اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

ضرورت بیمه تشخیص سرطان‌ زنان



اخبار,اخباراجتماعی, بیمه تشخیص سرطان‌ زنان


 اخباراجتماعی - ضرورت بیمه تشخیص سرطان‌ زنان

مدیرکل دفتر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت بر ضرورت پوشش بیمه تشخیص زودهنگام سرطان‌ زنان و تامین واکسن ارزان برای غربالگری سرطان تاکید کرد.

به گزارش تسنیم، محمد اسماعیل مطلق در نشست علمی - تخصصی مشورتی برای پیشگیری و کنترل سرطان‌های زنان با تاکید بر سرطان‌های پستان و سرویکس بر لزوم هماهنگی همه ذینفعان پیشگیری و کنترل سرطان‌های پستان و سرویکس در همه بخش‌های مرتبط در معاونت بهداشت و معاونت درمان و سایر بخش‌های توسعه و سازمان‌های مختلف دولتی و غیر دولتی، سازمانهای مردم نهاد، سازمانهای خیریه، مراکز علمی و تحقیقاتی، سازمانهای بیمه و رسانه ها در چارچوب یک کمیته ملی در سطح عالی دولت جمهوری اسلامی ایران و ارتقای برنامه ثبت سرطان تاکید  کرد.

مطلق، برنامه ریزی برای تامین زیر ساخت‌های مورد نیاز برای اجرای عادلانه تشخیص زودهنگام و اقدامات تشخیصی و درمانی و تامین دسترسی همگانی به حداقل‌های لازم در همه جای کشور از جمله دستگاه ماموگرافی، رادیولوژیست، تکنیسین ماموگرافی و پاتولوژیست را از دیگر موارد مورد تاکید در این نشست عنوان کرد و گفت: پوشش بیمه خدمات تشخیص زودهنگام سرطان‌های زنان نیز مورد تاکید این نشست است.

مدیرکل دفتر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت گفت: آگاهی بخشیدن به جامعه درباره علت ابتلا به سرطان دهانه رحم، پیشگیری از رفتارهای پرخطر جنسی، تامین خدمات مورد نیاز برای پیشگیری از عفونت‌های آمیزشی مدتظر قرار گرفته است.

وی تامین واکسن ارزان قیمت و از سرگیری انجام غربالگری سازمان یافته سرطان سرویکس از سن 30 سالگی با استفاده از پاپ اسمیر Conventional با فواصل 5 ساله با توجه به وجود امکانات آنجام آن در کشور و هزینه اثر بخشی آن در مطالعه انجام شده توسط انستیتو کانسر، ادغام خدمات پیشگیری و کنترل سرطان‌های زنان در یک بسته خدمتی و در PHC نظام بهداشتی کشور برای افزایش پوشش خدمات و در نتیجه اثر بخشی آن و فراهم ساختن امکان تهیه نمونه پاپ اسمیر در روستاهای کشور از جمله فراهم ساختن تخت ژنیکولوژی و سایر ملزومات تهیه نمونه پاپ اسمیر در خانه‌های بهداشت با توجه به 10 گردشی منظم ماما در خانه‌های بهداشت را از دیگر موارد مورد تاکید در این نشست عنوان کرد.

مطلق افزود: افزایش آگاهی آحاد جامعه در جهت Risk reduction سرطان‌ها وhealth promotion در خصوص عوامل اثبات شده و شناخته شده قابل مداخله و اصلاح از سنین کودکی تا میانسالی و کاهش عوامل خطر محیطی و زیست محیطی، کنترل عوامل خطر رفتاری از طریق بهبود شرایط تغذیه جامعه و تغدیه افراد، فراهم سازی شرایط برای افزایش فعالیت جسمانی، کنترل چاقی و سندرم متابولیک، ارتقای سلامت باروری از جمله پیشگیری از رفتارهای پُرخطر جنسی، ازدواج و فرزند آوری به هنگام و شیردهی مادران و همچنن تجویز وسیع مکمل ویتامین D از دیگر موارد مورد بحث در این نشست است.

به گزارش وزارت بهداشت، این نشست با حضور نمایندگان انجمن علمی سرطان‌های زنان، انجمن متخصصان زنان ایران، انجمن مامایی، انجمن پاتولوژی، انستیتو کانسر، پژوهشکده سرطان جهاد دانشگاهی، اداره سرطان مرکز مدیریت بیماریهای غیر واگیر، اداره ایدز و بیماری‌های آمیزشی و اداره ایمن سازی از مرکز مدیریت بیماریهای واگیر، اداره کل امور آزمایشگاه‌ها، معاونت درمان، مرکز مدیریت شبکه، اساتید و مدیران محترم گروه جراحی، جراحی زنان، انکولوژی، رادیولوژی، پاتولوژی و گروه بهداشت خانواده از سه دانشگاه تهران، شهید بهشتی و ایران، نمایندگان سازمان بیمه سلامت درخصوص پیشگیری و کنترل سرطان پستان و سرویکس در محل فرهنگستان علوم پزشکی برگزار شد.


  اخباراجتماعی - تسنیم


ویدیو مرتبط :
بیمه امید آفرین ،سرطان بیمه البرز

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

عفونت ادراری زنان از تشخیص تا درمان



 

عفونت ادراری زنان از تشخیص تا درمان

 

نظافت آن هم به‌خوبی انجام نمی‌شود، پس همه‌مان در معرض این آلودگی و عفونت هستیم. این سوال و سوال‌هایی از این قبیل درباره عفونت ادراری را با دکتر آتوسا شاداب، متخصص اورولوژی و استادیار دانشگاه آزاد اسلامی مطرح کردایم و حاصل سوال‌های من و پاسخ‌های ایشان، شد این گفتگو.


چرا عفونت‌های ادراری در خانم‌ها شایع‌ترند؟

البته در دوران نوزادی چندان فرقی نمی‌کند ولی از 3 سالگی به بعد، این میزان در خانم‌ها افزایش پیدا می‌کند و چند علت مهم در این زمینه وجود دارد که مهم‌ترینش، آناتومی ناحیه ادراری و تناسلی خانم‌هاست. طول مجرای ادرار در خانم‌ها خیلی کوتاه‌تر از آقایان است و همین امر، عفونت‌‌های ادراری را که عمدتا بالارونده هستند، افزایش می‌دهد. علت دوم، نزدیک بودن مقعد و واژن به مجرای ادرار است بنابراین یکی از عواملی که سبب عفونت‌های ادراری در خانم‌ها می‌شود تماس جنسی است. در هر تماس، حجم بسیار زیادی میکروب وارد مجرای ادرار می‌شود که اگر خانم به‌موقع و پس از تماس جنسی ادرار نکند یا حجم مایعاتی که استفاده می‌کند کم باشد، به عفونت ادراری مبتلا خواهدشد. عامل دیگر، قطع و وصل جریان ادرار هنگام ادرار کردن است. بعضی‌ها به اشتباه فکر می‌کنند این‌کار برای تقویت عضلات ناحیه لگن مفید است؛ در حالی که قطع کردن جریان ادرار سبب ایجاد خلاء یا مکش در آن ناحیه شده و این خلاء تمام میکروب‌های بیماری‌زای اطراف مقعد و واژن را به داخل مجرای ادرار می‌کشاند و سبب ایجاد عفونت ادراری می‌شود. عدم رعایت بهداشت نیز علت دیگر است. با رعایت بهداشت به راحتی می‌توان از بسیاری از عفونت‌های ادراری پیشگیری کرد. مهم‌ترین نکته این است که هنگام شست‌وشو و طهارت و حتی خشک کردن،‌ دست یا دستمالی که به ناحیه مقعد کشیده می‌شود، به سمت جلو نیاید. بنابراین با شستن از جلو به سمت عقب می‌توان از عفونت‌ها پیشگیری کرد. همچنین عوض نکردن لباس زیر به‌طور مرتب و وجود رطوبت و نم در آن سبب ایجاد کلونی‌های میکروبی و قارچی در لباس زیر می‌شود. سعی کنید لباس زیرتان همیشه خشک باشد. البته برخی میکروب‌ها به نام لاکتوباسیل هم در این ناحیه هستند که در اطراف واژن زندگی می‌کنند و محیط اطراف واژن و مجرای ادرار را اسیدی و این منطقه را برای رشد باکتری‌ها نامناسب می‌کنند. حال اگر به هر دلیل این لاکتوباسیل‌ها از بین بروند، اسیدیته منطقه به هم می‌خورد و جهت رشد سایر باکتری‌ها مناسب می‌شود.


چه عللی ممکن است لاکتو باسیل‌ها را از بین ببرد؟

اولین علتش یائسگی است. از آنجا که در دوران یائسگی، سیستم هورمونی قطع می‌شود لاکتوباسیل‌ها می‌میرند. علت دوم استفاده از شوینده‌ها مانند شامپو، صابون، مواد خوشبوکننده و... است. نشستن در تشت آب همراه با جوش‌شیرین،‌ نمک، بتادین و... نیز بدون تجویز پزشک متخصص سبب از بین رفتن سد محافظتی این منطقه می‌شود.


با مشاهده چه علایمی می‌توان به عفونت ادراری پی برد؟

اولین علامت عفونت ادراری، احساس ناراحتی هنگام ادرار کردن است. این احساس می‌تواند خودش را به صورت سوزش، قلقلک مجرای ادرار، درد در انتهای ادرار کردن و درد در ناحیه استخوان عانه یا زیر شکم نشان دهد. علامت‌های دیگر شامل تکرر ادرار همراه با درد، ادرار بدبو، تغییر رنگ ادرار به سمت تیره یا رنگ چای و وجود خون واضح در ادرار همراه با دفع لخته است. در مواردی که عفونت ادرار به سمت کلیه‌ها کشیده شود، به این علایم، تب و درد پهلو هم اضافه می‌شود.

 

باوجود همه این علایم دردناک، باز هم ممکن است فردی به پزشک مراجعه نکند؛ تا جایی که عفونت به کلیه‌ها برسد؟!

بله! گاهی اوقات ممکن است شرایطی پیش بیاید که دسترسی به پزشک وجود نداشته باشد. در این صورت، اولا مصرف خودسرانه آنتی‌بیوتیک را به هیچ‌وجه توصیه نمی‌کنیم. بیمار باید تا آنجا که امکان دارد از مایعات فراوان استفاده کند؛ تا جایی که رنگ ادرار شفاف‌ شود. این‌کار، بهترین شروع برای درمان عفونت‌های ادراری است زیرا سبب می‌شود میزان دفع افزایش یافته و میكروب‌های بیشتری دفع ‌شوند. اگر عفونت ادرار محدود به مجاری تحتانی ادراری باشد، حتی ممکن است بدون درمان هم خوب شود ولی اگر عفونت به سیستم ادراری فوقانی کشیده شود، نیاز به اقدام درمانی و دخالت پزشکی دارد.

 

با توجه به این موضوع که شیوع این عفونت در زنان بالاتر است، ابتلا به آن تا چه حدی مشکل‌ساز نیست؟

عفونت ادراری تا 3 بار در سال در خانم‌های سالم طبیعی است؛ یعنی اگر خانمی تجربه 3 بار عفونت ادراری را در سال داشته باشد، فقط به یک بار آزمایش ادرار و درمان آنتی‌بیوتیکی مناسب نیاز دارد و نه بیشتر؛ ولی اگر عفونت بیشتر از 3 بار در سال رخ بدهد، نیاز به درمان جدی پیدا می‌کند.

 

خیلی‌ها تا زمانی که علامت دارند آنتی‌بیوتیک‌هایشان را مصرف می‌کنند و پس از رفع علایم، آنها را قطع می‌کنند. این کار چه خطری ممکن است داشته باشد؟

هدف ما در درمان این است که بیمار با داروی کم درمان شود. در بررسی‌ها دیده شده که اگر بیمار یک هفته دارو بخورد هیچ فرقی نمی‌کند با زمانی که 5 روز یا 3 روز دارو می‌خورد بنابراین امروزه توصیه می‌شود برای یک عفونت ادراری ساده از برنامه آنتی‌بیوتیکی 3 روزه استفاده شود و بیش از آن ادامه نداشته باشد؛ مگر ‌آنکه بیمار علامت‌دار باشد. بنابراین اگر علایم بیماری پس از 48 ساعت بهبود پیدا نکرد نیاز به بررسی مجدد است. 3 روز دارو خوردن هم فکر نمی‌کنم برای کسی سخت باشد.

منبع:سلامت ایران