اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

صرافی كه 4 میلیارد ندارد بهتر است تعطیل شود



اخبار,اخبار اقتصادی,صرافی

چند روزی از اتمام مهلت صرافان برای دریافت مجوز گذشته ولی همچنان تعداد زیادی صرافی وجود دارد كه برای دریافت مجوز اقدام نكرده اند. اگرچه در نیمه دوم سال 93، شرط اعطای مجوز از 20 میلیارد تومان سرمایه به 4 میلیارد تومان برای شهرهای بزرگ و دو میلیارد تومان برای شهرهای كوچك كاهش یافته است اما صرافان به همین ارقام نیز معترض هستند.

همین دو هفته پیش بود که حمید تهرانفر معاون نظارتی بانك مركزی در مصاحبه‌ای عنوان كرده بود: به نظر این ارقام برای افرادی كه وارد این عرصه می‌شوند باتوجه به حجم قابل توجهی از فعالیت‌های ارزی، بسیار مناسب است و اگر كسی كمتر از این رقم، در اختیار دارد بهتر است وارد این حوزه نشود.

اما در مقابل این اظهار نظر صرافان نیز توضیحاتی دارند. یكی از صرافان در گزارش میدانی تابناك از راسته خیابان فرودسی كه خیابان معروف فعالان بازار ارز است، می گوید: داشتن 4 میلیارد تومان سرمایه یعنی خرید 4 میلیارد تومان ارز. وقتی صراف چهار میلیارد تومان سرمایه به میدان می‌آورد برای آنكه ضرر نكند باید مدام به دنبال تبدیل ریال به دلار، دلار به ارزهای دیگر باشد، چراكه نمی‌خواهد ارزش سرمایه‌اش كاهش یابد.

او توضیح می دهد: بانك‌ها و یا بنگاه‌ها با سرمایه خود فعالیت‌های اقتصادی انجام می دهند و با انجام این فعالیت‌ها، سود مورد نظر را به دست می‌آورند اما صرافان كارشان خرید و فروش ارز است. پس باید هر روز با هر افزایش و یا كاهش قیمتی ارز در بازار چنج شود. تصور كنید هر صرافی چهار میلیارد تومان سرمایه خود را در نوسانات بخواهد تبدیل كند. چه اتفاقی برای بازار خواهد افتاد؟

وقتی بحث داغ می شود همكار این صراف كه تا این لحظه ساكت بود، گویا داغ دلش تازه شده است، شروع به شمردن پیامدهای این تصمیم می‌كند.

او اظهار می كند: كل ارقامی كه روزانه مبادله می‌شود در سطح 100 میلیون تومان و در روزهای پرتقاضا 200 میلیون تومان است. چگونه یكباره این عدد به میلیارد باید برسد. تازه اگر چنین اتفاقی بیفتد چه كسی پاسخگوی نوسانات بوجود آمده از محل این میزان خرید و فروش چیست؟

وارد یك صرافی بزرگ می‌شوم كه به نظرم باید جزو دریافت كنندگان مجوز باشد. با دم و دستگاهی كه تدارك دیده است، به نظرم بعید می‌رسد كه مجوز نداشته باشد. اما همه چیز خلاف تصورم بود.

صاحب این صرافی هم از چهار میلیارد تعریف شده گلایه دارد. وقتی به او می‌گویم ابتدا قرار بود سرمایه صرافی ها به 20 میلیارد تومان برسد ولی دولت یازدهم كلی تخفیف داد و این رقم را به 4میلیارد تومان رساند، می گوید: 20 میلیارد تومان آنقدر دور از واقعیت بود كه خود دولت هم متوجه شد با این عدد مجوزدار شدن هیچ صرافی اتفاق نخواهد افتاد.

او اضافه می كند: این 4 میلیارد تومان هم فقط از عهده كسانی بر می‌آید كه عمده تبادلات ارزی كشور با آنهاست نه صرافی‌هایی كه به كار خرید و فروش جزئی می‌پردازند.



اخبار اقتصادی - تابناک


ویدیو مرتبط :
بهترین صرافی ارز دیجیتال - بهترین صرافی ها برای ایرانیان جهت ترید کردن کدامند؟

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

نماینده مجلس:هیچ اراده ای در مجلس برای کار کردن نیست/بهتر است تا پایان دولت دهم، مجلس را تعطیل کنیم!



بهتر است تا پایان دولت دهم، مجلس را تعطیل کنیم!

نه به زمانی که نمایندگان مجلس هیچ انتقادی از خود نمی کردند و نه به اکنون که یکی از آنان خواهان تعطیل کردن مجلس است تا دولت کار خود را بهتر انجام دهد ، البته این سخن اگر به کنایه هم باشد،سخن سنگینی است!

 



اخبار,اخبار جدید,اخبار جالب

 

دکتر محمد حسن نژاد در مورد شرایط اقتصادی کشور و عملکرد منفعلانه مجلس گفت: وظایف و مسئولیت ها در حوزه های مختلف از جمله حوزه اقتصادی مشخص است. دولت، ‌وزارت اقتصاد، ‌بانک مرکزی و تعزیرات وظیفه دارند تورم را مدیریت کنند.

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس در گفت و گو با تابناک گفت: باید علت گرانی ها را شناسایی و آن را کنترل کرد. دلیل عمده افزایش قیمتها در ماه های اخیر، افزایش نرخ ارز است و همه نهادها و سازمانها باید دست به دست هم بدهند تا آن را کنترل کنند.

وی با بیان اینکه وظیفه مجلس این است که اگر در قوانین نقصی وجود دارد نواقص را برطرف کند یا اینکه قوانین جدیدی مصوب کند و علاوه بر این نظارت خود را بیشتر کند، گفت: متاسفانه دولت بازار را رها کرده و مجلس نیز وظایف خود را فراموش کرده است. مجلس گمان می کند که تعامل با دولت  به معنای چشم پوشی از نواقص دولت است. مجلس خانه دولت است یا خانه ملت؟ نمایندگان با بهانه های واهی تعامل و عدم تنش، با اینگونه اقدامات به کسانی خیانت می کنند که با رای آنها به این جایگاه رسیده اند.

.. تاکید کرد: نه رهبری و نه قانون به مجلس نمی گوید که سوال و تحقیق و تفحص را تعطیل کند. رهبری در سفر خراسان شمالی تاکید کردند که قانون مشکلی ندارد و دولت و سایر قوا به وظایف خود عمل کنند. وظیفه این است که دولت اجرا کند و مجلس نظارت کند. وقتی رهبری می گویند که مشکل مردم تورم و بیکاری است و مسئولان باید دست به دست هم بدهند یعنی اینکه نمایندگان سوال کنند و دولت پاسخ دهد. نه اینکه دولت قانون را اجرا نکند و مجلس به بهانه گفته های رهبری کار خود را تعطیل کند.

حسن نژاد تصریح کرد: تنها کسانی که از این روند آسیب می بینند مردم هستند و در مرحله بعد آبروی نظام. اعتماد به نظام دارد از بین می رود و باید حواسمان باشد. نباید فکر کنیم که تساهل و تسامح با دولت، خدمت به نظام است بلکه باید بدانیم با اینگونه رفتارها بزرگترین خیانت را به نظام می کنیم.

نماینده مردم مرند و جلفا افزود: بزرگترین سرمایه نظام، اعتماد مردم است. مردم اعتماد خود را به دولت و مجلس از دست داده اند و متاسفانه هیچ اراده ای در مجلس برای کار کردن نیست. با این روند بهتر است تا پایان دولت دهم مجلس را تعطیل کنیم تا دولت هم به کار خود ادامه دهد و درگیری هم نباشد و اگر مردم از ما پرسیدند که چه می کنیم، پاسخی داشته باشیم و بگوییم که مجلس تعطیل است./تابناک