اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

طرح جدید بانک مرکزی برای برداشت مستقیم مبلغ قبوض شهری از حساب مردم



اخبار,اخبارجدید,اخبار جالب

طرح جدید بانک مرکزی برای برداشت مستقیم مبلغ قبوض شهری از حساب مردم

مدیر کل فناوری اطلاعات و ارتباطات بانک مرکزی با اعلام اینکه تعداد تراکنش‌های بانکی با واریز عیدانه 85 و 10 هزار تومانی به مردم در تاریخ ششم اسفندماه جاری رکورد زد، گفت: یکی از طرحهای در دستور کار این بانک برداشت مستقیم قبوض از حساب مشترکان به صورت خودکار است.

به گزارش مهر، ناصر حکیمی امروز در نشست خبری در بانک مرکزی در مورد برنامه های پایان سال بانک مرکزی گفت: متوسط تراکنش‌ها در تاریخ 13 اسفند ماه جاری نسبت به مدت مشابه سال گذشته 70 تا 75 درصد رشد داشته است.

مدیر کل فناوری اطلاعات و ارتباطات بانک مرکزی با اشاره به رکوردزنی تراکنش‌های بانکی در تاریخ ششم اسفند جاری با توجه به واریز کمک های جبرانی دولت به خانوارها ،گفت: بیش از  34 میلیون و 200 هزار تراکنش در شبکه شتاب و 28 میلیون و 900 هزار تراکنش در شبکه شاپرک در این روز به ثبت رسید که در مجموع 63 میلیون تراکنش را رقم می زند که رکورد قابل توجه ای بوده است.

وی گفت: روز گذشته تعداد تراکنش شبکه شتاب حدود 25 میلیون و شبکه شاپرک 22 میلیون بوده است. تراکنش های شاپرک در پایانه های فروش نشان دهنده عمق تحول در پرداخت های الکترونیکی است.

وی گفت: 53 درصد کل تراکنشهای بانکی مربوط به تراکنش پایانه های فروش، 40 درصد مربوط به خودپرازها، 5 درصد اینترنیت و 5 موبایل و تلفن ثابت است.

حکیمی گفت: از 40 درصد تراکنشهای دستگاههای خودپرداز ، نیمی شامل برداشت وجه و مابقی مربوط به مانده گیری ، انتقال وجه و ... است اما به لحاظ ارزش ، روند کالا متفاوت است به طوری که کمتر از 2 تا 3 درصد مبلغ تراکنشها مربوط به وجه و بقیه مربوط به دو خدمت خرید از پایانه فروش و انتقال وجه است. 40 درصد تراکنشها مربوط به انتقالی ها و 60 درصد خرید از پایانه های فروش است.

مدیر کل فناوری اطلاعات و ارتباطات بانک مرکزی گفت: با توجه به اینکه از 15 اسفندماه به بعد با توجه به پرداخت حقوق و عیدی و در عین حال کمک های جبرانی مانند یارانه ها را خواهیم داشت، موج افزایش تراکنشهای بانکی را شاهد خواهیم بود، این در حالی است که بانکها  از بهمن ماه تیم های شبانه روزی را برای ایام پایانی سال ترتیب داده اند و از آمادگی کامل برخوردارند.

وی افزود: حجم تراکنشهای موفق روز گذشته در مرکز شتاب بالغ بر 99.25 درصد و در شبکه شاپرک 99.36 درصد بوده است. در عین حال، از ابتدای اسفند تاکنون 98.3 درصد تراکنش ها در شبکه شتاب و 98.5 درصد در شبکه شاپرک موفق بوده است.

حکیمی، تعداد تراکنشهای روزانه را 47 تا 63 میلیون تراکنش عنوان کرد و یکی از طرحهای در دستور کار بانک مرکزی را برداشت مستقیم قبوض از حساب مشترکین به صورت خودکار با توجه به حسابی که مشتری تعیین می کند، اعلام کرد که بر این اساس، پرداخت قبوض مشترکین به صورت خودکار و مستقیم انجام خواهد شد./مهر

 


ویدیو مرتبط :
دکتر حسن عباسی : رئیس سابق بانک مرکزی در بانک حساب نداشته چون معتقد بوده بانک شبهه ناک و ربوی است

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

برداشت مستقیم مبلغ قبوض، اقساط و کرایه خانه از حساب مردم



برداشت مستقیم مبلغ قبوض،اقساط و کرایه خانه

جزئیات طرح برداشت مستقیم مبلغ قبوض، اقساط و کرایه خانه از حساب مردم

 مدیرکل فناوری اطلاعات و ارتباطات بانک مرکزی با بیان اینکه در اجرای طرح برداشت مستقیم از حساب افراد برای مبالغ قبوض شهری، اقساط بانکی، اجاره منزل و غیره هیچ اجباری در کار نیست و اختیاری است، گفت: در این طرح، بر اساس فرم پر شده توسط افراد ذینفع مشخص می شود.

ناصر حکیمی در گفتگو با مهر در مورد برداشتهای خودکار قبوض و ... از حساب مشتریان بانکی، با تاکید بر اینکه این کار به درخواست افراد صورت خواهد گرفت و هیچ اجباری در کار نیست و مشتریان بانکی برای اجرای این طرح به بانک مجوز ارائه می کنند، افزود: این اقدام در حالت عادی بسیاری از دغدغه های روزمره افراد را از بین می برد.

مدیرکل فناوری اطلاعات و ارتباطات بانک مرکزی با اشاره به اینکه این طرح در دنیا موفق بوده است، گفت: با اجرای این طرح می توان 1.5 تا 2 میلیون تراکنش در این ارتباط را بدون نیاز به مراجعه حضوری را از بین برد.

وی با بیان اینکه این طرح حتی مراجعه غیرحضوری را برای پرداخت قبوض، اقساط و غیره را از بین می برد، عنوان کرد: در حال حاضر کارمزدی برای ارائه این خدمت از سوی بانک از فرد گیرنده سرویس دریافت نمی شود.

به گفته حکیمی، فرمی در این طرح در اختیار شهروندان قرار می گیرد که بر اساس آن، ذینفع مشخص می شود، ذی نفع ممکن است فروشگاهی باشد که جنس قسطی از آن خریداری شده باشد و یا اداره برق، موجر، بانکی که از آن وام دریافت کرده باشید و غیره باشد. 

این مقام مسئول در بانک مرکزی با تاکید بر اینکه بدون ارائه مجوز مشتری به بانک برداشت خودکار به هیچ وجه انجام نخواهد شد، عنوان کرد: همچنین مشتری هر زمان که بخواهد می تواند به بانک لغو مجوز را اعلام کند. 

وی با اظهارامیدواری نسبت به اینکه این طرح در چند ماه آینده در سیستم بانکی کشور اجرایی شود، گفت: دلیل اینکه این طرح تاکنون اجرا نشده است نیز به همین بازمی گردد که قصد داشتیم در تمام بانکها اجرا شود و این امکان در کل شبکه بانکی فراهم گردد.

مدیرکل فناوری اطلاعات و ارتباطات بانک مرکزی اجرای این طرح را نیازمند یک پورتال دانست و افزود: بر اساس این پورتال مشتری می تواند اطلاعات دقیق از برداشت حساب خود را داشته باشد، زیرا ممکن است مثلا فردی منزل خود را تغییر داده باشد و هنوز برداشت مبلغ قبض برق از منزل قبلی ادامه داشته باشد، بنابراین اطلاع رسانی در این طرح بسیار مهم است تا باعث متضرر شدن افراد نشود./مهر