اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

فشار عده‌ای خاص در پرونده اختلاس بزرگ


کمیته ویژه جلسات متعددی را تاکنون با دستگاه‌های نظارتی از جمله وزارت اطلاعات، سازمان بازرسی، سازمان حسابرسی، وزارت اقتصاد و بانک مرکزی برگزار کرده و به بررسی موضوع پرداخته است.

کمیته ویژه بررسی اختلاس بزرگ در مجلس با شناسایی 'مرتبطان بیرونی' پرونده و اثبات 'فشار عده‌ای خاص' در اختلاس سه هزار میلیاردی به کار خود در دور اولیه بررسی این پرونده پایان داد.

غلامرضا اسداللهی نماینده مردم تربت جام و عضو کمیته ویژه بررسی‌کننده پرونده اختلاس بزرگ در کمیسیون اصل 90 مجلس، ، با اشاره به آخرین وضعیت این پرونده گفت: پس از اینکه مجلس موضوع رسیدگی به پرونده اختلاس سه هزار میلیاردی را به این کمیسیون محول کرد، کمیته ویژه‌ای به ریاست حسین فدایی و با حضور تعدادی از نمایندگان و مشاوران کمیسیون تشکیل شد.

وی افزود: کمیته ویژه جلسات متعددی را تاکنون با دستگاه‌های نظارتی از جمله وزارت اطلاعات، سازمان بازرسی، سازمان حسابرسی، وزارت اقتصاد و بانک مرکزی برگزار کرده و به بررسی موضوع پرداخته است.

عضو کمیسیون اصل 90 مجلس تصریح کرد: البته کمیته در جریان بررسی‌ها نشست‌هایی هم با مدیران عامل بانک‌های دخیل با پرونده اختلاس و برخی اعضای هیئت مدیره آن بانک‌ها نیز برگزار کرده که مجموعاً تعداد جلسات برگزار شده کمیته ویژه مجلس را می‌توان بیش از 15 جلسه عنوان کرد.

اسداللهی ادامه داد: در بررسی‌های کمیته ویژه کمیسیون اصل 90، عدم ثبت گشایش اسناد اعتباری، گشایش اسناد اعتباری خارج از سقف و پرداخت تسهیلات غیرقانونی از جمله مواردی بودند که می‌توان از آنها به عنوان علل اصلی بروز اختلاس سه هزار میلیاردی نام برد.

وی در ادامه با بیان اینکه کمیسیون هم‌اکنون در حال بررسی فشارهای بیرونی بر روند وقوع اختلاس بزرگ است، خاطرنشان کرد: بررسی‌های اولیه کمیته ویژه نشان می‌دهد که کسی که تا این حجم اختلاس کرده باشد، قطعاً بدون حمایت دیگران نمی‌توانسته کارهای خود را پیش ببرد.

عضو کمیته ویژه بررسی پرونده اختلاس سه هزار میلیاردی با تاکید بر اینکه قطعاً اختلاس‌گران با پشتیبانی عده‌ای خاص اقدام به فساد مالی با این حجم کرده‌اند، گفت: بنده نامی از کسی نمی‌برم اما موضوع را بررسی خواهیم کرد ولی بررسی‌های اولیه کمیته ویژه نشان دهنده دخالت فشارهای بیرونی بر وقوع اختلاس 3سه هزار میلیاردی است.

اسداللهی در پایان اظهار داشت: دست‌ها و فشارهای بیرونی دخیل در وقوع اختلاس سه هزار میلیاردی بعضاً برای کمیسیون شناسایی شده‌اند و باقی مانده افرادی که در این امر دخیل بوده‌اند نیز ‌تحت بررسی کمیسیون قرار دارند.

منبع: فارس




ویدیو مرتبط :
پرونده اختلاس 200 میلیارد تومانی

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

شکایت 11 نماینده مجلس از رئیس جمهور برای پرونده اختلاس بزرگ



 

 

به دنبال واگذاری مسئولیت رسیدگی به رسوایی سوءاستفاده مالی بزرگ بانکی به کمیسیون اصل نود، یازده تن از نمایندگان مجلس از رئیس و هیات رئیسه مجلس در خواست کردند که در این باره ماده 233 آئین نامه اعمال شود.

به گزارش مهر، در پی واگذاری مسئولیت رسیدگی به رسوایی سوءاستفاده مالی بزرگ بانکی به کمیسیون اصل نود، یازده تن از نمایندگان مجلس طی نامه ای به تاریخ 10/7/1390 از رئیس و هیات رئیسه مجلس در خواست کردند که در این باره ماده 233 آئین نامه درباره رئیس جمهور، رئیس بانک مرکزی و مسئولان دولتی مرتبط با این پرونده اعمال شود.

در این صورت پس از قرائت گزارش کمیسیون در این باره، از مجلس رای گیری شده و در صورت تایید گزارش توسط مجلس، این گزارش به قوه قضاییه ارجاع و در عین حال به منزله کارت زردی به مسئولان دولتی خواهد بود.

متن نامه از این قرار است:

برادر ارجمند جناب آقای دکتر علی لاریجانی
ریاست محترم مجلس شورای اسلامی
اعضای محترم هیات رئیسه

سلام علیکم
رسوایی مالی اخیر که تعداد زیادی بانک دولتی و خصوصی درگیر آن بوده‌اند، ضربه سختی به اعتماد مردم به نظام بانکی و اداری کشور وارد کرده است. بی شک بررسی بیطرفانه و دقیق این فاجعه و کشف عوامل تعیین کننده در پیدایش آن و گزارش نتایج به مردم می تواند از ابعاد این بی اعتمادی بکاهد و رسیدگی قضایی را تسهیل نماید.

بررسی های مقدماتی نشان می دهد که برخی از مقامات قوه مجریه بر خلاف قانون حمایت‌هایی اعمال کرده‌اند، برخی مسئولان بانکی بدون صلاحیت بکار گمارده شده‌اند و نظارت قانونی بر عملیات بانکی تعمداً یا از سر بی مسئولیتی یا ندانمکاری اعمال نشده است. احتمال زد و بندهای کثیف نیز بین صاحبان قدرت و ثروت وجود دارد. چون در فرایند این امر احکام متعددی از قوانین ذیربط، از جمله قانون اداره امور بانکها مصوب 1358، قانون تسهیل اعطای تسهیلات بانکی مصوب 1386، قانون اساسنامه سازمان حسابرسی مصوب 1366، قانون برنامه و بودجه مصوب 1351 و قوانین برنامه چهارم و پنجم توسعه، توسط رئیس جمهور و رئیس دفتر ایشان، رئیس کل بانک مرکزی و قائم مقام وی، وزیر امور اقتصادی و دارایی و برخی دیگر از مسئولان زیر مجموعه دولت، نقض شده یا نادیده گرفته شده است ؛ ما امضاء کنندگان ذیل خواهان اعمال ماده 233 در این باره هستیم.

امضاء کنندگان: 1-حسین نجابت(تهران) 2- احمد توکلی(تهران) 3- الیاس نادران(تهران) 4- علی زاکانی(تهران) 5- پرویز سروری(تهران) 6-حمیدرضا فولادگر(اصفهان) 7- جواد جهانگیرزاده(ارومیه) 8- نادر قاضی پور(ارومیه) 9- محمد دهقان(طرقبه و چناران) 10- امین حسین رحیمی(ملایر) 11- سیدحسین دهدشتی(آبادان)

به گزارش مهر، ماده 233 آیین نامه داخلی مجلس شورای اسلامی بدین قرار است:

"ماده 233- هرگاه حداقل ده‌نفر از نمایندگان و یا هرکدام از کمیسیونها، عدم رعایت شؤونات و نقض یا استنکاف از اجراء قانون یا اجراء ناقص قانون توسط رئیس جمهور و یا وزیر و یا مسؤولین دستگاههای زیرمجموعه آنان را اعلام نمایند، موضوع بلافاصله از طریق هیأت رئیسه جهت رسیدگی به کمیسیون ذی‌ربط ارجاع می‌گردد.

کمیسیون حداکثر ظرف مدت ده‌روز موضوع را رسیدگی و درصورت وارد بودن با اظهارنظر صریح، گزارش خود را از طریق هیأت‌رئیسه به مجلس ارائه می‌دهد.

تبصره 1- چنانچه نظر مجلس بر تأیید گزارش باشد موضوع جهت رسیدگی به قوه قضائیه و سایر مراجع ذی‌صلاح ارسال می‌شود تا خارج از نوبت و بدون تشریفات دادرسی رسیدگی نمایند.

تبصره 2- درصورتی که مجلس در مورد رئیس‌جمهور یا هریک از وزیران سه نوبت ‌رأی به وارد بودن گزارش بدهد طرح استیضاح درصورت رعایت مفاد اصل هشتاد و نهم(89) قانون اساسی در دستورکار مجلس قرار خواهد گرفت.".../تحلیل:عصرایران