اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

فتوای یک مرجع تقلید درباره قمه‌ زنی


آیت‌الله نوری‌همدانی در پاسخ به استفتایی، نظر خود را درباره برخی از شایعات مبنی بر حرمت زنجیرزدن در عزاداری بیان کرد.

خبرگزاری ایسنا: آیت‌الله نوری‌همدانی در پاسخ به استفتایی، نظر خود را درباره برخی از شایعات مبنی بر حرمت زنجیرزدن در عزاداری بیان کرد.

متن پرسش و پاسخ این مرجع تقلید به شرح زیر است:

«سلام علیکم

با توجه به نسبت برخی از شایعات مبنی بر فتوای معظم‌له پیرامون حرمت زنجیر زدن در عزاداری درخواست داریم پیرامون این موضوع توضیح‌ داده شود.

جمعی از مقلدین

بسمه‌تعالی

با عرض تسلیت ایام شهادت سرور و سالار شهیدان حضرت امام حسین (ع)

حضرت آیت‌الله العظمی نوری همدانی «مدظله» در آخرین جلسه درس خارج و همچنین در پیامی که در آستانه ماه محرم صادر نموده‌اند فرمودند که باید عزاداری هرچه با شکوه و عظمت‌ بیشتر برگزار گردد و هر عملی که موجب وهن مذهب و اختلاف بین امت اسلامی می‌گردد حرام است.

معظم‌له قمه‌زنی و زدن زنجیر‌هایی که تیغ‌دار هستند و موجب پاره شدن بدن می‌گردد را باعث وهن مذهب دانسته‌اند و زنجیرهای متعارف و معمول که در بازار به فروش می رسند و آسیبی به بدن نمی‌رساند را از این حکم خارج دانستند.

دفتر حضرت آیت‌الله العظمی نوری‌همدانی «مدظله»


ویدیو مرتبط :
فتوای مراجع درباره قمه زنی

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

نظر یک مرجع تقلید درباره قمه زنی و زنجیر زدن


آیت الله نوری همدانی گفت: هرعملی که سبب شود دشمنان اسلام به عنوان سوژه تبلیغاتی از آن استفاده کنند مانند قمه زدن و زنجیر زدن حرام است.

پایگاه خبری شفقنا: حضرت آیت الله العظمی نوری همدانی با انتقاد شدید از مطالب نادرست که بر روی برخی منابر و مرثیه سرائی ها سرداده می شود، گفت: بیشترین ضربه به اسلام تفسیر یک بعدی عاشورا است در حالیکه عاشورا باید جلوه گاه ظلم ستیزی باشد و لذا سخنرانی ها و اشعار باید روح ظلم ستیزی و حماسی عاشورا را نشان دهند.

این مرجع تقلید در انتهای درس خارج فقه خود با اشاره به حوادث انقلاب اسلامی و جنگ تحمیلی اظهار داشت: مردم در حوادثی که برای آنها پیش می آید باید به فقهای زمان مراجعه کنند.

او با اشاره به فصل تبلیغی محرم عنوان کرد: یکی از مسائل مهم این است که مبلغان جریان عاشورا و کربلا را برای مردم تبیین کرده و به آنها بفهمانند که انقلاب اسلامی ایران نیز از همین قیام عاشورا نشات گرفته است.

آیت الله نوری همدانی ادامه داد: باید توجه داشت که می توان جریان عاشورا را دو نوع طرح کرد: یکی اینکه دنیا همین است و امامان همواره مظلوم بودند و لذا یزید ظلم کرد و امام حسین(ع) برای گرفتن حق خود قیام کرد که این صحیح نیست. نوع دیگر آنکه به علل و عوامل حادثه عاشورا توجه کرده و صبغه حماسی آن ذکر شود.

او تصریح کرد: باید علل حادثه کربلا را ذکر کرد و اینکه چه چیزی باعث شد که این حوادث به وجود آمد. چگونه است روز هشتم ذی الحجه همه به منا و عرفات می روند اما امام حسین(ع) به سمت کربلا می رود و لذا باید علت این موارد را جستجو کرد. جریان کربلا را باید طوری ذکر کرد که علل و اسباب این حادثه چه بوده است و باید این روحیه را در مردم ایجاد کرد.

این مرجع تقلید خطاب به مبلغان بیان داشت: نقش زنان در عاشورا، عاشورا و احیای دین در همه ابعاد، عاشورا و امر به معروف و نهی از منکر، تحریفات به وجود آمده در نهضت کربلا، عاشورا و انقلاب اسلامی باید از موضوعاتی باشد که به آنها بپردازید.

او با انتقاد از وجود خرافات و بیان یکسری مطالب تحریف شده در مورد عاشورا بر روی منابر و مرثیه خوانی ها و مداحی ها، گفت: سخنرانی ها و اشعار باید روح حماسی عاشورا را نشان دهند و لذا هر عملی که موجب وهن دین شود مذموم است مانند قمه زدن. دشمنان این را فیلمبرداری کرده و نشان می دهند و از آن تبلیغات سوء می کنند و شیعه را به عنوان مذهب خشن تبلیغ می کنند.

آیت الله نوری همدانی تاکید کرد: هرعملی که سبب شود دشمنان اسلام به عنوان سوژه تبلیغاتی از آن استفاده کنند مانند قمه زدن و زنجیر زدن حرام است.

او با اشاره به فرموده امام راحل که« خون شهدای ما امتداد خون شهدای کربلاست.» ابراز کرد: در سخنرانی ها خط مشی مبارزه با حکومتهای فاسد باید تبیین شود.

استاد خارج فقه حوزه تک بعدی نشان دادن حادثه عاشورا را ضربه بزرگ به اسلام و این قیام الهی دانست و تاکید کرد: بیشترین ضربه به اسلام تفسیر یک بعدی عاشورا است. عاشورا باید جلوه گاه ظلم ستیزی باشد لذا در اندیشه امام خمینی عاشورا باید تقابل دو جهان بینی و احیای فرهنگ و شهادت و راه عزت و افتخار باشد.