اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

ظلم به دانشجویان دختر در کنکور امسال


در کنکور امسال مورد نادر و عجیبی به وجود آمده و آن هم این است که دانشگاه‌های شهید چمران اهواز ، صنعت نفت و دانشگاه صنعتی قم برای نخستین بار اقدام به " عدم پذیرش " دانشجویان دختر در رشته های تحصیلی برتر روزانه نظیر فنی و مهندسی و علوم پایه كرده اند


الف:
دفترچه راهنمای انتخاب رشته های تحصیلی آزمون سراسری سال 91 در تاریخ 8 مرداد منتشر شد و متعاقب آن در تاریخ چهارشنبه 11 مرداد، طبق وعده قبلی مسئولین سازمان سنجش نتایج آزمون سراسری سال 91 نیز اعلام گردید. چند سالی است که سهمیه‌هایی مانند سهمیه مناطق و سهمیه بومی استانی و .... در پذیرش داوطلبان کنکور لحاظ می‌شود که مثلاً می‌توان برای داوطلبان شهرستانی امتیازاتی قائل شد تا امكان بیشتری برای حضور و فعالیت آنان در شهرستان محل سكونتشان پس از فارغ‌التحصیلی فراهم شود و مناطق محروم شكاف‌های توسعه‌نیافتگی خود را جبران كنند. یا مثلاً برای افراد فقیرتر و یا اقلیت‌های قومی و كلیه كسانی كه به دلیل سازوكار تبعیض‌آمیز جامعه، قابلیت پیشرفتشان كم می‌شود، امتیازات و سهمیه‌هایی قائل می‌شوند كه این نابرابری‌ها تا حدی جبران شود.
 
در کنکور امسال مورد نادر و عجیبی به وجود آمده و آن هم این است که دانشگاه‌های شهید چمران اهواز ، صنعت نفت و دانشگاه صنعتی قم برای نخستین بار  اقدام به " عدم پذیرش " دانشجویان دختر  در رشته های تحصیلی برتر روزانه نظیر فنی و مهندسی و علوم پایه كرده و فقط اقدام به پذیرش دانشجوی پسر کرده‌اند . این اتفاق در حالی رخ داده كه پذیرش سهمیه دختر در این رشته‌ها در كلیه دانشگاه‌های دیگر در مناطق غیر محروم كشور نظیر تهران، اصفهان، شیراز و نظایر آن‌ها ملحوظ شده است. اگر این محدودیت‌ها سراسری بود به عنوان یك سیاست كلی قابل بحث است اما ایجاد محدودیت برای یك استان با شرایط اقلیمی نامناسب نظیر خوزستان با شرایط راهبردی حساس یك تبعیض آشكار بوده توجیه پذیر نیست.
 
ضمناً این‌گونه اختصاص رشته های تحصیلی در یک استان برای  پسران نه تنها موجب ظلم مضاعف به زنان خواهد شد، بلكه موجب كاهش كیفیت سطح آموزشی تحصیلات عالی هم می‌شود. زیرا پسرانی كه جایگزین دختران می‌شوند، طبعاً به لحاظ آموزشی ضعیف‌تر خواهند بود، اما این ضعف آنان ناشی از ظلم فرآیندهای اجتماعی نبوده تا آن را در دانشگاه جبران كنند، بلكه ناشی از عدم پذیرش دختران با كیفیت علمی بالاتر در این دانشگاه‌ها می‌شود .
 
روشن است این‌گونه اقدامات غیر منطقی و تبعیض آمیز به وجهه آموزش عالی كشور صدمات جبران ناپذیری خواهد زد و حتی روحیه یاس و نارضایتی هائی در بین خانواده های داوطلبان این مناطق ممكن است ایجاد كند.  این رویداد فقط در استان‌های خوزستان و دانشگاه صنعتی قم رخ داده و دانشگاه‌های این استان از پذیرش دانشجوی دختر سرباز زده‌اند .
 
بر اساس این تصمیم مسئولین این دانشگاه‌ها و اعلام سازمان سنجش و وزارت علوم ، دختران دانش‌آموز خوزستانی برای ادامه تحصیل باید دانشگاه‌های سایر استان‌ها را برای ادامه تحصیل انتخاب کنند که عملاً در یك رقابت نابرابر سهمیه های مناطق و بومی استانی را از دست می‌دهند .
 
همچنین سال‌هاست که مسئولین در صدد آنند که دانشجویان و بالأخص دانشجوی دختر در استان و شهرستان محل زندگی خود تحصیل کنند اما این تبعیض قائل شدن در مورد دو استان مذکور و اجبار دانش آموزان دختر به انتخاب رشته در استان‌های خارج از محل سكونت دقیقاً خلاف این سیاست است كه مشکلات بسیاری برای این دانش آموزان و خانواده های آن‌ها ایجاد خواهد كرد.
 
 دانشگاه‌های شهید چمران و صنعت نفت سال‌هاست دانشجوی دختر پذیرش می‌کنند و امكانات لازم برای اسكان دختران را فراهم کرده‌اند لذا اگر فرض كنیم كمبود امكانات اسكان دختران در سال جاری علت این تصمیم بوده، می‌توانستند ضمن پذیرش دانشجوی دختر اعلام كنند امكانات اسكان ندارند یا فقط دانشجوی بومی می‌گیرند یا موارد دیگری نظیر این‌ها نه اینكه سهمیه دانشجویان دختر را کلاً حذف كنند
 
استان خوزستان ، که به لحاظ توانایی‌های بالقوه در صنعت نفت و پتروشیمی ، فولاد ، بنادر و دریا از استان‌های بسیار غنی کشور می‌باشد و زنان این استان كه پس از سال‌ها زندگی در شرایط سخت اقلیمی منطقه این حق را دارند که از امتیاز بومی بودن برای تحصیل در استان خود بهره‌مند شوند اما این بار این حق تحصیلی نیز از این بانوان گرفته شده است. ساكنین استان خوزستان خصوصاً شهرهای خرمشهر، آبادان، اهواز، دزفول و سوسنگرد و دیگر نقاط این استان كه سابقه پایداری در 8 سال جنگ تحمیلی را دارند شایسته ان هستند كه به دانش آموزان آن‌ها امتیازی داده شود نه آنكه از حق مسلم خود محروم شوند.  با توجه به فرصت كوتاه انتخاب رشته، ضروری به نظر می‌رسد كه وزرای محترم نفت و علوم، تحقیقات و فنآوری قبل از پایان مهلت انتخاب رشته نسبت به حل این موضوع و احقاق حق دانش‌آموزان این مناطق محروم حساس و راهبردی كشور اقدام عاجل به عمل آورند.


ویدیو مرتبط :
قرآن صاعد-ظلم ستیزی(نه ظلم کنیم و نه قبول ظلم کنیم)-سخنان امام خامنه ای

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

اختلاط دانشجویان دختر و پسر در اردوهای دانشجویی؛ "ممنوع"



 

 

 

اختلاط دانشجویان دختر و پسر در اردوهای دانشجویی؛

 

در آئین‌نامه حفظ حدود آداب اسلامی در دانشگاه‌ها مصوب شورای عالی انقلاب فرهنگی بر جلوگیری از اختلاط دختر و پسر در محیط‌های آموزشی و دانشگاه‌های كشور تاكید شده است.

فصل اول آئین‌نامه حفظ حدود آداب اسلامی در دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی، مصوب یكصد و بیست و یكمین جلسه مورخ 6 مرداد سال 66 شورای عالی انقلاب فرهنگی كه در تاریخ 13مرداد همان سال و به شماره "1908/دش " ابلاغ شده، به تشریح "حفظ حدود اخلاق اسلامی در برخوردها و معاشرت‌ها " اختصاص دارد.

بر اساس بند اول این آئین‌نامه، دانشجویان زن و مرد لازم است در كلاس‌های درس در دو ردیف جداگانه بنشینند. در تبصره مربوط به همین بند نیز تاكید شده است كه هرگاه در دانشگاهی جدا كردن كلاس‌های مخصوص زنان و مردان میسر باشد و مشكلی از لحاظ بودجه و كیفیت تحصیل به وجود نیاورد، كلاس‌ها باید جدا باشد.

در بند دوم این آئین‌نامه نیز آمده است كه در بیمارستان‌های آموزشی باید كوشش شود كه به تدریج بخش‌های بیماران زن و مرد از یكدیگر جدا باشد و همچنین هر جا میسر است در اتاق‌های عمل از اختلاط زن و مرد خودداری شود وحتی‌المقدور از كادر پرستاری زن برای زنان و مردان استفاده شود و مسائل شرعی رعایت شود.

در آئین‌نامه حفظ حدود آداب اسلامی در دانشگاه‌ها و موسسات آموزش همچنین تاكید شده است كه در آزمایشگاه‌ها و بخش‌های تزریقات هرگاه برای تزریق و پانسمان، هم متخصص مرد بود و هم متخصص زن، از متخصص مرد برای بیماران مرد و از متخصص زن برای بیماران زن استفاده شود.

همچنین در محل‌های تردد و نصب اعلانات در دانشگاه‌ها، هرگاه احتمال ازدحام رود، باید محل‌های جداگانه برای زنان و مردان در نظر گرفته شود.

بر اساس این آئین‌نامه لازم است كه دانشجویان زن و مرد از آزمایشگاه‌ها و كارگاه‌ها و سالن‌های تشریح و اتاق كامپیوتر و غیره حتی‌المقدور در نوبت‌های خاص و به طور جداگانه استفاده كنند. سالن‌های طراحی و مدل (آتلیه‌ها) و خود مدل‌ها باید منطبق با شئون اسلامی باشد و محیط كار حتی‌المقدور برای زنان و مردان جدا باشد. دانشجویان زن و مرد لازم است در گروه‌های مجزا به كارهای گروهی دانشجویی از قبیل انجام پروژه‌ها و طراحی و كارهای عملی و مانند آن بپردازند، مگر اینكه مجزا كردن زن و مرد منجر به مختلف شدن كار یا تعطیلی آن شود.

هشتمین بند آئین‌نامه حفظ حدود آداب اسلامی در دانشگاه‌ها و موسسات آموزش تاكید دارد كه دانشگاه‌ها باید تدابیری اتخاذ كنند تا در محیط‌های اداری با توجه به امكانات موجود از اختلاط غیرضروری زن و مرد تا جایی كه منجر به اختلال و تعطیل كارها نشود، جلوگیری به عمل آورند.

بر اساس این آئین‌نامه مسئولان مرد باید از منشیان مرد استفاده كنند و در آن قسمت از دانشگاه‌ها كه عموم مراجعه‌كنندگان مرد هستند از (قبیل خوابگاه‌ها) لازم است از كارمندان مرد استفاده شود و در آن قسمت كه مراجعه‌كنندگان زن هستند از كارمندان زن.

همچنین اماكن عمومی مانند قرائت‌خانه كتابخانه و خوابگاه‌ها و اتاق‌های غذاخوری باید برای زنان و مردان جدا باشد یا برای هر جنس از نوبت جداگانه استفاده شود. برای اماكن ورزشی نیز نوبت استفاده مردان باید جدا از نوبت زنان باشد.

بند 12این آئین‌نامه به روابط بین استاد و دانشجو اختصاص دارد كه بر اساس آن، روابط میان استادان و دانشجویان و كارمندان باید مطابق با مقررات دانشگاهی و ضوابط اخلاق اسلامی باشد و هرگاه كسی خلاف آن را مشاهده كرد بنابر اصل نهی از منكر به متخلفان تذكر دهد و اگر تذكر او موثر واقع نشد مراتب را به مقامات مسئول دانشگاه اطلاع دهد.

آئین‌نامه حفظ حدود آداب اسلامی در دانشگاه‌ها و موسسات آموزش همچنین تاكید دارد كه زنان در محیط كار و تحصیل باید از پوشش اسلامی استفاده كنند و از پوشیدن لباس‌های تنگ و زننده و آرایش و تبرج پرهیز كنند و مردان نیز نباید از لباس‌های زننده استفاده كنند.

شورای عالی انقلاب فرهنگی در بند 14، مسئولیت اجرای این آئین‌نامه را به روسای دانشگاه‌ها و مدارس عالی سپرده است كه می‌توانند با كمك كمیته‌های انضباطی یا هیات‌های رسیدگی به تخلفات اداری به تخلفات رسیدگی كنند.

بر اساس این گزارش، شورای عالی انقلاب فرهنگی در جلسه 520 مورخ 25 آذر 82 ماده واحده مقررات سفرهای دانشجویی الحاقی به آئین‌نامه حفظ حدود و آداب اسلامی در دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی (ابلاغیه شماره 1908/دش مورخ 13مرداد 66)را تصویب كرد كه بر اساس آن، سفرهای دانشجویی باید با تصویب و صدور مجوز توسط شورای فرهنگی دانشگاه انجام شود.

بر اساس این آئین‌نامه مقصود از سفر دانشجویی، كلیه مسافرت‌های فرهنگی و بازدیدهای علمی دسته جمعی گروهی از دانشجویان یك دانشگاه است كه به منظور زیارت و تفریح با مجوز شورای فرهنگی دانشگاه برگزار می‌شود. واحدهای برگزار كننده اردوی دانشجویی غیردولتی خارج از دانشگاه، می‌بایست نسبت به اخذ مجوز از شورای فرهنگی دانشگاه اقدام كنند. ضمناً سفرهای درسی و پژوهشی كه با حضور استاد و مجوز گروه آموزشی دانشكده برگزار می‌شود از شمول این مصوبه مستثنی است.

در ماده واحده مقررات سفرهای دانشجویی آئین‌نامه حفظ حدود و آداب اسلامی در دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی تاكید شده است كه برگزاری اردوهای مختلط (دختر و پسر) صرفاً با تایید مكتوب مرجع صادركننده مجوز، قابل اجرا است. همچنین در سفرهای دانشجویی، محل برگزاری اردو و مسیر آن در اطلاق مقررات، به منزله محدوده دانشگاه محسوب و در این مدت رعایت مقررات انضباطی دانشگاه و سایر مقررات مربوط الزامی است...../تحلیل:عصرایران