اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

شهروندان ایرانی در مخوف‌ترین زندان مالزی


مشکلات ایرانیان دربند در زندان 'کجنگ' مالزی که برخی زندانیان آزاد شده از آن به عنوان 'ته دنیا' و 'بی مرام' یاد کرده بودند مورد بررسی و رسیدگی قرار گرفت.

خبرگزاری ایرنا: مشکلات ایرانیان دربند در زندان 'کجنگ' مالزی که برخی زندانیان آزاد شده از آن به عنوان 'ته دنیا' و 'بی مرام' یاد کرده بودند مورد بررسی و رسیدگی قرار گرفت.
 
 'عباس رنجبر' کنسول جمهوری اسلامی ایران در مالزی به همراه برخی از کارکنان کنسولی ایران روز چهارشنبه با حضور در زندان 'کجنگ' از نزدیک با مشکلات ایرانیان دربند آشنا شدند و به مسائل آنان رسیدگی کردند.
 
هم اکنون حدود 25 زن و 50 مرد ایرانی به اتهام های مختلف که اکثر آن مواد مخدر است در پشت میله ها زندان روزگار می گذرانند و تعدادی از آن ها نیز در مراحل اول دادگاه حکم اعدام دریافت کرده اند.
 
این زندانیان به ویژه زنان زندانی از وضعیت بهداشتی به شدت گلایه داشتند و کنسول سفارت ایران نیز روز پنجشنبه در گفت وگو با ایرنا اعلام کرد این زندانیان اعلام کردند این زندان یک ماه است آب ندارد.
 
زندانیان در کجنگ مالزی اعلام کردند روزانه یک لیوان آب دریافت می کنند و نمی توانند به مسائل بهداشتی خود برسند و این یک لیوان را نیز برای نوشیدن مصرف می کنند.
 
مشکلات درمانی، مالی، حقوقی و تجهیزات از مشکلات زندانیان ایرانی بود که اکثر آن ها ناخواسته گرفتار باندهای قاچاق مواد مخدر شده اند و سال هاست در پشت میله های وحشتناک ترین زندان مالزی دوره عمر را سپری می کنند.
 
پیرمردی 60 ساله که طعمه باندهای قاچاق مواد مخدر شده بود، در حالی که اشک می ریخت تعریف کرد که برای کار و سرمایه گذاری وارد مالزی شده و ساک همراه نیز متعلق به وی نبوده و در دام قاچاقچیان گرفتار شده است.
 
بسیاری از این زندانیان از رنج هایی که به وسیله برخی زندانیان آفریقایی و دیگر کشورها به آن ها وارد می شود اظهار نگرانی کرده و گفتند که در سلول ها مورد آزار و اذیت این گروه قرار می گیرند.

در این زندان افراد دربند به سه گروه با لباس های متفاوت تقسیم شده اند که گروه قرمز هفته ها و ماه هاست نه تنها از همه چیز محروند، بلکه اجازه هواخوری نیز ندارند و گلایه داشتند که تغییر گروه نیز برای آن ها مشکل است.
 
رنجبر گفت که برخی زندانیان در این کم آبی از ناراحتی کلیه، دیابت و ناراحتی های شدید پوستی نیز رنج می برند و در مذاکره با رئیس زندان برخی امکانات برای زندانیان مریض فراهم شد.
 
انتقال دارو با هماهنگی وزارت امور خارجه مالزی، تهیه فلاکس و آب، تهیه غذای گرم، معاینه چشم و ارائه مقداری پول از جمله کمک هایی بود که در مذاکرات کنسول ایران با رئیس زندان کجنگ مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
 
برخی از این کمک ها روز گذشته به ایرانیان دربند در این زندان ارائه شد.
 
شرایط نامطلوب زندان های مالزی موضوعی است که گاهی در رسانه های این کشور نیز انعکاس می یابد. محیط بسته و نبود امکان ورود به زندان های مالزی عامل اصلی انتشار نیافتن فجایعی است که در این زندان ها رخ می دهد.
 
'امیزالدین احم'' یکی از مالزیایی ها است که بدون محاکمه سه ماه را در زندان کجنگ گذرانده و چندی پیش آزاد شد. وی در آن دوره به روزنامه 'سان دیلی' گفت در زندان غذاهایی خورده که حتی سگ ها و گربه های ولگرد نیز حاضر به خوردن آن نبودند.
 
شواهد بیان شده از سوی برخی از زندانیانی که توانسته اند به هر طریقی برگ آزادی خود را به دست آورند نشان از شرایط غیرانسانی زندان هایی دارد که در آن کوچکترین امکانی برای زنده ماندن وجود ندارد و تنها انطباق با محیط خشن زندان توانسته است زندانیان را از مرگ نجات دهد.
 
هم اکنون بیش از 200 ایرانی به اتهام های مختلف که اکثرا مواد مخدر است در زندان های مالزی بسر می برند. بیشتر این افراد به دلیل عدم توجه به هشدارهای پلیس برای انتقال بسته های مشکوک گرفتار باندهای قاچاق مواد مخدر شده اند.
 
چندی پیش یک ایرانی دربند زندان های مالزی به صورت مشکوک جان خود را از دست داد. پلیس مالزی مدعی است این فرد براثر مواد مخدر در زندان جان خود را از دست داده است، اما همسر مالایی این ایرانی با استناد به تصاویری از جنازه وی تاکید دارد این فرد در زندان های مخوف مالزی مورد ضرب و شتم قرار گرفته است.
 
آمار رسمی دولت مالزی نشان می دهد259 نفر در زندان های مالزی از سال 2000 تاکنون جان خود را از دست داده اند.


ویدیو مرتبط :
جهنم زندان ها ، مخوف ترین زندان دنیا ‍!

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

شرایط مخوف زندان های مالزی و هشدار به گردشگران ایرانی



اخبار,اخباراجتماعی, گردشگران

براساس آمار این مقام بلندپایه مالزی، زندان های ایالت سلانگور با ثبت 22 مورد بالاترین آمار مرگ زندانیان را ثبت کرده اند. زندان های ایالت جوهور 11 مورد، کداح 10 مورد، کوالالامپور و سمبیلان هر کدام هشت مورد و پنانگ هفت مورد مرگ را در سلول ثبت کرده اند.

یک مقام بلندپایه مالزی روز دوشنبه شرایط مخوف زندان های این کشور که تعدادی از ایرانیان از زندان های مالزی گزارش کرده بودند را به نحوی تایید کرد و گفت که 259 نفر در زندان های مالزی جان خود را از دست داده اند.

به گزارش ایرنا، در حال حاضر بیش از 200 ایرانی که بیشتر آن ها در دام قاچاقچیان مواد مخدر گرفتار شده اند در زندان مالزی بسر می برند و هرکدام که به نحوی آزاد می شوند از شرایط سخت زندان های این کشور سخن می گویند.

مالزی به کشور برخوردهای سخت با جرائم اجتماعی گردشگران، قاچاق مواد مخدر و زندان هایی با بدترین شرایط شهرت دارد و برخی زندانیان مالایی نیز این وضعیت را به رسانه ها کشانده اند.

حال 'وان جنیدی تونکو جعفر' معاون وزیر کشور مالزی روز دوشنبه تایید کرد در مجموع 259 مورد مرگ در بازداشت در این کشور گزارش شده است.

وی گفت که این تعداد مرگ زندانیان در بازداشت از سال 2000 تاکنون اتفاق افتاده است.

به نوشته تارنمای 'هاریان'، معاون وزیر کشور مالزی در پارلمان این کشور، گفت که 10 مورد از این مرگ ها به دادرس ارجاع شده و 16 مورد هنوز در دست بررسی است و پیگرد قانونی پنج مورد نیز در دست انجام است.

براساس آمار این مقام بلندپایه مالزی، زندان های ایالت سلانگور با ثبت 22 مورد بالاترین آمار مرگ زندانیان را ثبت کرده اند. زندان های ایالت جوهور 11 مورد، کداح 10 مورد، کوالالامپور و سمبیلان هر کدام هشت مورد و پنانگ هفت مورد مرگ را در سلول ثبت کرده اند.

گروهی از ایرانیانی که بدون اطلاع و از سر ناآگاهی در باندهای قاچاق مواد مخدر گرفتار شده و در فرودگاه های مالزی دستگیر شده اند، به وسیله سردسته باندها به حال خود رها شده و اکنون در زندان های مخوف این کشور بسر می برند.

زندان های مالزی نمونه ای آشکار از نقض حقوق انسانی زندانیانی است که پیش از این نیز معدود گزارش های بسیار تکان دهنده ای از این دخمه های مرگ به طور موقت توجه افکار عمومی را به خود جلب کرده بود.

ازدحام بیش از حد زندانیان در مکان های کوچک، تهویه ضعیف، وضعیت نامناسب تغذیه، بیماری های پوستی و اختلالات روانی هر روز زندانیان به ویژه زندانیان خارجی را در مالزی آزار می دهد که این شرایط در ابتلا این افراد به بیماری های گوناگون از جمله بیماری های قارچی و پوستی و سل موثر هستند.

چندی پیش چند زندانی ایرانی که تبرئه شده و از زندان های مالزی نجات یافتند، گفتند که زندانیان برای مقابله با بیماری های پوستی به دلیل شرایط بهداشتی و نبود پزشک مجبور به استفاده از مارمولک به منظور درمان هستند.

جمهوری اسلامی ایران در حال حاضر امضای توافقنامه با مالزی برای انتقال محکومین بین دو کشور را پیگیری می کند و دولت و پارلمان این کشور تاکید کرده بودند تا پیش از پایان نیمه نخست سال جاری میلادی این توافقنامه میان مالزی و برخی کشورها از جمله ایران امضا می شود.

قانون انتقال محکومین مالزی سال 2012 نهایی و تصویب شد و این قانون پیش زمینه توافقنامه انتقال محکومین بین مالزی و کشورهای مختلف از جمله ایران را فراهم می کند.

'بون سم اینونگ' سناتور مالزیایی پیش از این به خبرنگار ایرنا گفته بود این قانون از اواسط امسال به اجرا در می آید، اما تاکنون خبری از اجرای آن منتشر نشده است.

معاون وزیر کشور مالزی نیز سال گذشته میلادی از اجرای قانون انتقال محکومین و امضای توافقنامه با  برخی کشورها از جمله ایران برای انتقال محکومین بین دو کشور تا پیش از پایان نیمه نخست امسال خبر داده بود. 

 

اخبار  اجتماعی  -  ایرنا