اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

شهر گردشگری جهان اسلام در سال 2017


شهر یزد برای سال 2017 میلادی از سوی معاونت گردشگری سازمان انتخاب شد و معیارها و ملاک‏‎‎هایی نیز تعریف و پرونده شهر یزد بر این منوال تنظیم و آماده ارسال به دبیرخانه شد.

خبرگزاری ایسنا: پرونده‌ی شهر یزد بعنوان شهر گردشگری OIC (سازمان همکاری‎‎های اسلامی) برای سال 2017 میلادی تدوین شد.

«محمدمهدی شرافت» مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری استان یزد در خصوص این خبر تصریح کرد: طبق مصوبات هشتمین جلسه‌ی اجلاس وزرای کشورهای اسلامی که در سال 1392 در گامبیا برگزار شد، تهیه‌ی مکانیسم و معیارهایی برای انتخاب شهرهایی برای دریافت جایزه گردشگری تحت عنوان «شهر گردشگریOIC» در نظر گرفته شد که بر همین اساس سازمان میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری کشور نسبت به انتخاب شهر مورد نظر و معرفی آن در اجلاس نهم که در نیجر سال 2015 میلادی برگزار می‌شود، اقدام کرده است.

وی افزود: با توجه به سیاست‏‏‌های سازمان مبنی بر توزیع همه‌ی مکانی سفر و ایجاد مسیرهای جدید گردشگری، شهر یزد برای سال 2017 میلادی از سوی معاونت گردشگری سازمان انتخاب شد و معیارها و ملاک‏‎‎هایی نیز تعریف و پرونده شهر یزد بر این منوال تنظیم و آماده ارسال به دبیرخانه شد.

«هما خورشیدی» مشاور فرهنگی و گردشگری نیز در ارتباط با تکمیل پرونده مربوطه نیز اعلام کرد: اطلاعات مورد نظر برای ارائه به دبیرخانه طرح شامل تدوین و بررسی موضوعاتی نظیر برنامه‎‎ریزی و اعلام فعالیت‌ها در راستای معرفی و تبلیغات شهر، اطلاعات مربوط به طبیعت و سایت‎‎های گردشگری، میزان رشد گردشگری و درآمد اقتصادی حاصل از آن در بازه‌ی زمانی مشخص، است.

وی خاطرنشان کرد: هم‌چنین در این پرونده معرفی مراکز فرهنگی - هنری و آثار و ابنیه تاریخی، مشخص شدن رویدادهای گردشگری و جشنواره‏‏‌ها، تأسیسات اقامتی و زیرساخت‏‏‌های پایه و امکانات حمل و نقل و معرفی شهر به‌لحاظ تاریخی و جغرافیایی و دیگر ویژگی‏‏‌های بارز قرار داده شده است.

براساس این گزارش، چون سازمان همکاری‎‎های اسلامی دومین سازمان بین‎‎المللی پس از سازمان ملل متحد با عضویت 57 کشور اسلامی در گستره بیش از چهار قاره جهان است، در نظر گرفتن شهر تاریخی یزد موجب معرفی استان در همه‌ی این کشورهاست و باید تمام تلاش مسئولان استان معطوف به بهسازی وضعیت موجود و بهینه‎‎سازی خدمات در همه‌ی سطوح شود.


ویدیو مرتبط :
‫تبریز شهر نمونه گردشگری جهان اسلام‬‎

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

هشدار كمیته بین المللی بلایای طبیعی :زلزله مهیب در سه شهر بزرگ جهان تا 10 سال آینده / تهران هم هست!



 

 

 

هشدار كمیته بین المللی بلایای طبیعی :زلزله مهیب در سه شهر بزرگ جهان تا 10 سال آینده / تهران هم هست!

 

كمیته اضطراری بلایای طبیعی (DEC) درباره خطر زلزله دستکم سه شهر بزرگ جهان در 10 سال آینده هشدار داد.

 بر اساس هشدار این نهاد غیر انتفاعی در بریتانیا كه از 13 آژانس امداد رسان بریتانیایی و بین المللی تشكیل شده است ، شهرهای تهران ، استانبول و كاتماندو ( پایتخت نپال) در 10 سال آینده در معرض یك فاجعه انسانی در اثر وقوع زلزله قرار دارند.

بر اساس این گزارش آمادگی داشتن برای مقابله با تبعات یك فاجعه طبیعی در این شهر ها یكی از مهم ترین عوامل كاهش میزان خسارات بلایای طبیعی همچون زلزله ارزیابی شده و در این زمینه تاكید شده كه باید برای آمادگی داشتن برای امدادرسانی سریع و به موقع در زمان بحران، با نهادهای دولتی و غیر دولتی در این كشورها همكاری نزدیكی داشت.

این گزارش می افزاید كه برای مقابله با تبعات زلزله ای مهیب در این شهرها كه ممكن است صدها هزار یا میلیون ها قربانی داشته با شد از هم اكنون موضوع اسكان موقت یا دایم در كنار این شهرها ی بزرگ برنامه ریزی شود و راه های امدادرسانی سریع تضمین شود.

این گزارش می افزاید از میان جمعیت جهان بیش از 950 میلیون نفر در محیط های شهری بزرگ و كوچك در معرض صدمات زلزله قرار دارند و محیط زندگی وكسب و كار آنها به دلیل زندگی در بافت های فرسوده و غیر ایمن ریسك بالایی دارد.

انتشار این گزارش یك سال پس از زلزله فاجعه بار هاییتی صورت می گیرد كه طی آن قریب به 300 هزار نفر در شهر پورتوپرنس و حومه آن كشته شده و صدها هزار تن دیگر زخمی و آواره شدند.

هشدار درباره احتمال وقوع یك زلزله شدید در تهران سال هاست كه از سوی كارشناسان تكرار می شود و دولت نیز گام هایی برای مقابله با تبعات احتمالی زلزله تهران برداشته است ، اما به گمان ناظران ، اقداماتی كه تا كنون انجام شده به هیچ وجه كافی نیست.

تهران روی چند گسل زلزله خیز قرار دارد و آخرین زلزله شدید روی این گسل ها قریب به 200 سال پیش به وقوع پیوسته و این در حالی است كه طبق برآورد كارشناسان گسل های تهران به طور متوسط هر 170 سال یكبار فعال شده و زلزله ای قوی در آنها به وقوع پیوسته است.

هم اكنون بیش از 30 سال از این زمان گذشته است و ناظران بر این باورند كه هر آن احتمال وقوع زلزله ای بیش از 6 ریشتر با مركزیت یكی از گسل های تهران وجود دارد.

تجمیع مركزیت سیاسی و اقتصادی كشور و نیز جمعیت بالای تهران و جمعیت گسترده ساكن در بافت های فرسوده جنوب شهر تهران ، ریسك زلزله در آن را بسیار بالا برده است...../تحلیل:عصرایران