اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

شورای امنیت تحریم‌ بانک سپه را لغو کرد


شورای امنیت پس از اعلام روز اجرای برجام بانک سپه و شعبه بین‌المللی آن را از لیست سیاه تحریم‌های سازمان ملل خارج کرد.

خبرگزاری تسنیم: بانک سپه، قدیمی‌ترین بانک ایران، و بانک سپه اینترنشنال، شعبه آن، در سال 2007 و پس از اعلام ارتباط آن با برنامه ادعایی تسلیحات ممنوع ایران در لیست تحریم‌ها قرار گرفت.

در بیانیه سازمان ملل اعلام شده که این بانک و شعبه آن متعاقب قطعنامه‌ای که در تیرماه تصویب شد از لیست تحریم‌ها خارج شده‌اند.

شورای امنیت سازمان ملل بین سال‌های 2006 تا 2010، چهار مجموعه تحریم علیه ایران اعمال کرد اما این قطعنامه‌ها پس از دستیابی به توافق هسته‌ای لغو شدند.

شورای امنیت در تیر با تصویب قطعنامه‌ای بخش اعظمی از تحریم‌ها را لغو کرد اما محدودیت‌های مرتبط با تکنولوژی موشکی به قوت خود باقی مانده‌اند.

آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در روز شنبه تأیید کرد که ایران تمام تعهدات خود را انجام داده است و بدین ترتیب راه برای برداشته شدن تحریم‌های بین‌المللی باز گشت.

بان کی مون، دبیر کل سازمان ملل، ضمن استقبال از اجرایی شدن توافق هسته‌ای ایران ابراز امیدواری کرد که این موفقیت منجر به تقویت ثبات منطقه‌ای شود.

لیست سیاه تحریم‌های سازمان ملل شامل 43 فرد، و با حذف بانک سپه، 77 نهاد است که تحت ممنوعیت سفر به کشورهای دیگر و نیز مسدود کردن دارایی‌ها قرار دارند.


ویدیو مرتبط :
نقش شورای امنیت در تحریم

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

لغو تحریم های شورای امنیت علیه عراق بعد از 23 سال



لغو تحریم های شورای امنیت علیه عراق

لغو تحریم های شورای امنیت علیه عراق بعد از 23 سال

دولت عراق بعد از حمله نظامی به کویت در سال 1990 با تحریم های شورای امنیت روبه رو شد و پرونده این کشور در قالب فصل هفتم منشور سازمان ملل قرار گرفت.

شورای امنیت سازمان ملل متحد بعد از 23 سال، عراق را از فصل هفتم منشور سازمان ملل خارج و تحریم ها علیه این کشور را لغو کرد.

 

به گزارش عصر ایران به نقل از خبرگزاری فرانسه، شورای امنیت در چارچوب این فصل، تحریم هایی را علیه عراق اعمال کرده بود. این تحریم ها شامل موارد مختلف در بخش های اقتصادی سیاسی بود اما مهمترین آن الزام عراق به فروش نفت در برابر غذا بود.

این تحریم ها پس از حمله نظامی عراق به کویت در سال 1990 ، در قالب فصل هفتم منشور سازمان ملل، به تصویب شورای امنیت رسیدند.

 

شورای امنیت در قالب فصل هفتم منشور سازمان ملل، سه قطعنامه 660، 678 و 687 صادر کرد. مجوز حمله نظامی ائتلافی از کشورها به رهبری آمریکا به عراق در سال 1991 برای اخراج نظامیان این کشور از خاک این کشور نیز به استناد این مصوبات بود.

الزام عراق به پرداخت غرامت به کویت به دلیل اشغال خاک این کشور نیز از دیگر موارد قطعنامه های شورای امنیت علیه بغداد بود.

 

عراق هم اکنون پنج درصد از درآمدهای فروش نفت خام و فرآورده های نفتی خود را به عنوان غرامت بری آسیب دیدگان از حمله نظامی به کویت در سال 1990 می پردازد.

دولت عراق تاکنون 36 میلیارد و 400 میلیون دلار به کویت غرامت پرداخت کرده و 16 میلیارد دلار دیگر باقی مانده است که بغداد باید آنها را بپردازد. برآوردها نشان می دهد این رقم نیز تا اوایل 2015 به طور کامل پرداخت خواهد شد.

 

خروج عراق از فصل هفتم منشور سازمان ملل متحد و لغو تحریم ها علیه این کشور نیز با مصوبه 2107  پنجشنبه شورای امنیت عملی شود. مصوبه ای که هیچ مخالفی نداشت و با اجماع اعضای شورای امنیت به تصویب رسید.

براساس فصل هفتم منشور سازمان ملل، شورای امنیت مجوز اقدام نظامی علیه یک کشور برای عملی کردن مصوبات خود را دارد.

 

هوشیار زیباری وزیر امور خارجه عراق هم  در این باره گفت مصوبه جدید شورای امنیت، تحریم ها را از ما برمی دارد. قطعنامه های شورای امنیت در فصل هفتم و تحریم های آن، باعث شد عراق در معرض تهدیدات خارجی و همیشه زیر فشار دخالت های خارجی باشد.

 

وی افزود: عراق به دلیل تحریم های شورای امنیت تحت فصل هفتم، از سال های زیاد انزوا رنج برد و با مشکلات پرداخت غرامت و انزوا روبه رو شد اما هم اکنون می تواند به سمت مرحله سازندگی، توسعه، بازسازی و تامین نیازهای ملت خود حرکت کند.

 

شهرداری بغداد هم اعلام کرد به مناسب لغو تحریم های شورای امنیت علیه عراق، جشن ها و برنامه های گسترده ای از جمله آتش بازی، چراغانی و آذین بندی خیابان ها، برگزاری کنسرت موسیقی و آئیین های شادی سنتی و توزیع شیرینی برگزار می کند.

 

عراق هنوز به طور کامل از فصل هفتم منشور سازمان ملل خارج نشده است

وزیر اطلاع رسانی کویت با اشاره به خارج نشدن کامل عراق از شمول فصل هفتم سازمان ملل از وجود برخی پرونده ها در این باره خبر داد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم به نقل از پایگاه الشرق الاوسط، سلمان الحمود الصباح تاکید کرد: عراق هنوز به طور کامل از فصل هفتم منشور سازمان ملل خارج نشده است.

وزیر اطلاع رسانی کویت اظهارداشت: پرونده غرامت هایی که عراق باید به کویت بپردازد تحت فصل هفتم منشور ملل متحد باقی است.

وی ضمن ابراز امیدواری برای خروج کامل عراق از فصل هفتم منشور ملل متحد اعلام کرد: سازکاری با نظارت سازمان ملل برای پرداخت غرامت یازده میلیارد دلاری وجود دارد.

سلمان الحمود الصباح تاکید کرد: باقی ماندن برخی از موضوعات تحت فصل هفتم منشور سازمان ملل متحد بدان معنی نیست که  کویت نگران همسایه شمالی خود است زیرا روابط عراق و کویت شاهد بهبود چشمگیری بوده است.

 

عصرایران/تسنیم