور می شود، دوباره به ترکیه قاچاق می کنند.

ماموران انتظامی ترکیه شهر مرزی ارزروم، از داخل یک دستگاه تریلر ایرانی 128 هزار بسته سیگار قاچاق ساخت ترکیه را کشف و راننده این خودرو را دستگیر کردند.

به گزارش ایرنا به نقل از خبرگزاری آناتولی، نیروهای ژاندارمری ترکیه در کنترل های جاده ای معمول خود در ورودی شهر آشکاله نزدیک ارزروم، به رفتارهای راننده تریلی تحت نظر مشکوک شده و محموله آن را بازرسی کردند.

بنا بر این گزارش، به دنبال کشف سیگار قاچاق ساخت ترکیه، راننده ایرانی بعد از بازجویی و انتقال به دادسرا، روانه زندان شد.

آناتولی توضیح بیشتری در این زمینه نداده است.

زیاد بودن قیمت سیگار در ترکیه نسبت به ایران، همواره انگیزه قاچاق این کالا است و در دوره اخیر با صادرات رسمی سیگار از ترکیه به کشورمان، بازار جدیدی برای قاچاقچیان ایجاد شده و آنان سیگاری را که به صورت رسمی وارد کشور می شود، دوباره به ترکیه قاچاق می کنند.

در حالیکه یک بسته سیگار در ترکیه معادل بیش از 3،7دلار (10لیر ترک) فروخته می شود، سیگاری که از ترکیه به ایران صادر شده و دوباره قاچاق وارد این کشور می شود، حداکثر 2،2 دلار در دستفروشی ها عرضه می گردد.

با توجه به اینکه از اول سال جاری میلادی مالیات دخانیات و بسیاری از کالاها و خدمات در ترکیه افزایش یافته، قاچاق کالا بویژه سیگار به این کشور جذابیت اقتصادی بیشتری یافته است.

به گفته بندوی پالان دوکن رییس کنفدراسیون اصناف و کسبه ترکیه موسوم به تسک (TESK)، از هر پنج بسته سیگار یک بسته در ترکیه قاچاق فروخته می شود.

وی افزود: در خرده فروشی ها سیگارهای صادراتی ویژه ایران که نشان تولید ترکیه را دارد فروخته می شود.

قاچاقچیان این سیگارها را که رسمی به بازار ایران وارد شده، دوباره به ترکیه قاچاق کرده و این سیگار را در دستفروشی ها به راحتی به فروش می رسانند. مصرف کنندگان نیز به اعتبار ساخت ترکیه این سیگارها را خریداری می کنند.

بهای سیگارهایی که از ایران وارد ترکیه می شود، با وجود مالیات های اعمال شده برای عرضه در بازار ایران، بازهم نسبت به قیمت های جاری در ترکیه پایین می باشد و این مشوقی برای قاچاقچیان شده است.

موضوع قاچاق سیگار در ترکیه اخیرا در تحقیق مفصل کمیته ملی سلامت این کشور، مورد بررسی قرار گرفت.

در این گزارش برخلاف ادعای شرکت های تولید سیگار آمده است: استناد تولید کنندگان به اینکه افزایش مالیات سیگار موجب تشویق قاچاق می شود، صحت ندارد و در واقع تولید کنندگان بزرگ سیگار در جهان از قاچاق سیگار سود هم می برند.

ناظران آگاه در آنکارا با اشاره به اینکه موضوع قاچاق سیگار یکی از نگرانی ها مرزهای ایران و ترکیه است، بر لزوم تدوین یک برنامه منسجم و هماهنگ با همه نهادهای زیربط امنیتی و اداری جهت مبارزه با قاچاق سیگار تاکید دارند.


 اخبار ا جتماعی  -  ایرنا


ویدیو مرتبط :
دود قاچاق سیگار ترکیه ای در چشم...

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

سالانه چند هزار تریلی‌ قاچاق سیگار در ‌ایران است ؟



اخبار,اخباراجتماعی ,سیدحسن قاضی‌زاده‌هاشمی

 

همزمان با اعلام این خبر که سالانه 1200 تریلی سیگار در کشور قاچاق می‌شود، وزیر بهداشت گفت: با وضع و اجرای قانون مالیات بر خرده‌فروشی سیگار، 11هزار میلیارد تومان حاصل می‌شود. روز گذشته نشست سالانه جمعیت مبارزه با دخانیات با حضور وزیر بهداشت برگزار شد.

سیدحسن قاضی‌زاده‌هاشمی در حاشیه این نشست با بیان اینکه اعتبارات این وزارتخانه از بودجه عمومی 9‌هزار میلیارد تومان است، گفت: با وضع و اجرای قانون مالیات بر خرده فروشی سیگار، 11هزار میلیارد تومان حاصل می‌شود.

 

او در مورد مالیات بر سیگار و مبارزه با دخانیات افزود: متاسفانه عزم جدی در مبارزه با دخانیات وجود ندارد و ارقامی که در این مسیر در اختیار دولت قرار می‌گیرد درمقایسه با کل بازار سیگار، تقریبا ناچیز است. هاشمی یادآور شد که سلامت مردم بسیار مهم است و باید گفت تقریبا اکثر کسانی که اعتیادهای دیگری پیدا کرده‌اند مقدمه‌اش از سیگار بوده است و در همه جای دنیا حتی کشورهای همسایه ما سخت گیری جدی در این زمینه وجود دارد که یکی از ابزارهای این کشورها ، وضع مالیات بر خرده‌فروشی سیگار است.

 

او افزود: در همین زمینه طرحی آماده و تقدیم دولت و مجلس کردیم که از آن مسیر در مدت پنج سال 11 هزار میلیارد تومان عوارض دریافت خواهد شد. وزیر بهداشت خاطرنشان کرد:10 درصد جامعه علاقه‌مندند که 10هزار میلیارد را دود کنند و درعین حال به خود آسیب برسانند و دچار بیماری‌های صعب‌العلاج شوند و قرار نیست که از سلامت 70 میلیون نفر برای این 10 میلیون نفر یا هشت میلیون نفر هزینه کنیم.
 
 افزایش مالیات مصرف را کاهش می‌دهد
هاشمی اعتبارات وزارت بهداشت از بودجه عمومی را 9 هزار میلیارد تومان عنوان کرد و گفت: این درحالی است که شاید فقط با وضع مالیات سیگار، درکمتر از پنج سال وزارت بهداشت از بودجه عمومی منفک خواهد شد و این را از این بابت نمی‌گویم که مشکل بودجه وزارتخانه رفع شود بلکه می‌خواهم ارزش این کار را اعلام کنم .او ادامه داد: اگر مالیات سریع وضع شود مصرف حتما کاهش پیدا خواهد کرد و این تبلیغ در جامعه که با افزایش مالیات، قاچاق افزایش می‌یابد، غلط و اشتباه است و با توجه به مطالعه انجام شده از سوی سازمان بهداشت جهانی، حتما مصرف کاهش پیدا خواهد کرد.

 

به گفته هاشمی پیشنهاد ما به دولت و مجلس این بود که هرچه از مسیر وضع مالیات در خرده‌فروشی سیگارعاید شود به خزانه عمومی برمی‌گردد و در اختیار کشور باشد و عایدات آن برای تامین سلامتی مردم هزینه شود و مطمئن هستیم مردم نیز از این موضوع استقبال می‌کنند. هاشمی اضافه کرد: چون کسانی که حتی اعضای خانواده آنها مبتلا هم نشده باشند در معرض آسیب قرار دارند.او موضوع سیگار و قلیان و اعتیاد را از جمله موضوعات بسیار مهم کشور دانست و تاکید کرد : اگر قانون مالیات برخرده‌فروشی را در جامعه اجرا کنیم و در عین حال امکان دسترسی را کاهش و هزینه دسترسی را افزایش دهیم، در کاهش مصرف سیگار تاثیرگذار خواهد بود.

 

وزیربهداشت در پاسخ به این سوال که آیا از خرده‌فروشان مالیات گرفته می‌شود، گفت: از خرده‌فروشان مالیات گرفته نمی‌شود بلکه به قیمت خرده‌فروشی از تولیدکننده یا واردکننده مالیات گرفته می‌شود.او ادامه داد: مالیاتی که درحال حاضر مبناست و صحیح هم پرداخت نمی‌شود، قیمت تولید است که با رقمی که متاسفانه خیابان‌ها و همه جا در دسترس است و همه می‌توانند به آن دسترسی داشته باشند، قابل مقایسه نیست.


 مصرف بیش از 66 میلیارد نخ سیگار
پیش از این عضو هیات‌مدیره جمعیت مبارزه با موادمخدر در نشست سالانه جمعیت مبارزه با دخانیات گفته بود: سالانه 1200 تریلی سیگار در کشور قاچاق می‌شود و میزان مصرف سیگار به بیش از 66‌میلیارد نخ سیگار رسیده است. محمدرضا مسجدی افزود: رقم مصرف سیگار در ایران به 66‌میلیارد و نیم رسیده است. دبیرکل جمعیت مبارزه با دخانیات با استناد به آمار سال 2008 سازمان بهداشت جهانی (WHOُ) گفت: براساس این آمار 57 میلیون مورد مرگ سالانه در دنیا اتفاق می‌افتد که 36 میلیون نفر بر اثر بیماریهای غیرواگیر می‌میرند.

 

همچنین بیماری‌های قلبی عروقی، سرطان، بیماری‌های مزمن تنفسی و دیابت از دیگر عوامل مرگ‌ومیر هستند. این فوق‌تخصص ریه با بیان اینکه حدود 20 درصد افراد بالغ در جهان سیگار می‌کشند، گفت: 10‌تا 12‌درصد ایرانیان سیگار می‌کشند و 33 درصد از پسران و 5/19 درصد از دختران کشور سابقه تجربه دخانیات داشته‌اند که پنج درصد پسران و یک درصد دختران کشور سیگاری هستند. به گفته دبیرکل انجمن جهانی مبارزه با بیماریهای ریوی کشورهای پیشرفته از 40 سال پیش با افزایش مالیات، مبارزه با دخانیات را آغاز کرده‌اند.


 به گزارش ایرنا مسجدی با اشاره به وضعیت بودجه کشور و کاهش قیمت نفت گفت: با این وجود مشکلات جدی در تامین بودجه برای مبارزه با دخانیات در سال‌های آینده خواهیم داشت.

 

 اخباراجتماعی  - ایرنا