اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

شیوع بیماری شیگلوز در دو استان کشور



اخبار,اخبار امروز,اخبار جدید

معاون مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت گفت: بیماری اسهالی شیگلوز در دو استان اصفهان و چهارمحال و بختیاری تاکنون بیش از هزار نفر را مبتلا کرده است اما تاکنون مورد تأییدشده فوتی نداشته‌ایم.

محمود نبوی گفت:‌ اپیدمی و طغیان بیماری واگیر شیگلوز که نوعی اسهال خونی است هر ساله به علت آبیاری مزارع سبزی و صیفی جات در کشور رخ می‌دهد و مسئله جدیدی نیست.

وی ادامه داد: بررسی‌ها ما نشان می‌دهد که در استانهای درگیر با این بیماری مسئله آب آلوده نداریم و تنها مسئله آبیاری برخی مزارع سبزی و صیفی با فاضلاب است، ضمن اینکه افراد مبتلا در صورتی که دستهای خود را مرتب نشورند می‌توانند این بیماری را به دیگران منتقل کنند.

معاون مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت گفت:‌ هنوز آمار دقیقی از تعداد مبتلایان نداریم اما برآورد ما این است که تعداد مبتلایان در دو استان اصفهان و چهار محال و بختیاری بیش از هزار نفر است.

وی افزود: این بیماری در صورتی که دیر تشخیص داده شده و درمان دیر شروع شود در افرادی که ضعف ایمنی بدن دارد، می‌تواند مرگ آور هم باشد اما تاکنون گزارشی از مرگ ناشی از این بیماری که تأیید شده باشد، نداشته ایم و نمی توانیم شایعاتی که در شبکه های اجتماعی و پیامک ها در این مورد هست را تأیید کنیم.

محمد مهدی گویا، رئیس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت نیز دیروز در این مورد به خبرنگار فارس گفت: بیماری شیگلوز یک بیماری واگیر و یک نوع اسهال خونی است که معمولاً از طریق مصرف مواد غذایی آلوده بروز می‌کند و منجر به طغیان این بیماری در یک محدوده جغرافیایی می شود.

وی ادامه داد: از مدتی پیش این بیماری در دو استان اصفهان و چهار محال و بختیاری و به خصوص شهرهای اطراف اصفهان مانند خمینی شهر، شاهین شهر، شهررضا، سمیرم و نیز شهرهای شهرکرد و بروجرد طغیان کرده است.

وی گفت: عامل این بیماری باکتری شیگلاست و منبعی که برای این بیماری در این شهرها شناسایی شده، سبزی هایی بوده است که با فاضلاب آبیاری شده است، در واقع خود سبزیها مشکلی ندارند و اگر مراحل پنجگانه پاکسازی، شست و شو و ضدعفونی سبزی ها به درستی انجام شود، سبزیها مشکلی ندارند.

رئیس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت در پاسخ به پرسش فارس درباره تعداد مبتلایان و میزان فوتی این بیماری توضیح داد:‌ هنوز آمار دقیقی از تعداد مبتلایان نداریم ولی قطعاً هیچ موردی از مرگ و میر ناشی از این بیماری نداشته‌ایم،‌همه این بیماران به موقع درمان شده‌اند و هیچ عارضه ای بر جا نمانده است.

گویا اضافه کرد: بیماری شیگلوز در صورتی که به موقع تشخیص و درمان شود، معمولاً بعد از 2 یا 3 روز درمان می‌شود اما اگر دیر تشخیص داده شود به خصوص برای کودکان و سالمندان خطرناک می‌شود.

وی ادامه داد: منابع آبیاری سبزی با فاضلاب در مناطقی بوده که موارد بیماری شناسایی شده است، این منابع آلودگی اکنون کنترل شده‌اند و موارد بیماری که از این به بعد دیده می‌شود موارد انتقال از انسان به انسان و به علت رعایت نکردن بهداشت فردی و از طریق دست آلوده و مدفوع است.

وی گفت:‌ توصیه اکید وزارت بهداشت به مردم این است که نه تنها در شهرهایی که موارد بیماری دیده شده بلکه در تمام شهرها هنگام مصرف سبزی مراحل 5 گانه پاکسازی، شست و شو و ضد عفونی کردن را انجام دهند و حتماً بهداشت فردی به خصوص شستن دستها با آب و صابون هنگام اجابت مزاج انجام دهند.

 

اخبار اجتماعی - فارس


ویدیو مرتبط :
شیوع بیماری شیگلوز در ایران - خبر شبکه سه سیما

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

وزیر بهداشت: شیوع بیماری سالک در 17 استان کشور



اخبار,اخبار اجتماعی ,  شیوع بیماری سالک

وی ادامه داد: توجه به بهداشت به ویژه بهداشت محیط و نظارت بر اغذیه فروشی ها، شرکت های تولید مواد غذایی و محیط ها به ویژه از نظر فاضلاب و پسماند از دیگر اولویت های وزارت بهداشت برای سال جاری است.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از شیوع بیماری سالک در 17 استان کشور خبرداد و گفت: بیماری سالک به دلیل افزایش کاشت صیفی جات در برخی شهرها و نیز نابسامانی وضعیت نخاله های ساختمانی افزایش یافته است.

به گزارش ایرنا، دکتر سیدحسن هاشمی این اظهارات را روز یکشنبه در حاشیه همایش ملی سلامت و در واکنش به سوال خبرنگاری مبنی بر مضر بودن یا نبودن قانون حمایت از سگ های ولگرد برای سلامت مردم، عنوان کرد.

هاشمی گفت: این مساله (قانون حمایت از سگ های ولگرد) جزو وظایف شهرداری ها، سازمان دامپزشکی و سازمان محیط زیست است و مشکل ما فعلا شیوع بیماری سالک در 17 استان کشور است.

وی تاکید کرد: فعلا گرفتار موش ها هستیم اجازه دهید بلایی سر موش ها بیاوریم تا حاشیه و مشکل جدیدی را ایجاد نکنند و گربه ها و سگ ها را به سازمان های دیگر بسپاریم.

وی ادامه داد: وجود موش ها در فاصله 500 متری مناطق مسکونی، مشکل ساز است؛ تعداد موش های منتقل کننده سالک به دلیل افزایش کاشت صیفی جات از جمله گوجه فرنگی در برخی شهرها و نابسامانی نخاله های ساختمانی افزایش یافته است.

وزیر بهداشت در عین حال گفت: البته بیماری سالک از افغانستان و پاکستان تا طرف یمن ، شیوع جدی دارد ؛ اجازه دهید فعلا به موضوع سالک بپردازیم ؛ در مورد قوانین جدید (حمایت از سگ های ولگرد)، سازمان محیط زیست ، پاسخ گو است و مطمئنا فکر همه چیز را کرده اند.

**لزوم تصویب راهکارهایی برای تامین منابع پایدار طرح تحول سلامت
وزیر بهداشت در ادامه افزود: امروز خوشحالیم که معاون اول رییس جمهور - اسحاق جهانگیری - از عزم دولت برای پشتیبانی طرح تحول سلامت سخن گفتند؛ البته قبلا هم گفته بودند و رییس حمهور نیز در صحبت های نوروزی به مردم اطمینان دادند که این طرح ادامه می یابد.

هاشمی اظهار امیدواری کرد که در قالب قوانین دایمی، راهکارهایی مصوب شود که هزینه های طرح تحول سلامت به صورت پایدار تضمین شود و این طرح با آمد و شد دولت ها، وزرا و مسوولان دچار آسیب نشود.

**اعلام اولویت های وزارت بهداشت در سال 94
وزیر بهداشت گفت: اولویت اصلی این وزارتخانه، ادامه صحیح تر طرح تحول سلامت است که در سال گذشته آغاز شد و اشکالات آن برطرف و نظارت ها جدی تر می شود.

هاشمی افزود: 150 ناظر برای نظارت بر اجرای طرح تحول سلامت در سال 93 در بیمارستان ها آموزش دیدند که امسال نظارت های خود را انجام خواهند داد.

وی ادامه داد: توجه به بهداشت به ویژه بهداشت محیط و نظارت بر اغذیه فروشی ها، شرکت های تولید مواد غذایی و محیط ها به ویژه از نظر فاضلاب و پسماند از دیگر اولویت های وزارت بهداشت برای سال جاری است.

**سامان بهداشت و درمان حاشیه شهرها
وزیر بهداشت اظهارداشت: امسال تمام 10 میلیون جمعیت حاشیه شهرها - که جزء محروم ترین اقشار هستند- تحت پوشش خدمات بهداشتی و نیز خدمات درمانی و دندانپزشکی قرار خواهند گرفت.

هاشمی یادآور شد: طرح بهداشت دهان و دندان برای کودکان زیر 14 سال به ویژه در مقطع دبستان، آغاز شده است و امیدواریم با جدیت ادامه پیدا کند.

**تجدید نظر در آموزش پزشکی بعد از 36 سال
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: امسال حتما بعد از 36 سال در حوزه آموزش پزشکی تجدید نظرهایی انجام خواهد شد.

هاشمی افزود: این تجدیدنظرها در حوزه های دندانپزشکی، داروسازی و بومی گزینی خواهد بود تا مناطق محروم به صورت پایدار بتوانند از متخصص و فوق تخصص بهره مند شوند و از سوی دیگر از طرح اجباری (تعهد دانشجویان) نیز به تدریج بی نیاز شویم.

**استقبال وزارت بهداشت از نقدهای منصفانه
وزیر بهداشت با اشاره به سالگرد طرح تحول سلامت در 15 اردیبهشت ماه خاطرنشان کرد: این وزارتخانه، نخستین دستگاهی است که از منتقدان خود نقد برنامه های دولت یازدهم در حوزه سلامت را مطالبه می کند.

هاشمی افزود: منتقدان جدی طرح تحول سلامت در مراسم سالگرد آن، نام نویسی کرده و مقاله فرستاده اند؛ امیدواریم این نقد ها ، نقدهای منصفانه ای باشد تا بتوانیم برنامه های خود را اصلاح کنیم.

**سازمان های بین المللی به کمک مردم مظلوم یمن بشتابند
وزیر بهداشت با اشاره به اجازه ندادن ارسال کمک های دارویی به یمن ، گفت: جای تاسف است که در قرن 21 چنین رفتارهایی که صرفا شباهت به رفتار رژیم صهیونیستی دارد آن هم از دولتی که حرمین شریفین در اختیارش است و باید مظهر مهربانی و انسانیت باشد، دیده می شود.

هاشمی افزود: متاسفیم که اجازه ندادند هلال احمر جمهوری اسلامی ایران، خدماتش را برای مردم یمن ارسال کند.

وی خاطرنشان کرد: بیمارستان ها را آماده کرده بودیم و قرار بود حدود 120 مجروح که شرایط بسیار نامناسبی داشتند به ایران منتقل شوند اما بیش از 20 روز است که هواپیما و محموله دارویی و تجهیزاتی هلال احمر جمهوری اسلامی ایران و وزارت بهداشت و سایر دستگاه هایی که در این اقدام انسان دوستانه تلاش کردند و می کنند، منتظر هستند تا محموله ها را به یمن ببرند و از آن طرف، مجروحین را منتقل کنند.

وی تصریح کرد: امیدواریم سازمان های بین المللی که در بقیه موارد از عناوین پر طمطراق و دهان پرکنی استفاده کردند ، در این موضوع نیز به کمک مردم مظلوم یمن بشتابند و اجازه دهند همه ملل از جمله ایران ، وظیفه انسانی خود را برای مردم مظلوم یمن انجام دهند.

**قیمت دارو امسال باید کاهش یابد
وزیر بهداشت درباره گران شدن یا نشدن داروها در سال جاری اظهارداشت: فکر می کنم نباید رفتاری غیر از آنچه که سال گذشته در موضوع دارو وجود داشت، شاهد باشیم.

هاشمی افزود: با توجه به اینکه امسال وزارت بهداشت مناقصه ای برگزار کرد و شرکت های دارویی در رقابت با یکدیگر، قیمت هایشان را شکستند ، قیمت دارو امسال باید کاهش یابد.

**خمیر مرغ و مجاز بودن یا نبودن آن؟
وزیر بهداشت در خصوص اینکه سازمان دامپزشکی دیروز طی بخش نامه ای خمیر مرغ را مجاز اعلام کرده است، تصریح کرد: این سازمان حتما در این زمینه با سازمان غذا و دارو و استاندارد ، هماهنگ، عمل کرده است . اگر هماهنگ بودند کار خوبی و اگر هماهنگ نبودند، کار بدی کرده اند زیرا بارها خواهش و تذکر در این زمینه داده بودم.

هاشمی در خصوص سلامت جوانان نیز اظهار داشت: در حوزه سلامت کودکان کمتر از پنج سال و نوجوانان اقداماتی انجام داده ایم اما اقدامات ما در حوزه سلامت جوانان صرفا به آموزش و آگاهی بخشی و نیز حوزه اعتیاد محدود شده است.

**ورود تجهیزات پزشکی به کشور با شرط انتقال دانش صورت می گیرد
وزیر بهداشت گفت: امسال قرار است 15 مرکز گاما نایف (نوعی فناوری جراحی) راه اندازی شود.

هاشمی افزود: شب گذشته نیز قرار داردی با شرکت مپنا داشتیم تا بطور مشترک با هیات امنای ارزی وزارت بهداشت برای واردات تجهیزات پزشکی با شرط انتقال دانش و فناوری آن، سرمایه گذاری کنند.

هاشمی تصریح کرد: علت تاخیر در واردات برخی تجهیزات پزشکی نیز همین شرط انتقال دانش بوده است زیرا اکنون بطور مثال تعداد زیادی دستگاه تصویربرداری سی تی اسکن به علت خراب شدن تیوب ، بدون استفاده مانده است.

 

اخبار اجتماعی - ایرنا