اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

عکس جدید هابل از سحابی پروانه


تلسکوپ فضایی هابل تصویری جدید از سحابی پروانه را گرفته که نظر علاقه‌مندان به نجوم را جلب کرده است.

خبرآنلاین: تلسکوپ فضایی هابل تصویری جدید از سحابی پروانه را گرفته که نظر علاقه‌مندان به نجوم را جلب کرده است.

در عکسی که هابل گرفته پوسته های  سحابی پروانه و توده های گسترنده ی گازی‌اش با جزییاتی خیره کننده دیده می شوند. سحابی پروانه یک سحابی سیاره‌نمای دوقطبی است که در صورت فلکی کژدم واقع شده‌است.

عکس جدید هابل از سحابی پروانه

 ساختار این سحابی، یکی از پیچیده ترین ساختارهایی است که در سحابی‌های سیاره‌نما مشاهده شده‌است. طیف نوری سحابی پروانه، نشان می‌دهد که ستاره مرکزی آن یکی از داغ‌ترین ستاره‌ها در کهکشان است. دمای سطح آن بالای ۲۰۰٫۰۰۰ درجه کلوین است که نشان می‌دهد اندازه این ستاره باید بسیار بزرگ باشد.

این ستاره مرکزی یک کوتوله سفید بوده و اخیرا با استفاده از دوربین ارتقاء یافته «میدان عریض» نصب شده بر تلسکوپ فضایی هابلکشف شده‌است. سحابی پروانه، نام‌های دیگری از جمله ان‌جی‌سی ۶۳۰۲ ،کالدول ۶۹،فواره های دوقلو،بال های یک پروانه،پروانه  مینکوفسکی دارد.


ویدیو مرتبط :
هابل سحابی مرداب را شکار کرد

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

ستاره ای عظیم که سحابی پروانه ای شکل دارد (+عکس)



ناسا منتشر کرد؛
تصویر ستاره ای عظیم که سحابی پروانه ای شکل دارد

ناسا تصویری منتشر کرده است که در آن می توان ستاره ای عظیم را مشاهده کرد که سحابی به شکل پروانه در مرکز خود بوجود آورده است.

به گزارش مهر، در این عکس می توان ستاره ای عظیم با نام «IRS 4» را مشاهده کرد که نور آن به اطراف در حال پرتو افکنی است و در حدود 100 هزار سال پیش به وجود آمده است.

 

اخبار,اخبار علمی,ستاره


همچنین مواد متصاعده شده از این ستاره به اطراف عامل شکل گرفتن سحابی با نام «Sharpless 2-106» شده است ضمن اینکه در وسط این ستاره قرصی از گاز و غبار به رنگ قهوه ای قابل رویت است که به این سحابی شکلی شبیه به پروانه داده است.

 

اخبار علمی - مهر