اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

علت قهر مشتریان با بازار خودرو چیست؟



اخبار,اخبار اقتصادی, بازار خودرو

به باور کارشناسان، علت اصلی قهر مشتریان با بازار خودرو، توان خرید پایین آنهاست.»

دیو رکود این روزها در حالی پنجه در پنجه اقتصاد کشور انداخته و گلوی تولیدکنندگان داخلی را می‌فشارد که «خودروسازی» نیز از ضربات این دیو، زخمی شده و بازارش خوابی سنگین را تجربه می‌کند.

در این شرایط، کارشناسان معتقدند این وظیفه دولت است که با در نظر گرفتن راهکارهای کوتاه‌مدت، میان‌مدت و بلندمدت، بر دیو رکود غلبه کرده و با بالا بردن توان خرید مشتریان، بازارهای کشور را در این جنگ نابرابر (جنگ رکود با بازارها) یاری کند.

 در این میان، بازار خودرو کشور نیز این روزها یکی از راکدترین دوران عمر خود را سپری می‌کند، چه آنکه بسیاری از مشتریان، خرید خودرو را تحریم کرده و سبب شده‌اند غول‌های جاده مخصوص در شرایطی سخت (از نظر تامین نقدینگی) قرار بگیرند.

 هر چند مسائل حاشیه‌ای مانند کمپین «خودرو نخرید» نیز در رکود فعلی بازار اثرگذار بوده، اما به باور کارشناسان، علت اصلی قهر مشتریان با بازار خودرو، توان خرید پایین آنهاست.

کارشناسان تاکید می‌کنند، رکودی که بر کل اقتصاد کشور سایه افکنده، اجازه نفس کشیدن مشتریان در بازارهای مختلف از جمله خودرو را نمی‌دهد و با وجود آنکه خیلی‌ها تمایل به خرید یا تعویض خودرو دارند، اما نقدینگی لازم در جیب آنها نیست.

به اعتقاد کارشناسان، در این شرایط، دولت باید وارد عمل شده و با در نظر گرفتن راهکارهایی مناسب و اصولی (نه فقط مقطعی و گذرا)، تقاضای خرید را تحریک کند، تا هم مشتریان بتوانند خودرو موردنظر خود را بخرند و هم سایه سنگین رکود از سر خودروسازان برداشته شود.
 
اهمیت ورود دولت به تحریک تقاضای بازار خودرو، وقتی بیشتر می‌شود که به گفته کارشناسان، خودروسازی اثری بزرگ بر رشد اقتصادی کشور داشته و اگر روند کاهش تولیدش (به‌دلیل افت تقاضا) متوقف نشود، احتمال بازگشت اقتصاد به کانال منفی وجود دارد.

اگرچه دولت به تازگی از طرح‌هایی برای کمک به تولید رونمایی کرده، اما مساله اینجاست که خودروسازان به لحاظ تیراژ و توان تولید، چندان مشکلی ندارند و چالش اصلی آنها در حال حاضر «رکود بازار» است.

به‌عبارت بهتر، شرایط فعلی ایجاب می‌کند دولت توان و برنامه خود را روی تحریک تقاضا بگذارد نه افزایش تولید، چه آنکه وقتی تقاضا رشد کند، تولید نیز خود به خود بالا خواهد رفت.

البته اینکه گفته شده قطعه‌سازان به‌دلیل بالا رفتن حجم مطالبات شان، دیگر توان تامین نیاز خودروسازان را ندارند، حرف درستی است، اما این مشکل نیز ریشه در افت تقاضا داشته و اگر به اصطلاح بازار راه بیفتد، فروش خودروسازان رونق خواهد گرفت و آن زمان امکان تسویه حساب با شرکت‌های قطعه‌ساز نیز فراهم خواهد آمد.

اما در باب اینکه دولت چه اقداماتی را می‌تواند در شرایط فعلی بابت تحریک تقاضا انجام دهد، نظرات مختلفی از سوی کارشناسان مطرح می‌شود، هر چند فصل مشترک شان، اعتباربخشی به مشتریان است.

 در واقع از نظر کارشناسان، اثربخش ترین اقدام دولت برای خروج بازار خودرو از رکود، بالا بردن توان مالی مشتریان است و این اتفاق می‌تواند در قالب پرداخت وام و تسهیلات به خریداران اتفاق بیفتد.

نکته دیگری که بسیاری از کارشناسان روی آن اجماع‌نظر دارند، «برنامه‌ریزی و مدیریت خودروسازان برای تسهیلاتی است که دولت برای حرکت چرخ خودروسازی متعهد شده است.»

در این مورد، یکی از مدیران پیشین خودروسازی کشور در گفت‌و‌گو با «دنیای اقتصاد» می‌گوید: برخی معتقدند دولت باید به خودروسازان پول بدهد، در حالی که به نظر من شاید این روش مناسبی نباشد.

وی تاکید می‌کند که خودروسازان باید به دولت برنامه بدهند و بگویند قصد انجام چه اقداماتی را در راستای افزایش کیفیت و کاهش هزینه‌های تولید و مسائلی از این دست دارند.

 به گفته این مدیر پیشین خودروسازی، در حال حاضر راهکار اصلی برای خروج بازار خودرو از رکود، اعتبار دادن به مشتریان است؛ زیرا با این اقدام، توان خرید آنها بالا می‌رود و در نتیجه فروش خودروسازان نیز افزایش خواهد یافت.

 

گفته‌های وی در شرایطی است که هاشم یکه‌زارع، مدیرعامل ایران خودرو با رد پرداخت پول به خودروسازان می‌گوید: دولت پولی به صنعت خودرو نداده و نباید هم بدهد؛ بلکه قصد دارد با استفاده از منابع بانک‌ها، بازار خودرو را تحریک کند.

 

یکه‌زارع با اشاره به طرح دولت برای اختصاص 140 هزار میلیارد از منابع بانکی به خرید کالاهای داخلی می‌افزاید: این طرح می‌تواند بازارهای مختلف داخلی از جمله خودرو را راه بیندازد.

 

به گفته وی، در شرایط فعلی، بهترین اقدام دولت برای خروج از رکود، اعتباربخشی به مشتریان است، منتها به شرطی که اگر دولت پول و اعتباری برای خرید کالاهای داخلی از جمله خودرو در نظر می‌گیرد، باید نظارت کند تا این پول صرف خرید همان کالاها شده و در جایی دیگر خرج نشود.

اما رئیس انجمن قطعه‌سازان نیز با اشاره به اینکه در حال حاضر جیب مشتریان خالی است و آنها به همین دلیل قدم به بازار خودرو نمی‌گذارند، می‌گوید: دولت در این شرایط باید به مشتریان پول و اعتبار بدهد نه خودروسازان.

 محمدباقر رجال تاکید می‌کند: بهتر است دولت با در نظر گرفتن پول و اعتبار برای مشتریان، توان مالی آنها را افزایش دهد؛ زیرا رونق گرفتن بازار، مساوی است با افزایش تولید و خروج خودروسازی و صنایع وابسته اش، از رکود.

 گفته‌های رئیس انجمن قطعه‌سازان در شرایطی است که فربد زاوه، کارشناس خودرو می‌گوید: راه انداختن بازار خودرو راهکارهای کوتاه‌مدت و بلندمدت دارد که در این شرایط، بالا بردن توان خرید مشتریان، در اولویت است.

وی با تاکید بر اینکه افزایش کیفیت و پایین آوردن هزینه‌های تولید، در بلندمدت جواب خواهند داد، می‌افزاید: در حال حاضر دولت علاوه‌بر پرداخت تسهیلات به مشتریان، می‌تواند با در نظر گرفتن یک‌سری قوانین سختگیرانه، بازار را برای کوتاه‌مدت از رکود خارج کند.

به گفته زاوه، بهتر است دولت برای خودروهای بالای 10 سال کارکرد، آنقدر عوارض و مالیات در نظر گرفته و نرخ بیمه شان را افزایش دهد که برای مشتریان، خرید خودرو نو به‌صرفه‌تر از استفاده از خودروهای قدیمی باشد.

وی البته تاکید می‌کند که این کار مستلزم تسهیل شرایط خرید خودرو و افزایش توان مالی مشتریان است و ابتدا باید این اتفاق رخ بدهد تا انگیزه و قدرت لازم برای خرید خودروهای نو وجود داشته باشد.

اخبار اقتصادی - دنیای اقتصاد


ویدیو مرتبط :
علت شکست برندها، وفادارسازی مشتریان،افزایش مشتریان فروش

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

سردرگمی‌ مشتریان در بازار خودرو



 

 

خودرو

 

 

 

برخی اعضای خانواده پژو 206 با افزایش قیمت مواجه شده اند. 206 تیپ 6 که اتومات نیز هست‌، هم اکنون 19 میلیون تومان قیمت دارد و 206 تیپ 2 نیز با قیمت 13 میلیون و 950 هزار تومان به فروش می‌رسد.

روزنامه دنیای اقتصاد نوشت:

اگرچه با افزایش قیمت سوخت‌، بازار خودرو کشور بیش از پیش به رکود رفت و خرید و فروش کاهش یافت‌، اما قیمت‌ها افول چندانی نکرده و حتی برخی خودروها با افزایش قیمت نیز مواجه شدند.

آنطور که نمایشگاه‌داران خودرو پایتخت می‌گویند‌، بیشتر مشتریان فعلا برای خرید خودرو دست نگه داشته و با حالتی سردرگم‌، منتظر اتفاق‌های آتی در بازار مانده اند. به گفته فعالان بازار‌، این هفته قیمت مدل‌های پژو 206 تا حدی اندک رشد کرد و دوگانه‌سوزها (به جز پارس) نیز با وجود افزایش قیمت گاز‌، تغییر خاصی را تجربه نکردند.

به گفته کارشناسان‌، گرانی سوخت طی هفته‌های پیش رو تاثیر خاص خود را بر بازار و قیمت خودروهای داخلی خواهد گذاشت‌، به نحوی که کم‌مصرف‌ها و دوگانه سوزها با رشد تقاضا و قیمت روبه‌رو می‌شوند و پرمصرف‌ها نیز افت خواهند کرد.

هرچند بازار خودرو هم اکنون در رکود به سر می‌برد‌، اما کارشناسان معتقدند با وجود افزایش قیمت بنزین و گاز‌، مردم باز هم به خرید خودرو رغبت نشان خواهند داد‌، اما الگوی مصرف آنها تغییر می‌کند. در واقع گرانی سوخت‌، میزان استفاده از خودروها را کم کرده و از آن سو مشتریان را به سمت خرید محصولات کم‌مصرف و دوگانه سوز سوق می‌دهد.

افزایش قیمت پژو 206

اما سری به بازار بزنیم و ببینیم با اجرای رسمی‌قانون یارانه‌ها‌، قیمت خودروها در چه وضعیتی قرار دارد.

آن طور که خبر می‌رسد‌، برخی اعضای خانواده پژو 206 با افزایش قیمت مواجه شده اند. 206 تیپ 6 که اتومات نیز هست‌، هم اکنون 19 میلیون تومان قیمت دارد و 206 تیپ 2 نیز با قیمت 13 میلیون و 950 هزار تومان به فروش می‌رسد. در بین مدل‌های صندوق دار 206 نیز‌، V9 که از دنده اتومات بهره می‌برد‌، قیمتی برابر با 19 میلیون و 500 هزار تومان دارد و V8 نیز 16 میلیون و 400 هزار تومان خرید و فروش می‌شود. مدل V20 نیز اگر در بازار موجود باشد‌، تا 14 میلیون تومان به فروش می‌رسد. خانواده 206 جزو کم‌مصرف‌های بازار خودرو ایران به حساب می‌آیند.

افت و خیز پارس

هرچند مدل بنزینی پژو پارس حدود 100 هزار تومان ارزان شده‌، اما نوع دوگانه سوز این خودرو رشد قیمت را تجربه کرده است. آنطور که از بازار خبر می‌رسد‌، هم‌اکنون پارس بنزینی با قیمت 16 میلیون و 800 هزار تومان خرید و فروش می‌شود و نوع دوگانه سوز آن نیز 17 میلیون و 700 هزار تومان قیمت دارد.

همچنین پژو 405 که دومین خودرو پرتیراژ کشور به شمار می‌رود‌، در مدل بنزینی خود 13 میلیون تومان به فروش می‌رسد‌، اما مدل دوگانه سوز این محصول 14 میلیون و 600 هزار تومان خرید و فروش می‌شود. پارس و 405 بنزینی‌، جزو پرمصرف‌ترین خودروهای کشور به شمار می‌آیند و از همین رو کارشناسان افت تقاضا و قیمت این دو را با توجه به گرانی بنزین‌، پیش بینی می‌کنند.

زانتیا افت کرد

بیشترین تغییر قیمت را در بازار خودرو این هفته‌، زانتیا تجربه کرد‌، خودرویی که چندی پیش از سایپا رفت. این محصول که طی چند ماه گذشته حدود چهار میلیون تومان افزایش قیمت را تجربه کرد‌ه، در حال حاضر 30 میلیون و 500 هزار تومان به فروش می‌رسد. ریو نیز به عنوان دیگر محصول سایپا‌، همچنان بر قیمت گران خود پابرجا مانده و ظاهرا فعلا قصد پایین آمدن ندارد. این خودرو هم اکنون 14 میلیون و 300 هزار تومان خرید و فروش می‌شود.

ظاهرا مشکلاتی برای تامین قطعات ریو پیش آمده و دلیل افزایش قیمت این محصول به همین موضوع مرتبط می‌شود. از ریو و زانتیا که بگذریم‌، پراید به عنوان یکی از کم‌مصرف‌های بازار خودرو کشور‌، تغییر قیمتی خاصی را تجربه نکرده است. این خودرو در مدل بنزینی‌، هفت میلیون و 750 هزار تومان به فروش می‌رسد‌، اما نوع دوگانه‌سوز آن قیمتی برابر با 9 میلیون و 200 هزار تومان را داراست. البته پراید دوگانه سوز را می‌توان در رنگ سفید‌، ارزانتر نیز خرید. به گفته کارشناسان‌، پراید به دلیل تیراژ بالا‌، احتمالا تغییر قیمت چندانی را در جریان گرانی سوخت تجربه نخواهد کرد.

رشد تقاضا برای EF7

اگرچه مشتریان داخلی چندان دل خوشی از خودروهای دوگانه سوز ندارند‌، اما به هر حال گرانی سوخت تاثیر خود را گذاشته و افزایش تقاضای این خودروها را در پی داشته است. آن‌طور که خبر می‌رسد‌، در بین دوگانه سوزها‌، سمند مجهز به موتور EF7 (موتور پایه گازسوز)‌، با استقبال قابل توجه ای روبه‌روست. این خودرو در حال حاضر 17 میلیون و 200 هزار تومان خرید و فروش می‌شود. از جمله موارد برتری خودروهای مجهز به موتور پایه گاز نسبت به دوگانه سوزهای پایه بنزینی‌، افت توان کمتر و بهینه‌تر بودن آنهاست.البته قیمت آنها نیز بالاتر است‌، به نحوی که هم‌اکنون سمند LX دوگانه سوز یک میلیون تومان ارزانتر از سمند پایه گازسوز EF7 به فروش می‌رسد. مدل بنزینی سمند LX نیز 14 میلیون و 900 هزار تومان قیمت دارد. همچنین سورن نیز با قیمت 16 میلیون و 400 هزار تومان خرید و فروش می‌شود.

بازار شاسی بلندها

نگاهی نیز به بازار برخی خودروهای شاسی بلند بیندازیم‌، خودروهایی که از مصرف سوخت بالایی نسبت به سواری‌ها برخوردارند. در حال حاضر نیسان رونیز اگر در بازار موجود باشد‌، تا مرز 32 میلیون تومان نیز مشتری خواهد داشت.

این در شرایطی است که بنابر شنیده‌ها تولید نیسان رونیز برای همیشه متوقف شده و این شاسی بلند پرمصرف‌، دیگر در پارس خودرو مونتاژ نخواهد شد. همچنین سوزوکی گرند ویتارا نیز که در ایران خودرو خراسان به مونتاژ می‌رسد‌، هم‌اکنون با قیمت 45 میلیون تومان در مدل اتومات قیمت دارد. نوع دنده‌ای ویتارا هم با قیمت 39 میلیون تومان به فروش می‌رسد..../تحلیل:دنیای اقتصاد