اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

شرکای تجاری ایران پس از تحریم‌ها چه تغییری می‌کنند؟



اخبار,اخبار اقتصادی ,لغو تحریم‌های ایران

در حال حاضر عمده مراودات تجاری ایران به خصوص در زمینه صادرات کالا با کشور‌های آسیایی است، آیا پس از لغو تحریم‌ها تجارت ایران از آسیا به سمت اروپا منتقل می‌شود؟

با نگاهی به آمار صادرات و واردات در کشور در سال‌های اخیر مشخص می‌شود که با شدت گرفتن تحریم‌ها علیه ایران بزرگترین شرکای تجاری کشور عمدتا از قاره آسیا بوده‌ و ایران کمترین مراودات تجاری را با کشور‌های اروپایی داشته‌است. به گونه‌ای که چین در چند سال اخیر اولین شریک تجاری ایران بوده‌است. پس از چین، عراق، امارات متحده عربی، افغانستان، هند، ترکیه، ترکمنستان، پاکستان، هنگ‌کنگ و مصر 9 مقصد اصلی ایران برای صادرات کالا بوده‌اند.

 در واردات نیز وضع نسبتا به همین گونه بوده‌ و پس از چین عمده کالاها به ایران از امارات متحده عربی، جمهوری کره، ترکیه، هند و سپس برخی کشور‌های اروپایی نظیر آلمان، سویس، هلند، ایتالیا و تایوان کالا به ایران آمده‌است.

اما اخیرا با مطرح شدن زمزمه‌هایی مبنی بر لغو تحریم‌ها این سوال به وجود آمده‌ که آیا پس از لغو تحریم‌ها شرکای تجاری ایران تغییر می‌کند؟

 اخیرا مجتبی خسروتاج، معاون توسعه داخلی وزارت صنعت، معدن و تجارت در این باره به روزنامه ایران اعلام کرده‌است: پس از بیانیه سوئیس هیأت‌های تجاری و سرمایه‌گذاری مختلفی به ایران آمدند تا برای گسترش مبادلات خود مذاکره کنند. این کشورها قبل از نهایی شدن مذاکرات وارد ایران شدند تا فرصت را از دست ندهند.

 وی ادامه داد: با برداشته شدن تحریم‌ها شرکای تجاری ایران نیز تغییر خواهند کرد. با قطع تحریم‌ها، چند تغییر پیش روی تجارت خارجی ایران قرار خواهد داشت. اول آنکه فضای جهانی برای تجارت با ایران مهیاتر می‌شود و بنابراین در خرید کالا، دسترسی بیشتری به منابع مختلف خواهیم داشت و می‌توانیم در شرایط رقابتی، کالای ارزانتر و با کیفیت‌تری بخریم.

 در همین مورد حمید حسینی، عضو هیات مدیره صادرکنندگان فراورده‌های نفتی نیز اعلام کرد: با اعمال تحریم‌ها که صادرات ایران عمدتا به شرق آسیا منتقل شده بود از این پس با توافقات انجام شده زمین بازی تغییر کرده و شرایط برای ورود کالاهای ایرانی به اروپا فراهم می‌شود.

 وی ادامه داد: به طور قطع با توجه به مذاکرات انجام شده کشور‌های مقصد صادراتی ایران تغییر می‌کند، زیرا همواره یکی از بزرگترین و اصلی‌ترین شرکای تجاری ما اروپا بوده‌ است. بازار اصلی فرش، پسته، زعفران و پتروشیمی ایران همواره اروپا بوده است اما این تحریم‌ها موجب شد که بازار صادراتی ما به شرق آسیا منتقل شود.

اما مجید رضا حریری، نایب‌رئیس اتاق  مشترک ایران و چین در این زمینه گفت: چین همواره یکی از بزرگ ترین شرکای تجاری ایران خواهد ماند. حتی پس از لغو تحریم‌ها هم عمده تجارت ایران با این کشور خواهد بود. 

 

اخبار اقتصادی - اقتصادنیوز

 


ویدیو مرتبط :
گزارشگر بی بی سی : تحریم کنندگان ایران در حال چشیدن آثار تحریم نفت ایران هستند.

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

دلار از مبادلات اقتصادی ایران با برخی شرکای عمده تجاری حذف شد



اخبار,اخبار جدید,اخبار جالب

 

دلار از مبادلات اقتصادی ایران با برخی شرکای عمده تجاری حذف شد

خبرگزاری فارس: یک مقام مسئول با اشاره به حذف ارز واسط (دلار) در مدیریت فعالیت‌های تجاری گفت: هم‌اکنون در مبادلات اقتصادی با چندین کشور و شریک تجاری بزرگ، استفاده از پول رایج همان کشورها صورت می‌گیرد.خبرگزاری فارس: دلار از مبادلات اقتصادی ایران با برخی شرکای عمده تجاری حذف شد

یک مقام آگاه در گفت‌وگو با فارس  اشاره به سیاست حذف ارز واسط (دلار) برای عبور از تحریم‌ها اظهار داشت: هم‌اکنون با چندین کشور و شریک تجاری، حذف دلار و استفاده از پول رایج همان کشورها صورت می‌گیرد.

وی تصریح کرد: تاجری که فعالیت بازرگانی انجام می‌دهد ضمن توجه به قیمت کالاها به نرخ تبدیل ارز‌های مختلف هم توجه می‌کند؛ نرخ‌های تبدیل ارز‌های بین‌المللی نسبت به ریال متفاوت است و قیمت تمام شده کالا تغییر می‌کند.

این مقام آگاه با بیان اینکه پیمان‌های منطقه‌ای در سال‌های اخیر مورد توجه برخی کشورها قرار گرفته افزود: به نظر می‌رسد طی این سال‌ها استفاده از ارز محلی بیشتر مورد توجه قرار ‌گرفته و برای صادرات و واردات از ارز‌ رایج طرفین معامله استفاده می‌شود و از ارز‌های بین‌المللی مانند یورو و دلار فاصله می‌گیرند.

وی گفت: در حال حاضر با چندین کشور، شریک تجاری بزرگ و برخی کشورهای حاشیه خلیج فارس بر اساس توافقنامه منعقد شده در مبادلات تجاری از واحد پولی دو کشور استفاده می‌شود که هدف از این اقدام رفع موانع ناشی از تحریم‌ها است.

این مقام مسئول افزود: البته به دلیل اینکه سهم عمده مبادلات، خارجی و با دلار انجام می‌شود تاثیر خود را بر اقتصاد کشور تا حدودی داشته است./فارس

 

قیمت ارز در بازار ایران و بانک مرکزی